Helg i kristallkulan

Med siktet inställt på helg är det återigen dags att uppdatera!
Som vanligt numera har veckan gått i en rasande takt.
Jag och min partner in crime, Diana, har jobbat på bra i veckan med de uppgifter vi förväntats att göra, så nu tar jag helg med någorlunda ro i kroppen, åtminstone så pass mycket ro att jag kan koppla av och koppla bort skolan i den mån som behövs för att återhämta sig. Att koppla bort allt skolrelaterat under helgerna och enbart ägna sig åt återhämtning är av största prioritetet för att kunna samla energi som gör att man orkar och kan ånga på och hålla fokus i veckorna.

Inledningen på helgen har börjat i en god anda, det klassiska fredagsfikat var idag wienerbröd som min kärlek kom hem med och denna fredag till ära trollade han även fram fina blommor bakom ryggen, mitt gull, blommor som lyser upp i höstmörkret! ♥ Med kärlek i luften och tända ljus i lägenheten har vi fredagsmyst på hederligt sätt med rediga portioner potatisgratäng, grillat kött och beasås medan vi gluttat och bedömt Idol. Det är kvällar av just denna karaktär som jag värdesätter som mest nu och som jag tycker ger färg åt livet när den grå hösten har oss i ett starkt grepp, för man hoppar ju inte direkt av glädje ur sängen när alarmet signalerar uppstigning kl 7 på morgonen när det fortfarande är mörkt ute. Helgen som står för dörren kommer att bjuda på två härliga sovmornar, föga fövånande så finner jag det helt underbart, så värdefullt. Imorgon ska jag och Robin en tur till Köping där vi inleder visiten med att luncha på Falkboet innan vi sätter på oss stora kalas-hatten och kalasar för min lill-kusin Linn som fyller 1 år! I övrigt blir helgen lugn, hoppas på att kunna klämma in en promenad i den friska höstluften också, var på tok för längesedan jag var ute längre än en halvtimme så det skulle helt klart göra mig gott. Helgen avslutas som alla andra helger med ett svettigt och endorfinrikt Zumba-pass, ett bra avslut på helgen och en energiboost inför en ny vecka.  

Nu kollar jag nästan i kors så sängen är nästa anhalt. Några godisbitar först bara.

Charmtrollet som fyller ett år imörra!


Torsdag

Det pågår en hel del processer i mitt huvud just nu och det är många fönster öppna på min skärm. (För att likna mig själv med en dator en smula) Alla öppna fönster och pågående processer i hjärnan handlar om skolan och närmare bestämt c-uppsatsen, förstås, det är den di kommande 10 veckor kommer att handla om. För tillfället är vi i den stora uppbyggnadsfasen kring c-uppsatsen som innehåller planering, strukturering och formulering. Vi har i den mån det går börjat lite smått med att utforma delarna som ska utgöra den färdiga c-uppsatsen, just ligger vårt fokus på vad som kan vara relevant att nämna i bakgrunden samt försöker beskriva hur vi ska gå tillväga i metoddelen. Vi försöker även planera hur allt ska ske. Det ska bli mycket intressant att genomföra intervjuer med ungdomar, höra deras tankar/åsikter/upplevelser/erfarenheter! Sen efter att intervjuerna är genomförda börjar the big deal som kommer att sluka tid, hjärnkapacitet och ork - att lyssna om och om igen på vad de sagt och analysera för att kunna tematisera materialet som ska utgöra resultatet. Men som sagt så ska det bli intressant!:)

Jag känner sån energi till att arbeta på i nuet och de drygt 10 veckor som kvarstår innan vi lämnar ifrån oss en färdig och förhoppningsvis bra uppsats. Att veta att hur jobbiga dessa veckor än kommer att vara så är det trots allt enbart 10 veckor kvar till den sista terminen på Hälsoutvecklarprogrammet tar vid. På något sätt är jag redan där, jag tänker på hur det kommer att kännas. I vår när sista terminen börjar så har vi ju klarat av det största på utbildningen (uppsatsen) så då är det som kvarstår bara upploppet som blir som en avrundning och man får göra sista rycket.

Det känns som att tiden är ett steg före mig, i mitt huvud är det fortfarande september men i verkligheten har hösten liksom slagit till utan att jag ens hunnit reflektera över det och november närmar sig. Den här hösten kommer nog att gå till historien som hösten som försvann i ett naffs. Det kommer nog att bli en hel del reflektionsinlägg kring c-uppsatsen här framöver, som en dagbok för att inte överbelasta hjärnan. 

Nu fortsätter vi ånga på!:) 


Fredag

Fredagen har gått i en skön positiv anda.
Inget larm och sovmorgon så jag drog mig länge i sängen innan uppstigning.
Smålog belåtet för mig själv i sängen över att ha tre lediga dagar i sikte.
Tog en morgonpromenad i den friska höstluften med sol från blå himmel.
Kände mig pigg, fräsch och var härligt rosig om kinderna när jag kom in.
Städade. Skönt att få rent och fräscht kring sig innan man tar helg. 
Var på ett Raggadancehallpass - bra musik, härligt ös, svett och endorfiner. 
Bäst av allt: Det gamla goda och hederliga fredagsmyset återinfördes på kvällen. 
Kycklingpaj, Idol, tända ljus, rulltårtebakelser och kärlek mellan två människor.

