Tisdag

Solen och värmen har återvänt vilket jag uppskattar på fritiden men desto mindre kul är det med värme på jobbet där man knallar runt i pyjamasliknande dressar, när man duschar någon blir man ungefär lika blöt själv - dock inte av vatten utan av svett. Har idag arbetat 7-15 och ska göra det imorgon och på torsdag också innan vi återigen tar bilen till Köping för att vara där över helgen. Känns som att man är mer i Köping än hemma i Örebro, om det är bra eller dåligt kan jag inte avgöra :-) En sak är säker och det är att det har blivit en hel del visiter i Köping det senaste halvåret och fortsätter nu i sommar. Den kommande helgen startar upp med fest på fredagskvällen för Elin som fyller 19 och ska till USA i fem veckor. Ja, man känner la en smula avundsjuka över den resan men jag glädjs så med henne, kul och coolt :-) På Lördagen funderar vi på att kanske ta oss en tur ut till stugan på Runskär för lite chill häng - beror på vädret. Söndagen bjuder på kalas för kusin Leia som idag fyller 4 år, så hon ska grattas, ska bli kul att träffa di små liven igen. Efter kalasandet tågar jag tillbaka till Öret och lämnar kvar mannen min som ska arbeta i Köping måndag-fredag hela juli... Det kommer förmodligen bli lite hipp som happ med att ses under de veckorna, men det är ju för en god sak och bara under en månad så det ska nog gå bra! =) Jag kommer ju att jobba själv också så tiden kommer förmodligen att svischa på fort.  

På fredag ska jag klippa mig, sååå på tiden, min hårstatus är katastrofal!
Perfekt att komma nyfrisserad till Elins lilla fest också :-)
Hoppas bara det blir bra, men jag ska ju inte göra något stort så... Ev. Lång page.

Imorgon ska jag cykla till och från jobbet, 1.5 mil = bra vardagsmotion :-)
Har för övrigt börjat spåna lite på höstens C-uppsats, lika bra att så ett frö hos sig själv och utifrån det utforma mindmap, frågeställningar osv. :-) 
Jag älskar att min framförhållning verkligen i överkant ibland!


Lördag

Midsommaraftonskvällen började med tacomoffel och en hel hög skratt med la familia vilket ingav en positiv känsla inför kvällen. Festkvällen var en gnutta seg och lam i starten men tog sig väldigt bra ju längre tiden gick och jag hade trevligt hela tiden :-) Inget spår eller påtaglig fylla utan bara frid och fröjd. Jag tog med mig brorsan först upp till Jimmy på Ullvibackar, sedan var vi en sväng hos Elin&Robin innan jag, bror, Elin och Ryde åkte ut till Julia i Odensvi och öste på med en grov dos dans - I like it! :-) Efter ett tag drog jag och Elin tillbaka till her place för att efterhänga lite. Halv 4 somnade jag som en stock bredvid min favorit-stock, då hade jag varit vaken i 22 timmar, händer inte varje dag och tur är väl det.

Idag har det varit en skön dagen-efter-dag. Intog frukost med Robin och mina föräldrar innan jag svängde förbi Elin på en tårtbit som uppladdning inför milspromenad. Väl ute i spåret satte dock regnet käppar i hjulet för att trava runt milen så det blev 5 km istället. Promenaden följdes upp med mat, prat och glass på Mc Donk medan regnet öste ned utanför. Efteråt hängde jag med Robin och grabbarna hos Jimmy ett tag innan jag tog Robin under armen för att åka hem och äta i det Lindgrenska huset, potatisgratäng och kött - inte fel på ett ställe. Kvällen fortskred med en film och när film två startades så somnade jag 10 minuter in så det var bara å falla för sömn-trycket och knalla ned till sängen :-) Skönt att krypa ned...

Imorgon ska vi på Robins kusin Emmas konfirmation, sen bär det av hem mot Örebrois. Skönt att ha en ledig dag hemma på måndag för att styra upp lite och bara vara renodlat ledig. Veckan som kommer arbetar jag som sagt endast tre dagar och har som stark målsättning att återgå till bra rutiner när det gäller träning och mat. Har pinsamt nog fastnat i ett slags semester-läge där det blivit på tok för mycket av den mindre hälsosamma kosten och för lite fysisk aktivitet för kroppens bästa. Jag skämms nästan över denna hänsynslöshet gentemot min kropp och det är hög tid att återgälda för misshandeln!

Jag ♥ Dig, a lot.

