Tisdag

Vårterminen och termin fyra är nu till ända, så nu återstår bara ett år till hela programmet är till ända och jag får min examen! :-) Ofattbart! Nu håller jag tummarna för att jag och Diana slipper komplettera något i de uppgifter vi skrivit de två sista veckorna, jag har varken tid eller lust med det. Om vi undgår komplettering står nästan 13 veckors skolledighet för dörren. Det är inte bara 13 veckors skolledighet utan också en form av hjärnledighet från akademiskt tänkande och även en bra uppladdning inför hösten då C-uppsatsen ska skrivas, så det kan vara bra att vila och ladda hjärnan inför sista året - för man vill ju avsluta starkt? :-) Frågan är bara vad i hela folkhälsovetenskapens värld man ska ta sig an att skriva C-uppsatsen om?! Tacksam för svar på den funderingen men har förståelse för om det är svårt för utomstående att svara på så jag klandrar er inte om ni inte svarar :-) Nåväl, rätt som det är så kommer väl ämnet till mig som blixt från en klar himmel och då är det bara att försöka greppa tag i någon skrivarkompanjon som gillar min idé!  

Helt ledig i 13 veckor ska jag ju som bekant inte vara utan åtta av de veckorna ska ägnas åt jobb, göra lite samhällsnytta och tjäna lite goa pengar. 
Tiden nu innan det är dags att ta sig an arbetsbiten ska jag åka på två resor! Värmer upp i helgen med att följa med föräldrarna och Daniel-bror ned till Göteborg från torsdag till måndag. I Göteborg blir det nog förmodligen en hel del avkoppling men även en tur på Liseberg står på agendan :-) Efter den lilla uppvärmningen vankas den andra resan jag ska göra, den resan går som bekant till Kreta med min kärleksduva! När vi kommit hem från Kreta vankas två trevliga middagar på lördagen och söndagen, dessa bidrar till ytterligare bra uppladdning inför jobbiz känner jag.  

Nu ska jag sova för imorgon har jag en fullspäckad agenda.
Träna, packa, shoppa saker inför resor, träffa tjejerna i Stadsparken.... 
Det snurrar på i ekorrhjulet! :-) Vi hörs när vi hörs, förmodligen nästa tisdag.

  


Torsdag

Detta kan mycket väl vara den bästa torsdagen på länge. Det har inte hänt något extraordinärt eller världsomvälvande, men allt har flytit på väldigt bra och det har gjort denna torsdag till en fett bra dag! :-) Tänk att en vanlig torsdag i maj kan kännas så bra. Det trodde jag inte imorse när jag steg upp 05.45 efter mindre än fem timmars sömn. Man ska inte underskatta vanliga dagar, även de kan få för sig att bjuda på lite vänlighet. Jag känner att Gud ler mot mig igen och vågar säga det högt: Vinden har vänt! Nu känner jag precis det som jag vill känna och brukar känna. Antar att även harmonin måste ta semester ibland, men nu är vi ett igen, jag och harmonin, ett bra team om jag får säga mitt.  


Dagens plus-poäng delar jag ut till följande:
- Det är två veckor till Kreta!
- Jobbet 07.00 till 13.30 gick både väldigt fort och bra
- Satt ute ungefär 45 minuter med gubbar och gummor, lapade sol och njöt :-)
- Kom hem från jobbet till färdiglagad mat: Korvstroganoff - en favvo i min bok!
- Haft låtsas-fredag med min kärlek, ätit tacos och glott x antal avsnitt Dexter
- Gjort chokladbollar, var längesedan jag åt det, så lätt att göra och så gott!!!
- Jag och Diana är mer eller mindre klara med sista uppgiften denna termin.
Det återstår nu bara ett seminarium på tisdag innan sommarlov.
- Köping ihelgen som sagt. Vad frekvent jag besökt hemstaden i vår, mysigt :-)


