Lördag

Jag glömde bort min lilla vanliga fredagsbikt igår. Förmodligen har det att göra med att jag var sysselsatt med en del annat, såsom städning på olika sätt och vis genom att damma, dammsuga, fixa med blommorna, bädda rent, tvätta, traska ut med kartonger, glas och plastförpackningar till soprummet för att sopsortera - när det gäller sopsortering är jag en riktigt nörd; rätt ska vara rätt! Med gårdagens superdag på hemmafronten i bagaget har jag legat i sängen och gosat med datorn och tv till kl 15 idag, hehe, raka motsatsen mot gårdagen med andra ord ;-) För övrigt blev jag överlycklig när jag fixade med mina blommor igår och upptäckte att min orkidé ÄNTLIGEN fått knoppar igen, som jag väntat! Och det var inte bara några stycken utan typ 20! Dessvärre råkade jag ha av en gren när jag skulle försöka resa den lite mer mot en blompinne så att den skulle få stöd istället för att bara hänga... Tji fick jag för min omtanke, men det blir nog i alla fall tio fina blommor inom en snar framtid. Tänk att man kan bli så glad för något så litet va :-) 
 
I veckan har vi gjort tagit viktiga steg framåt på uppsats-fronten = Så bra, så skönt! Veckan började med att vi var till en skola för att informera om vår studie, vilket gick galant och resulterade i 26 st frivilliga ungdomar som kunde tänka sig att bli intervjuade. Även om vi bara behövde tio st så kändes det skönt att behöva lotta istället för att böna och be på sina knän. I onsdags genomförde vi de första intervjuerna och tanken var att göra tre st, men lyckligtvis hann vi med fem istället så nu har vi intervjuat halva urvalet redan! :-) Vi hade planerat att åka dit tre onsdagar i rad egentligen, men nu räcker det ju med nästa onsdag också så har vi våra tio intervjuer så vi har tjänat in en vecka i planeringen och ligger nu i god fas känner vi :-) Men det betyder inte att man kan chilla och pilla navel utan det är bara att få tåget att fortsätta ånga på nu! Sedan intervjuerna i onsdags har jag nu lyssnat igenom och transkriberat de tre som jag gjorde. Usch vad jag känner mig trött på min egen röst och ifrågasätter hur jag ställer frågor ibland. Men vafan, det blev ju bra ändå, och nu när man vet hur man låter och hur man säger saker så blir det väl förhoppningsvis bättre på onsdag när det är dags igen! 

Nu ska jag chilla vidare och sätta på filmen "Smurfarna", gillar småtöntiga filmer.
Tidigare i förmiddags såg jag Bethoven, så underbar film! Gos-hundar!
Robin är i Västervik och spelar match som jag följer över webben.
För nuvarande ligger de dessvärre under med 3-1... 
Hoppas de taggar till och vänder steken, heja heja!

Blommigt och randigt, skön miss-match när man chillar hemma :-)


Friday

Fredag betyder som ni alla vet vid det här laget bloggande!
Har just tagit min fredagsdusch, hoppat i en bekväm outfit, tänt värmeljus och passar nu på att blogga medan vår hemmagjorda pizza är i ugnen och som ska plockas ut lagom till Idol börjar. Det ska bli schysst att höra två låtar från idoldeltagarna ikväller tycker jag, de flesta låtval gillas också! :-) Till skillnad från tidigare veckor har jag ingen speciell önskan om vem som ska åka ut utan det får gå som det går liksom, samtliga har kvalitéer som jag gillar och lite sämre sidor också för den delen. Tänker inte gå in på någon djupare analys av vad jag gillar och inte gillar med di olika just idag.
 