Onsdag

Jag har nu arbetat tre pass av 34 st schemalagda denna sommar. Det flyter på bra och dagarna bjuder inte på några större konstigheter - på både gott och ont :) Jag har ju erfarenhet, rutin och vana av att arbeta på ett boende efter tre somrar vilket underlättar i det dagliga arbetet, men å andra sidan kan det stundtals tendera att bli lite tjatigt och samma sak på ett ospännande sätt och bjuder inte riktigt på någon utmaning :-)  

På schemat skulle jag egentligen vara ledig torsdag och fredag nu för att sedan jobba lördag och söndag - men då en arbetskamrat är sjuk fick jag förfrågan om jag ville ta hennes kvällspass torsdag och dagpass på fredag och på så sätt bli ledig lördag och söndag istället. Det var ett erbjudande jag gladerligen tackade ja till då ledig helg och i synnerhet midsommarhelg är ovärderligt! :-) Jag är dessutom ledig på måndag också så det blir lite av en lång helg för undertecknad. Helgen ska spenderas i Köping där det nog förmodligen blir en salig blanding av såväl chill som aktiviteter, god mat och gott sällskap = Ledighet när den är som bäst med andra ord :-)

Nästa vecka jobbar jag bara tisdag, onsdag och torsdag - skönt med ledighet å ena sidan men å andra sidan tjänar man ju inga pengar under lediga dagar så en del av mig ber en tyst bön om att kanske bli inringd, tror jag ;-) Jooodå, klart jag vill jobba, man ska jobba när man kan, är så inne på att tjäna pengar nu!  

Ikväll vankas "fredagsmys" med min älskling så jag ska strax göra tacopaj.
Ska bli skönt med sovmorgon imorgon efter tre tidiga mornar.

"Den femte årstiden" av Mons Kallentoft har nu kommit ut, den ska köpas!


Life is life

Jag har ett fullt levande liv just nu vilket gör att bloggen tyvärr kommer i kläm.
Jag vill så gärna dokumentera för min egen skull, allt minns inte skallen på sikt.
Har nyligen kommit hem från en fantastiskt härlig Kreta-resa som var allt jag önskade och gav mig mer ännu mer därtill. Jag fick en jävla mersmak av allt det fina med en resa; ledighet, se nya platser, lata sig totalt, ta dagen som den kommer, inga måsten, ägna all fokus och tid på sin älskade och på köpet få upplevelser och minnen som finns både i minne och bild. Om sanningen ska fram har jag redan spanat efter var nästa resa kan tänkas ta mig och när. Men man ska väl inte vara ivrig iväg på nästa tripp utan spara lite på't till det gått en tid efter denna resa så att man verkligen uppskattar nästa resa. Jag har fört lite anteckningar från vår resa, det är mycket möjligt att de kommer på pränt även här i bloggen för dokumentations skull.

För tillfället befinner jag mig i Köpingen där jag alldeles strax ska krypa ned bredvid min bättre halva och trängas i en 120-säng = mindre fläk åt fläkar-Mallan... Jaja, skadar ju inte med lite närkontakt :-) Skälet till Köpings-övernattningen är att helgen pryds av två födelsedagsfiranden i Västerås = onödigt och flänga fram och tillbaka mellan Öret och V-ås. Idag har vi firat farfar 75 år på Sjökrogen i hamnen, för det första fantastiskt gött och för det andra var det väldans trevligt att träffa kusifinerna igen :-) Att träffa kusinerna är för övrigt ett inslag jag skulle vilja bli bättre på, det gäller både att träffa mina två stora tjej-kusiner samt de två lite mindre Leia och Linn för de växer ju så snabbt di små liven =)  

På måndag morgon startar sommarvikariatet, kl 7 ska jag infinna mig, I'm ready!

Känns overkligt att jag var här bara för två dagar sedan :-)


Tisdag

Äntligen brakade regnvädret loss - regn, åska och blixtar! Åh, lukten av regn ♥
Det har varit ett himla åskande, jag blev faktiskt rädd så jag ringde mamsen ;-)
Förhoppningsvis bidrar regnet och urladdningen iaf till att det blir mindre kvavt.
Sköna och friska vindar drar in här i vardagsrummet i alla fall :-)
Fast vad bryr jag mig om Sveriges väder den närmaste veckan egentligen? Föga.
Jag ska ju inte vistas här, utan mitt intresse riktas åt Kreta och Rethymnons väder.
Hur ser prognosen ut då? Jovars, 27-28 grader och strålande sol 6 av 7 dagar :-)
Min packning är klar, har bara vardagsprylar såsom tandbortste, borste etc. kvar.
Om sanningen ska fram måste jag faktiskt minska ned kläd-delen, inte oväntat ;)
Känner jag mig rätt kommer jag ha ett finger med kring Robins packning också.
Imorgon kväll sover vi i Köping, sen på torsdag morgon styrs bilen mot Arlanda.

Kreta, Here I come! (Och Robfin också)

Söndag

Söndags-status: Life is good and living is easy, oh yeah.

