Helg i minne

Den planerade superhelgen blev som planerat en riktig superhelg! :-) Full till bredden av härliga aktiviteter, och ständigt i sällskap av människor jag håller kärt, exakt den melodin som jag gillar. 
 
Helgen fick dock en sordin inledning då Robins pappa ringde kl 04.34 i torsdags morse och berättade att Robins farfar hade somnat in så vi kastade oss i bilen och åkte till Köping för att möta upp de andra och gå in till honom och ta lite avsked. Efteråt kallade plikten och det var dags för mig att arbeta och det gick bra trots omständigheterna, men känslorna var konstiga och tunga och någon tår föll ibland när det plötsligt slog en hur allt var, med all rätt. Kvällen på den långa dagen med tungt sinne avslutades dock på ett bra sätt med en familjär grillmiddag med härlig stämning med hela Laakso-gänget. Det behövdes och det kändes så bra, som att säcken knöts ihop. Det var skönt att vi sågs allesammans igen efter den start som morgonen bjöd på, och då fick vi även ett tillfälle att gratulera Robins pappa på födelsedagen - även om det må hända egentligen inte kändes primärt med tanke på omständigheterna. 
 
På fredagen medan Robin var och arbetade tog jag tillfället i akt att hänga med mormor och gammelmormor i Västerås - fika, hallonplock, lite affärer och lunch på café Gränden blev det. Det kändes så bra att krama dem båda. Väl hemma drog jag och Robin en mini-vända i Köpings city - med det menas Systembolaget och Bokia :-P Vi var till Big Inn och åt glass också innan vi åkte till Hannu och delgavs vad som hade sagts/planerats på Fonus tidigare på frdagen. På kvällningen åt sedan jag, Robin, Martin och Hannu födelsedagsmiddag på Greken i strålande solsken, riktigt gött som alltid och trevligt var det också! :-) Sedan rullade vi hem i bilen till Örebro, även om vi nog kunnat rulla själva med tanke på mättnaden...
 
Lördagsmorgon = sovmorgon kanske man kan tro, men inte i vårt hem för här ljöd alarmet tidigt då vi ju hade Skara på agendan. Jag körde för ovanlighetens skull hela vägen dit, nemas problemas. Framme i Skara och Skara sommarland började vi med att åka karuseller. Vi åkte först Tranan och Spinnern innan vi tog varsin glass. Efter glassen var det dags för Vikingen som jag brukar gilla eftersom att det är som att gunga, och visst kittlade det lite i magen till en början men sen blev det bara tråkigt och när vi steg ur så kände jag mig lite illamående och Robin sa också något sånt - men vi skrattade bort det lite och tänkte att det kanske hade att göra med att vi åkte den lite väl tätt inpå att vi svalt glassen bara så vi hoppade in i Air Boat innan vi planerat att åka Tekopparna. Men det blev inga Tekoppar för Air Boat snurrade runt med oss så att vi blev helt ur fas båda två, haha... Ja, vad säger man. Pinsamt ju. Är det åldern eller vad fasen kan det vara? Nåväl. Vi vandrade istället till Vattenlandet som vi banne mig skulle göra trots att det ösregnade. Men det blev inte nämnvärt mycket med den biten innan vi fick nog, frös och bestämde oss helt sonika för att åka därifrån. Palla ös-regn och att frysa... Vi drog istället in till Skara city för att äta en bit mat, och gjorde ett riktigt bra restaurang-val som bjöd på asiatisk mat. Två hungriga själar som vi var beställde vi tre kinesiska rätter där friterad banan med glass ingick som efterrätt - satt riktigt fint och mysigt vare när regnet öste ned utanför. När maten var intagen åkte vi och checkade in på hotellet som var megafräscht, schysst inredning, trevlig personal och bra rum! Rekommenderar  varmt Best Western Jula Hotell & Konferens i Skara. Efter lite chill på rummet tog vi en vända Äventyrsgolf, köpte godis och därefter åt smarrig grillbuffé med lite gott att dricka innan vi tokdäckade...
(För övrigt tredje kvällen i rad som vi åt grillat, men det är ju sommar och då hör grillat till - och dessutom är det sååå gott så man äter det gärna!)
 
