Adjö december & Adjö 2010!

Åh, idag är det nyårsafton, wihi! :-)
Dagen börjar strax med en tur till några affärer för att hitta en skjorta som kan pryda Robins bringa ikväll - bättre sent än aldrig, det är min älsklings motto det ;)
Jag själv har inte orkat hets-köpa en ny blåsa för detta nyår så jag kör magstarkt på en jag haft en gång tidigare, det får gå för denna gång! Men vem vet, kanske hittar även jag något nytt att bära kvällen till ära - det vore inte alls tokigt om fallet blev så, så samtidigt som jag agerar smakråd till Robin ska jag försöka slänga ett litet öga till de kvinnliga avdelningarna. Plötsligt händer det!

Det nya året ska firas in ikväll med middag och fest, en kombination som även gäller för många andra ikväll. Nyårsafton är en så himla festlig kväll, jag gillar den kvällen enormt, lätt en av de bästa på året! Mycket tack vare att man umgås med trevligt folk, skålar i champagne som jag älskar, man klär sig lite extra festligt och så pussas man och kramas på tolvslaget. Och på tal om tolvslaget så tycker jag att det inger sådan lycka och hopp inför kommande år, man lämnar året som gått bakom sig och börjar om på ny kula och man känner sig så laddad, stark och peppad inför året - som att man har alla möjligheter i världen och man går verkligen in med inställningen att det kommande året ska bli ett av de bästa åren på jorden! :-) Sen kanske man inte känner riktigt så dagen efter nyårsafton om man fått i sig lite för mycket berusningsdrycker, men vad gör det? Klart man vill börja året bra och genom att må bra för att sätta standarden, men vad gör en dag av de resterande 364 dagarna som återstår av det nya året? Man har liksom 364 chanser och möjligheter till framgång, lycka och välmående - det är bara att ta varje dag i akt att göra det bästa dagen för den dagen kommer aldrig igen. 
 
Idag har jag en kännbar och påtaglig träningsvärk i mage, lår och rumpa - lite drygt men jag kan inte låta bli att tycka att det är skönt och smyg-älska känslan av ömma muskler! Genomförd träning ska kännas i kroppen är min åsikt! :-) Tror träningsvärken till stor del beror på att Robin var med och pushade, och att pusha mig när jag tränar får han gärna fortsätta med en månad framöver då jag har gett honom en månads gratisträning på mitt gym. 

Dags att klä sig!

GOTT NYTT ÅR!

Förra nyåret... ♥ Robin mitt livs kärlek, mot ett nytt underbart år tillsammans!:)

Torsdag

Just nu läser ni ett blogginlägg av en nöjd tjej som är tillfreds med tillvaron.
Som ni trogna läsare har fått erfara och vet så räds jag inte att berätta om positiva känslor av alla dess slag; det kan vara allt ifrån skolresultat eller löpresultat till goda bakverk eller belåtenhet över tv-tablån :-) 
Home is where your heart is brukar man säga, och visst ligger det något i det,
jag känner mig hel och fulländad på något sätt i mina näras sällskap.
Efter att ha bott hemifrån lite mer än ett år så kan jag konstatera att båda boendena har sina tjusningar. Hemma i Örebro blir man också fulländad på ett sätt genom att man får ta ansvar, stå på egna ben och klara saker i vardagen utan föräldrarnas vägledning som man trots allt haft i 20 år - det gör att man växer som människa och skapar sitt eget liv mer och mer. Men så kommer julen och man åker hem till föräldrarna, och plötsligt verkar alla vuxna kunskaper något sånär som bortblåsta  - man återgår till rollen som dotter och jobbig storasyster som ska lägga sig i och mucka ;-) Jag vet att det är tillåtet att återgå och få vara bortskämd igen när det bara händer en gång per år, men nästa år är ändå min ambition och mål att försöka komma hit och inta en mer vuxnare roll, om jag nu kan?! Kanske går inte ränderna ur en zebra som mig? Den som lever får se =) Jag skulle vilja vara en slags av schysst extra vuxen-person som min 14-åriga lillebror kan se upp till och inte behöva hävda sig emot, samt dra mitt strå till hushålls-stacken och visa upp den vuxna och ansvarsfulla person som jag är hemma i Örebro - för hon finns... ;-) Det är bara det att hon längst inne är slö och inte lyfter ett finger i onödan om hon inte måste, för att inte tala om hur mycket hon ÄLSKAR att bli serverad och smått bortskämd av sina snälla föräldrar - det gäller att passa på så länge det går :-) Och om sanningen ska fram så tror jag faktiskt att de i smyg gillar att vi är hemma och hänger, vilket gör att de gärna serverar oss mat m.m med nöje. Jag tror åtminstone att det är så jag kommer att känna när mina barn är utflugna - jag kommer vara glad att de kommer hem emellanåt och besöker oss och att de vill bo hos oss, jag kommer njuta av att ha dem nära någon vecka eller två.

