Tralalalala

Idag må det vara molnigt men vilket underbart väder det varit den senaste veckan va?! :-) Jajjamän! Synd bara att jag inte riktigt kunnat njuta av vädret till fullo då jag varit illa tvungen att sitta inne och skriva ett PM på datorn eftersom man inte ser skärmen när man sitter i solen. Det skulle finnas någon typ av suflett som man kunde dra på runt dataskärmen så man ser det som är på skärmen även i solen. Vore inte det en bra grej att skapa så man kan sitta utomhus och arbeta/skriva/surfa ifall man är student, har ett databeroende yrke eller rent av bara vill sitta utomhus och datanörda. En sådan typ av "suflett" skulle göra att man kan kombinera nytta med "nöje". Vet inte om det är egentligen är ett nöje att pressa i solen, men skönt kan det ju vara - till en viss gräns. Har blivit mer sol och- värmekinkig med åren, när jag var yngre (läs: under 20 år), ÄLSKADE jag att ligga och pressa i solen. Nu har dock mitt intresse för att pressa i solen avtagit och jag tycker att det är brutalt jobbigt att ligga och svettas som en tok. Men - stundtals kan det absolut vara nice och bäst är det när det finns tillgång till en pool eller sjö att svalka av sig i som gör att man blir mer uthållig och uppskattar den värmande solen mer.

Nu är dock PM:t inlämnat, det sista på programmet! Typiskt att det envisas med att vara molnigt idag för det nu när man har tid att ägna sig åt sol :-P Men jag förkastar inte molnigheten helt för det molniga vädret förde nämligen med sig två bra saker idag: 1. Jag sprang en mil imorse utan några som helst problem! 2. Jag fick äntligen ork att ta tag i städning efter en veckas sol och värme som gjorde att jag undvek att dra runt med dammsugarn. Så, jag är nöjd ändå och har en energisk och positiv inställning :-) Helgen var bra och boostande på nå sätt! Helgen inleddes med att äta grillat och fredagsmysa med min kärlek, lördagen började med en energisk Eurovisionspinning och därefter styrde vi bilen mot Köping. I Köping firade vi Robins moster som fyllt 40 år och dessutom tagit examen med mat och fika, därefter tog vi oss vidare till svärfar för att äta lite smörgåstårta och kvällen avslutades sedan hos Jaska och Sofie för att heja på Loreen - och det gick ju väl som alla vet :-) Igår innan jag tog tåget hem till Öret var jag hos mormor en stund och tjattrade lite samt fick lite tårta, älskade mormor ♥

Dags att veckohandla nu kanske!
Nu återstår endast ett ynka examinations-seminarium som äger rum på onsdag innan 3 år på Hälsoutvecklarprogrammet är till ända! Hoppla! Efter seminariet blir det såklart att fira lite med klassen så jag hoppas på fint väder! :)



Söndag

Bra helg! Har tränat och i övrigt mest bara varit allmänt skönt ledig, med undantag för några korta stunders nödvändigt skolengagemang och två maskiner tvätt idag. Fick till ett rå-gött flyt i löpningen igår, ett flyt som jag hoppas inte bara var tillfälligt utan håller i sig framöver. Jag bara travade på och hade skönt "go", hemligheten tror jag stavas att jag lyssnade på två låtar om och om igen under 30 min för att inte riskera att komma ur flytet och förlora takten. I går eftermiddag/förkväll tog jag och Robin oss en spontantripp till Kristinehamn för att besöka mor, far och bror Daniel som bodde där i stuga under helgen. De blev överraskade och glada, och tillsammans åt vi tacos. I ärlighetens namn hade väl jag och Robin hoppats på att få oss en grillbit eftersom vi åt tacos i fredags, och grillning hör ju "semester" till, men tacosen gled ju ned utan nå bekymmer den med ;-) Som att det inte vore nog med vårt familjära samkväm med den trion igår så kom de förbi här idag på vägen hem för en liten fikapaus. I vanlig ordning när pappa är här så kommer vi alltid in på ett visst spår - vårt hem och vad man kan förändra/göra! Mycket snack och liten verkstad än så länge, men till hösten blire nytt golv och bort med en garderob i hallen, förhoppningsvis även nya rumsdörrar...

Veckan som kommer:
- Har inte skola förrän på torsdag, då är det examinations-tajm, näst sista i ordningen
- Det självklara momentet: Träna! Bäst att passa på när man har tid å ork.
- Öva på torsdagens presentation
- Robins bror Martin fyller 18 år på tisdag, då blire dit och fira honom
- Planera avslutningskalaset med klassen
- Skriva klart den sista uppgiften på utbildningen
- Fullspäckad lördag i form av Eurovision-spinning, två samkväm och Eurovision

SO LONG!

Inspirerad av alla fina bal-människor i Köping igår...




Från mobilen

Åh så skönt det är att ligga i sängen å surfa medan man vaknar till. Kolla lite nyheter, facebook, bloggar... :) När jag kliver upp blir det en promenad tror jag, gillar att börja dagarna med en promenad då det är lagom ansträngande aktivitet å man vaknar till av frisk luft. Vet att vissa tycker det är väldigt segt att gå, å det skulle nog jag oxå tycka om jag inte hade schysst musik eller filip&fredriks podcast i öronen. Jag har svårt att lyssna på musik hemma när jag bara surfar runt å så då jag typ känner att det stör min koncentration, men när jag är ute å går så fungerar det utmärkt att lyssna och jag kan ibland rent av känna mig sugen på att gå ut å gå bara för att lyssna på some nice music. Annars då? Bitter för att det inte är någon spinning idag med anledning av att det var röd dag igår vilket gör denna dag till en llämdag som de passar på att utnyttja. Men det finns ju helt klart värre saker att ägna bitterhet åt så... Well well, om jag skulle ta mig upp å börja dagen. När jag kommit hem från promenixen blire å kirra lite på en skoluppgift. Ikväll vankas tacos, längtar...