Söndagsmorgonen inleddes med en härlig frukostbuffé, såklart. Efter frukost och att vi packat ihop oss åkte vi hem mot Örebro där vi tittade förbi en stund hemma innan vi drog vidare till Köping för att äta mat och fika hos Robins mamma som fyllt år i torsdags. Hon bjöd på sin suuuupergoooda fiskgryta som hon har lite som paradrätt, till det var det aioli och vitlöksbröd, mums. Glömde återigen att ta recept på grytan så får la slänga iväg ett meddelande. Till fikat bjöds det på fruktpaj med glass och grädde, syndigt gott även det. På vår väg hem till Örebro gled vi förbi det Lindgrenska hemmet och hejade då mor, far och bror varit iväg på semester.
 
Snipp, snapp, snut - så var den helgen slut! =)
Nu är det vardag och arbete igen, heyhey!
 
Glasögon-tantalonger
 
Älsklingsfilur
 
Två regn-lejon på Skara
 

Tisdag

När jag kollar tillbaka i backspegeln på helgen som var så var den riktigt bra och lagom innehållsrik, och allt gjorde jag med min bästa vän och mycket älskade andra halva, vi två alltså, två förälskade kärleksduvor! :-) I like it! I fredags inledde vi helgen med att spela minigolf på Gustavsvik, Robin vann föga förvånande - men vad som däremot är förvånande är att jag INTE blev en dålig förlorare :-P Efter att vi svängt förbi Willys på hemvägen för att ladda upp inför helgen lagade vi sedan i ordning tacos som vi därefter åt och hade det allmänt skönt fredagsmysigt. På lördagen vaknade jag pigg som en mört runt kvart i sju, av ren vana att gå upp tidigt i kombination med att vi gått till sängs i hyfsat god tid på fredagskvällen. Lördagen ägnades åt en bit träning, film och på kvällen drog vi oss mot stan för att äta lite grekiskt på Hellas, yummie for my tummy, och mätt som fanken blev jag då jag för ovanlighetens skull fick för mig att även klämma i mig en förrätt... :-) Mätta och belåtna drog vi vidare på lite häng hos en kompis där några bekanta och obekanta ansikten var, det var riktigt trevligt och jag fick mig många skratt, och nånstans i grabbarnas berusning fick de dessutom för sig att sno med sig ens hemnyckel och skoja till det lite i hans lägenhet medan han sov kvar hos sina föräldrar. Sagt och gjort - jag som var nykter körde grabbsen till lägenheten och mission "trasha Sölles lägenhet" genomfördes, lite om-möblering, toalettpapper hängandes här och var, skåpluckor öppna, duschslangen i toastolen etc. :-P Dagen efter när han kom hem trodde han att det varit inbrott, hehe. På söndagen gjorde vi någon egenkomponerad maträtt med gulashsoppa som bas och söndagsgosade lite innan Robin återigen åkte till Köping... Han hann knappt ut i trappen innan mina ögon tårades, jag hatar goodbyes och att vara ifrån varandra när man just vant sig vid att ha lite sällskap här hemma :-) ♥
 
Nåväl, nu äre tisdag och det känns okej som gräsänka, dagarna trallar ju liksom på när man arbetar, visst är dagarna rätt så enformiga och lika varandra men de går framåt och jobbet går som på räls så inga klagomålsramsor från mitt håll! :-) Imorgon ska jag vara på en annan våning vilket ska bli kul/spännande/intressant för variationens skull, ska vara där minst två gånger till innan sommaren är slut också så det ska bli schysst å se hur det är där inför de kommande gångerna. Sen på torsdag är jag ledig innan tre dagars jobbhelg, fre - lör - sön. Och sen återstår bara tre veckors jobb, sjuuukt konstigt för det har gått sååå snabbt. Och nästa vecka jobbar jag dessutom bara onsdag och torsdag så den veckan kommer ju gå på ett tjillevippeli.
 
För övrigt skrev jag ju i mitt förra inlägg att folk skaffar barn och förlovar sig ideligen i min omgivning, och lustigt nog så toppade morbror Kristoffer och Sandra det hela med att dra till med att GIFTA SIG ihelgen utan förvarning, kuuul! :-)
 
Nu ska jag dra dusch innan tv-kvällen med Top Model och Project Runway. Var ett tag sedan jag såg tv nu faktiskt... Kan bero på att jag numera ägnar all min lediga tid åt att läsa, just nu äre Hammarbyserien av Carin Gerdhardsen som gäller. Hade läst första boken "Pepparkakshuset" sedan tidigare så i söndags köpte jag de tre resterande böckerna i serien - och andra boken som heter "Mamma, pappa, barn" som jag började med i söndags läste jag ut igår (måndag) kväll. Hehe. Läs-Mal(in).
 
