Bloggdagen

Har inte så mycket att komma med idag känner jag...
Men det är ju bloggdag så jag skriver la lite så får vi se hur det blir :-)

Fantastiskt att det föddes en prinsessa igår morse.  Jag vaknade till när Robins alarm tjöt och var då rätt trött i hågen så hade egentligen för avsikt att somna om någon timme innan jag skulle gå upp. Men då meddelar Robin nyheten om prinsess-födseln och då blev jag klarvaken och följde nyhetsmorgon hela morgonen som pratade massa kring denna historiska händelse, ska erkänna att jag blev rörd och fällde några tårar :-) Fantastiskt med en till kvinnlig regent! Tilltalsnamnet Estelle kändes oväntat och ovanligt, men fint för all del.  

I veckan har jag sökt massa jobb så jag hoppas på att få samtal snart som kallar mig till intervju. Fast man kanske inte ska förvänta sig samtal förrän ansökningstiden är slut, men ändå :-) Har inte sökt något klockrent Hälsoutvecklar-jobb då det är lite ont om dessa, men det kommer nog ordna sig på ett eller annat sätt i alla fall. 

Imorgon fyller morbror Mats år så då ska jag ta mig en tripp till Köping för att gratulera, fika och träffa mina nära och kära. Inte träffat släkten sedan jul så det ska bli trevligt. Övriga helgplaner är det brist på, vilket kanske är tur då jag har två skoluppgifter jag måste pyssla med. Är för övrigt ledig till torsdag... En hel veckas ledighet bara sådär mitt i en kurs, sånt man gillar som självgående student, mycket lägligt också med tanke på skriv-behovet på uppgifterna. På söndag kväll blir det såklart ett pass Powerstep, älskar step och kan nu de olika koreografierna på de tre olika step-pass jag går på vilket gör att man kan ta ut allt mer och bara köra istället för att behöva tänka eller kolla på instruktören! :-)

Fredag och lördag blir ensamma kvällar då Robin är och coachar Köpings match ikväll och imorgon har han egen match i Tranemo, lång väg att färdas fram och tillbaka... Inte avundsjuk på att sitta i en buss typ 10 timmar på en och samma dag.

Morgondagens melodifestival:
Nja, något uddlöst denna vecka igen tycker jag! Hade ju hoppats på Charlotte Perrelli, men det var ingen låt som föll mig i smaken omedelbart, den var bara helt okej, men vem vet, den kanske har potential att växa ju mer man hör den :-) Tycker hennes "Hero" för fyra år sedan var bättre! Vad tyckte jag om Danny då, mitt andra hopp? Jodå, lite levererar han, gillar ju poppigt med dans - och dansar gör dem ju på scen och glad blir man av låten :-) Lisa Miskovsky's låt är visserligen skön, men något intetsägande så inget jag vill sända vidare. Christer och Lottas låt känns inte 2012 och lite "gjord" så den hade kunnat framföras för 30 år sedan. Gillar fan Hanna Lindblads bidrag, lite hipp, men förstår inte varför det ska vara tyst i 15 sekunder mitt i låten? Axel Algmark -  är det Håkan Hellström i förklädnad månne? Gruppen OPA! å sin sida passar inte in i Mellon, och Dynazsty är helt okej/bra, påminner lite om The Poodles stil, men är låten slagkraftig och stark nog?

Såhär avslutningsvis måste jag konstatera att jag nog hade lite på hjärtat ändå ;-)

TREVLIG HELG!

5 år sedan, cooling-Mallan, hehe...
 

Fredag

Hoho, här kommer veckans fredags-inlägg! :-)
Veckorna passerar så fasligt fort, vet inte om det är bra eller dåligt...
Jag vill ju visserligen att det ska bli vår, gå ut skolan och jobba.
Men å andra sidan vill jag ju hinna med att göra saker och ta tillvara på nuet!
Den här veckan var det skola enbart måndag och torsdag, som jag gillar't :)
I övrigt har träning och plugg fungerat bra denna veckan, alltid lika tacksamt när man har flyt med just dem bitarna och speciellt när de fungerar samtidigt. Äntligen blev jag intresserad att ägna mig åt lite skol-relaterat, kanske beror det på att det undermedvetna känner att inlämningsdatum närmar sig och att detta bidrar till att man tar tag i det man behöver?
 