Sitter just nu och blir hög på färg-ångor då pappa målar lister för fulla muggar här nere i källaren. Känner att det är på väg att sätta sig i huvudet så jag ska nog ta mig upp till mellanvåningen för att andas frisk luft och se vad som händer där - tror nämligen att jag hörde något om ost och kex - något jag inte bangar! ;-) 
Vad gör lite ost och kex uppepå intaget av kalorier jag redan tryckt i mig idag? 
Det blev tokigt många plättar med socker hos Robins farmor och farfar, glass till eftermiddagsfika, en god pastarätt hos svärmor och därefter hennes goda citronpaj som jag avgudar. Men vem fasen räknar kalorier i dessa dagar när man är hemma och leker bekymmersfri? Jag kan bara tala för mig själv och säga att jag unnar mig lite slapphet på kostfronten just nu och njuter av livets goda, det måste man göra emellanåt för att inte bli helt coco-crazy-bananas på motionsspår och morötter. Nog för att jag är blivande Hälsoutvecklare, men någon måtta får det vara! :-) Hörde jag något om att äta för själen också? Ja, men då gör vi väl det då! Var ju trots allt på gymmet i morse... Hehe..


Onsdag

Just nu njuter jag av att få mat lagad och serverad, jag njuter av sovmornar, promenader och choklad i mängder. Tillvaron skulle kunna vara problemfri om det inte vore för att jag även ägnar dagarna åt litteraturstudien, men det går sakta men säkert framåt så det är la bara en tidsfråga innan jag slipper den och då ska jag ge ledighet, slapphet, träning och filmer mitt fulla fokus - awesome! :-)
Jag försöker att ha i åtanke att ju bättre jag plöjer på med uppgiften desto snabbare kommer jag att slippa den! En sak som dock bekymrar mig just nu är att det verkar vara slut på Paradis-choklad i varje affär i hela Köping, så typiskt, är så himla sugen på att trycka en hel sån där ask i ett naffs...
Det skulle smaka ljuvligt och smeka smaklökarna till smakorgasm, men jag får la nöja mig med marabouchoklad, chokladsnäckor och maltesers - och inte minst en stor dos kärlek av den bästa killen som finns :)



Måndag

Helgen och juldagarna är nu till ända och jag anser mig vara förbaskat nöjd och belåten över hur julen blev och ger hela helgen ett högt betyg! Har träffat mina nära och kära, fått rejält fina och inte minst användbara julklappar, ätit god mat och gott godis samt träffat vänninor, druckit alkoholhaltiga drycker, minglat, hejat på gamla godingar och dansat på Hotell Scheele på juldagen. Nu är dock den goda glada tillvaron utbytt mot vardagslivet som idag inneburit en seg måndag med litteraturstudie, träning samt korvstroganoff och ris ;-) Men jag klagar inte för det är gött att vara back on track, man mår så mycket bättre på längre sikt. Nog för att vila och massa gott ätbart har sin charm, men efter ett tag räcker det liksom. Så, imorse var det alltså dags att försöka återfå kroppen till dess normala skick och balans så jag startade dagen med att trampa på träningscykeln och därefter gick jag och Robin en långpromenad innan vi tog oss till Falkboet för lunch. Nu på kvällen har jag tagit ytterligare en halvtimme på träningscykeln, lika bra, skönt att svettas ut lite dåligheter och vara igång igen. Har man bara genomfört första passet och kommit igång så finns sen inga hinder! :-) På torsdag blire en tur till gymmet på Palace Bowl, hoppas på att kunna riva av lite löpning så att jag inte förlorar för mycket på den fronten nu när jag åstadkommit så bra resultat på sistone.

