Torsdag

Jobbveckan har trallat på och nu återstår enbart 9 arbetspass innan jag checkar ut från Löwet för denna gång. Förmodligen kommer jag att återvända då och då men inte i samma omfattning som nu i sommar. Nu står vi äntligen och nosar försiktigt på fredagen som öppnar upp för helgen och kanske känner vissa möjligtvis en gnutta nyfikenhet och förväntansfullhet kring vad helgen har att erbjuda. För min del står en helt jobbfri helg för dörren och jag välkomnar ledighetens sötma med öppna armar. På helgagendan står bland annat fredagsmys i form av kärlek då mitt hjärtegryn äntligen kommer hem for real, tanken är att vi ska moffa i oss en mumsig kycklingpaj och kladdkaka till vårt favoritprogram "Vem vet mest" och sedan kika på favoritserien "Dexter". På söndag vankas en tur till Köping för att fira svärmor som fyllde år i veckan, gött med fika och gött att träffa lite andra människor än de man träffar dagligen på jobbet. När det gäller min lediga lördag är den helt obestämd, feels good, ska försöka fånga den på ett bra sätt! Slinga håret? Färga ögonbrynen? Who knows!

Vad händer annars i mitt liv och i min skalle?
Inför hösten är jag i valet och kvalet att byta gym för att väcka liv i träningen och ta den till en ny slags dimension. De senaste åren har jag varit en riktig "ensam-tränare" som föredragit att träna ensam och utanför gym eller gruppträningar, jag har klarat mig själv liksom. Men nu är jag så megatokigt härligt sugen på att träna gruppträning! Spinning, dans, jympa - ja, you name it - därför funderar jag på Universitetets gym då jag tycker att de verkar ha ett gäng bra gruppträningar. Annars ligger ju Friskis&Svettis fantastiskt löjligt nära mig, något som påverkar mitt val då det ju faktiskt eventuellt kan bidra till att jag tar mig till gymmet oftare, eller? Vem vet? Dessutom tränar mina compadres på F&S, kan det vara gynnsamt? GAH - inte alls bra för mig med sådan enorm beslutsångest kring allt att behöva fatta ett beslut! :-) Träning som är så viktigt dessutom, vill ju att den blir av mer än bara den träning jag genomför all by myself. Är väl en sak att ha beslutsångest kring vilka kläder man ska välja, spela roll egentligen liksom. Träning å andra sidan påverkar ju faktiskt något.

Jag längtar fett tungt mycket till jag och mina örebroisar återförenas. 

Grattis på födelsedagen min älskade, tokiga, bästa fantastiska pappa!
   

Söndag

Har nu jobbat hela helgen och är därmed ledig imorgon, schyssta puckar. Vi har varit ett skönt och bra team i helgen. Bra arbetskamrater gör att arbetet flyter på bra då alla drar sitt strå till stacken, hjälps åt och på något sätt går allt bara av farten och blir gjort. Helgen har dock lyckligtvis inte enbart bestått av jobb. Utöver arbetet har jag bland annat hunnit med att umgås lite med min kärlek, vi fredagsmös med tacos och hallon&blåbärspaj med glass samt en stor skopa kärlek till efterrätt. Den kvällen satt som en smäck så nu klarar jag mig en vecka till, den sista veckan! :-) I eftermiddags kom mor, far, mormor och morbror Mats på besök efter jag jobbat, det var välbehövligt och jag kan inte låta bli att känna mig lyckligt lottad över att de finns i mitt liv :-) ♥ Åh vad härligt det var att ha dem här några timmar, mänsklig energi är så viktigt för mig! Vi fikade paj, chokladkaka och glass samt pratade, skrattade och kollade på bilder.
Nu ska jag steka ett gäng pannkakor och bädda ned mig i soffan för att kolla på film hela kvällen och en bit in i natt, mer än så blir det inte ikväller.
Imorgon däremot blire andra bullar då jag ska försöka väcka min aktiva ådra till liv igen, huuuu, men det är imorgon det... :-)
Hoppas på att vakna energisk och taggad till tänderna!

