Onsdag

Idag fick jag nog av min mobil så vi åkte iväg och införskaffade mig en ny på netonnet, tjohejsan, förväl gamle mobilvännen! Ut med det gamla och in med det nya. Det är la lite små-trixigt att lära sig funktioner, meny och att navigera samt skriva med touchskärm, men man lär sig väl förmodligen i sinom tid och får snitts på't :-)

Försökte tidigare ikväll springa samma runda som igår utan vidare framgång. När jag genomför en grej (t ex löprundan igår) som inte går så pass bra som jag helst vill och hoppats på så blir jag så himla envis att göra om det och då göra det bättre, att förbättra, jag nöjer mig inte förän det är som jag vill. Hade därför hoppats på att det skulle flyta på lite bättre än gårdagen så att jag kunde bli nöjd, men ikke, tror det beror på att jag inte alls är van att springa på asfalt + att det faktiskt blåste idag vilket jag avskyr. Strax efter stan så fick jag äntligen flyt i ben och andning - men så plötsligt ser jag en kvinna på cykel framför mig ramla omkull så jag springer fram snabbt som ett spjut till henne och frågar vad som hände, hur det gick med henne, om hon hade ont, hjälpte henne resa cykeln och plocka ihop sakerna som låg utspridda runt henne osv. Hon var rejält chockad och förvirrad över vad som hänt och lite generad, stackarn, men inga större skador mer än skrapsår och lort. Jag frågade om hon hade långt hem, och då svarar hon att hon bor vid Willys - rättare sagt kvarteret bredvid vårt så vi tog helt enkelt sällskap hem! ;-) Lika bra att inte bara lämna en person som ramlat ifall denne blir yr eller fått någon form av hjärnskakning, eller att någon smärta tilltar. Hon sa hela vägen hem att jag var en godhjärtad människa som hon skulle tacka i tidningen och skicka hem något till mig som tack om hon mindes - vilket inte alls behövs - jag ser det bara som normalt hyffs att fråga hur det gick för någon som ramlar och inte bara gå förbi som en person gjorde, fyy - inget samvete or what?! Nästa gång kan det hända honom. Tippat att det var en man förresten ;-) Höhö.

Från och med imorgon äger vi vår lägenhet. Coolt värre.

 


Tisdag

Idag har jag kommit underfund med att keso och banan är gött tillsammans, det hade jag aldrig kunnat tro, men jag är glad att jag testade! :) Som man brukar säga - Man vet inte förrän man testat! Har även gått och blitt förälskad i Loka med skogsbärssmak, gillade den inte så mycket förrut men nu så har känslorna blivit starkare! Den ska avnjutas kallkallkall med isbitar i - åh vilken underbar törstsläckare! :]

Nu ikväll gick jag ut och sprang ca 8 km och jag ska säga er vänner att det var bland det jobbigaste jag gjort i hela mitt liv, och för att inte tala om svettigaste! Mitt ansikte var både såväl rött som blött (sjö) när jag kom hem och kläderna likaså, genomblöta. Men ack så skönt det är nu efteråt när man duschat och känner sig mör i kroppen, krypit opp i soffhörnet och inväntar sambon för att kika film - sen sooooova i sina sköna och nybäddade säng! :-) Små saker som kan göra så mycket...

Dagens nostalgitripp till barndomen:
Jag hörde en tjej säga till sin kompis: Ska vi bytlånas cykel?
Åh, det där ordet bytlåna alltså, finns det ens? :S


Puss

Som jag nämnde för några dagar sedan så har jag känt mig lite låg på sistone - jag har känt mig så förbannat tjock, ful, hatat mina celluliter, hatat min snea tandrad och mitt hår. Men nu hoppas jag att det har vänt för det känns mycket bättre efter att jag både har tränat och shoppat idag :-) Tänka sig att ännu en gång så bevisas att shopping har en upplyftande effekt ;-) Såhär i efterhand kan jag inte låta bli att känna irritation över de negativa tankarna jag tänkt - varför ska man alltid envisas med att tänka på det negativa och låta det positiva blekna? Så jävla meningslöst, oftast är det ju så att de positiva sidorna av livet är desto fler än de negativa också, men ändå tar sig onda hjärnspöken in i filtret. Vafan Mallan - det är sommar, du är ledig, du har en frisk och fungerande kropp med två ben som tar dig fram, du är aldrig sjuk, du har en underbar pojkvän, du bor i en fin trea i ett bra område, du har personer som bryr sig om dig, du har pengar, mat på bordet varje dag, osv osv... Känns skönt att vara back on track och tillbaka i normal form när det gäller humöret =) Efter regn kommer alltid solsken, och så även denna gång. Nu äre dags för Shutter Island! 

Dagens shopping - tre toppar:
 
 



Och sist men inte minst - ett par jeans! Hujeda mig så bra!
 

Måndag

Woho, gissa vem som minsann tog sig iväg till gymmet imorse? :-) Jag såklart, yeah yeah wow wow! Igår brände jag huden, idag brände jag fett - bra bra! Äntligen tog jag mig iväg men attans så varmt och segt det var, men jag är nöjd för jag bet ihop och gjorde det jag skulle så... Dagen idag började lite småsoligt men nu verkar solen tagit sig en tupplur och gömt sig bakom molnen, vilket inte gör mig ett enda dugg idag för idag blire inget solande alls, huden ber om vila och det ska den få! Men imorgon äre på't igen om solen skiner må ni tro =) Idag tänkte jag mest skrota runt lite här hemma, städa och tvätta varvat med lite tv&film, sen fotboll, matlagning och så i eftermiddag den sedvanliga veckohandlingen måndagen till ära. Kan eventuellt bli en tripp ut till Marieberg också, är lite sugen på att strosa i affärer:) (och shoppa såklart) 

Igår kväll hyrde vi tre filmer - Precious, Shutter Island och Edge of Darkness, varpå vi såg Edge of Darkness redan igår och så blire Shutter Island ikväll. Robin är inte så överdrivet sugen på att se Precious så den tänkte jag slå på i min ensamhet. Har hört att den ska ge en tankeställare, gripa tag och vara bra - förhoppningsvis stämmer de recensionerna. Jag brukar ha för vana att sluka filmer av den karaktären med hull och hår så jag kommer nog tycka den är bra.