Inatt får jag klara mig alldeles allena i gästrummet då Robin är och tränar hemma i Örebro ikväll och sedan blir kvar där över natten, buhu.. Nejdå, det ska nog gå bra även om jag har lite svårt för att väl lägga mig i sängen när jag är själv, jag liksom skjuter upp sänggåendet hela tiden som att jag försöker undvika att gå och lägga mig, och jag brukar jämt få för mig att pyssla med så konstiga saker under mina ensamma nätter, hehe!:) Ikväll hoppas jag på att jag ska ha motivation och ork att ägna den ensamma natten åt att skriva på litteraturstudien, kanske kan man få se lite prov på den gamla kända natthjärnan som hjälpt mig så många gånger förut eller har den lämnat mig för gott tro?! En annan sak jag ska göra är att flääääka i hela sängen när jag väl ska till att sova bara för att passa på och för att jag kan! ;-) Imorgon vankas promenad och lunch på Latte med Elin - det är liksom på tiden att vi drar en sådan kombo!

PUSS!

Christmastime

Julaftonsmorgonen började traditionsenligt med julfrukost hemma hos Seppo&co, mysipys, extra kul var det att lilla Julia var på plats som dagen till ära fyllde 8 månader och är i full gång med att lära sig krypa :-) Efter frukost och lite slappt häng åkte vi hem till mina föräldrar en liten stund för att öppna några morgon-julklappar. Jag som fått två st Tre Kronor-boxar av min svärfar på förmiddagen la mig i sängen och glodde på det en stund innan vi kilade över till morfarn min där det bjöds på umgänge, julmat, julgodis - och sist men inte minst kom såklart Herr Tomte - som i år gestaltades av en karl som jag är förälskad i ;-) Good work my Love! ♥  Kvällen avslutades med en drink i soffan, som slagna hjältar. Idag står ännu en fullspäckad och aktiv dag för dörren. Det vankas julfirande här hemma hos mor&far med släkten i eftermiddag och ikväll är det Hotell Scheele som gäller. Men först och främst tänkte vi starta dagen med en promenad och lite träning på familjens träningsutrustning innan de droppar in.

Julklappsfångsten hittills;
Tre Kronor box 1 & 2
Boken "Vecka 36"
Presentkort på Kicks
Matlådor
Presentkort på Marieberg
Pengar
Halsband
Skönhetsprodukter
Asmysiga "strumptofflor"
Ljuslykta
Choklad
Kokbok med bra vardagsmat, fett bra!

Tänkte bjussa på lite bilder, det är ju ändå jul :)

Julaftons-outfiten bestod självfallet av något rött klädesplagg&röda läppar :-)


Robin-tomten hemma hos morfar =)
 


Min lilla kusin Linn, som blev 8 veckor igår...
  

Familjens hemma-gym; Träningscykel, Crosstrainer och ett multigym.
  

Ikväller ska dessa styltor på 12 cm pryda mina fötter. Blir 1.80m i dem.


Dags för träning nu!
En fortsatt trevlig jul tillönskar jag er!


Julen är här

God Jul i stugorna!:)

Nu är vi väl installerade och uppackade hos mina föräldrar för såväl julfirande som fest, ledighet, allmänt häng och annat mys som hör till. Trots att jag har en nedrig litteraturstudie att pilla med så känner jag ändå ett slags lugn för nu, ett slags lugn som bara julen kan inbringa, en känsla av att vara lediga och tillsammans med dem man håller kärt; Vad är viktigare än det? Uppesittarkvällen med Bingolotto, skinkmacka, julmust och choklad är nu till ända och det sprutar nästan chokladsnäckor ur mina öron så nu är julen välkommen! :) Vi ska strax lägga oss i sängen för att ladda inför morgondagens julfiranden. Då broder Mattias har tagit över mitt gamla (sol)rum så inviger jag&robban min gästrummet i källaren detta år, funkar prima! En säng är väl det enda kravet vi har typ, sen att tv, data, dusch och träningsutrustning ingår är inget vi tackar nej till =) Här nere får vi vara och verka ostört, nästan som hemma!

HA EN FIN JUL!