- Sist men inte minst så fick jag en glad överraskning när jag upptäckte att jag får in en fin lön på kontot imorgon! :D Det är pengar som kommer lägligt och pengar har nog aldrig suttit så fint som nu. Jag blev så glatt överraskad att jag asgarvade av lycka. Jag känner en sådan lättnad att vara back on track på det ekonomiska planet efter en tuff månad ekonomiskt sätt, så pengarna skingrade de grå molnen som rådit och det ljusnade plötsligt.  Jag är lite av en penga-nörd skall erkännas, älskar att ha pengar, de utgör en trygghet på något sätt. Pengar är långt i från det viktigaste i livet, men jag kan utan att skämmas medge att livet blir en gnutta bättre med goda ekonomiska förutsättningar. Det handlar inte om att ha miljonbelopp - åhnej, utan bara att ha pengar så att man kan leva på det sätt man önskar, inget lyx i överflöd utan bara kunna göra saker som man vill, äta god mat, unna sig lite lyx mellan vcarven, köpa saker, spara till framtida händelser. I september ska jag påbörja ett besparings-projekt, jag är taggad och vet att jag kommer lyckas :-)

Jag kryper tätt intill, lycklig för att du finns till
Stunder av lycka att bara ha varann
Det är en rikedom att få älska och att älskas
Det vackraste som finns är att vara någon nära
Att älskas utav dig är det vackraste för mig
♥ 

  
  

 


Onsdag

HALLOJ.

Förra helgen lagade pappsen mitt punkterade däck på cykeln och efter det har jag cyklat en viss runda varje dag!:) Det är så härligt, kul och fartfyllt! Just nu känner jag samma eldiga passion för cyklingen som jag förut kände för löpningen, jag är liksom i ett rus, ett slags cykelrus och det är ett måste att cykla min runda minst en gång varje dag - lite som en drog, ett begär som kropp och sinne måste få! :] Jag cyklar nästan lika snabbt och actionfyllt som en biltjuv på flykt kör den stulna bilen. Jag attackerar i full fart och svisch, svisch säger det! "Vem var det där? Var det Blixten?" Säger folk på stan till varandra när jag far förbi på min svarta hoj ;-) Blixt-Mallan, yeah. Jag cyklar i takt med musiken, känner vinden i håret, kämpar i motvind och jag cyklar med ett leende på läpparna hela tiden av njutning :-) Alla mina sinnen gör frivolter av lycka - benen njuter av ansträngningen, hjärtat bultar, blodet pulserar, jag andas in frisk luft i lungorna, svettas, ser fina miljöer, känner stadens puls, väjer för en lastbil, cyklar om en tant, duckar för en trädgren och stannar till vid ett rödljus (svär då en liten svordom i mitt inre över att rödljuset förstörde mitt flow). På mina cykelturer cyklar jag även förbi ankorna vid sjukhuset, de har fått sina ungar, ulliga gulliga mini-ankor :-)  Jag är lite små-rädd för de stora ankorna, men de små går an... Än så länge.. En dag blir de väl stora och fula som deras föräldrar :-P
 
Nu väntar jag på att mina hallonmuffins och blåbärsmuffins ska bli klara.
När de är ute så ska de avnjutas med kall mjölk och Dexter-avsnitt med Rob ♥ 
Imorgon är alarmet ställt på 05.45, ska jobba 07.00 - 13.30! :-)

Har vinden vänt eller cyklar jag bara åt rätt håll igen?

Måndag

Idag har en ny vecka med nya möjligheter påbörjats och ingen är nog gladare än jag över detta faktum. Anledningen till detta är att förra veckan var en riktig knas-vecka, vilket är den bidragande orsaken till varför jag inte dokumenterade något här :-) Men det var förra veckan och den här veckan kan allt bara bli bättre och stabilare än den föregående veckan vilket gör mig taggad och glad! :] Har nu haft två konstiga veckor i rad och det tillhör inte direkt vanligheterna i mitt vanligtvis bekymmersfria liv - antar att Gud prövat mig eller så har jag gått igenom någon slags av fas ;-) Något säger mig dock att motvinden vänt nu, sånt känner man liksom, så låt oss hoppas att magkänslan stämmer!