Mina fräknar har börjat sprida sig, bland annat till pannan...


Söndag

Skippade gymmet imorse och åkte till Ånnaboda för sol och bad istället, så nu är jag rödbrun, det tar sig sa kärringen som hade eld i håret! :) Måste nog snart försöka bortse från det fina vädret och istället försöka ta träningen på allvar igen, har lagt på mig lite den senaste tiden ;-) Tur att brunt fett är snyggare än vitt, haha. 

Förövrigt har jag lagt upp kläder på Tradera - två klänningar och en kjol.
 
http://www.tradera.com/Tubklanning-i-stentvattad-jeans-strl-38-auktion_301743_114825973 

http://www.tradera.com/Helt-ny-och-oanvand-rosa-tubklanning-strl-40-auktion_301743_114839898

http://www.tradera.com/Helt-ny-oanvand-svart-kort-kjol-strl-38-auktion_340349_114840032

Ska även lägga upp två par jeans, ett par Nudie och ett par Levi's.
Kan mycket väl ploppa upp lite annat smått och gött också så småningom.


Midsommar

Till skillnad mot förra årets livliga midsommarfirande så bjöd gårdagen på en mer lugn och hyfsat städad tillställning hemma hos Henry i goda vänners lag - det vanliga Ub-gänget och så Barck, Falk och knark från K-sör, nej men Johan :-) Kvällen beskrivs bäst med ordet lagom, det var liksom ljummet häng med lagom berusning, lagom med folk, lagom festligt, lagom musik, lagom sent, lagom kul, lagom samtal and so on. Gubbzarna hade börjat redan runt kl 13 på dagen så de var bra runda om fötterna när jag kom runt 7, men på intet sätt dryga, om ärligheten ska fram så tillhör de di bästa killar jag träffat! :-) Det är skönt att gå ihop med ens älsklings vänner, det förenklar. Det var jag och en annan Malin som stod för det enda kvinnliga i sällskapet, men det räckte bra så. Kvällen bjöd på allt från kubb till dricka, prat, jordgubbar med glass, fotboll, rump-mätar-tävling och lite roligheter på datorn, och så iväg för å kirra kebab mitt i kvällen. Natten avslutades med en uppfriskande långpromenad från UB hem till föräldrarhemmet, det satt gött och vi somnade som två klubbade kärleks-sälar så fort vi lagt våra huvuden på kuddarna. Jag skippade det där med att lägga 7 olika blommor under kudden inatt för jag har kommit till insikt med att jag inte behöver drömma om en framtid med Robin utan att det faktiskt kommer att ske ändå, det är min verklighet och inte någon dröm, och det glädjer mig så innerligt ♥ 

Midsommarens insikt:
- Jag älskar färskpotatis - helst med smör!

Nu äre allt hög tid för chips och jumbo-ostbågar.
Fan vad gött dä ska bli, har varit sugen ett tag.
Ska väl klia myggbett till förbannelse också :-(
Imörra förmiddag blire banne mig gym, om det inte kliar för mkt.

Hade som många andra en blommig outfit igår...

 




Fredag

Nu sjappar vi iväg mot Köping igen och det aktiva livet fortsätter, fläng hit och fläng dit, men det är lika bra att passa på medans alla ens kroppsfunktioner är intakta!:) Är man ledig och det är sommar så är det väl en självklarhet. Även om det är självaste midsommarafton idag så verkar vädret visa sig från en rätt så god sida, lite disig himmel men det kommer nog bli blå himmel ju längre dagen fortskrider - för inte kan det slå om helt och bli regn åtminstone? Vore ödets ironi om det hände. Dagen idag ser ut som följer - promenad, Runskär, grillning, pratning, drickning, pussning, kramning, sovning - på ett ungefär. För att inte tala om hur många gånger jag kommer att klia på mina 30 irriterande myggbett... Har känt mig en aningens låg de senaste dagarna av oförklarlig anledning, men det får man göra ibland även om man inte vet varför, jag tror att man behöver dippa emellanåt - det är nog nyttigt! Men nu idag sopar vi skiten under mattan och bara njuter av livet just som det är till för, för det är ju så fint när det vill sig rätt! :-) Ha en bra midsommar! 

Jag tror att våra hjärtan ler av lycka ♥
 

Dagens bild

Jag vet inte riktigt hur dem tänkt att man ska ta sig ut på balkongen?


Dagens bild

Lite små-lustig insändare, men den lär ju vara fejkad eller?
Tidningen måste väl dock ta det på allvar och publicera ifall att det är sant...

Onsdag

Efter de senaste dagarna så börjar det kännas som att jag faktiskt har ett liv, härligt ;-) Känner mig dock lite sliten/trött av all aktivitet och utevistelse, säkert handlar det om ovana - prinsamt nog. All vistelse i naturen har bidragit till att jag har fått äckligt många myggbett lite här och var på benen och fötter, förskräckligt irriterande med allt kliande. Har ni nå tips på vad som får det sluta klia så mottages det gärna! Men låt oss nu fokusera på det positiva - vädret - som jag dundergillar! Dessvärre medför soliga dagar att träning och städning kommer lite i kläm eftersom att det känns oerhört omotiverande att syssla med sånt när vädret är som det är, man utnyttjar det ju gärna på andra sätt! Men tids nog måste man ta tag i städ och träningsbiten också, oavsett sol eller inte... :) 

Nu är klockan efter 10 så det är banne mig hög tid att placera sig på en filt här utanför med SOLO-tidningen och steka lite innan paus för lunchen som idag är pastaröra med bacon, lök, champinjoner och svamp-CF - mer gött? Sen fortsätter jag nog troligtvis stekandet efter lunch, vad ska jag annars göra?... Visst tjänar man inga pengar på att vara ledig, men ack så skönt det är med ledighet vissa dagar. (Slöheten som kommer med ledigheten är dock en otrevlig bieffekt) (Alla förstår att jag mer än gärna hellre skulle ha ett jobb)

Bilder från gårdagens stug-häng:

Brunis och Blekis ;-)
  
  

Dagens bild

Multifunktionell pryl med flera användningsområden!