Annars då? 
Tror att lampan på toaletten sjunger på sista versen, den blinkar till lite då och då.
Detta oroar mig. Hur byter man? Vilken lampa ska det vara? 
Where is my handy man? Snälla rara lampa, orka en vecka - då kommer Robin. 
Är för övrigt brutalt trött på vädret. Detta är ju inte sommar för fem öre?
Jag vill ha värme och en strålande sol. Saknar Kreta massor i massor!


Look into my eyes

Idag tänkte jag för ovanlighetens skull inte fokusera mina rader kring min vardag utan fokus kommer att ligga på något outside my usual blogg-box; nämligen smink och närmare bestämt ögon! :-) Hur gör man för att få stora vakna ögon? Bra volym, separerade och långa fransar - hur får man det? På sistone har ett flertal frågat mig hur jag sminkar mig och vad för mascara jag använder för att lyckas rama in ögonen, de har frågat om jag har några tips så jag tänkte berätta i stora drag kring min ögon-makeup. Först och främst måste jag säga att jag har stora ögon vilket kan vara en fördel! För det andra har jag dille på att köpa och testa olika mascaror, vilket har bidragit till att jag funnit vilka slags mascaror som är bäst för mig.

- En bra mascara i all ära, men utan ögonfransböjaren vet jag inte om mina fransar skulle få den look de får, därför är en böjare ett av mina bästa tips faktiskt, det öppnar upp ögat. Jag använder ögonfransböjare i början och i slutet. Jag tycker att böjda fransar från start förenklar appliceringen av mascara, och efter mascara-appliceringen trycker jag till med böjaren igen för att de målade fransarna ska förbli böjda.
- Jag använder tre eller fyra olika mascaror varje gång för att få just den volym, längd och seperation på fransarna som jag önskar. [Vid speciella tillfällen kan det även hända att jag använder ännu fler olika mascaror, hehe. Vänner och familj är fascinerade över min samling av olika mascaror och kan inte förstå att man kan behöva så många olika mascaror när jag radar upp dem ;-)]
- Jag applicerar flera gånger/lager. När man applicerar lager är det dock viktigt att man emellanåt separerar fransarna och tar bort överflödig mascara så att det inte blir klumpigt och kladdigt, detta gör jag med hjälp av en gammal torr mascaraborste.
- Jag brukar vanligtvis inte måla underfransarna, detta för att inte riskera att de ska tynga ned ögonens look, istället målar jag bara de övre fransarna för att få ett vaket öga.
- Jag brukar dra en linje med kajalpenna på ögonlocket nära de övre ögonfransarna
- Jag tar alltid bort sminket innan jag går och lägger mig. Till borttagning är jag noga med att inte använda vanlig tvål utan ögonmakeup remover från ACO (bild 1), därefter tar jag bort resterande med Eye Makeup Remover Pads från Andrea EyeQ's, den burken med pads som är återfuktande. (bild 2)
- När jag tagit bort mascaran på kvällen så smörjer jag med ögoncreme från Apoliva (bild 3), kanske ger det näring till fransarna, vad vet jag:)

Olika mascaror passar olika bra till olika ögon och ögonfransar.
Jag har några favorit-mascaror som fungerar för mig:
- Isadora Build up Extra Volume: Riktigt bra borste som ger allt man vill! (Bild 4)
- L'oréal Extra Volume Collagene: Hej volym! Stor borste, på gott och ont.
Inget för dem med korta fransar tror jag då det lätt blir klumpigt då. (5)
- Maybelline Volume Express med böjd borste, har varit favorit länge! (6)
- Maybelline Falsies, ger såväl bra separation som volym och längd (7)
- Lash Stilletto: Fransarna blir långa! (8)
- Maybelline Colossal Volum' Express Mascara: Ger bra separerade fransar (9)






Tankar om samboskap

Konstaterande: Mitt liv är verkligen färglöst i veckorna just nu. 
Eftermiddagarna och kvällarna är trista, ensamma och framför allt fruktansvärt enformiga då jag i princip gör samma saker varje dag för att fördriva tid till nästa dag, typ. Sitter eller ligger som en överjäst degklump i soffa eller säng och glor på film och tvprogram, sad but true :-) Allt detta grundar sig i avsaknaden av min sambo, denna avsaknad har ruckat totalt på mig och gjort mig handlingsförlamad och oförmögen att göra saker. Första veckan måste jag erkänna att det var pyttelite najz att vara ensam, eller åtminstone tänkte jag inte på att jag faktiskt var ensam och kände inte att det var påtagligt jobbigt att vara själv. Men ju fler ensamhets-dagar jag fått desto mer saknar jag och längtar efter att min partner in crime ska komma hem permanent och inte bara över helgen.

