Inlägg

Åkte till Västerås och överraskade kusin Rebecca i lördags eftermiddag. Jag gratulerade i dubbel bemärkelse, både för att hon fyllde 21 år - men inte minst gratulerade jag till hennes och Daniels lilla bebis som kommer till världen i oktober. Jajjamän, jag ska få ett litet kusin-barn att gosa med, snuffa på, bli sugen på, åh... Något säger mig att jag kommer att ta mig till V-ås allt mer ofta i höst ;-)

Annars då? Jo, jag hade en liten släng av en mini-förkylning i söndags och måndags i form av lite känningar i halsen och en täppt näsa. Men det var då, för nu är det som att den inte ägt rum alls, woho - kanske lyckades jag stoppa upp den genom söndagens mofflande av vitaminer i form av frukt och bär, och nässpray också för all del.

Nu är det bara 6 ½ vecka kvar på programmet, därefter kan jag titulera mig som Hälsoutvecklare. Andra titlar som fungerar att använda är Folkhälsoplanerare, Folkhälsostrateg, Folkhälsoutvecklare... Det är tre arbeten kvar. Sommaren kommer jag sedan ägna åt arbete på samma ställe som förra året, trevligt att man är välkommen tillbaka. Till hösten har jag sökt Sociologi och Socialpsykologi samt en kurs som heter Hälsopsykologi på distans från Karolinska i Sthlm - men vi får se vad jag känner för när det är dags att ta ett beslut kring det :-) Om jag kirrat något jobb så kommer jag förmodligen jobba istället för plugga, drömscenariot vore dock att göra båda delar, lite av varje. Är lite inne på att bli beteendevetare också, krävs bara tre terminer (90hp) då jag kan tillgodoräkna 90 av mina redan inlägsta högskolepoäng. Vore för schysst att ha två olika examen, två examen man dessutom kan kombinera. Att läsa in 90 hp inom någon form av beteendevetenskap är dock inget jag stressar med utan tänker mig skulle kunna vara ett lite mer långsiktigt mål.

På fredag är jag ledig vilket passar väldigt bra eftersom att biljetter till Lady Gagas konsert i slutet av augusti släpps på förmiddagen så då ska jag sitta beredd att köpa två st till mig och Elin, igen! Vore fett nice att ha något att se fram emot under hela den arbetande sommaren, och särskilt när man inte ska resa någonstans som det ser ut nu heller. Vi pratade lite löst om att boka in en hotellnatt också, vore som grädden på en god fruktsallad att satsa på det också. Lite Stockholms-shopping på dagen, se miss Gaga på kvällen och slagga på hotell på natten, och så får vi inte glömma hotellfrukosten på morgonen efter...  

På tal om Stockholm så bär det av dit på måndag då det är Folkhälsostämman från måndag till onsdag! Det är jag och fyra kurskamrater som under tre dagar ska lyssna på massa olika intressanta föreläsningar och träffa folk i branschen. Ska bli sååå himla intressant och förmodligen mycket givande! Under dessa två nätter ska jag övernatta hos Robins kusin Sanne och hennes John-Anton, tacksamt.

I maj 2010 när jag och Elin var på Lady Gaga i Globen;


 






Just some grejs

Ingen otur idag, trots fredag den 13:e.
Dagens tre bra saker:

- Jag fick G på en uppgift som jag helt klart trodde jag skulle få komplettera :-)
- Har varit på syn-undersökning så nu har jag linser, äntligen, på tiden, skönt! 
- Ikväll åt vi den fantastiska rätten baconlindad kycklingfilé med god sås, yummie.

Nu är det alltså helg igen... Helgens planer:
Lördags-morgonen börjar med ett step-pass.
Söndagen kommer förhoppningsvis också bjuda på step om jag hinner.
Imorgon och eventuellt söndag ska vi hjälpa svärfar att flytta.
Och flyttruset fortsätter nästa helg då vi ska hjälpa svärmor att flytta.
Ska försöka åka till min Rebecca-kusin som fyllde 21 år idag...

Veckans tanke-förbättring:
Jag har alltid tyckt att det är fett jobbigt att träna core, och speciellt de övningar man genomför för nedre delen av ryggen/ländryggen. Förmodligen har jobbigheten att göra med att jag är så himla svag där. Förut har jag inte känt mig motiverad till att träna detta och suckat så fort vi ska göra ryggresningar/liknande, men på sistone har jag börjat känna mig peppad att träna detta just för att stärka upp eftersom att det förmodligen behövs eftersom att det är så jobbigt. Jag har dessutom börjat tänka att en stark rygg kan vara bra under en framtida graviditet. Det gäller att hitta saker som får en att omvärdera tankarna till något bättre helt enkelt :-) Barn har vi inte tänkt att skaffa än på några år men detta betyder ju lyckligtvis att jag har god tid att hinna förbättra styrkan, för jag vill ju helst undvika ryggont om det går. Och om en stark core kan förmildra den ökade belastningen lite så använder jag de förebyggande metoderna jag kan.