Tisdag

Tjej 1: Jag önskar att man kunde få ett sånt där uppvaknande någon gång.
Tjej 2: Vadå, som när man ser Jesus och grejer?
Tjej 1: Vad fan snackar du om?
Tjej 2: Ja, uppvaknande… du vet. Med Jesus.
Tjej 1: Men va? Jag menar som Carrie i "Sex and the City" när hon kliver in i den där snygga lägenheten!

Daaah, vad annars liksom?! ;-)

Ligger nu i sängen i mitt gamla gula flickrum med solbård, känner hur benen är helt slut efter en väldigt bra dag i Elins sällskap, nöjd och belåten tjej om man bortser från magstrejken som kom från ingenstans - men shit happens... XD.. Ack så förbannat underbart skönt det kommer att bli att somna in i min älskades famn till hans hjärtslag och ladda batterierna inför morgondagen som även den blir aktiv. Jag, Rob och El + två dogz ska ta Hannus nya fräscha båt ut till stugan på Runskär för att spendera dagen där. Det blir den gamla vanliga visan - bad, grill, chill och inte minst pressa i solen - jag vill bli brownie!:) Börjar bli lite shoppingsugen, men det ska nog se till att lösa sig inom två veckor.

Inget mer jidder nu, sängen och min favoritfamn lockar!
Återkommer imorgon med "Dagens bild" :-) 

Max och Zmilla simmar och njuter ute på Malmön


Start på dagen

Jag har framöver tänkt att inleda varje dag med en bild,
för en bild säger mer än tusen ord?

Summer

Livet har en förmåga att ständigt förvåna oss, det har såväl schyssta som oschyssta ess i rockärmen att bjuda ut hejvilt - som tur är glömmer och förtränger man oftast de oschyssta och låter de schyssta stå i centrum och fokuserar på dem. Just som jag trodde att livet inte kunde bli så mycket bättre än arbetslös måndag som denna så loggar jag in på mitt studentkonto och ser till min enorma fucking glädje att jag fått VG på min projektplan!!!!!! :D:D:D Made my day big time! Jag började av ren reflex små-slå och bita Robin av glädje, haha... Det är väl en okej reaktion? Folks, idag är det tillåtet att känna sig enormt nöjd och belåten över sin skolprestation och över allt bra jag faktiskt gör i livet. Jag må vara slö och inte fullt så bra på vissa punkter, men vad gör det när jag gör det jag ska och det som förväntas av mig som människa och dessutom kompenserar slöheten genom att göra annat bra?! Min pojkvän, min kropp, vårt hem och mina betyg talar sitt tydliga språk - något måste jag gjort rätt ;-) Nu ska jag nog ta fram skålen med godis som jag gömt i ugnen ;-D 

Jag har en hat-kärlek till sånahär låtar!
Idag är jag på bra humör så då gillar jag den ;-)

Måndag

Väderprognosen för veckan ser lovande ut, det gillas skarpt!
Planerna för veckan är som följer:
* Veckohandla i eftermiddag
* Bankmöte (det sista, innebär underskrift)
* Träffa Elin för att äta på Xuan och hänga på Malmön
* Åka ut till stugan på Runskär för sol, bad, bastu & ledighets-häng 
* Gymma två pass
* Eventuellt gratta Leia som fyller 3 år
* Rensa skafferi och frys
* Lägga ut saker som jag ska sälja på Tradera
* Städa lite granna
* Slutligen - kolla på VM-fotboll, både frivilligt och ofrivilligt

Mellan varven ska ma hinna gå på toa, äta, ha sex, duscha, kolla på tv, sitta vid datorn, läsa bloggar, osv osv.. Jag undrar dagligen hur man ska hinna med allt när man har barn och heltids-jobb????????? Den dagen den sorgen I guess, man lär väl sig prioritera bättre förhoppningsvis - vad som är viktigt och inte ;-) Tur att man är kvinna så man kan göra flera saker samtidigt, då finns det lite hopp i alla fall.

Vad som händer på midsommar är ännu oklart, återstår att se...   

Dagens outfit:
Ullvi-tshirt och Pro-Sport-shorts med vita färgklickar, skönt och enkelt!

Söndag

Ett gött dygn har passerat och jag har inget att klaga på just nu:)
Igår hos Robins mormor bjöds vi på en god pasta&kycklingröra och ananaspaj till efterrätt som avnjöts till det fina kungliga bröllopet på tvn. Det var inte många torra ögon hos oss kvinnor i sällskapet må jag säga, allt var så fint! :') När man såg att Daniel fällde några tårar där framme vid altaret så blev man väldigt kärlekskrank, åh.. Och när de ser på varandra så ser man sådan kärlek och ömhet i blickarna... Må dem leva lyckliga i alla sina dar! Rojalist - javisst! :) Victoria är verkligen en fin prinsessa med starka och djupa drag, och jag är så glad att jag kommer att få uppleva tiden med henne som drottning för hon kommer verkligen att vara en bra drottning för Sverige. Jag vill ju inte önska livet ur våran Kung, men jag skulle gärna se att Victoria blev drottning inom en snar framtid. Hon verkar ha bra värderingar osv.  

På kvällen igår kom mina föräldrar och svärmor hit till Öret som planerat och vi var ute och åt på den grekiska restaurangen Hellas, 4 timmar satt vi där och åt, drack, pratade och inte minst skrattade. En riktigt trevlig kväll som jag hoppas vi gör om snart igen! ♥
Även idag stod ätande och umgänge på schemat - firande av farfar på Pizza Hut med pizzabuffé, rejält gött och så glass och kakor uppepå det och jag var en belåten tjej. Ännu mer belåten blev jag när jag köpte/fick ett par nya gladiatorsandaler - mammsen min köpte precis likadana ;-) Vi blir mer och mer lika... Tur att hon är så pass bra att det inte gör mig något =) ♥

Den nya gladiatorsandalen som jag och morsan bär!