Helgen ska nu fyllas av ledighet till bredden.
Inga stora planer utan mest bara skönt häng, göra det man känner för.
Det behövs skönt häng efter en tids full rulle samt inför vad som komma skall.
Kanske går igenom lite vetenskapliga artiklar på sin höjd...
Ser fram emot att vakna själv och inte av alarm, no stress, det är tacksamt.
Kvalitetstid med mig själv och kvalitetstid med min kärlek.
Det enda säkra kortet är att se Robins match kl 17 på söndag.
Förra helgen blev Rob the man matchens lirare och blev intervjuad av NA.
Typiskt nog var jag inte där och såg matchen då jag bilade hem från Gekås.
Hoppas han presterar minst lika väl på söndag :-) *känn ingen press my love*

På tal om Gekås så var trippen mycket lyckad! Det var trevligt att hänga med mor och mormor, de är bra lustiga ibland och jag känner verkligen att jag brås en gnutta på dem i vissa avseenden - på gott och ont ;-) På shoppingsidan fick jag med mig tre tröjor, en väska, två ringar, sporttopp, skärp, pannband, feta tumvantar, några obligatoriska trosor, prydnadskuddar samt lite kosmetik och skönhetsjox i form av mascara, parfym, lotion etc. Jag var helt klart nöjd med mina fynd, och mest nöjd är jag över att jag inte köpte något onödigt alls som jag ångrar såhär i efterhand. Dagen efter hemkomsten från Gekås tog jag en vända ut till Marieberg och kompletterade shoppingen med det jag inte hittat i Gekås såsom kängor, vinterjacka, byxor och baslinnen, så nu är shoppingkvoten uppfylld för ett tag framöver for sure :-)

Nu hälsar jag helgen varmt välkommen. Hoppas det bjuds på solstrålar!

Fet tumvante i skinn och pannband, samt fina ringar



Torsdag

Hoppar in för att visa livstecken och lämna några rader!
Jag lever i allra högsta grad, livet spinner på tillfredsställande och i en god fart framåt - med andra ord i rätt riktning. Som ni märker går bloggandet lite sisådär numera vilket är trist eftersom att jag gärna vill dokumentera vad som händer och sker i mitt lilla liv, allt från vardagliga små ting till lite större händelser. En del av mig har ifrågasatt om jag verkligen ska ha kvar denna blogg då jag stundtals tycker att jag bara skriver massa blajj vilket gör att jag frågar mig om det tjänar någonting till att skriva blajjet och om jag kommer att bry mig om det senare? Men, jag har svårt för att uppge dokumentationen nu när jag hållt igång den någorlunda under några år då vill man ju fortsätta. Det må vara överjävligt mycket vardagssnack, men jag är ju liksom en vanlig girl med ett vanligt liv och jag har ingen som helst vilja att detta ska vara någon underhållningsblogg eller ha ett stort läsarantal utan denna blogg är ju för mig och min egen skull, för att minnas och reflektera :-) Jag tycker att det är kul att se trender i mitt liv, hur jag varit, hur jag skrivit, vad jag brunnit för periodvis samt se hur jag har förändrats utseendemässigt. Jag kan t ex se att jag var mer kreativ i mitt skrivande förr om åren, antar att bloggen spelade en större roll i mitt liv då eller så har jag helt enkelt inte längre något behov i att skriva på det sättet - vad vet jag :-)

På tal om att brinna för saker så vet ju ni som känner mig att jag är en riktig periodare. Ena stunden är det bara löpning, typ ett år sedan, och då skriver jag friskt och glatt om det i ett stort omfång och resonerar att det inte finns något bättre än löpning, det är min drog etc. Den här hösten är det dansen som mitt hjärta klappar för och jag har lagt löpning på hyllan för en stund, förmodligen kommer den göra comeback förr eller senare. I perioder äter jag jättemycket godis, medan i andra perioder inte känna något sötsug eller craving alls för godis/fikabröd/what so ever. Jag är grymt föränderlig och ändrar smak och tycke. För ett år sedan älskade jag tortellini, nu tackar jag nej. Detta gäller även andra maträtter som jag tidigare mumsat i mig med glädje, men som jag nu inte gillar längre. Konstigt, men spännande också på nå sätt ;-)

Den senaste veckan har jag och Diana haft riktigt jobbigt huvudbry kring vår c-uppsats och jag började känna en smula stress. Men jag kan glatt meddela att det äääntligen lossnade och gick i rätt riktning idag, som att Gud besvarade bönerna så fick vi ett perfekt projekt serverat på guldfat! Viktigt, åhja så viktigt, yeah, nu tar det fart minsann och det ska bli så intressant och kul att intervjua ungdomar! Nu kommer vi att ha en plan att gå efter och en klar frågeställning, klara instruktioner och riktlinjer för hur uppsatsen ska skrivas eftersom att den är på uppdrag, vi får en ram att hålla oss inom. Och det som känns bäst av allt är att detta projekt är av stor betydelse inom ämnet och för utformningen av familjestöd i kommunen. Det känns verkligen som att vi kommer att hjälpa till och bidra till något, det vi gör är viktigt, vår insats spelar en roll. Och inte minst så är det dessutom en FET merit att flasha med när man söker jobb sen, som pricken över i:et är de vi ska samarbeta med kända namn inom ämnet. Om jag får fantisera fritt i stor skala (som jag gärna gör) så målar jag upp en bild av att vi kanske har en chans att få fortsätta ingå i projektet när vi sedan går ut till sommaren eftersom att projektet inte är klart förrän 2013. Höhö. Måste ju förvisso göra bra ifrån oss först...

Imorgon är det dags att rulla ned mot Gekås i Ullared - jag, mor och mormor. Halv åtta plockar di upp mig och så blir vi kvar över natten också för att slippa sitta å åka fram och tillbaka en och samma dag, tar ju ändå 12 timmar tur och retur så. Hoppas på att hitta lite smått och gott, om inte annat är det kul att kolla runt på så mycket ting!

För övrigt så slutade jag med innebandyn, haha ;D Periodare hej!


RSS 2.0