På tal om träning och styrka så köpte jag förresten vikter förra veckan. Tanken är väl att jag ska passa på att slänga lite med vikterna när jag kollar på tv eller har någon minut över, dra lite utfalls-steg med dem eller så ;-) Får se vart detta leder...

Stor och matig jordgubbe


Det fina blomsterarrangemanget som Robin fick efter Köpings-matchen


Tjejen med dålig syn som fått linser, och som är nöjd med hår & hud just nu. 


Påsk och frosseri

Påskaftons-morgonen började med en väldigt härlig promenad på 80 minuter runt ett soligt och friskt Örebro, och det var ungefär det enda vettiga/nyttiga jag skulle göra den dagen :-P Därefter duschade jag och fixade mig innan jag packade in mig och min packning i bilen mot Köping där jag plockade upp Robin och Martin för att möta upp gänget, och med gänget menar jag Robins mamma/min kära svärmor, Robins mormor och morfar samt Robins moster och hennes familj. Vi alla åt "påsk-lunch" på Chili nam nam, vilken bekostades av Robins morfar och det var nam nam :-) Mätta och belåtna klev vi vidare hem till mormor B och morfar L för världens fika som ingen egentligen hade plats för med tanke på mättnaden från maten - men självklart åt vi ändå ;-) Mormor B plockade fram såväl nybakt rulltårta som toscakaka, cheesecake med jordgubbar, och två sortens kakor. Som att det inte vore nog med frosseri där så drog Robin, jag och Martin sedan vidare till Robins farbror m.familj för att äta äppelpaj och hänga lite. Därefter kanske man kan tro att man har en mättnad som står en upp i halsen så att man inte vill äta något mer på ett år, och ja, jag var mätt - men när jag kom hem till sista anhalten, det Lindgrenska hemmet, så satt familjen och fikade med mormor och morbror Mats så då gled det i mig lite glass och persikohalvor också ;-) Jag är totalt karaktärslös och bottenlös också verkar det som. 

Påskdagen började på samma sätt som påskaftonen, med en promenad, och denna gång i min gamla älskade skog som jag rört mig otaliga km i under min uppväxt. Soligt och skönt var det, och jag passade till och med på att ta några löpsteg också. På eftermiddagen bjöd mormor-gull på lunch med efterföljande kalas, det var trevligt och gott. På kvällen åt hela familjen Lindgren samt Robin kebab/pizza, mamma försökte få oss att äta kyckling, ris och currysås, men när man inte längre bor i Köping kräver man en redig Köpings-kebab när man är på plats. Jag och Robin delade på en Vikingkebab och en kebabtallrik, så man fick både bröd och pommes = ultimat ;-) På kvällen var vi riktigt trötta, förmodligen en följd av allt ätbart man mofflat i sig, så vi gick till sängs tidigt.

Annandag påsk. Körde på det vanliga konceptet, en morgonpromenad innan jag åt nybakt bröd med mina föräldrar och Robin. Nybakt bröd efter att man rört sig och fått igång aptitet/hungern är oslagbart. På eftermiddagen drog jag, mamma och Daniel och kollade samt hejade på Köping, såklart, det gjorde även 450 st andra. Och det gick som vi ville, det blev vinst - vilket då betyder att Köpings herrar avancerar upp till division 1 i höst!!! :-) Wiho! Så himla roligt och skönt, extra kul och imponerande att Robin lyckats ta alla sina lag till serieseger i år! Robin stannade såklart kvar och firade lite med gubbarna så jag åkte hem till Öret, lyckligtvis kom han hem senare på kvällen min Tiger <3 Det var riktigt skönt att krypa ned i vår egna säng efter två nätter borta. Älskar vår säng, och älskar att sova, är en riktig sovare faktiskt ;-) Sover alltid till minst 10.15 när jag är ledig.  

Påsken i år blev inte så godis-aktig som förr om åren. Men jag frossade i andra godsaker så det räckte och blev över, många kolydratbomber med socker resulterade i att min mage gjorde rejält uppror i efterhand eftersom att jag typ inte äter varken kolhydrater eller socker i vanliga fall. Men jag ville typ unna mig (??), om man nu kan kalla det att unna sig när man trycker i sig saker som fördärvar insidan och som inte gör gott på ett enda ställe förutom att bidra till en tillfällig tillfredsställelse/kick eftersom det fungerar som droger? Hur är det att unna sig egentligen kan man fråga sig... Nåväl, fick ett riktigt uppvaknande känner jag. Back to basic now,  min kropp ska  fungera och må bra :-)