Måndag

Nu har vi äntrat veckan då julen 2010 går av stapeln, vi närmar oss! :-)
Jag kickade igång denna händelserika vecka med att dra en vända till gymmet, hade inte varit där sedan förra måndagen så jag kände att det minsann var dags, speciellt om jag vill underhålla det jag hittills åstadkommit och det vill jag ju! :-) Latmasken är en fiende som till varje pris ska elimineras och är därför inte välkommen att bygga bo hos mig. Direkt när jag klev på löpbandet kände jag på mig att det skulle bli ett bra pass så jag startade friskt på hastigheten 13 för att sätta en hög ribba och utmana mig själv lite då jag alltid brukar köra på 12, men efter lite mer än 10 minuter sänkte jag till mitt vanliga löp på 12an som jag är van med, men det är inte dåligt det heller för när bandet slutade rulla efter en timme stod det för tredje gången 1,1 mil :-) Detta var tredje gången på tre veckor som jag klarar 1,1 mil på en timme - så det måste väl betyda att det inte bara är en tillfällighet att jag klarar't utan ett faktum? Tanken är att kötta ett pass på onsdag också innan det blir några dagars julledigt, åtminstone från löpningen, för att komma tillbaka med nya krafter sen! Bra och god mat i kombination med vila är ännna riktiga hejare på att göra sitt tillsammans har jag fått erfara den senaste månaden, de gör susen för bra resultat och är a och o för att kroppen ska fungera och orka. Ladda med bra saker i magen innan, fylla på med energi efteråt och vila emellanåt så kroppen får återhämta sig, vilket underbart framgångskoncept - för att inte tala om simpelt!:)

När det gäller litteraturstudien så går det så jävla förbannat segt just nu och det gillas då rakt inte. Jag måste fan försöka hänge mig totalt och kötta på lite om jag ska kunna känna lite jul-lugn... Fast just nu finns det så mycket annat som jag vill pyssla med inför Köpings-vistelsen; skriva klart packlistan, packa det som går, tvätta massa maskiner, slå in juleklappar, köpa de sista klapparna, färga hår och ögonbryn, måla naglarna, bestämma kläder till julaftonsfirandet, juldagsfirandet och juldags-utgången. Det skulle ju dessutom inte skada om man hade det hyfsat städat när man lämnade lägenheten också så att man slipper komma hem till massa tråkgöra direkt när man kliver in. Huvaligen, hehe ;-) Blotta åsynen av min att-göra-lista får mig att inse att det verkligen är sysslor av i-lands-karaktär, och i själva verket inget att stressa upp sig över - så nu ska jag bara ta allt med ro och vara tacksam över att mina bekymmer inte är större än så :-)

Denna mössa används flitigt vill jag lova... Har Bad Hair Day everyday ;-)


Lördag

Jag känner att jag inte tillför allt för mycket till min blogg just nu. Jag skulle så gärna vilja dokumentera och delge bloggen mer om vad som händer och sker, samt vad jag tycker och tänker - men i den saliga blandningen av träning, skrivande av litteraturstudie, samboskap och julklappshandling så tycks dagarna bara flyga förbi just nu! Just nu laddar jag inför vistelsen i Köping över julen med mina fina nära och kära, de dagarna är guld värda och bland de bästa dagarna på året. På torsdag tuffar vi till gamla hemstaden med vårt pick och pack till tonerna av låtar som ".. I'm driving home for christmas" och ".. Jag kommer hem igen till jul" :-) Bingolottos uppesittarkväll är en given tradition dagen innan julafton, en vörtmacka med skinka och julmust till det och så lite smygstart på godiset. Julafton firas i år hos morfarn min och på juldagen kommer släkten över och firar hemma hos mor och far. Julklapparna känns under kontroll, det enda som saknas är några klädesplagg att ha på sig, men det brukar lösa sig... 

Det bästa med julen enligt mig är bland annat... 
- Att träffa närt&kärt för att äta, prata, skratta, umgås och bara vara glada och tacksamma över att vi är tillsammans och har varandra, att vi är friska, har mat på bordet och lyckligt lottade att ha tak över huvudet. 
- All choklad - i alla dess former, smaker och utföranden.
- All film som visas under julen - det är såväl klassiker som typiska julfilmer på televisionen. Finns det något bättre än att komma in efter en lång vinterpromenad och mysa ned sig i soffan till en bra film och äta chokladpraliner?
- Julmusik! Jag älskar jullåtar, de är som pricken över i:et och grädden på moset för att få julkänslan att infinna sig. Får lyckliga flashbacks till mina barndoms år när mamma satte på stereon med alla jullåtar, då visste man att det var jul med allt vad det innebar. Ingen jul utan julmusik, punkt slut.  
- Att äta stora familjefrukostar. Alla familjemedlemmar sitter runt bordet, ingen stress, många frukostalternativ - svårslaget. Bra start på dagen.