AU REVOIR!

Julidag

Hejsan!
 
Återigen står helgen inför dörren, som förra gången jag skrev, men till skillnad från förra helgen då jag jobbade så är jag ledig denna helg. Trots att det går väldigt bra att arbeta, och att jag inte har något emot att bussa iväg på morgonen, så är det såklart angenämt med lite ledighet mellan jobbvarven. Speciellt najz är det ju när ledigheten infaller samtidigt som helg så man kan hänga fullt ut med sin älskade som man inte ser skymten av i veckorna, förutom när vi skickar bilder på våra nunor för att inte glömma av hur den andra ser ut förstås, hehe :-) Bristen på Robin-existens i hemmet märks speciellt väl när det gäller mängden tvätt då tvättkorgen liksom inte fylls i samma takt som när han är hemma, dels för att han är ytterligare en person - och inte minst för att han förbrukar massa sportkläder. Man kanske kan tänka sig att en liten mängd tvätt är ett skönt faktum som jag njuter av, men faktiskt inte, för detta gör att jag i princip hinner använda upp alla mina trosor och softa strumpor innan jag inser att jag måste tvätta eftersom min mängd tvätt i det stadiet bara fyller typ halva tvättkorgen och normalt sett brukar man dra igång en tvättmaskin när tvättkorgen är full för då fyller den precis en maskin. Ja, jag vet - "Hej i-lands-problematik!" -så jag har full förståelse för om flera viftar flitidgt på sina intresseflaggor, det är luuugnt =)
 
Bortsett från att jag är tvungen att vända trosor in och ut* som resultat av tvätt-avsaknad så trallar la livet på, det går framåt, trots att det egentligen står still på de flesta fronter om man jämför med folk omkring mig som antingen förlovar sig eller skaffar barn - men jag är inte bitter utan nöjd med min tillvaro även om jag ju faktiskt blir ju väääldigt sugen på det sistnämnda, barn... Åh.. Längtar så förbannat mycket till barn-skaffar-dagen är här, men ännu är det lite kvar känner jag. Robin ska la plugga klart och vi båda ska dra en stunds jobb.... När det gäller plugg så har jag förresten kommit in på Socialpsykologi till hösten som jag ju är taggad på att läsa så det är la vad jag ska pyssla med i höst - och förhoppningsvis kombinera pluggeriet med lite jobb - om inte något smashing heltidsjobb blir mitt för då är det ingen frågan om saken utan full fokus på arbete!
Och, på tal om arbete så är det nu dags att duscha och krypa ned i sängen och sova inför veckans sista dag. Så jäkla skönt att duscha och sova efteråt, man blir så mysig och avslappnad i kroppen... Mjau.. Det ultimata för avslappning vore väl egentligen att ta ett bad istället för att duscha, men nu har jag ju inget badkar så... Sen vore det ju schysst med massage å lite kliande på ryggen.. Men nu har jag ju ingen sambo ikväll som man kan utkräva det av så.... Fast å andra sidan så behövs nog inte dem sakerna ändå för numera räcker det med att lägga huvudet på kudden så sover jag, nemas problemas! :-)
 
Ha en bra helg!!!
 
*(Nä, ni behöver inte rynka på näsan - det har INTE gått så långt att jag vänder mina underkläder in och ut! (ännu) Anledningen till att jag skrev det där om att vända underkläderna in och ut är för att det är ett slags internt skämt av min morfar vars bagage blev kvar i Tyskland när han skulle till London när jag var sju år. Jag frågade då: "Men morfar, vad gjorde du då?!" Varpå morfar svarade, med en viss glimt i ögat som är svår för sjuåringar att ta in: "Ja, jag fick helt enkelt vända underkläderna som jag hade på mig in och ut till min väska kom". Den sjuåriga Malin svalde såklart det svaret med hull och hår, och dagen efter skrev jag därför i den slags "dagbok" man hade i skolan och dokumenterade lite olika saker att min morfar varit i London och tappat bort sitt bagage och varit tvungen att vända på sina underkläder, sen skulle man rita en bild och där ritade jag en väska, ett par kalsonger och ett par strumpor, och sen ritade jag min morfar - en naken man med stort skägg- hahahaha.. Läraren kollade alltid igenom det man skrivit och signerade så sen på utvecklingssamtalet så sa min lärare Harriett till min mamma: "Jag hörde att din pappa varit i London och fick vända på sina underkläder" ;-) Mamma ba: "Men Malin...." Det ska tilläggas att det tog några år innan jag fattade att han ju faktiskt inte vänt ut och in på underkläderna utan att han köpte nya, men att han gjort på detta vis var liksom inte ett alternativ som fanns  i mina tankar innan)
 