I tisdags var det ju kärleksdagen så jag och min kärlek köpte bakverk och tog en alla hjärtans dags-fika på eftermiddagen och sen på kvällen när jag kom hem superhungrig och trött från ett dubbelt träningspass så möttes jag av röda rosor, tända ljus, en finklädd sambo och trerätters middag - då är man så tacksam och känner kärleken i hjärtat lite sådär extra tydligt :-) ♥ Så fantastiskt med alla hjärtans dag sådär på en vanlig tisdag tycker jag så att man bryter lite på vardgsmönstret och gör något utöver det vanliga, att festa till det lite! I helgen nu så kommer jag dock inte se Robins nuna så värst mycket då det är diverse olika sportmässiga aktiviteter som pockar på hans uppmärksamhet, men det gör mig inget, hehe :)) I detta nu är han i Eskilstuna för att spela match så fredagsmysa får jag göra själv. Ska duscha min sedvanligt långa fredagsdusch och därefter tända några av de mysiga doftljus som jag köpte tidigare i eftermiddags, summan av doftljusen landade på den nätta summan 185 kr, hihi :-P En oklarhet kring kvällen kvarstår dock, vad ska jag äta? Kommer säkert bli något så exklusivt som en rad mackor då jag är kass på att äta mat i ensamhet...  

Nu i helgen har jag inga direkta planer, mer än två träningspass i form av Step styrka och Power step. Bra med lite träning som kompenserar upp det faktum att jag köpt en påse gottigott från Sötvaruhuset på Marieberg till morgondagens Melodifestival. När det gäller veckans melodifestivals-kandidater så fick jag ingen bra känsla för något av bidragen efter att ha förhandstittat på gårdagens repetitioner. Hade hoppats på att Love Generation skulle leverera någon grymt bra poppig och dans-vänlig dänga men nää, jag kände inget speciellt av det jag hörde. Det fanns tyvärr ingen förhandstitt på Youngblood - typiskt då jag tror att de kanske kan falla mig i smaken. Bidraget som framförs av Björn Ranelid och Sara Li är ju... annorlunda.. Och Andreas Johnson å sin tur låter som vanligt, en låt i raden av hans andra tycker jag, helt okej och lite intetsägande. Förra veckan höll jag ju på Erik Munther och David Lindgren - och det gick bra må jag säga :-) 

Avslutningsvis:
Jag, Johanna och Maria ska på Folkhälsostämman i Sthlm 23-25 april!:) 
Det ska bli intressant att träffa folk i branschen och lyssna på seminarier!

PUSS, KRAM OCH TREVLIG HELG!



Favorit-fredag

Veckan:
- Insett att jag nog måste fixa min årliga klipptid inom en snar framtid, håret är svårborstat och jag antar att det beror på att det är en gnutta slitet. Men det kan ju även bero på att jag typ struntat i att borsta håret de senaste månaderna. Frågan är om jag ska vänta till jag har vägarna förbi Kopenga med att klippa mig eller dra till med en liten klipp här i Öret trots att det kostar dubbelt så mycket.

- Veckans andra insikt: Måste göra synundersökning snarast!
(Var inget nytt egentligen, men det var först nu polletten föll ned)

- Vi i klassen funderar på att åka på Folkhälsostämman i Stockholm 23-25 april, det kostar ju en del men det är  det lätt värt för att träffa folk som arbetar med folkhälsofrågor samt lyssna på en massa nyttiga och intressanta föreläsningar där man kan sitta och suga åt sig som en svamp :-)

- Har mer eller mindre erbjudits sommarvikariat, ingen klagan över det!
(Ska dock väga fram och tillbaka, fördelar/nackdelar...)

- Skolan då? Jo, det rullar på liksom, inget stort ännu - men det kommer...

För övrigt, hujeda mig vilken loj och likgiltig vecka jag haft! Att känna sig likgiltig och ha en loj inställning/humör till saker är lätt den sämsta känslan/sinnesstämning jag vet. Då föredrar jag hellre att vara sur, vara emot saker och känna någon form av känsla över huvudtaget än att varken känna "Jippi" eller "Ååhnej". När man är likgiltig känner man bara "...." - det vill säga ingen passion = suger! Man vill ju känna! 

Men nu är det fredag och mitt humör är tillbaka på där det hör hemma, det vill säga glatt. Jag har sagt det förr och säger det igen - jag är ett stort fan av fredagar! :-)
Den perfekta fredagen är ju som jag skrivit förrut ledig från skola, men dagens föreläsning från 10 till 12 gick utan problem också an. Gillar det faktum att man inte behöver kliva upp så värst tidigt och sedan dessutom ha eftermiddagen fri. Min lediga eftermiddag har jag ägnat åt det som jag mer eller mindre gör varje fredagseftermiddag, det vill säga: fredagsfikar med Robin, går ut med sopor, vattnar blommorna, plockar undan onödigt framdragna grejer och dammsuger. Brukar även tvätta en maskin tvätt, men idag fanns det inget tvättbehov så jag struntade i det. Nåväl, efter att dessa moment är genomförda så är helgen liksom invigd :-) Förra fredagen spenderade vi ju på bortaplan i Köping vilket gjorde att vårt hederliga fredagsmys uteblev så det ska bli extra gött och gosa lite bara vi två här hemma hos oss denna fredag med god mat i form av grillat kött, grillade champinjoner, pommes och kall bearnaisesås. 

