Måndag

Back to basic, ohyeah!
Det blev en ljuv återförening med vännerna i helgen. När vi kramats och kommit igång med vårt vanliga babbel (jag&johanna i framton) så kändes tiden vi varit isär under sommaren som bortblåst. Dans, sång och skratt i bästa form. Idag kickades terminen återigen igång, nu börjar allvaret, Folkhälsovetenskap C - Here we go! Sista året nu! Efter all information som dagen bjöd på så är det så pass väl att vi har två lediga dagar nu, det är tacksamt. Men två lediga dagar betyder inte direkt soffhäng och avslappning för hjärnan, nej nej, jag ska läsa en del litteratur och strukturera upp inför terminen så man ligger i fas, det känns ytterst viktigt nu när c-uppsatsen står för dörren. Ska även försöka få ett bättre humm om vad jag/vi ska skriva om så man kan göra lite research kring vad som finns att hämta inom just det ämnet, ett försök till att vara på den säkra sidan. 

Annat jag ska ägna ledigheten åt är att jobba på onsdag samt träna såväl tisdag och onsdag. Imorgon ska jag testa Functional moves, ett styrketräningspass som sägs vara en smula tufft vilket i mitt fall efter månaders frånvaro från styrketräning skulle betyda att passet kommer att upplevas som megatufft och med all säkerhet resultera i ett stycke träningsvärk på onsdag. På Onsdag kväll blir det ett Zumba-pass, ska bli fett kul och jag kan tänka mig att det är bra med lite frigörande dans efter styrketräningen dagen innan så man rör runt slaggprodukter som i sin tur minskar träningsvärken typ. Jag har fått för mig att jag har dålig motorik när det gäller att följa dansmoves så det ska bli en kul upplevelse att upptäcka hur väl jag kan sätta ihop alla moves vi ska göra, kul för Diana och Therese att beskåda mitt flängande :-P Generöst av mig. Om jag inte gör allt för fatala missar så har jag som ambition att utöva Zumba på torsdag också, eller Raggadancehall på fredag. Spännande! Ska ju förstås försöka leta mig in till gymmet också så småningom, men det kommer... En sak i sänder.

Nu ska jag sucka några gånger, styra upp, planera och strukturera innan sömn.
Det känns som A och O för att lugna ett stressat inre. Och le, glöm inte att le!


Huvudsaken?

Mitt hår har varit både långt, mellanlångt och kort.
Jag har haft såväl ljust som mörkt hår, och så ett mellanting.
Vad tycker ni objektiva läsare att jag klär bäst i?
Vilken bild ser bäst ut? Skriv gärna :-)

Långt och mörkt
 

Axellångt och mörkt



Hår i absolut mellanklass, både färgmässigt och längd.
Varken långt eller kort, varken mörkt eller ljust.



Långt och riktigt ljust




Kort hår i mellanfärg


Page och ljust hår
 

Kort och mörkt hår
 

Låååångt hår i mellanfärg
 

Mina personliga favoriter är första, andra och sista bilden.

Måndag

När saker flyter på bra för mig så brukar jag vara rädd att säga det högt i rädsla för att det ska vända till det motsatta, en rädsla för att grå moln och regnskurar ska dyka upp på min problemfria och klarblåa himmel med en stor skinande sol som strålar över mitt liv. Att uttala ord såsom "Det går bra nu", "Jag är nöjd med livet" och "Jag är lycklig" undviker jag i möjligaste mån, men det är klart, ibland kan man ju inte hålla sig från att utbringa en skål för livet eller ge ifrån sig ett glädjetjut för att lätta på det glada trycket man känner inombords. Realistiskt sett så skulle ju dock några positiva ord inte kunna påverka livet i en negativ riktning? No way, det funkar inte så. Är man glad, gillar livet och är nöjd så ska man kunna säga det :-) Så nu ska jag bryta min fason genom att säga att jag gillar tillvaron just nu :-) Saker som är positiva ska man dessutom hålla fast vid och lägga lite extra fokus på, inte sant? 