 

Gilla

GODA, GODARE, GODAST!


Känns som att det är dags att festa snart... Dansa i synnerhet!






Jag tycker VM-låten är skön, man blir glaaad :)
 

Fredag

Så är fredagen och helgen kommen, gött!
I helgen vankas massa ogynnsamt gött ätande och trevliga människomöten, det blir gött! Imorgon är vi överbjudna på mat runt lunch-tid hos Robins mormor för att hon fyllt år, sen på kvällen kommer ett gött sällskap bestående av mina föräldrar, Robins mor Inger och Stefan hit till Örebro för att gå ut och äta Grekiskt med mig och Robbofantiz - gött och trevligt samkväm! :-) Sen på söndag styr vi bilen mot Västerås för att gratta farfar och trycka i oss pizza på Pizza Hut, göttans värre.

Nu har jag nyss kommit hem från gymmet, det gick gött!
Härnäst väntar matlagning - köttfärssås, det är gött även det.
Ja, som ni hör så äre mycket gött nu - och gött är väl det!;-)
Senare har Robin match, ska jag följa med eller inte?! Det blir gött vilket som.

Ha det gött i helgen! =)

Bilder

Klart vi träffade på en sånhär äcklig i milspåret igår! Just our (un)luck.


Golfarn


Golfarinnan


Jag och Agnez


Min träningsoutfit i sommar, kanske, kanske inte.


Hörnsoffa som jag vill ha.


Håret jag vill ha tillbaka... *tjatmoster*
Men man ska vara glad att man har hår över huvudtaget!:)


Tips

Om ni som jag inte gillar avslagen dricka så har jag ett tips ifall att ni har någon dricka som kolsyran försvunnit från, t ex Fanta eller Cola. Istället för att hälla ut drickan och låta den gå till spillo så kan ni hälla över den i en burk och tjoffa in i frysen och sen när den frusit till sig lite så har ni slush eller om ni låter det frysa helt så har ni isglass. Kan la vara gött såhär i sommar :-) 
Apelsin-slush eller cola-slush. Ekonomiskt!

Sköna låtar förresten! :-)




Onsdag

Michaela Forni skriver idag såhär om vänner på sin blogg idag;



Snacka om att sätta ord på vad vänner är för något. Ikväll har jag hängt med en de finaste frukterna jag har i mitt vänskapsträd, hon som är lite som lillasystern jag inte fick. När jag kommer hem och kikar hennes blogg står följande och jag blir nästintill rörd till tårar ♥;


Tack Blondie! Åh, det är fullkomligt omöjligt att toppa så fina ord och jag tänker inte ens försöka toppa dem nu såhär inpå natten, men förr eller senare kommer jag att uttrycka min tacksamhet för vår vänskap i ord även jag, var så säker. Tills dess hoppas jag att du är medveten om att du betyder mycket för mig. Tänk så mycket vi delat, och kommer att forsätta att dela :)


Tisdag

Hallå där den bestämmande makten - ta och bjud oss på en hel dag med sol och värme snart va?! Snålis där. Den senaste veckan har vädret varit under all kritik tycker jag, dagarna kan bjuda på allt från sol till regn och allt detta på en och samma dag. Krigar vädergudarna med varandra mån tro? Hoho vädergudar, det är sommar nu - har ni missat det? Jag kräver sol. Jag är verkligen i behov av en dos sol på min kropp ska ni veta, jag är så blek att jag mer eller mindre bländar både mig själv och sambon min så fort kläderna åker av. Det är med andra ord bäst att jag behåller dem på så vi inte förlorar synen på kuppen! ;-) Eller - varför inte ha sex med blindfold? Kan ju bli lite hett när man inte ser något utan bara känner... Jaja, nog om mig och mina sexuella i-landsproblem - hur är det med er? Vad gör ni i sommar? Jobbar va? Kunde väl tro det - alla jävlar jobbar utom jag - typ! Dock försöker jag fixa mig något jobb - sjukt sugen på't, uppepå allmän lathet och jobbsökande så äter jag för mycket onyttigheter för mitt eget bästa men som jag försöker kompensera med en promenad dagligen. Tror dessvärre att mitt energiintag ändå är högre än vad jag gör av med.

Idag var vi på banken och fick alternativ på hur vi ska binda räntan på vårt lån och hur länge - fast hit, rörlig dit, trygghetslån, hypotekslån och fan och hans moster. Ja vänner, det märks att man har gått och blivit vuxen när man pysslar med sånt. Hur i hela världen vet man vad man ska välja? Vad är mest lönsamt på sikt? Det känns som att ingen jävel vet säkert heller. Oavsett vad vi väljer så kommer vi nog ändå tycka att vi valde fel, vi skulle ha valt det andra ;-) Det är inte lätt, men sånt får man räkna med här i livet! =)

Men vi är glada jävlar - vi har ju varandra :)

Posera mera

Den 19e juli ska jag och das heting här under till The Studio i Västerås för att bli sminkade av makeup-artister och därefter fotograferade, modella lite, hoppas det blir nice och att man fastnar på någon bild! Synd bara att jag har så kort hår när man ska vara lite snygg ;-) Hehe, okey, jag ska sluta tjata om min bitterhet över håret, det växer ju ut, men nu har jag i alla fall lärt mig att håret ska förbli långt sen - påminn mig om det ifall att jag får solsting och vill kapa håret igen. Funderar på om jag ska fråga om någon mer vill följa med till The Studio... Känns som att de flesta redan varit och blivit fotade, eller?! Är det någon av er som vill bli göra detsamma på egen hand med vän/vänner? Säg till, då kan jag rekommendera er så får ni chansen att modella lite ni också! :-] Det som jag tycker ska bli mest intressant är att få lite tips på hur jag kan sminka mig, och vilka färger som passar till mig.