Kladdkaka med smak av After Eight som jag gjorde igår, smarrig!

Måndag

Glad Lucia! (Eller vad man nu säger en dag som denna)

Helgen i korthet:

Fredag:
 Som planerat startade jag dagen med gym och därefter duschade jag och åt frukost nummer 2 innan vi åkte ut till Marieberg för att påbörja julklappshandlingen. Vi fann lite smått och gott, men ska fortsätta på fredag igen. Väl hemma gjorde vi en ny rätt - pastarullar. På kvällen vankades tacos, tända ljus, allmänt mys till Idol and so on, och det var väl inte så förvånande att Jay vann?

Lördag: Dagen inleddes med de två sista passen med barngrupperna jag haft i höst, de bowlade och tyckte att det var riktigt kul! De fick diplom och vi tackade för i höst, det kändes både skönt och tråkigt. Efter avslutningen svischade jag hem en snabbis för att duscha och byta om innan nästa aktivitet som var en sväng till Köping för att fira broder Mattias som fyllde år, fikade och träffade släkten också förstås. Mamma hade gjort en fett god tårta och jag fick se min lilla kusin Linn (6 veckor) för första gången, gulligull såklart, men hon sov mest så man hade inte mycket utbyte av henne ;-) Jag dissade Linn och lekte stället skola med Leia, det var roligare, hon har verkligen blivit stora damen nu. På kvällen stod riktigt typiskt tjejmys på agendan innehållandes en salig blandning av vin, glögg, film, skratt, skvaller, pepparkakor, druvor, ost, kex, spel, bullar... Kvällar som sådana är som balsam för själen och man får energi.  

Söndag: Vaknade först halv 10, efter precis 8 timmar och tänkte; Viken tajming - eftersom att 8 timmars sömn anses vara det optimala antal sömntimmar. Men så snussade jag vidare till typ halv 12, hehe, skönt som fan. När jag väl stigit upp möttes jag av ett soligt och härligt vinterväder som var som gjort för en långpromenad så jag klädde mig väl och travade på en mil runt Örebro, skönt med massa frisk luft och sol. Hemma igen väntade såklart soffhäng till Vem vet mest och så gjorde jag en god lunch - kantarellpasta med julskinka, hehe - man tager vad man haver. På kvällen skulle jag, Krista och Silja egentligen ha ätit på en mix-asiatisk restaurang som tack för i höst från en förälder men de hade visst stängt, så vi ska ta det nästa vecka någon gång :-) Kvällen spenderades istället i liggande läge i soffan, funkade det med ;-)

Annars känner jag mig fortfarande i bra form, och jag älskar den känslan.
Drog en mil på bandet i morse, jag fullkomligt älskar känslan av att flyga fram...
Dagens vikt visade 56,6 kg. Haha. Ofattbart.
Jag skrattade och sa högt för mig själv: MEN VA?!? 
Tror dock att det bara var en engångs-företeelse, eller? Återstår att se.
Till våren ska jag fokusera på styrketräningen igen.
Men till dess är det fullt fokus på löpning, kondition och fettförbränning.


Torsdag

Just nu ligger jag såklart där jag väldigt ofta brukar ligga - i soffan med andra ord och jag stormtrivs med det :-) Men dagen börjar ju lida mot sitt slut så snart är det dags att förflytta sig från soffan till sängen - jag fullkomligt älskar att krypa ned i sängen på kvällen! :) Tänkte för en gångs skull lägga mig innan 12-snåret, mycket med anledning av att jag ska kliva upp i ottan imorgon för att riva av ett gympass, och då vill man ju vara piggelini! Efter gympasset ska jag och min kärleksduva ta oss en sväng ut till Marieberg för att kirra juleklappar, födelsedagspresent till lillebroder och jag ska även passa på att köpa lite smått och gott till mig själv, det är jag värd! :-) Imorgon kväller vankas det tacos, mys med min bästa mysis, På Spåret och inte minst Idol-finalen, kan det bli bättre?!