Det är egentligen ingenting speciellt som får tillvaron att glimma lite extra just nu utan det är mer det enkla i vardagen som flyter på bra och som känns tillfredsställande - allt är som det ska vara kort och gott. Det är som vanligt när jag är nöjd med livet med andra ord - jag är tillfreds med det enkla och de små sakerna. Vissa bävar möjligtvis för hösten i detta nu, men jag välkomnar den då det betyder rutiner och vardagar som rullar på. Dagar som rusar förbi och veckor som nästan alltid slutar med samma sak på fredagar - fredagsmys - och jag finner inget som helst fel i det utan det känns tryggt och bra att veta att vad som än händer under veckan så finns ett slutmål: fredagsmyset. Det låter väldigt trist, men faktum är att jag mår som bäst med den balans som uppstår i vardagen. Snacka om att låta som en tråkig filur, men det vill jag dock hävda att jag inte är förutom denna fling jag har för balans och rutiner :-P Alla är olika, vissa kräver äventyr och spänning, men sån är inte jag utan trivs som en lugn fisk i mitt akvarium =) Ekorrhjulet snurrar och man har fason på mat, träning, plugg, städning, matlagning osv. På tal om träning och fason så är jag grymt taggad för att börja träna på Universitetet och få ta del av deras gruppträningspass, framför allt danspassen i olika former - Afropowerdance, Zumba, Bodyjam, Happy moves, Raggadancehall etc. Ser enbart födelar med att börja träna på Univresitetet, då kan jag dessutom träna innan eller efter skolan när jag ändå är på plats = väldigt fördelaktigt för mig som har fruktansvärt svårt att ta mig från soffan när jag väl hamnat där efter skola t ex.

Avslutningsvis vill jag nämna fem bra saker:
- På lördag får jag träffa mina stjärnor här i Örebro, Kräftskiva! <:o)
- Den här veckan börjar några av höstens program, yummie.
- Mina löparskor som jag fick i födelsedagspresent av min kära svärfar och Robin kom idag, snabbt jobbat - det gillas! Som ni kanske minns så köpte jag nya löparskor i våras, men de här nya kunde jag bara inte motstå då de motsvarar alla mina krav på hur ett par bra löparskor ska vara - de är gryyyymt lätta och sitter tätt inpå foten vilket gör att de flyter med mig i mitt löpsteg. Premiärturen dröjer nog inte allt för länge, är mycket förväntansfull.
- Just nu är jag toknöjd över att jag fick Paris Hiltons parfym "Heiress" i present som jag önskade mig. För mig är den parfymen nostalgi av en god tid och doften av den får mig så glad, det låter kanske cococrazy att en parfym kan bidra till detta men så äre. Jag har jättelätt att förknippa dofter med tillfällen och händelser, jag minns väldigt väl hur jag kände och mådde då jag hade parfymen förut. Jag hade fått parfymen i 18-årspresent av Robin vilket medförde att jag använde den flitigt första tiden på krogen och hela sista året på gymnasiet = bara festligheter och glädje förknippat. Nu när jag luktar på parfymen minns jag hur fantastiskt kul vi hade, hur galet det var och så fri man kände sig.
- Sista saken jag vill hissa är något som jag ständigt är nöjd och tacksam över men som jag sällan säger rätt ut: Jag är nöjd över hur vi bor och var vi bor. En trea i ett bra område med perfekt läge då den ligger mitt emellan stan och Universitetet här i Örebro. Jag är dessutom glad över att vi har både tvättmaskin och diskmaskin i lägenheten och att vi bor längst upp och längst in så att vi slipper höra eventuellt spring i trappen förbi vår dörr :-) 

Min parfym får mig bland annat att tänka på Simmo :-)

Summan av kardemumman

Sammanfattningsvis:
Har fått smaka på ledighetens ljuva sötma de senaste dagarna, såndär nödvändig sötma som man behöver emellanåt för att inte tappa fotfäste i marken och grepp om livet. Med andra ord: Batterierna är laddade! På listan av fina dagar finns grill&filmkväll med familjen samt en härlig båttur ut till Runskär som bjöd på skönt solande, äppelplockning, pilkastning och kanotpaddling - allmänt skönt ledighetshäng liksom. Vidare har jag spenderat en mycket trevligt dygn i vår huvudstad Stockholm igår till idag. Jag, Robin och svärmor Inger for upp för att besöka Robins morbror Per och hans Lina samt gå i affärer. Per och Lina bodde så fantastiskt fint och lägenheten låg lagom promenadavstånd till centrum, kände ett uns av avundsjuka men desto mer lycka för deras skull som bor så fint och bra :-) Vi tog en runda på stan, en öl på en uteservering samt åt middag på en riktigt mysig thai-restaurang vid namn "Koh Pangang" som jag med stor värme kan rekommendera! Åt såväl varmrätt som efterrätt, pratade och skrattade så det stod härliga till, skratt är verkligen en förlösande och härlig aktivitet! Jag älskar att skratt ;-) Idag åt vi stor frukost av hotellstandard innan vi återigen gick i affärer, idag med mål att hitta något till mig eftersom att jag dagen till ära fyller 22 år :-) Vi besökte några kläd och skoaffärer innan jag hittade di perfektaste löparskor jag någonsin haft, det uppstod omedelbar kärlek mellan skorna och mina fötter. Ska bli så underbart att ta första löpturen sen när jag fått hem dem. Hoppas bara att de känns lika bra att löpa med som jag fantiserar om :-) 

Nu är det hög tid att gosa ned sig i soffan och äta Hallonpannacottapaj med min älskling, det blir ett bra avslut på en bra födelsedag! På söndag kommer hela tjocka släkten samt Robins föräldrar vilket gör att vi kommer att bli strax över 20 pers här i vår lya och det kommer förmodligen bli ett jävla kackel :-P Kommande dagar ska jag  ägna åt att handla och städa inför helgen samt baka ihop lite gött att bjuda på, morotskaka kanske? Eller mockarutor som vid Robins firande...