En grej

Jag har svårt att förstå mig på tjejer som skriver in till sex&kärleks-sidorna i tjejtidningar och beskriver ett scenario där de haft oskyddat sex och därefter frågar: ".. Är jag gravid?" eller "Har jag fått en könssjukdom?" Sådana frågor krävs det inte en sexolog för att besvara, till och med jag som outbildad inom området har svaret - för det är rätt simpelt! Sexologer är inte synska, hur ska de kunna veta om någon är gravid eller bär på könssjukdom bara genom att läsa en text? Det enda de kan svara och råda tjejerna till är att risken finns för att det har skett och att de bör kolla sig för säkerhets skull - hur ska man annars kunna veta? :) Men å andra sidan så får ju tjejerna ett råd om hur de ska gå vidare i alla fall, även om svaret på deras fråga fortfarande kvarstår så är det åtminstone ett steg i rätt riktning antar jag =)

Osäkerhet, tankar och frågor? Närmaste ungdomsmottagning önskar dig välkommen!
Malin - din rådgivare i bloggvärlden! ;-)


Lördag

Sikken blåst det är idag, men det är bra för då blåser de gråa molnen bort och den blå himlen som finns bakom kommer fram:) Hoppas det blir bra väder i veckan, såklart, när hoppas man inte det? Tror aldrig jag har hoppats på dåligt väder - förrutom när det har varit kvavt ute en period för då vill man gärna ha regn som friskar upp luften lite:) Robin har varit iväg och spelat tennis nu på förmiddagen, bra av honom - både att gå upp i tid samt att spela tennis i denna blåst. Själv behövde jag två timmar till för att bli något liknande en människa, och nu måste jag sminka mig för att piggna upp sista biten.

Planer för idag:
- Äta på Falkboet (hoppas på någon god pasta)
- Kolla när Robin spelar fotbollsmatch i Fellingsbro
- Åka hem till vårt bo i Örebro (home, sweet home)
- Göra vit chokladmousse (eller vanlig, we'll see)
- Kolla på film
(får skicka in robin till sovrumstvn, vm-fotboll nu juuuu)

Inga kraftansträngande planer idag, skönt, är trött av oförklarlig anledning.
Ha en bra dag folks!

My loverboy and I ♥



Studenten

Gissa om min mage är som en svullen ballongmage nu efter allt ätbart?
Det kan ni lita på! Men vad gör väl det, det smakade gött och var värt det.
Känner mig väldigt trött och seg just nu, nästan som feber och det var väldigt längesedan jag kände såhär. Säkert beror segheten dels på allt ätbart och dels på att man varit igång konstant. Känns ju lite smålarvigt att säga att man är trött när man inte har festat var och varannan dag som studenterna - kan detta vara ett tecken på att man börjar bli lite gammelsmurf?! 8-)
 
Ikväller blire bara chill i god familjeanda, något glas vin och cider och bara ha det skönt. Här hemma hos mor och far har jag min lilla fristad känns det som - här kan jag liksom bara vara och så fort jag kommer hit så faller jag lätt in i rollen som barn till mina föräldrar och i att vara precis som jag var innan jag flyttade hemifrån. Jag har tagit väldigt många steg framåt i min personliga utveckling och som människa under de 10 månader jag bott i Örebro, men så fort jag kommer hit till Köping och stegar in i det röda huset så tar jag några steg tillbaka av gammal vana - och på något sätt kan jag tycka och känna att det finns en tjusning med det också:) Som lite semester. Så länge jag inte själv har barn så kan jag få vara lite barn, trots att jag snart är 21 år och bor med min Rob på vårt egna håll. Nu till något annat - jag har utlovat en smakrecension av min paj, och den smakade lyckligtvis lika bra som den såg ut =) Wiho! Dessvärre blev det inget över att ta med hem sen, hehe, kanske är det ett gott tecken. Får anta utmaningen att försöka göra en lika god snart igen! Gäsp gäsp gäsp, åh så gött jag kommer att somna ikväll nära Robin i min gamla säng ♥

Mina bröder och jag, sikken (udda) trio! :-)


Gullefnuskar - Nattis och Mattis:)


Mutti, Matte, Vati


Barndomsvännerna, Jolle och Grygge 8-)


Mattias fick ett student-svärd av Jolle, väldigt inovativt!


Varm i kläderna?


Min kycklingpaj!


Och så sist och minst - The sweet Agnez!


GRATTIS PÅ DIN DAG OCKSÅ DANIEL! <:o)


Fredag 11/6

Grattis mina älskade lillebröder! Danne blir 14 år och Mattias tar studenten! ♥ Känns spontant som att den senare händelsen slår högre ;-) Har två år gått så snabbt sedan jag själv tog studenten? Ja, tydligen. Vad säger vi om vädret då? Ingen sol så långt ögat kan nå, men här i Örebro är det i alla fall uppehåll - hoppas det är detsamma i Köping! Det suger om vi måste stå med paraplyn - men å andra sidan - tur att dem springer ut först i såna fall =) Känner mig rätt så stabil och glad idag så vi får se hur det blir med gråtandet, kanske kan jag hålla mig... Okey, alla som känner mig vet att det vore helt otroligt om jag INTE grät. Vattenfast mascara har jag i alla fall förberett mig med. Just nu sitter jag och äter lite frukost samtidigt som jag lyssnar på Robins fina stämma som sjunger med i låtar. Pajen jag gjorde igår blev väldigt bra - åtminstone utseendemässigt - om den smakar lika bra som den ser ut får vi se i eftermiddag :-) Men jag måste lite malligt tro att den faktiskt blev smarrig, hoho, det är ju jag som gjort den DAAAAH! Okey, dags att föna mitt korta barr som jag hatar.

Tjing tjong, flyger som en ballong :-)

Gråtande student för två år sedan...