Veckan har la varit bra! Steg för steg, sakta men säkert framåt... (Uppsatsen)
Vi har varit effektiva i vissa hänseenden och under vissa stunder, medan vi andra stunder velat hoppa, studsa och slita i håret av frustration. Den största delen av våra frustrerande känslor beror dock inte på oss utan på faktorer och personer runt oss som segat till det för oss vilket nästan är ännu mer irriterande eftersom att det är sånt man inte rår för eller kan påverka, men som vanligt löser sig allt med lite kommunikation och tillförsikt om att saker och ting alltid brukar lösa sig inom sinom tid. Sammanfattningsvis kan man säga att veckan började hoppfullt men blev lite segare på effektivitetsfronten ju längre veckan fortskred och efter lunch idag så nådde vi seghets-toppen och vi var så upprörda/irriterade/tomma i skallen - men så plötsligt när vi var på botten vid 15-snåret så blev vi som blixt från en klar himmel väldigt klara i skallen och ordbajsade loss så det stod härliga till! :-) Man kan likna det med att vara förstoppad och intar laxermedel och så brakar det plötsligt loss. Har aldrig varit förstoppad och således inte varit i behov av laxerande medel, men jag kan tänka mig att det är ungefär snarlik befriande känsla för man vill ju ut med skiten liksom! ;-) Var ärligt talat lite orolig över att inleda helgen med stress hängande i luften men nu kunde vi avsluta veckan på ett värdigt sätt genom ett litet hallelujah-moment.
 
På måndag förmiddag är det dags för oss att ta en sväng till Karlskoga för att informera ungdomarna om vår studie. Hoppas stenhårt på att göra de två första intervjuerna redan på onsdag! Det vore guld värt spontant för man vill ju börja den processen! Om inte annat så närmar det sig åtminstone intervjuer nu vilket ju faktiskt är det vi strävat mot. Sen börjar grovgörat.

Helgen nu då?
Jag ska bara ägna mig åt softa saker - punkt slut! :-)

Längtar till våren!


Fredag

Halvligger slött i soffan på ett sånt sätt som man bara gör på fredagar, känner den ljuva doften av doftljusen, känner mig mätt och belåten efter tacopaj, tacksam över kvällens kärlekskvot, glad över att André åkte ur idol, ögonlocken börjar kännas tunga och huvudet trött - de vittnar med andra ord om att det börjar bli dags för sömn efter fem dagars uppstigning kl sju. Helgen står nu för dörren och jag ska fånga den in i minsta detalj genom att fara runt och träffa mina nära och kära i Köping och Västerås. I Köping ska jag käka och lördagsmysa med familjen imorgon och på söndag passar jag på att följa med på en liten fika hos morfarn när mamma grattar honom på farsdag. 
På söndag bär det av mot Västerås där farmor och farfar bjuder på smörgåstårta till lunch innan vi tar oss vidare för att gratta och kalasa för gammelmormor som fyller 93 starka år. Har en känsla av att det kommer att kännas gött inombords efter helgen när man fått mänsklig energi i en stor dos.

Jag och Diana trippar på steg för steg med vår c-uppsats, det går sakta men säkert åt rätt håll och jag vågar säga att vi är målmedvetna och fokuserade på vårt mål. I veckan har vi bland annat påbörjat bakgrunden, formulerat följebrev till såväl rektor som till ungdomarna samt konstruerat den första versionen av intervjuguiden med de frågor som vi ska ställa till ungdomarna. Vi har även ringt till rektorn och bestämt datum för när vi kan komma och informera om vår uppsats och dess syfte samt i samma veva värva villiga intervjupersoner, vi har även diskuterat kring när och var intervjuerna skulle kunna tänkas äga rum.
Med andra ord: Vi är på gång!
Åh, jag tycker att det ska bli så spännande och intressant att intervjua ungdomarna. Förhoppningvis får vi fylliga svar som vi kan använda oss av, vilket jag tror, men å andra sidan vill man ju inte få för mycket användbart material att behöva bearbeta och få in i uppsatsen. Min och Dianas optimistiska ambition är att vara någorlunda klara innan juldagarna så vi kan koppla av i julefrid i största möjliga mån innan vi ses i mellandagarna för att fippla och fixa igen innan uppsatsen ska in den 2/1...
Skräckblandad förtjusning är min spontana känsla.