Så gott med rostade mandlar, mega-craving näst efter broccoli med smör...
 
På tal om broccoli...
Ost och grönsakspaj på jobbet med mina två favoritgrönsaker; broccoli och röd paprika!
 
Och på tal om godsaker... Denna hade ett gott innanmäte;

Kardemummasumma

Tre eftermiddagar i rad har jag kunnat sitta på balkongen efter jobbet och bara njutit i solen vilket har bidragit till att jag känt livskvalité, överkroppen har dessutom fått lite välbehövlig färg och jag har äntligen läst klart boken jag läst i typ ett halvår (!!). Det tillhör inte direkt vanligheterna att jag läser en bok så långsamt, och jag har inget svar varför jag inte slukat den tidigare för den var bra så det var inte där felet låg. Har väl prioriterat annat helt enkelt. Nu när boken är utläst har jag börjat på Mari Jungstedts "Den farliga leken" - och den är hittills väldigt bra så den kommer jag garanterat ta mig igenom inom en snar framtid, plöja! Boken fick jag för övrigt av mitt pensionsbolag då man fick välja mellan åtta olika pocketböcker. Samma sak fick jag göra för tre eller fyra år sedan minns jag, då valde jag "Sommardöden" av Mons Kallentoft och efter den boken fick jag mersmak för den serien och har sedan dess läst alla andra av hans "årstids-lik". Känner redan nu när jag läser Mari Jungstedts bok att jag kommer fortsätta läsa hennes andra utgivna titlar. Kul att få upp ögonen för författare och böcker sådär! :-)
 
I övrigt har det inte varit så bra på träningsfronten denna vecka sedan förra helgens hårdkörare när jag löpte flera dagar på rad (lördag = 1 mil, söndag = 6,5 km löp + 5 km walk och på måndagen blev det återigen 1 mils löpning). Detta bidrog till att jag fick lite känningar i höger knä så jag har gjort det enda rätta - vilat knät i solen och ätit glass - och det gjorde susen för nu är både knät och övriga kroppen redo och laddade att återuppta löpningen igen =) Känner litet sting av abstinens att löpa i takt till musiken, och känslan efteråt. Får se om det blir någon vända imorgon (lördag) efter jobbet eller om det blir å vänta till tisdag när jag är ledig för nu jobbar jag lördag, söndag och måndag. På söndag jobbar jag dessutom 7-13 och 15-21, tjohej för tolv timmar... ;-) Ska ladda upp inför jobbandet med att ta tåget till Köping senare i eftermiddag för att äta grillat med Robin, den Lindgrenska familjen, svärfar och eventuellt mormor ikväll.
 
Äääsch! Nu har jag drällt runt på internet och meningslösa sidor allt för länge så nu är det hög tid att laga lunch och därefter läsa vidare i "Den farliga leken". För övrigt sitter jag inte alls lika mycket vid datorn längre sedan jag köpt en surf-kompatibel mobil som gör att man kan sköta sina buisness på den istället. Nåväl, när jag väl sitter vid datorn så skenar det liksom lätt iväg på ett sätt som det däremot inte gör när jag surfar på mobilen utan då gör man det man ska göra och sen är det klart. Nu skulle jag t ex egentligen bara kolla upp lite hotell ifall jag och Robin ska iväg, men så glider det liksom vidare till andra sidor också för att det är så enkelt... Angående en hotell-weekend så lutar det dock åt att vi bojkottar det (åtminstone tills vidare) och istället sparar till nästa års förlovning och utlandsresa. Kan hända att det blir något litet när man minst anar det, men det känns inte värt att lägga pengar på en weekend "bara för att" vi bör komma iväg och liksom passa på när vi är lediga, huvudsaken är ju att vi är tillsammans under ledigheten å var spelar ingen roll. Vi kan lika gärna vara hemma i Örebro och göra mysiga saker, gå ut och äta osv.
 