Torsdag

Idag när jag var ute och powerwalkade i det underbara vädret (som man förstås hellre velat ha imorgon) så bestämde jag mig för att sluta med LCHF-kosten som jag ätit i 11 dagar. Jag återgår nu till att äta efter mer sunt förnuft än tidigare och tänka med huvudet istället för suget som jag allt för många gånger fallit för. Jag tror metoden givit mig någon form av wake-up som jag behövde och det känns som att jag har blivit av med min dåliga karaktär när det gäller sötsaker - vilket också var syftet. Jag har lärt mig att inte äta onyttiga mellanmål som flertal rostade mackor, godis, glass och sötsaker på vardagarna - det finns så mycket andra goda och bättre alternativ som magen inte protesterar emot. Man har bara en kropp och det gäller att man behandlar den väl så att den fungerar och mår bra för den ska man leva med resten av livet. Jag är bara 20 år och kan ibland skämmas över vad jag gjort med min kropp hittills - men å andra sidan - tack vare att jag bara är 20 år så har jag fortfarande möjligheten att räta upp saker och ting vilket gör mig glad :-)

Jag ser fram emot morgondagen och trevligheterna den bjuder på. Såhär när jag skrivit om kost så måste jag ju medge att en av de saker jag ser fram emot är att äta tårta - jag älskar tårta! Men jag ska ta det lugnt med fikabröd eftersom att kroppen är ovan att äta kolhydrater och socker, man får börja lite smått så kroppen inte får chock.
Nu ska jag kolla på säsongens sista Vampire Diaries och sedan göra kycklingpajen jag utlovat till imorgon - håll gärna en tumme eller två för att den blir bra - och för att det inte regnar imorgon!  

Tror det blir linne och kjol imorgon:) Ser lite marint ut, eller?

Sanning

Det spelar ingen roll var man är i världen, vad man gör eller vem man är med - huvudsaken är att man trivs med var man är, med vad man gör och trivs med dem man är med! :-)

Jag la ned skrivandet av student-tal till Mattias, jag fick inte till det alls och jag orkar inte sitta och stirra mig blind på ett papper som inte direkt fyller på sig själv med ord och välkomponerade meningar. Även om man vill så kan man inte göra allt! :-) Jag får helt enkelt börja knåpa på ett tal till Dannes student om 5 år, haha, lagom med tid kvar. Det slog mig att då kanske vi till och med har barn? Eller på gång åtminstone... Så nära, men så långt bort =) Det blir när det blir! Imörra ska jag göra kycklingpaj, gymma, packa lite, måla naglarna, välja någon av de 5 potentiella student-outfitsen och raka benen - ja, ni hör ju att det hektiska schemat fortsätter. Trodde lovet skulle vara lugnt, höhö, nejdååå... ;-P Men oops, glömde en sak - kolla på tv ska jag ju såklart också göra. Sorgligt nog styrs mina dagars schema av tvn typ. Men så länge man gör det man ska så borde det vara liiite okej iaf...?  

PUSS! Hjärtat slår hårthårthårt för dig, min Bästis ♥


Girlissue

Baah, klurar på vad jag ska ha på mig på fredagens student! ..
Just nu ser det dessvärre ut att bli regn då, så förbannat typiskt. 
Funderar på någon av dessa, eller en vid marinblå kjol och linne.
Sen får det väl bli kavaj eller mini-jacket över...
 

Åh, det finns så många fina klänningar nu som jag vill ha...
Dessutom vill jag ha en snygg hellång klänning till fötterna.
  
    

Tisdag

Bra saker idag:
- Fet handling av bra basvaror som var på erbjudande! :-D Ekonomiskt! (Y)
- Skatteutbetalning, 11 000 kr kashing in på kontot! Sitter som en smäck.
- Jag kan äntligen sätta upp håret i toffs - förvisso mini-toffs men ändå :-)
- Skrivit kontrakt på lägenheten
- Tränat
- Haft ett bra och givande telefonsamtal med mor ♥
- Bestämt att jag ska göra kycklingpaj till fredag
- Påbörjat talet jag ska hålla på fredag, går sådär, men det lossnar nog:)

Planer för resten av veckan:
* Söka jobb
* Läsa tidningar jag köpt
* Rensa/strukturera
* Kolla på viktiga tvprogram
* Träna
* Göra kycklingpaj på torsdag till fredagens studentfirande
* Köpa present till Broder Daniel som fyller år på fredag, 14 barre (!?)
* Eventuellt åka till Köping för att gå på Scheeleskolans avslutning
* Och så på fredag - fira Mattias student! :-)
Helgdagarna låter jag vara oplanerade.
Jajamän, det är hektiska sommarlovs-varv hör ni ;-]

Min lilla svans, kom igen, väääx vääx! Ska aldrig mer kapa håret!


Kvällen är kommen

Idag har det varit en lite mittemellan-dag, varken sol eller särskilt grått, bara små-mulet. Det behövs det också brukar jag försöka tänka, om inte annat för att spara lite på solen och värmen så vi har lite resten av sommaren :-) Hoppas att det är sol på fredag när det är dags för brodern min att skutta ut på Ullviskolans balkong och härja av glädje. Jag kommer att stå nedanför och gråta, det är ett som är säkert. Tur att dem springer ut först så jag slipper gråta så länge :-P Jag känner lycka för Mattias skull, och stolthet, han har varit så duktig - 36 MVG och 1 ynka VG är ju inte direkt något som man vevar ihop bara sådär utan vidare, det krävs vilja och disciplin - en målmedvetenhet. Men ni må tro att han stör sig på det där enda VG:t ;-) Ett slutbetyg på cirka 19,84, inga fel alls, öppnar upp bra för hans tänkta vidare studier. 
Jag är allt en blödig jäkel, det är inget nytt. Jag fick typ tårar i ögonen i fredags när jag bara såg en nedcabad bil komma körandes med massa björkar, studentskylt som stack upp och en student i sin studentmössa och kostym. Jag rös. Varför är det såhär? Varför bölar jag av studenten? Det känns så starkt.