Chillar-Mallan in action

Fredag

Åtta veckors jobb har gått galet fort och igår satte jag punkt för mitt sommarvikariat och sa "På återseende" då jag fortsättningsvis ska jobba extra vid behov. Hoppas på att få jobba minst 2-3 ggr/månaden så att man får lite extra cash, allt är välkommet :-) Redan på måndag ska jag kliva in och arbeta ett pass, najz. Känns som att dokumentationen under mina jobbveckor har varit bristfällig, men förhoppningsvis blir det bättre nu när jag kommer att göra lite annat än att jobba och troligtvis kommer det att hända saker som är mer värda att skriva om än jobb och bara vardag. En kort sammanfattning om nuläget:
- Jag har gått upp 5 kg de två senaste månaderna. Dags å hitta tillbaka!
- Jag hänger inte vid datorn så mycket längre
- Jag längtar till i slutet av augusti med anledning av de fina pengar som kommer att slinka in på kontot eftersom att det blir både csn och lön. Hallelujah!
- Längtar till att träffa vännerna igen! Reunion i form av kräftskiva 27/8.
- Om en vecka fyller jag år, önskelistan är lång, som vanligt. Ett urval av det jag önskar mig är; presentkort på Adlibris för att köpa studentlitteratur, böcker, träningsskor att ha inomhus, Ice Bugs - löparskor med dobbar så man kan springa på vintern, gymkort, parfym, presentkort på H&M och så pengar förstås. Känns som att det sistnämnda är mest troligt att få, men då kan jag ju köpa allt det andra för de pengarna!

Nu är det helg och trevliga saker står på agendan.
Ikväll: Mot Köping! Äta Chili nam nam med familyn, ta en cider och chilla.
Imorgon: Vi styr båten ut till Runskär, hänga, grilla, paddla kanot, njuta. 
Söndag: Förmiddagsträning och eftermiddags-kalas.

För övrigt vill jag se filmen Bridesmaides nu! Den har fått så bra recensioner och alla som sett den säger att de garvade som fan - och det vill jag också göra :-D



Onsdagsblogg

Idag är det min Robins födelsedag, hurra hurra för honom :-)
Vi ska fira med en stor fylla, dock inte alkoholfylla utan en redig bukfylla.
Menyn för kvällen lyder som följer:
Förrätt: Heta vitlöksmarinerade räkor
Varmrätt: Vitlökskyckling med färsk pasta
Efterrrätt: Hallonpannacottapaj
Låter nästan som en meny tagen från restaurang, men icke, homemade.
Utöver dessa ätbara gottigheter ska vi avnjuta varandras sällskap och kärlek.
I say no more ;-) ...
Om två veckor är det min tur att fylla, vad äter vi då? Måste börja klura... ;-)

Arbetsdagarna blir allt färre och färre...
Är nu ledig torsdag och fredag innan jobb lördag och söndag, schyssta puckar.
Imorgon ska vi till Marieberg och reka presenter till varandra, hehe.
Robin ska få en klocka av mig, så vi ska kika ut någon lämplig.
Vad ska jag önska mig av honom? En fet helkropps-massage?  
Har för övrigt fått fett fräscha solbrillor av min käre svärfar i present.
Inte vilka solbrillor som helst heller utan Ray Ban, man tackar så mycket.
Fick dem väldigt lägligt eftersom mina solbrillor gått sönder - 
kanske har en fågel viskat i hans öra att jag behövde nya?!
I helgen kommer han den där svärfadern och en skara till för att gratta Rob:)

Har förövrigt gått å blitt en liten blekfis som en negativ följd av att vädret varit lite rangligt i kombination med att jag jobbat. Solbrännan från Kreta har sagt tack och adjö och jag tvekar inte en sekund på att lägga mig i ett cancerframkallande solarium någon dag här framöver.

Robins cykel har blivit stulen, det gillas inte. Förra sommaren var det min cykel som blev stulen och nu hans underbara Monark Karin som jag cyklat med som en tok till jobbet hela sommaren, den kommer att bli saknad. Sedan den blev stulen har jag latmaskat och åkt bil och buss till jobbet, dåligt. Måste ta mig i kragen att använda min egen cykel någongång. Det som tar emot användning av min egen cykel är att det tycks bli punktering på framdäcket vid minsta lilla.... 

Nu: Fokus på matlagning och dusch! Sedan: Äta! Mysa! Sova som en stock! 

Grattis min älskade städande hemmaman!=)

RSS 2.0