Jag har vanligtvis inga problem att vara själv, men då handlar det ju liksom inte om flera dagar i rad utan bara att vara själv för någon kväll eller dag - lagom med andra ord samtidigt som det är både nyttigt och skönt att bara vara Malin emellanåt. Den senaste veckan har jag gjort ett försök att fylla ut ensamheten med smörgåsar och andra små onyttigheter som ett substitut för herr Kärlek. Lönlöst. Det säger sig själv att allt ätbart i världen inte på något sätt kan ersätta en människa, det har dock inte hindrat mig från att försöka.

Jag är efter två års samboende van vid samboskap och att vara två. Jag ska medge att tanken susat förbi kring hur det vore att bo själv, detta har susat förbi när man tycker att den andre hälften i hushållet har mer tvätt i tvättkorgen som man måste tvätta, äter mer, vill inte äta samma som en själv, gör si eller så - men nu vet jag, en nyttig lärdom, att INGENTING är bättre än att vara samboende med den man är tillsammans med. För mig är det åtminstone så. (Okej, att fläka i sängen har jag inga problem med nu under ensamheten - men det är fan det enda som är positivt). Finns säkert dem som trivs med att bo själva då det innebär en slags frihet och att inte behöva ta hänsyn till en annan part, man gör som man vill, på sitt sätt och skriver reglerna själv. Men själv har jag lärt mig att jag uppskattar egentid och ensamhet när den är självvald, det ska vara ett medvetet val jag gör att vara ensam. Det är på intet sätt så att mitt liv på något sätt kretsar kring Robin och att jag är beroende av hans närvaro hela tiden, men på något sätt har jag större handlingsförmåga när han är hemma, då har jag lättare för att göra saker och kan upprätthålla en bra stil. 

Detta inlägg skriver jag för att påminna mig själv om hur ensamheten kändes, vilken skugga den la över mitt liv och för att påminna mig själv hur ur fas jag en gång varit då jag gråtit mer den senaste veckan än jag gjort det senaste halvåret. Om det känns så här för jävligt att vara ensam några veckor när man är i ett förhållande så vill jag inte veta hur det skulle kännas att bli lämnad, jag vill inte veta av hur det känns att vara ensam i singelförpackning. Detta gör mig så motiverad till att vårda kärleken och vårt förhållande varje dag framöver såsom vi gjort de senaste tre åren, detta genom att fortsätta prata lika mycket och öppet om allt som vi gör idag, ha kvalitetstid, göra saker både tillsammans och på egen hand, ha en jämlik fördelning i hemmet samt ha en fin balans mellan att ge och ta.  

Robin-love, du ger mitt liv färg. 
Jag blir genomskinligt utan dina andetag.
Vi är ett team, en oslagbar tvåsamhet! 
Jag vill aldrig leva utan dig ♥

Imorgon ses vi igen min kärleksduva! Krr, krr...

Helg

Jag kollar i backspegeln på helgen och konstaterar att jag fått ut exakt det jag hoppades av ledigheten och dagarna med min kärlek, min Robin, min livskamrat. Helgens genomgående tema har varit kärlek, vila, god mat och trevlig umgänge. I fredags gjorde vi egen pizza och supermös med kärlek i blickarna till vi la oss i sängen runt 22 och slocknade med detsamma - två trötta arbetare. Lördagen började med pannkaks-frukost och allmänt skönt chill innan vi tog vårt pick och pack och bilade till Köping för att avnjuta varsin kebab innan vi såg sista Harry Potter-filmen på bio. Kvällen avslutades med att spela Trivial Pursuit med min broder i några timmar. Idag har vi varit till Shiva i Västerås och ätit mat samt fikat, det var trevligt och gott! :-) Nu är jag återigen tillbaka i Örebro, ensam. Med en skön och bra helg i ryggsäcken sitter jag nu i sängen med en påse godis och laddar för arbetsveckan som denna vecka betyder jobb på måndag, tisdag, onsdag, lördag och söndag. Tycker det är skönt att vara ledig två dagar i följd, då kan man ägna en dag åt återhämtning och en dag till att göra lite saker, typ.