Ljusglimtar i nuet;
- Kollar runt och kollar ut potentiella hotell inför sommarens utlandsresa
- Att det snart bara är ett halvår kvar på min utbildning
- Träning! Tränar som mest och bäst när jag har bollar i luften, varför är det så?
- Tv-program att avsluta kvällarna med, det har terapi-egenskaper å ger mig lugn
- Kärleken till min sambo, ett permanent och alltid bestående kärleksljus ♥

Trevlig helg!



Fredag

Tjohej! 

Nu har ytterligare en vecka passerat, en vecka som aldrig mera kommer igen, snipp snapp snut så var veckan slut - typ. För ovanlighetens skull så har denna vecka faktiskt inte gått sådär extremt fort som di tidigare gjort, vilket jag tyckt varit skönt för då har jag liksom hunnit med i svängarna. Idag känns det helt logiskt att det är fredag i jämförelse mot tidigare veckor då det varit fredag i kalendern medan jag varit kvar på typ tisdag och därför inte alls förstått var veckans dagar tagit vägen. Förmodligen har det gått lite lugnare denna vecka för att den inte varit lika fullspäckad till bredden som di tidigare, det är min analys, för när det är full rulle på livsschemat så brukar tiden ha en tendens att kuta på och då får man försöka kuta ikapp för att hinna fånga minsta lilla bit av tiden. Tack vare att schemat inte varit fullspäckat så har jag bland annat hunnit med en bra träningsfrekvens samt två sovmornar, guld värt, det har gjort mig gott - och det härligaste av allt är att jag nu har en hel helg att sätta tänderna i också, mumsigt! :-) 

Har inget speciellt planerat för helgen och känner mig nöjd över det, minns förr om åren när man kände sig tvungen att göra något varje helg för att man inbillade sig att man fångade den bäst genom att göra saker - klart det finns en poäng i det och är roligt att göra saker under sin lediga tid för att passa på men jag finner heller inga fel med att fånga helgen med att gå ned i varv, läsa tidning/bok, se film, träna, promenera, tvätta, städa, fixa, rensa och fippla lite här hemma. Förmodar att det är åldern som bidragit till detta resonemang, för jag hade garanterat inte tyckt att det var acceptabelt att gilla att tvätta och fippla i hemmet när man var ledig för fem år sedan (när jag var 17år). Hade någon sagt till den 17-åriga versionen av mig att jag som 22-åring endast skulle festa och dricka alkohol högst tre gånger om året skulle jag skrattat och tänkt att "NEJ, sådan "tråkmåns" kommer jag aldrig tillåta mig själv att bli". Men faktum är att nu när detta är min verklighet tycker jag inte alls att jag är en "tråkmåns" och skulle jag nu tyckas vara lite tråkig i kanten så har jag själv inga problem med det utan är nöjd med den lugna tillvaron för den är helt självvald :-) Jag trivs bäst och mår bäst utan alkoholintag, jag gillar varken smaken eller berusningen och känner mig ren och fräsch utan så att inta alkohol fyller liksom ingen funktion för mig känner jag.
  
Nu är det hög tid att ta helg genom att kliva i fredagskostymen, också kallad mysdressen. Sitter för tillfället och segar i badrocken efter den vanliga långa och grundliga fredagsduschen som alltid sker på fredagskvällar efter Raggadance hall - som för övrigt är ett alldeles perfekt sätt att avsluta en skolvecka på! 
Ikväll fredagsmyser jag alldeles allena då Robin är iväg och coachar Köping i DM. Ska ta och tända lite goa doftljus som jag älskar att känna lukten av och lägga mig i soffan som en slapping och glo Idol samt göra något fredagsgött, frågan är bara vad?! Känner jag mig själv rätt kommer det förmodligen bli någon macka bara, har sådan brutalt tråkig/obefintlig matlust när jag är själver - såvida jag inte får för mig att hetsäta förstås men idag är jag inte på det humöret, skönt - för jävlar vilken ångest man får och för att inte tala om matkoman man hamnar i efter allt intag - hujeda mig.  


TREVLIG HELG!

RSS 2.0