Helgen:
- På Spåret och Skavlan ikväll
- Sköna sovmornar med dragande i sängen till nyhetsmorgon
- Kolla på Robins match mot Finspång imorgon med svärfar
- Imorgon kväll: Äta grekiskt med mina föräldrar och svärfar
- I melodifestivalens andra deltävling sätter jag denna vecka mitt hopp till Ulrik Munther, Top Cats och David Lindgren efter att ha sett klipp från repetitionerna. David Lindgrens nummer påminde väldigt mycket om något som Erik Saade skulle kunna framföra må jag säga. 
- Söndag: Mysfrukost med kärleken, antingen köpa färskt bröd eller baka scones

Att Loreen gick till final förra veckan var så jävla rätt!
Gillade låten ruggigt mycket och har poppat den en del under veckan :-) 

TREVLIG HELG!

Fredag

Lite om veckan som gått i korthet:
- För det första så har veckan gått väldigt fort! 
- Veckans bästa: Vi fick VG på vår C-uppsats!
- Haft två seminarium, gillar att samtala/diskutera
- Tränat bra
- Robins farfar lades in på sjukhus och Robins farmor flyttade till ett nytt hem
- Jag & tjejerna lyxade till tillvaron i onsdags med frukostbuffé på Java
- Enligt mig har det varit härligt väder veckan igenom - kallt, friskt och soligt :-)
- Ledig fredag = Fett nice, det gör så mycket med en extra helgdag!
- En bra grej ur skolmässig synvinkel var att vi fick i uppgift att välja tema till en framtida examinationsuppgift och fick då rangordna tre olika alternativ, och lyckligtvis fick jag det tema jag hade som förstahandsval och allra helst ville ha! :-) Känns skönt att få skriva om det jag känner mig mest intresserad av och det jag direkt fick idéer om när jag läste vad temat handlar om, jag fick en god känsla direkt liksom = bådar gott.  

På tal om plugg så har jag bestämt mig för att söka någon kurs till hösten, ifall andan skulle falla på och om man inte har nå jobb som påkallar tid och ork. Är väldigt intresserad av att läsa en Master-utbildning, håll i hatten! Det känns som att det är lika bra att fortsätta plugga medan man orkar och har flyt, och jag känner mig inte nämnvärt trött på pluggvärlden vilket jag tror har att göra med att jag trivs så bra med det jag studerar, älskar den folkhälsovetenskapliga världen och vill bara grotta ned mig mer och mer. Det Masterprogram jag är inne på handlar om Barns liv och hälsa - vilket är det område jag helst skulle vilja bli verksam inom då jag känner att det är väldigt angeläget att barn får goda uppväxtvillkor och att man grundlägger en bra hälsa redan i tidig ålder innan de etablerar riskbeteende och övrig ohälsa.

Helg nu, vad händer?
Idag runt lunch-tid åkte jag och Robin till Köping där vi började med att käka på stammishaket Falkboet, blev en väldigt väldigt god pasta - tar typ alltid någon pastarätt när vi äter där. Mätta i magen åkte vi och besökte Robins mormor och morfar varav Robin också fick håret klippt av mormorn sin. Efter besöket där fortsatte vi vår besökarsvit, först till Robins farmor på hennes nya bo och därefter till farfarn på sjukhuset. Känns spontant lite tungt att saker och ting blivit som de har blivit på sistone, men trots att det är livets gång och inget oväntat egentligen så tror jag att det aldrig känns som rätt tid och att man aldrig är redo?

Well well, jag är nu kvar i Köping och blir kvar här till imorgon. Anledningen till övernattningen är för att jag, mamma, pappa, Danne och mormor ska bege oss till Linköping för att hälsa på bror Mattias imorgon :-) Det blir lite fika/mat, Ikea och andra diverse affärer som måste besökas för att införskaffa saker så han kan boa in sig i sin lya, den lille blivande läkaren. Så det blir en lite familjär-toch på helgen skulle man kunna säga genom dagens besök hos di äldre samt morgondagens häng med mina närmaste! Kändes så befriande att dra en fredagsfika med mina föräldrar i eftermiddags och bara tjöta loss om ditten och datten. Ett annat trevligt inslag denna helg är ju att Melodifestivalskarusellen drar igång imorgon, nice! :-)

Nu ska vi kötta kebab!

När jag var yngre hände det att jag kallades "storöga" pga. mina stora ögon vilket gjorde att jag hade komplex för ögonen i många år, men på gymnasiet försvann komplexet helt plötsligt och jag blev istället nöjd över hur stora fina ögon jag har, det var en befrielse :)
 

RSS 2.0