Annars då? Jo, dagar kommer, går och susar förbi med en väldig fart och livets tåg tuffar på i sin vanliga stil liksom. Vissa saker funkar fett bra medan andra tuggar på lite trögare men det funkar liksom och är lite av livets charm :-) Nu återstår det bara 2 ½ vecka till Kreta-resan, schysst! Minns ni när jag skrev att det var hela sju veckor kvar? Det minns jag och det känns som igår. Med andra ord kommer de dagar som återstår till resan förmodligen gå fort även dem = gött mos och hemskt välkommet! Min förhoppning är dock att tiden på något underligt och fantastiskt sätt ska få för sig att stanna av så fort vi kliver av planet på Kreta, känns som att det är bäddat för besvikelse på den punkten :-P  

I skolan återstår nu endast en uppift och en vecka, wiho =)
I helgen blir det ett dygn i Köping för att träffa släkt, wiho =)
Äter i skrivandets stund jordgubbar, wiho =)
Har utan tvekan världens bästa Robin, wiho =)
Skriver snart igen, promise, wiho =)


Söndag

Livs-status:
- hade ett ljuvligt dygn i Köping med många energigivande skratt, hellyeah!
- har aldrig varit så fattig som jag är nu, men pengar är en värdslig sak, right?;)
- mindre än fyra veckor till Kreta, gillar't. kan meddela att packlistan är klar!
- inlämning av en stor uppgift imorgon, nu återstår en uppgift innan sommarlov
- träningen funkar... mindre bra ;) bättre går det att gnugga skinkorna i soffan
- måste fortfarande klippa mig, så jag ska fasen göra't själv senare i veckan! höhö
- har fått jobbschemat för sommaren, jobbar bara pass mellan 7 till 15 :-)
- vill ha mer jobbtider (!!) mycket på grund av min urusla ekonomiska situation
- Love my Rob, men det var väl inget nytt! :) 8 års kärlek, full fart mot 10!
- Förra veckan kostade Pepsi Max ynka 5 kr på Willys så nu är skafferiet fullt!:D
- Dessvärre var det även extrapris på lösviktsgodis... Kommentar överflödig.

Plockade ett mycket fint fat med dessert på Kinamuren förra helgen tycker jag.
Se så fint den friterade bananen toppar berget av glass, godis och frukt! :-)

Lördag

Veckan som gått går att sammanfattas med ett ord: Berg och dalbana!
Veckan har generöst bjudit på oväntade och plötsliga svängar hit och dit samt höga glädjeberg och djupa deppdalar, mellan varven har berg och dalbanan även gjort några loopar. Hatar när saker och ting svänger på det där sättet ;-P Trots missnöje över humörsvängningar så tackar jag ändå livet för att det inte är alldeles jämt och perfekt hela tiden, lite småskit mellan varven ökar medvetenheten om livets olika skuggor och får en att uppskatta de stunder då man befinner sig i solen och allt flyter på som det ska och i harmoni :-) Det kan nästan vara lite uppfriskande att kastas runt mellan alla känslor man kan känna, hehe, men känslostormarna får gärna komma sällan! 