Fyra veckors jobb kvar, nu kör vi! :-) Sen är det två veckors ledigt innan sista årets studier på Universitetet börjar! Funderar fortfarande på lämpligt ämne/syfte/frågeställning till C-uppsatsen... Har dock en litenliten idé som kanske kan bli något, men då det ämnet egentligen inte ligger mig närmast hjärtat av allt inom Hälsovärlden och inte tillhör område som jag vill arbeta med sen så tvekar jag kring om jag verkligen ska skriva om det då jag helst vill att det ska vara något som jag brinner för och som tar mig i rätt riktning CV-mässigt. När jag söker jobb så vill jag kunna hänvisa till min C-uppsats för att komma in på den banan jag önskar inom yrket. Ska skriva och höra mig för på kommun och landsting om de har något de vill att jag skriver om, vore guuuuldish om man fick in en fot genom att få uppdrag av dem att skriva om något, och inte minst så blir det man skriver mer värdefullt då det är till nytta för någon. 

Dags att borsta tänderna och fläka ut sig i sängen.
Imorgon ska det regna och jag har tänkt att cykla, japp!
Ett problem bara: Var fan är mina regnbyxor?!?! 

Jag vill ju ligga och steka för bövelen! 

Torsdag

Sitter och varvar ned efter jobbet genom att äta mitt nya favorit-mellanmål. Mitt nya favorit-mellanmål är något som andra människor förmodligen ätit i evigheter redan, men som jag just fattat tycke för. Så, vad är då mitt nya favorit-mellanmål? Jo, det är faktiskt inget konstigare än smörgås med ägg på :-) Har aldrig gillat smakkombinationen som uppstår mellan smörgås och ägg, men nu sa det plötsligt klick när jag av någon anledning helt spontant blev sugen på just ägg och smörgås tillsammans, lustigt! :-)

Har nu jobbat i fyra veckor och har fyra veckor kvar, det går väldigt fort i svängarna må jag säga! (Finner inget fel med det) Imorgon är det fredag och sista jobbdagen innan ledig helg. Kan verkligen behöva lite ledighet och sovmorgon till längre än 05.45 då jag denna veckan somnat i soffan eller sängen så fort jag försökt kolla på tv eller någon film, det har hänt att jag somnat ifrån datorn när jag surfat också för den delen. Trött tjej, hej! Förstår dock inte var denna trötthet kommer ifrån då jag tycker att jag sover lagom timmar varje natt. Kanske sover jag inte helt optimalt utan min älskade vid min sida? Har fått för mig att jag har mer ytlig och orolig sömn, vaknar lättare/fler gånger om nätterna, drygt. Är det ensamheten? Får helt enkelt ta och styra upp detta bekymmer med lite sambo-sömn med min Tiger ihelgen ♥ En annan bidrande orsak till den oroliga sömnen är de skrikande fåglarna utanför också. De tjuter liksom. Tror det är äckel-fiskmåsar. Vill bara ställa mig på balkongen och skrika att de ska hålla truten!

En typisk Malin-dag just nu:
05.45 - Vaknar, sminkar och klär mig, äter gröt, packar ned matlåda och banan
06.25 - Hoppar upp på cykeln mot jobbet, trampar i takt med musiken.
06.50 - Framme, 7.7 km cykling = check! Klär om och går upp på våningen.
07.00 - 15.00 > Jobb!
15.00 - Trampar hem, även här i takt till musiken! 7.7 km, hej och hå!
15.25 - Hemma, svettig som fan :-) Äter mellanmål och tar igen mig lite
15.45 - Promenad 90 minuter (1 mil)
17.15 - Hemma, lagar mat, äter igen, surfar, kollar tv/film... (Slummer)
20.00 - Duschar, äter kvällsmål och gör lite blandat
21.00 - Går till sängen och kollar på tv
22.45 - Soooover!