That's it för nu,
XOXO
 
Idag får jag pussa på dig igen, min kärlek.

Söndag och helgsammanfattning

Hoppsan! Så var det söndag kväll och min älsklingsduva har flugit ur vårt kärleksnäste för denna gång efter en väldigt bra helg tillsammans. I fredags åt vi grillad fläskytterfilé med pommes och massa grönsaker och rotfrukter som vi gjorde i ugnen, därefter såg lite olika serier som vi gillar innan vi totaldäckade i sängen före klockan ens slagit tolv, då hade jag dessutom slumrat till ett antal gånger i soffan innan, blir väl så när man arbetar :-) Ska sluta håna mammsen tror jag...
 
På lördagsmorgonen vaknade vi runt kl åtta och var piggelina så att somna om var inget alternativ utan istället tog vi oss för lite träning på olika håll, Robin körde intervaller utomhus medan jag drog till gymmet där det först blev 8 km löpning, sen blandade styrkemaskiner och avslutande 2 km löpning. Fullkomligen älskar morgon-träning, då kickar man liksom igång dagen och bär med sig en skön känsla hela dagen :-) Ett tricks jag börjat med när jag löper på bandet är att skymma sträckan och tiden med något, då blir man inte lika mentalt trött eftersom man bara kör på istället för att se hur varje sekund tickar samt se varje meter man springer. Nåväl, efter lite dusch och fix efter träningen åkte vi till Köping där vi började visiten med att inta lunch på Falkboet, en god biffgryta med stekt potatis. Efter lunchen glidit ned svängde vi förbi Robins farmor och farfars gamla hus för att se om det fanns nå schyssta prylar vi kunde överta nu när huset ska säljas och det som ingen vill ha kommer kastas bort. Efter ett varv i huset där jag var i extas över en del prylar som jag ville plocka med mig så insåg vi att vi skulle behöva åka tillbaka lite senare då vi skulle iväg på kusin Leias femårskalas, och dessutom var vår lilla bil redan ockuperad av fyra vinterdäck som vi haft i deras garage så sakerna fick inte plats. På kalaset var det angenämt, femåringen var glad över alla tjejsaker hon fick och det bjöds på massa sött och gött som det brukar göra på kalas. Efter kalaset hade vi lagt ur vinterdäcken i mamma och pappas garage så då svängde vi som planerat återigen förbi huset för att plocka upp de saker vi spanat in, med oss hem fick vi allt från finporslin till fryspåsar, kastrull, ljusstakar, krukor, vasar, tavla, finbestick, tvättmedel.... För att inte glömma alla de snapsglas som Robin har någon slags förhoppning av vi någon gång ska ha användning för ;-) Haha.. Ja, det blidde en salig blandning helt enkelt ;-) När vi packat upp alla saker gjorde vi en riktigt matig pizza, vi öste på allt vi kunde tänka oss skulle vara gott på pizza utöver tomtatsås och ost som alltid ingår - det blev skinka, kyckling, fläskytterfilé, räkor, köttfärs, champinjoner, paprika, lök, fetaost :-P Kvällen avslutades som fredagen, med en del Criminal minds-avsnitt, lite slummer i soffan och allmänt mys innan sängen tog emot oss i god tid även denna kväll.
 
Idag, söndag, började dagen runt 9. Vi åt frukost, såg ett avsnitt Criminal minds och därefter begav vi oss till Vena-spåret för att springa lite. Totalt blev det 6,5 km löpning och 5 km promenad. Efter turen åt vi lunch, som var pizzan från igår och den smakade faktiskt snäppet bättre såhär dagen efter - kanske har det att göra med att vi tränat innan. Av pizzan blev det till och med en bit kvar i matlåda till mig, matig pizza is the shit. Resten av denna söndag har inte ägnats åt något särskilt alls, fett soffhäng och Criminal minds-marathon. Känner mig lite smått rastlös nu så jag ska ta och dammsuga och städa bort lite småprylar som ligger och dräller där de inte ska ligga och drälla :-) Lika bra att passa på medan lusten och andan finns där! 
 

RSS 2.0