Nu ska jag borsta tänderna och sova. Jag älskar när kvällen är kommen och det är dags för sömn - jag lägger mig i sängen med öppen balkongdörr så det är svalt och skönt i kombination med att man hör lite ljud, sätter på tvn i bakgrunden och har sovrumsdörren öppen så jag hör lite av musiken från Robins dator - då somnar jag som en bäbis på tre sekunder. Imorgon förmiddag blire en stunds gym igen, jag hatar det egentligen, men what to do... Det gör kroppen gott och jag har inte så mycket bättre för mig, haha =)

Nog är han bra min bror, men knyta skorna behöver han hjälp med ;-)

Måndag

Den första helt lediga veckan denna sommar har tagit fart, och förmodligen blir det inte den sista lediga för min del som det ser ut nu. Filar dock på mitt cv som jag ska skicka iväg till sex st olika jobb så man kan ju hålla tummarna, även om det inte blir något nu i sommar så kan man ju alltid hoppas på något till hösten som ett extrajobb och komplement till studierna. Jag är så himla sugen på att jobba och tjäna kosing, känna att man behövs och gör nytta, nästan så pass att jag ärligt talat överväger att ta ett studieuppehåll så småningom för att jobba av mig lite :-P Men om jag får jobba lite mellan plugg-varven så kanske suget släpper, hope so :-)

Idag började jag morgonen med att gymma som jag lovat mig själv och därefter simning med Robin Hood, det är så skönt att hoppa i plurret när man är varm efter gym, men gud så svag jag var efteråt - pinsamt! Mitt dåliga gymmande har verkligen lett till att jag har tappat mycket styrka på maskinerna, bröl. Så från och med nu ska jag försöka ta mig upp till samma nivå som jag låg på innan jag hade mitt gym-uppehåll. Dags för muskelbygge igen då... Funderar ärligt talat på att sticka till gymmet och köra lite imorgon också, måste upp något kilo i muskelmassa. Är det möjligt att fixa det på en månad? Jag antar utmaningen!

Nu börjar Förkväll, sen äre Biggest Loser och Top Model - I love TV! ;-)

Grattis till min kärlek som har namnsdag idag! ♥ Världens bästa!

Söndag

God och glad nationaldag på er! Grattis Sverige, och Idur! :)
Solen skiner från klarblå himmel och fåglarna kvittrar glatt!
Jag känner mig också som en glad kvittrande fågel just nu, angenämt.

Igår var vi i Västerås för att fira Alf som fyller år imörra. Där bjöds det på tre olika grytor - kött, kyckling och vegetarisk - de smakade gött och satt fint i en hungrig kista. Efter maten var det dags för en slags frågesport runt kvarteret innan fikat var uppdukat. Jag som inte äter socker tog bara en kopp te, jag är så disciplinerad så att jag blir förvånad själv över det, för det är inte alls likt mig ;-) Under fikat rättade Alf allas svar, och då visade det sig att jag och Robin vann! Mohaha, vi utgör ett grymt team, fast det visste vi la redan :-) Vi vann en andel på stryktipset, men dessvärre gav det ingen utdelning - men bara själva vetskapen om att vi vann räckte egentligen :-) Måste tillägga att det var skönt att komma ut och sträcka på sig lite efter maten så man inte segar till sig. Bra idé Affe!

I eftermiddag kommer Robins farmor och farfar på besök i sällskap av Robins pappa som agerar chaufför, trevligt! Det blir första gången de är här, och kanske även enda gången. Det känns kul att dem orkar sig hit så dem får se hur vi bor och har det i Örebro :-) Jag har svängt ihop en blåbärs och hallonpaj - helt utan socker, det återstår att se hur den smakar... Förhoppningsvis gött och bjudvänligt, annars har vi en hel del annat att bjussa på som mockarutor, muffins, chokladbollar och mums-mums så det går ju ingen nöd dirr! ;-) Det är bara det att jag inte vill sitta som en torris och bara glo när de andra äter, därav den Malin-vänliga pajen. Nu på förmiddagen har vi dammsugit lite inför besöket, det behövdes i princip inget mer för vi har hållt så fint i veckan :) Det lönar sig verkligen att hålla hemmet under kontroll hela tiden för när det väl är dags att städa så går det rätt så snabbt! Ska försöka komma ihåg det...     

Dags för en dusch, inte lukta usch!

Robin på frågerundan, gissar hur långt det är till värmeverket.

Tankar

Vad ska eller bör man skriva om i sin blogg för att det ska vara okej?
Lägger man in bilder på sina nyinköpta kläder så skryter man, detsamma gäller om man skriver om något man är nöjd med - då är man en skrytare. Skriver man att man vill trimma kroppen och äta bättre så är man löjlig, dessutom är man taskig mot folk som har större kroppstyp än en själv. Vågar man skriva om problem och dåliga dagar, eller klagar man då? Folk som klagar är otacksamma - dessutom är det inte rätt att klaga eftersom att det finns de som har större problem. Om man har självförtroende, står för det och känner sig fin så är man självgod, utseendefixerad och ytlig - och än en gång så skryter man. Vågar man yttra orden att man är lycklig och skriva om saker som är positivt i ens liv utan att folk tycker man är taskig mot dem som är olyckliga och har det sämre? Eller skryter jag då? Är man ledsen så är man fylld med självömk, och skojar man så är man barnslig. Hur fan ska man vara?

Man kan vara lite personlig med jämna mellanrum, men inte FÖR personlig.
Välkommen till Landet Lagom där man ska hålla sig inom ramen och vara norm.

Vi måste inse att vi helt enkelt inte kan falla alla i smaken :)


Fredag

Sicken underbar fredag det är idag må jag säga! :-) Solen strålar, fåglarna kvittrar och här i Örebro firas studenten här och var. Lyckan spirar i luften! Jag har också all anledning att fira denna fredag i juni - idag hade vi nämligen examinerande seminarium med opponering kring våra projektplaner och jag fick reda på att jag helt klart är godkänd och därmed slipper komplettering. Wiho! Fick även reda på att min grupp fick VG på Beroende-examinationen som vi genomförde förra veckan så nu kan jag gå på sommarlov med gott samvete, väldigt nöjd och belåten över det faktum att jag har något skolmässigt hängandes över mig under de ljuva dagar som väntar i sommar. Nu har jag sparat det bästa glädje-ämnet till sist vänner - för sist men inte minst så måste jag glatt delge er att vi idag blev beviljade lånet till köp av lägenheten. Gött mos änna! Vuxenpoäng. Igår var vi även på lång kvällspromenad runt stan, Robin anmälde sitt intresse frivilligt, vuxet och stort av honom.