Annars då?
Har håvat in ytterligare ett VG, feels good!
Igår griljerade Robin julskinka som vi smakade av på kvällen, utsökt ♥
Ännu fler julkänslor infann sig.. Åh, två veckor kvar bara! :-) Ambitionen är att slita på riktigt bra med min litteraturstudie i nästa vecka så att jag kan ta julledighet med gott samvete. Lov existerar ju egentligen inte på Universitetet så då får man helt enkelt ta sig lovledighet - det är ju jul för sjutton gubbar :-)

Well, ska jag hinna somna innan klockan slår 12 så måste jag nog avsluta här. Ska bara dricka upp muggen med nyponsoppa - har blivit värsta besatt av varm nyponsoppa, det värmer och är så mysigt att dricka på något sätt ;-) Nu säger vi godnatt och så håller vi tummarna för att löpningen går min väg imörra, det vore skönt att avsluta veckan med ett bra pass i bagaget - om det inte går något vidare kommer envisheten inom mig mer eller mindre tvinga mig till gymmet på söndag också, fast den kanske tvingar dit mig ändå ;-)

Ja ni, allt flyter liksom på... =)
 
 

Måndag

Veckan är igång! 
Imorse visade vågen 57,5 kg - en siffra jag inte sett på vågen sedan gymnasiet och en siffra som är välkommen eftersom att jag på sistone haft som avsikt att eliminera lite fett och tighta till mig lite, bli en bättre version. Vikten är ju dock inget man ska bli allt för fäst vid utan det är måtten som är mer relevanta och visar en mer realistisk bild - och självklart har jag mätt mig också för att se att viktnedgången inte beror på att muskler försvunnit - och måtten är mindre och dessutom känns kroppen bättre. Känns som att jag börjar närma mig en god form lagom till jul, härligt, då har jag lite att fördärva! ;-) Nejdå, här ska inget fördärvas inte.
 
Imorse vaknade jag förstås med lite stela ben efter gårdagens pass så dagen har mestadels spenderats i soffan med dator, tv och litteraturstudien, men eftersom att träningsvärk tenderar att gå över segare om man inte aktiverar musklerna så gick jag en promenad för att mjuka upp benen och skaka loss lite för imorgon tänker jag nämligen attackera löpbandet igen så då vill jag ha lätthet i benen! Självklart hoppas jag på att göra om gårdagens bedrift inom en snar framtid för att verkligen känna att det inte bara var en engångsföreteelse. Måste säga att det känns bra att löp-biten går bra såhär på vintern, det bådar gott inför våren! Åh, som jag längtar till första turen utomhus i vårluften och lite sol, det frambringar lycka det.

Nu: Time for some tea, skriva matlista och handlingslista!
/Miss my hair... som sagt... ;)

Söndag

Idag började jag dagen med en lite annorlunda frukost, nämligen lite överbliven pasta och korvstroganoff. Efter min matiga frukost blev det en sväng till gymmet där jag rev av löpning och hade exakt det flyt man önskar sig när man löper och detta resulterade i att det stod 1,1 mil när bandet slutade rulla efter en timme, hej å hå - så kan det gå med en bra frukost i magen! :-) Det blev även lite pump i några maskiner förstås även om jag helt ärligt tycker att det är så brutalt svintråkigt, men jag genomför det ändå bara för att jag vet att det må vara tråkigt att pumpa där och då när man gör det, men ack så bra det kan bli i slutändan och då känner man att det trots allt var värt det! :-) Det får man försöka komma ihåg... Efter gymmet cyklade jag hem, kastade i mig lite mellanmål och avancerade sedan ytterligare genom att ta en powerwalk på 8 km för att få lite frisk luft och gå i takt med musiken, har ett slags behov av att vara ute minst 30 minuter om dagen för att må bra. Nu måste jag anse mig vara nöjd när det gäller aktivitets-biten för idag bortsett från eventuellt småplock i hemmet, men det är ju föga ansträngande om man sätter det i relation till gymträning exempelvis. 

Resten av dagen ägnas (föga förvånande) i min trogna soffa, det vankas som vanligt "Vem vet mest"-maraton på 2:an på söndagar - och att kombinera slapphet med att få lite allmänbildning måste ju anses vara en bra kombination?
Ny vecka och nya tag imorgon people, jajjamän!
Nu kör vi - lite hårdare, lite bättre, lite starkare - eller?!:) 2 ½ vecka till jul, oh...
Dags att börja ta tag i julklapps-köpar-biten som för varje år tycks bli svårare?  