Göteborgsvistelsen är nu inne på sin sista dag, skönt och tråkigt :-) 
Man vill alltid suga musten ur semestervistelser till det yttersta, ha mer.
Men kärlekssjuk och förälskad som jag är så längtar jag nu efter min Rob.
Vi har ju en härlig resa framför oss om fyra dagar som man är taggad för!
Har haft fina dagar här i Götet, både sällskapsmässigt och vädermässigt.
I fredags var vi som sagt på Liseberg - som en hel del andra ;-)
Den nya åkattraktionen Atmos Fear var grym, vädret varmt, långa köer.
Jag är ett stort fan av karusellpirr, Uppswinget är min personliga favorit :-)

Igår var vi på Ge-kås! Det fanns mycket fina klänningar som var en fröjd för ögat så jag plockade på mig en hel drös med potentiella köp, men dessvärre passade inget sådär perfekt som mitt krav är, det måste kännas bra direkt annars känns det aldrig bra har jag lärt mig :] Lite smått och gott blev ju förstås, självfallet trosor och strumpor, men även en fin olivgrön vår/höst-jacka för 77 kr (!!), en längre tröja/kofta i likadan färg, shorts till min karl, kaffefilter, fryspåsar, balsam ;-) Hann tyvärr inte gå igenom alla avdelningar som jag önskade så det blir rätt så säkert en vända till Ge-kås i höst igen med mor och mormor. Inför den trippen ska jag skriva inköpslista så man inte glömmer något man behöver, är till exempel i behov av ny vinterjacka. Nu åkte vi mer eller mindre dit på måfå och tänkte att man hittar det man hittar :-)

Idag började jag dagen med 30 minuters löpning och blandade övningar styrka.
Härligt att  löpa längs med vattnet och hamnen, andas morgonluft, få energi.
Resten av dagen har ägnats åt föga krävande aktiviteter - solning, promenad, fika.
Solandet har resulterat i att jag i detta nu har en brun-rosa hudton, bild nedan :-)
Nu ska vi iväg för att handla till sista middagen på denna resa.
Ska smörja in mig med ett tjockt lager hudkräm också...  Huden stramar.
Grunden inför Kreta är lagd.


Fredag

Trådlöst internet här på campingen, det tackar vi för :-)
Datorn är förstås inte prio ett, men är en soft aktivitet emellanåt.

Igår kväll åts det grillat, som sig bör när man campar?
En annan sak som på senaste år börjat höra till campandet är "Foppatofflor".
Så för att komma in i "camping-mood" travar jag nu runt med sådana på fötterna.
Husvagnssemester - det är fina grejer det!
Invigde Göteborgsvistelsen med en kall cider i campingstolen och sa orden: Ledig.

Nu har vi precis inmundigat en stor frukost och ska bege oss in mot Liseberg!
Vädret? Fullkomligt perfekt! :-) En bra dag är att vänta med all säkerhet! 
Risken finns ju dock att alla andra också tar denna fina klämdag i akt att åka dit.

Imorgon kan det möjligtvis bli en tripp till Ge-kås, min shoppingsida jublar ;-)

Önskar min Rob ett stort lycka till på dagens tenta! Heja dig! ♥

Torsdag

Allting inför Göteborgstrippen är nu packat, väskorna står vid dörren och bara väntar på att bäras ut till bilen. Jag själv är också redo för att plockas upp av mor, far och bror för en en helg i familjär anda :-) I vanlig ordning har jag packat ned både det ena och andra, man vet ju aldrig vad som kan tänkas behövas! :-)
I packningen finns allt från trosor till obligatoriskt färdgodis, kamera och träningskläder. Datorn skall efter detta inlägg packas ned även den, såklart! ;-) Vädret i Götet ser ut att bli fint samtliga dagar, inget regn i alla fall och det är huvudsaken.

För övrigt måste jag tipsa om den nya Mc Flurryn med smak av Ballerina Kladdkaka! Vaniljglass tillsammans med chokladkaksmulor och chokladsås, den perfekta kombinationen för mig som älskar både vanilj och choklad och smakerna fullkomligt gifter sig i munnen. Jag bugar och bockar av djup tacksamhet över denna glass-sensation och hoppas innerligt att den blir populär favorit även hos andra så att den stannar kvar i orginal-utbudet på das Donk. Om inte annat får jag kirra min egna Mc Flurry Ballerina Kladdkaka hemma - vaniljglass, chokladsås och smula ned kaksmulor - inga konstigheter och mer ekonomiskt också förmodligen.

Nu ska jag slå en drill och hämtas upp, vi hörs när vi hörs! 
När jag kommer hem från Göteborg är det bara två dagar till Kreta :]

RSS 2.0