Nu ska jag ut och trava lite med musik i öronen och bara njuta av livets små härligheter. Ikväll vankas det grillning och Talang-final, kanske blir det ett glas vin eller varför inte champange för att festa till tillvaron än mer när livet visat sig från sin bästa sida. Imorgon bär det av mot Västerås för kalas, I like it. Nästa vecka har jag lovat mig själv att gymma tre gånger, och därefter ska jag fortsätta gymma minst 2 gånger i veckan till 4:e juli när mitt gymkort går ut. 4 veckor kvar, heja mig, nu kör vi - hårt! (Dags nu liksom?)

 
  

En kväll i juni

Blotta tanken på att det är juni månad gör mig glader inombords! :-) Nu är det ju liksom den årstid vi längtade så fruktansvärt efter i vintras när snön aldrig verkade vilja sluta falla och när kylan bet, då undrade man ju allt om det någonsin skulle bli ljust, sol, varmt och sommar någon gång - men ser man på - ännu en gång får vi uppleva sommaren i all sin underbara prakt! =) Känns som att denna sommar kommer att bli ännu en i raden underbara somrar. Tror aldrig det har hänt att en sommar gjort mig besviken - den lever alltid upp till förväntningarna och det är nog därför man gillar den!  

Fortsätter att tuffa på i LCHF-andan, funkar förvånansvärt bra och jag har faktiskt en annan och bättre känsla i magen redan. (Kanske inbillning och placebo-effekt) Nåja, inte har magen krånglat något i alla fall. Jag var stark nu på kvällskvisten och tackade nej till bulle och saft, inte alls likt mig, i vanliga fall brukar jag nämligen fuska lite smått med sånt om jag lovat mig själv tidigare. Men nu var disciplinen framme - tog ett glas vatten och blev inte ens frestad av bullen som de andra åt av. Kan nog bero på att jag hade ätit precis innan, så tipset är nog att inte vara hungrig när man går bort och vet att sötsaker bjuds. Men det visste väl vem som helst :-) Känns som att min blogg blivit som ett bollplank för mig nu under tiden jag kör med den där metoden. Ska försöka väva in lite annat obetydligt vardags-kraffs så snart opponeringen är över, kl 17 på fredag tackar jag för mig och sticker på sommarlov. GÖTT MOS!

Nu ska jag krypa ned i sängen och få massage, bra avslut på dagen.
Imorgon ringer klockan 7, längtar inte.

Skulle inte skada med lite långt hår..

Tisdagskväll

Dagen börjar sakta gå mot sitt slut och jag frågar mig - vad har jag gjort idag egentligen? Har jag gjort det jag ska? Jag kan ju börja med att säga att jag tyvärr inte gjorde verklighet av mina gym-planer imorse, jag är villig att erkänna att jag är lite dålig på den fronten, skyller't på vädret som ska envisas vara så bra och som gör att jag inte vill strutta runt inomhus på ett gym! Men, helt usel är jag inte, jag har nämligen kompenserat det med andra bra saker som cykling, powerwalk, handling, fipplat med opponeringsuppgift och matlagning så det lär vara helt okej ändå :-) Gör man inte det man ska så får man banne mig göra något annat för att åtgärda sin dåliga självdisciplin! Nu ikväll har vi ätit tacos på balkongen, sånt mår man bra av - att sitta på balkongen i solen och äta god mat tillsammans med sin bästa vän - prata om allt å ingenting å skratta:)

Snart ska man väl krypa ned i sängen och glo lite tv innan John Blund kommer och strör sitt sömnpuder i ögonen. Imorgon förmiddag styr vi bilen mot Köping för möte med banken angående lånet vi behöver för att göra verklighet av lägenhetsköpet. Keep your fingers crossed. När mötet är avslutat så blire självfallet att luncha på gamla goda Falkboet innan vi kör hem till vårt lilla kärleksnäste igen.

Förövrigt är jag upprörd över det faktum att min brorsa fick x antal knytnävsslag i ansiktet av ett par idiotiska
fordonsgrabbar inatt utan vidare anledning. När förståndet tryter tar nävarna till? Så sant som det är sagt.


Sweet Tuesday

Finns det något bättre än att vakna upp utvilad till solsken och blå himmel? Inte i min värld i alla fall. Dagen idag börjar med turkisk yoghurt och ägg innan tanken är att jag ska styra iväg mot gymmet... Skulle hellre ta mig en lång promenad runt stan och njuta av vädret, men jag har en månad kvar på mitt gymkort nu så då tänkte jag försöka använda det lite mer än vad jag gjort den sista tiden. Det fina vädret i all ära, men mitt gymmande har liksom blivit lidande till följd av det.

Well, nu har jag snart fått i mig frukosten samtidigt som musiken på MTV får mig motiverad att ta mig iväg till gymmet. Förövrigt så inkluderar ju min lilla metod att jag ska äta regelbundet vilket är svårt för mig som mer eller mindre alltid ätit efter känsla och humör - det vill säga ätit när jag varit sugen och hungrig, och ätit det som då fallit mig in typ. Det säger sig själv att kroppen till slut säger ifrån, den vill inte bli behandlad hur som helst. 

Ikväll får man äntligen se fortsättningen på förra veckans DH-avsnitt - spännande - precis som det ska vara i en säsongsavslutning. Dessvärre så visas inte Christine ikväll, de avsnitten slår allt, finns den serien i box? I såna fall vet jag vem som ska införskaffa en sådan.

HA NU EN BRA DAG SÅ HÖR JAG AV MIG! :-)

RSS 2.0