Runt, runt, runt :-)


Tisdag

Vardagen utan min älskade sambo fungerar okej men inte fullt så ultimat som det gör när vi båda roddar upp hem och matlagning men jag gör mitt bästa. Saknar dock våra dagliga skratt och små samtal om ditt och datt, det enkla, saknar någon att pussa på. När man lever i en tvåsamhet så vänjer man sig vid att vara två om saker som ska göras, nu står jag ensam ansvarig för att göra mat så att jag får matlåda till jobbet exempelvis - något jag är fantastiskt bortskämd med är just att Robzen kirrar matlagningen i vårt hushåll - förutom på fredagar för då är det vanligtvis jag som kirrar en paj eller lite tacos. Sängen må vara en storlek för stor på kvällen men jag lyckas somna, och ska sanningen fram så passar jag på att fläka så att jag uppfyller fläkdosen för ett bra tag framöver ;-) 

Jobbet trallar på... Var och arbetade på en annan våning idag då de saknade folk, det var riktigt trevligt må jag säga, gillade både de boende samt de som arbetar där så jag hoppas att få komma tillbaka dit snart! :-) Kul med omväxling, både att se och göra lite annat samt att träffa annat folk. Fick dessutom uppskattning och beröm för hur bra jag arbetade, att jag hade naturlig fallenhet för att bemöta människor, framåt och glad - det är ord som ger energi det och man suger åt sig som en svamp av! :-) Att uppskatta någon och ge positiv feedback kostar ingenting men gör så mycket för personen som får höra det. Fick dessutom två utseendemässiga komplimanger i form av "vad brun och fin hud du har" samt "vad fina och långa ögonfransar du har, är det lösögonfransar?!" Nixelpixel svarade jag och hon trodde mig ändå inte så hon fick syna nära, men hävadade ändå att jag måste ha det på något vis eller använd något preparat som hjälper ögonfransarna på traven men inte det heller faktiskt. Blev dock lite smått sugen på att testa sån där gel man målar på fransarna på natten så att de växer, tänk vilka ögonfransar jag kan uppnå, som kamel-ögonfransar ;-D Har fått komplimanger för mina ögon/ögonfransar förut, men nu var det längesedan så det var skönt att få den kommentaren igen ;-) Och då var jag ändå inte så sminkad idag. Det är sällan jag sminkar mig på jobbet för övrigt, men idag kände jag liksom för't!  

Två andra bra jobbrelaterade saker är att jag fått ledigt på söndag, gött mos då det betyder att jag kan övernatta i Köping efter 50års-partajet på lördag. Den andra bra saken är att jag hittat en ny lite enklare cykelväg till jobbet, kan möjligen även vara snabbare! :-)

Inga lösfransar här inte!



Söndag

Har inte varit inne på datorn sedan i Onsdags då jag varit fullt sysselsatt med annat - annat som förmodligen är lite viktigare och bättre att ägna sig åt och lägga fokus på i jämförelse med datahäng :-) I relation till annat i livet så tenderar liksom datorn ibland att inte kännas fullt så viktig. Att sitta vid datorn är dessutom lite som att äta godis, äter man inget godis blir man heller inte sugen på att ta en godisbit, men så fort man tar en liten godisrackare så blir man sugen på mer - likadant är det med datorsittandet.

Min frånvaro grundar sig i tre lediga dagar som spenderats i Köping. Inledde vistelsen med att äta kebab som ett slags firande att Dannebror tagit moppekörkort. Vidare har jag åkt med på moppen, klippt mig några centimeter, varit på fest, kollat på fotbollsmatcher i mixcupen där Robin spelade, besökt gammelmormor, ätit grillat, spelat spel och kubb med familjen, kalasat för Leia samt varit hos Robins mormor och morfar. Nu är jag åter hemma i Örebro, ensam, alone, allein. Har nyss pillat i mig lite mat och planerna för resten av kvällen är följande: 1. Kila till Willys för att köpa bananer och andra välbehövliga matvaror inför arbetsveckan. 2. Packa upp väskorna från helgen. 3. Sätta igång en tvätt. 4. Duscha 5. Kolla film och hänga tvätten under tiden. 6. Sova i god tid då jobbet kallar imorgon. Cyklar numera till jobbet fram och tillbaka varje dag, fett bra vardagsmotion på 1.5 mil.

På Lördag kväll blire Köping igen, föga förvånande. 50-årsfest står på menyn.

Kärlek, kärlek, min kärlek ♥
 


RSS 2.0