Påsk

När jag tänker på påsk så tänker jag soligt vårväder, så minns jag att mina barndoms påskar var då vi "Ringensons-barn" gick påsk-kärringar. Dessvärre är det inte riktigt sol och sköna temperaturer som möter mig när jag kikar ut genom fönstret nu 2012 utan snö. Jag är dock helt säker på att den bara tillfällig och att den försvinner inom en snar framtid, dessutom är det inga mängder utan mest lite vitt på gräsmattor och så. Det är lyckligtvis för varmt för att snön ska ligga kvar. Påsken i år ska förstås tillbringas i Köping med att träffa nära och kära på både min och Robins sida, mormor fyller dessutom år på söndag så då blir det firande i dubbel bemärkelse :-) Inte för att vi direkt firar påsk, utan påsken används nog mest som ett tillfälle att passa på att träffas och ha en trevlig samvaro tillsammans. För tillfället kollar jag på Let's Dance, äter grädde med bär och skriver pack-lista, så nästa projekt är att packa ned det som går. Robinolainen är i Mariestad och coachar Köping i deras kval-match, heja heja! Som det ser ut nu kommer de vinna, woho! Nästa kval-match är på måndag och då tänker jag dra med morsan till KB för att kolla, hoppas det bliver vinst då. Vore så kul för Robin att avancera upp med både sitt eget lag och det lag han coachat :-)

Vaknade med ett snyggt handmärke idag :-)
Lär ju typ mosat handen med min tyngd?
(Kan för övrigt tillägga att jag vaknade 12.15, som värsta tonåringen ju!)

Tankar

Fem saker just nu:

1. Lyssnar jag på Filip & Fredriks podcast när jag går eller cyklar. Detta gör att jag då och då lägger av ett garv rätt som det är i min ensamhet, vilket måste vara en relativt lustig syn för folk, det bjussar jag på. Filip och Fredrik känns för övrigt lite som mina kompisar, som att jag känner dem. Jag antar att det beror på att Filip och från Köping, och att man då känner igen sig när han börjar jiddra om sin hemstad då och då - ytterligare något som kan spela in i min "vänskaps-känsla" är nog att jag haft hans mamma som lärare, ja, något sånt... Nåväl. Lutar åt att vi ska se deras föreställning "Den försvunna staden" när de entrar Köping. Ibland må den där duon vara lite väl skruvade i sina konversationer, men vem är inte det egentligen?!

2. Jag är mycketmycket sugen på att köpa en resa, typ till Grekland. Väldigt bra pris har jag sett. Kan vara skönt att ha något att längta till nu när jag lider av väääärsta skoltröttheten. Men jag försöker trycka ned rese-suget då jag vet att jag värdesätter pengar också. Ska ju utomlands nästa sommar när pappa fyller 50 år så jag kan nog hålla mig... Kanske.. Det blir åtminstone ingen resa i början av sommaren, men i slutet efter sommarvikariatet är till ända så kanske man unnar sig om det ekonomiska läget bedöms vara stabilt :-)

3. Just nu funderar jag seriöst på hur många kompletteringar denna termin kommer resultera i. Jag har verkligen ingen passion för det vi har skrivit arbeten om hittills denna termin och det vi ska skriva om de åtta veckor som är kvar lockar mig inte heller så det blir bara ur-uselt blaj-blaj av allt, och jag typ bryr mig inte. Nästan så jag skäms. Förstår inte hur man kan ånga på med plugg i fem terminer utan någon antydan till skoltrötthet alls, och så sjätte och sista terminen så försvinner "skol-hjärnan" och lusten totalt. Aja... Bättre nu än att det skulle hänt tidigare under utbildningen antar jag. Det var som att jag la av när c-uppsatsen var inlämnad.

4. Jag känner en viss hat-kärlek till mammor och kvinnor som är äldre än mig som är mer vältränade än mig. Det är liksom både irriterande och peppande, för kan en mamma med typ fyra barn så borde jag också kunna. Detsamma gäller när kvinnor som är äldre än mig (typ 40+) är bättre än mig på armhävningar osv. Jag blir ruggigt provocerad. Jag som är ung borde ju fan vara bättre och fräschare än kvinnor som är 40+, tycker jag. Fast, en annan aspekt, ur folkhälsoperspektiv, är att jag tycker det är bra att kvinnor i den åldern inte lagt av för att de är lite äldre utan tränar ändå, att de prioriterar träning i sina vardagsliv. Kroppen är ju något man ska ha för evigt så det är en bra investering att träna.

5. En sak som jag funderar på lite då och då är det här med hur länge vi ska bo i Örebro. Jag trivs verkligen vääääldigt bra här och en del av mig känner att jag skulle kunna leva hela mitt liv här. Jag vill inte bo i Köping ännu, jag är långt ifrån redo att flytta tillbaka - men sen när vi får barn vill jag ju bo nära våra föräldrar så man kan kika över lätt och barnvakts-mässigt. Vill ha det nära stödet. Men man vill ju trivas i staden man bor i också. Minns när jag var yngre, då var jag helt säker på att mina barn skulle växa upp i Köping, en trygg och liten stad där man själv haft en lycklig barndom. Men såhär på "äldre" dagar så skulle jag utan problem kunna låta mina framtida barn växa upp här i Örebro. Tror jag har kommit till insikt med att det inte var just den lilla staden Köping som gjorde min barndom lycklig utan det var faktorerna och egenskaperna runt mig som gjorde susen. Det tackar jag för ♥

Om tre år har vi känt varandra längre än vad vi inte har känt varandra.
Kan inte tänka mig ett liv utan dig...
 
 


RSS 2.0