Nu har det blitt hög tid att värma ett STORT mål mat! Skepp o´hoj!
 

Fredag

Varmt välkommen du ljuvliga och snöiga fredag! :-)

Här hemma i vår lya var det sovmorgon för bådas del denna fredag till ära och det satt förstås fint för kropp och själ! Jag älskar att bara ligga kvar i sängen och låta uppvaknandet ta den tid det behöver, inte behöva stressa iväg utan ligga och gosa i sängvärmen tills rastlösheten eller frukosthungern kommer smygande - dessvärre händer det tyvärr alldeles för sällan att vi ligger kvar och bara är, så det är något vi borde och behöver bli bättre på! :-) Men en sak kan jag säga, när det väl sker är det underbart och det ger en sådan energi.

Idag blir det nog till att vara inne i värmen hela dagen lång och glida runt i mina Betty Boop-pyjamasbyxor, äta lunch och sen ligga i soffan och se Toy Story 3 med my love i eftermiddag :-) Det behövs lite soft chill mellan varven och det har jag gjort mig förtjänt av, är så nöjd över min goda stil, min målmedvetenhet och fokusering på rätt saker om man får säga så utan att på något sätt skryta. Har blivit så grymt fokuserad på både skolan och träningen, nästan så att jag undrar var tusan den nyfunna energin kommer ifrån, för det är ju ändå vinter och det är just då motivationen lätt tryter. Förut har jag haft sämst självdisciplin, men den egenskapen är eliminerad vill jag våga påstå - nu är istället självdisciplin en av mina starkaste egenskaper, åtminstone när det gäller skola, träning och att äta bra. Har mer eller mindre alltid varit en sån som skjuter upp saker och i synnerhet skolgrejer till sista sekund och tills de helt enkelt måste göras, men no more - nu börjar jag i god tid och har lättare att ta tag i saker. Jag gillar't.

Helgen blir som vanligt hyfsat lugn, ska förstås jobba imörra (basket) och så blire väl en släng träning men inget mördar-pass utan mer feel-good-stil. Annars ska jag nog mest ligga och götta mig med massa tv, webbtv-avsnitt och film, känner mig typ taggad - hur kan man vara taggad för att slappa? :D  

Bilden är tagen för precis tre år sedan, 2007-12-03. Blondie-pie!

Torsdag

Tjolaho i kylan!

Det är så skönt när saker och ting går mot det bättre och ordnar upp sig. Hade en liten stress-attack i tisdags över skola, jobb, träning, framtiden and so on - men på något sätt tog jag det ändå med ro för jag vet innerst inne att allt blir bra och ordnar sig förr eller senare på ett eller annat sätt - och mycket riktigt, nu har jag inget dumt stressmoln över mig längre! <:o) Det enda störande momentet är att båda mina lill-tår börjat göra ont av okänd anledning, mysko värre, men vad är väl ett par små ömmande lill-tår att klaga över när det finns de som är hemlösa, inte får en varm och mysig jul med sina nära och kära eller har en allvarlig sjukdom...? Ibland får man sätta saker i perspektiv för att uppskatta och värdesätta det man har istället för att reta sig på det som är fel och som tycks förstöra vår perfekta bubbla.

Sitter i skrivandets stund i G-datasalen på Universitetet och inväntar min skrivarkollega Johanna för att göra det sista rycket på en examinationsuppgift, gött att beta av ännu ett moment. Nu har vi för övrigt endast två dagar kvar på Universitetet innan jul - känns fint :) Visserligen betyder ledigheten egenstudier i form av att göra en litteraturstudie, men jag sitter mycket hellre hemma än tar mig till skolan. Jag är en inbiten hemma-arbetare. Hemma kan man lägga upp skrivandet hur man vill, sitta i en bekväm position i sina fula men ack så mysiga myskläder, skriva när man själv kan, vill och har super-brain.

Hoppas att ni har någon eller något som värmer er i kylan!:) Måste ju erkänna att jag då och då känner en smärre avundsjuka på Maria, Emma och Martina som är i Spanien i detta nu. Tur att man kan träna för att få upp värmen, det är min drog just nu.

RSS 2.0