Nu känner jag att det återigen är jag som har kontrollen och står stabilt, skönt :) Befinner mig i skrivandets stund hos min familj i Köpingen. Mor, far och bror kom över till Örebro för frukost imorse, de hade med sig nybakt bröd av alla dess slag medan jag stod för resten; ägg, pålägg, yoghurt, flingor, juice, frukt = en stor kanonbra frukost i gott sällskap! =) Efter frukost-stunden gjorde vi lite ärenden runt i Örebro innan vi begav oss hem hit, blir kvar över kvällen och natten då mannen min är på utbildning i Västerås och även blir kvar där över natten så den sociala själen inom mig såg tillfället att hänga med familjen lite, de gör mig så gott :-) En annan bidragande orsak och som har ett finger med leken till att jag följde med hem hit är att mor och far har bröllopsdag idag vilket resulterar i att kvällen i det Lindgrenska hemmet bjuder på god mat vilket jag inte är sen att tacka nej till. Grillat kött, grillade grönsaker, klyftpotatis, bea-sås, baguett + efterrätt = kan inte bli annat än succé i form av en redig bukfylla! Har som grädden på moset även laddat upp med en fet godispåse, får se om jag orkar knapra några godisar efter den festliga måltiden ;-)  Eurovision på tvn ikväll, heja Saade, heja Blue! :-) Föga förvånande gillar jag alla discolåtar mest, dansvänligt och glädjespridande ska det vara.

Livet är en dans på rosor, men det är en dans med svåra steg...
Jag är så tacksam över Robin, familj och vänner - mänsklig energi är bäst! 

Fredag

Finns det något bättre än att känna sig i form?
För tillfället får jag vibbar från min kropp som vittnar om att jag börjar närma mig en fin form, beror förmodligen på att jag har gjort en liten vårstädning och mini-satsning inför Kreta, och jag mår så bra av bra kost att jag egentligen inte kan förstå varför jag prompt ska fördärva kroppen med skit när det finns så mycket bättre och näringsrikare alternativ! :-) Förut bedömde jag mer eller mindre endast min form utifrån hur kroppen såg ut på utsidan och hur jag mådde inuti var nog rätt så orelevant, men ju äldre jag blivit så har formen på utsidan blivit mer och mer sekundär och man har lärt sig att form faktiskt är så mycket mer än utsidans form och utseende så nu är det istället hur formen känns på insidan som är det som väger tyngst, att känna att kroppen mår bra, man är glad i knopp och energisk i kropp, får mer ork, ingen krångel-mage, man är stark, man svettas, tar i - och mår så himla bra av det! :-) Klart som fanken att det ger en extra kick att se förändringar i spegeln, det ska vi ju inte sticka under stol med, att märka hur kläder plötsligt sitter annorlunda/bättre och så vidare, men fick jag välja mellan att ha snygg utsida och må bra inombords så är valet självklart = insidans mående vinner tio gånger av tio. 

Sitter för tillfället och njuter av doften av doftljus, kollar på tvn och bara är.
Imorgon ska jag imundiga buffé på Kinamuren med mina vänninor, gött & trevligt!
Måste klippa mig, men vill inte betala pengar för't så jag har ett problem ;-)


Söndag

Helgens guldkorn...
.. rensning av garderoben (ska sälja vidare lite på bloggshoppen och tradera)
.. gym på lördagen (händer ytterst sällan att jag dra dit på en lördag)
.. förbättring av löptiden, är nere på 25 min och 30 sek nu - mot 25 min blankt!
.. städat och plockat i lägenheten

Det har varit en lagom helg, inte kanonbra men ändå inte helt fy skam :-)
Valborgskvällen blev lugn, snornäsan och jag glodde på tv/film.

Idag när jag var ute hörde jag ett mullrande ljud från ett flygplan uppe bland molnen så jag blickade upp på flygplanet, såg det vita färdsträcket som vittnade om dennes resa och undrade som jag alltid gör: "Var är de på väg?" Eller, "var har de varit någonstans?" Vanligtvis brukar jag avundas resandet och tänka vad skönt för dem att resa! Jag vill också resa! Men jag behöver inte önsketänka längre för snart är det som bekant vi som befinner oss där uppe i högan skyn och då är det någon annan som är ute och hör flygplans-muller, blickar upp och i det planet sitter vi 8-) Med risk för att låta tjatig... Provade potentiella kläder att ta med mig på resan igår kväll i brist på annat att pyssla med, detta bidrog ju till att min längtan späddes på ytterligare må jag säga ;-)

Imorgon är det måndag och för min del ledig måndag, en extra helgdag, jatack!

Somrigt?

  


RSS 2.0