Nu ringde förresten en person från samhällsmedicin för att svara på lite frågor till en uppgift så det var bra att jag segade
kvar här i sängen för hade jag varit ute hade jag ju inte kunnat anteckna.

Let's go Actic!

Det har hänt två sensationer i mitt liv som gör min tillvaro bättre.
Den första grejen är min nya telefon, sjukt bra och skönt att äntligen ha den!
Nu kan jag äntligen ringa och ta emot samtal och HÖRA vad den andra säger.
Jag kan dessutom alltid se vad som händer på skärmen, hehe. 
Sen är det ju mycket plus att den fungerar som en dator också.
Så himla praktiskt, underhållande, förenklande. Jag är nöjd :-)
Kan ju mycket väl hända att jag börjar blogga från telefonen nu.
 
Den andra sensationen är att jag nu har bytt ut Universitets-grymmet och gruppträningarna där mot Actic som jag var på innan jag bytte! Anledningen till att jag bytte över huvudtaget från första början var att jag var sugen på bättre gruppträningsutbud (läs: danspass typ), och jag tänkte att det skulle vara smart att ha kort på Universitetet för då kan man ju träna i samband med skoldagen - före, efter eller rent av dra ett lunchpass. MEN, det fungerade inte alls så väl som jag tänkt vad det gäller den biten, gruppträningarna var jag på men jag kom  aldrig in i gymmandet där. Dessutom svarade inte min kropp lite väl på gruppträningar såsom den gör på ren styrketräning och löpning - daah, det borde man ju förstå men ändå. Förnyade mitt Actic-medlemskap för drygt en vecka sedan och har hunnit vara där tre gånger redan så det är bra, bara några tillfällen till så är jag ifatt så många gånger jag tränade på Universitetsgymmet under typ 8 månader, haha. Åh, ni må tro att det var skönt att köra deras maskiner igen, och då ska tilläggas att jag aldrig tidigare egentligen varit något fan av gymträning, men i lördags när jag var där för första gången på typ ett år så kändes det lite som att komma "hem". Nu ska jag hitta rätt igen och få lite ordning på tränandet :-)

Fördelar med Actic i jämförelse med Universitetet:
* Tv-apparater att ägna fokus åt om det skulle behövas
* Fläktar på alla konditionsmaskiner
* Fläktar i taket
* Fönster runt lokalen
* Högre i tak än Uni-gymmet som känns som en källare
= Dessa faktorer ovan gör att det går mycket lättare att träna!

Dessutom...
* Bad/Simning ingår
* Dubbelt så många löpband
* Det kostar ungefär lika mycket
= Tre ytterligare schyssta grejer!

Som grädden på moset så hade de ett erbjudande nu att första månadsbeloppen dras 28 augusti så hela sommaren är gratis, gillas.

Två veckor och två examinationer kvar av skolan nu... Mot mål!

För ett år sedan var vi på Kinamuren och åt buffé just denna dag.
 

Maj maj måne

Jag lever, och jag återkommer bättre snart igen, i någon form :-) 
Bloggar jag inte vidare här så kommer jag tipsa er vidare till min nya blogg.
Nu när jag ändå är här kan jag ju fylla i glappet lite genom några punkter...

- Fick biljetter till Lady Gaga, så nu ska vi stå där och ösa igen, jag och Elon!

- Folkhälsostämman var mycket givande, vi fick verifierat och bekräftat att vi kan mycket samt att det finns en rad olika områden man kan arbeta inom i folkhälsovärlden

- På torsdag har jag och Robin årsdag, det är 9 år sedan vi började vår kärleksresa 

- Robin har fått sommarvikariat på banken i Kungsör, 9 veckor, toppenbra ju!

- Jag har äntligen beställt ny telefon som jag nu ivrigt väntar på. Valet föll på en Samsung Galaxy S2 då jag försökt ta till mig iphone men det har inte klickat. Nu kommer jag också för första gången i mitt liv ha ett mobilabonnemang, har kört kontatkort ända till nu, till mångas förvåning.

- Vi har möblerat om i tredje rummet/skrotrummet så nu har det plötsligt genom enkla medel gått och blivit ett snygg rum med kontorskänsla. 

- Vi har även fått en vit byrå och en hatthylla som vi velat ha, tack mami och papi ♥

- Nu är vi på jakt efter det perfekta golvet så är hallen uppgraderad :-) 

- Jag har styrt upp min garderob genom att hänga kläderna på galgar, vilket lyft! Så skönt att se alla kläder så man slipper röra runt bland andra plagg när man är ute efter något.

- Vi har fått tillgång till vårt källarförråd vilket betyder att vi kunnat gå ned med onödiga saker = mer utrymme här uppe i lägenheten. Nu är det ju inte direkt så att vi saknar utrymme, men ändå, jag har hellre utrymme i lådor och skåp som man kan fylla än att de svämmar över. 

- På onsdag är det tre veckor kvar i skolan! Fullt ös nu ända in i mål!

- På lördag vankas det fest hos Ståhljonson, den sista, en era går mot sitt slut...

Det får räcka som en liten update för denna gång.  Jag kommer som sagt återkomma, här eller någon annanstans, så det är inte det sista ni hör från mig. Jag har lite idéer i skallen :-)

TUDELUUU!


RSS 2.0