Söndag

En bra helg har passerat and I feel fine, bortsett från lite snuva = bagatell.
Fredagstentan gick som jag trodde och hoppades på, mycket bra, wiho!
Ytterligare ett moment avklarat, skönt :-) Utbildningens moment blir allt färre...
C-uppsatsskrivandet närmar sig, det är bara lite överjävligt trist hälsoekonomi och en metodkurs kvar innan vi köttar igång med the real deal.

Innebandymatchen i fredags kväll gick hyfsat för att vara första matchen som lag tycker jag. Vi förlorade men det kändes okej. När det gäller min egen insats personligen så gick det okej, hade ju som sagt bara tränat en gång innan så kände mig la lite vimsig och inte riktigt varm i innebandykläderna, men jag gjorde mitt bästa och vet att jag kommer att bli bättre med träning. 
Som lag måste vi träna på att spela tillsammans som ett lag och bli mer samspelta, för i fredagsmatchen presterade typ alla individuellt men det sprack liksom lagmässigt. Jag är dock inte orolig, det kommer att bli bättre, är övertygad om det och tycker helt klart att vi har utvecklingspotential - detta var ju liksom bara första matchen i raden av många. I lördags, dagen efter matchen, kände jag träningsvärk i högsta möjliga grad på ställen som jag aldrig tidigare upplevt träningsvärk. Huhuja, det märks att jag inte alls rört mig på det sättet på länge och speciellt inte genomfört de slags spelvändningarna man gör hela tiden som blir som intervaller. Hatar den typen av rörelse egentligen, men eftersom att man är så uppslukad av att spela så tänker man liksom inte på vad man gör vilket är tur för det är grymt bra träning! Rusch hit och dit på plan, man kan liksom inte chilla någon sekund, åhnej, då är motståndarlaget där och vill ha bollen så man måste ge 100%.

Annars så zumbar jag på i en trevlig anda, 4 ggr i veckan. Dagens zumbapass var mitt bästa pass hittills, jag satte alla moves alldeles perfect och även danssteg som jag tidigare haft svårt att behärska till fullo så nu kan jag skriva under på att övning ger färdighet. Det känns härligt att dansa nu i kombination med innebandyn, då får jag bejaka både min tuffa sida i innebandyn och vara lite mer feminin i dansen. Bra mix.

Ledig måndag imorgon, gillar't. Har bara skola tisdag och fredag denna vecka. Schysst säger den delen av mig som gillar att lägga upp sina dagar själv utifrån vad jag vill, vad jag känner för och hur det passar. Inför arbetslivet måste jag försöka dämpa den delen tror jag.  

Killen i mitt liv :) ♥ Nu är vi ett innebandy-spelande par igen!


Torsdag

Det verkar som att torsdagar är min mest optimala bloggardag.
Det är tredje veckan i rad som bloggning sker på en torsdag.
Trots att jag varit massa ledig i veckan så har jag inte kommit till skott. 
Det lediga schemat denna veckan har med tentan imorgon att göra.
Med handen på hjärtat ska jag väl erkänna att jag väl inte har ägnat den lediga tiden så mycket åt tentaplugg som jag kanske borde ha gjort, men det kommer nog gå vägen ändå. När man är hemma och har ledigt så är det ju lätt hänt att annat än plugg påkallar ens uppmärksamhet och intresse, och som är mycket festligare att pyssla med :-) Känner ändå ett visst lugn, det gäller bara att tänka till, och tänka logiskt på de flesta frågorna. Fördelen vi har i denna tenta är att vi designat frågorna själva, vilka som kommer är ju dock ett mysterium, men då är man ju i alla fall beredd på vad som komma skall, inga överraskningsfrågor.

I tisdags fick jag en uppenbarelse, en uppenbarelse som handlade om att börja spela innebandy igen. Sagt och gjort - jag har ikväll genonomfört min första träning. Jag kände exakt den passion som jag hoppades på att känna när jag sprang runt med klubba och boll så nu ska jag joina de andra i Universitets-laget, mumsigt :-) Fick en god känsla av laget, det är ett bra lag som jag nog passar bra i, lagom bra och på min nivå vilket känns skönt då det skulle varit jobbigt om de andra varit sämre eller bättre inte minst för att det blir svårt att spela tillsammans som lag då om klyftorna är för stora men det är inget problem. Universitetslaget har tyvärr haft en majoritet av förluster under tidigare år, men nu är det en hel drös nyförvärv och nu ska vi fan ta poäng! :-P Visst gillar jag att vinna och blir arg när jag inte gör det, men skillnaden nu mot när jag spelade förut är att nu finner jag prio ett i att ha kul och att lira en bra match och sen om det leder till vinst är det bara extra bonus. Nu ska jag bara lära mig alla namn och bli samspelt med di andra. Första matchen spelas... Imorgon! :-D Mohaha, soft å träna en gång och sen platsa i laget liksom. Lika bra å starta direkt! Hoppas det går bra för oss.

Annars då? Ge-kås med mor och mormor 7-8 oktober. En natt på hotell. 
Ska väl köpa det vanliga; trosor, strumpor, kanske nå härliga träningskläder.
Ska skriva en liten inköpslista så jag inte glömmer nå ;-)

Hey hey, skärpning, nu måste jag plugga det sista inför tentan ju! Wish me luck.

Hittat tillbaka till mitt rätta element, nu kör jag igen!

Torsdag

Hoho gänget! :-)
Jag hoppas att allt väl med er allesammans och att ni haft en bra vecka! 
Jag har faktiskt haft för avsikt att skriva varje dag under veckan men läge för blogging har helt enkelt inte riktigt infunnit sig och nu har ju veckan svischat på så pass att det är torsdag idag, jajamän! Hej och hå! Vad kan jag säga om veckan som gått? Det har varit en bra vecka med inslag av ovanligt hög lättretlighet på småsaker som jag vanligtvis skulle strunta fullkomligt i ;-) Jag har dock inte blivit det minsta irriterad på Robin som jag brukar ha för vana låta min irritation gå ut över så det är ju fett bra! :) Han sköter sig fint och är så bra min lilla kissemiss ♥ Det jag upplevt en gnutta irritation över är bland annat att två av våra grannar här längst upp verkar ha problem med att stänga dörrarna - den ena grannen smäller igen dörren fem gånger innan han kan lämna hemmet och den andra grannen lämnar dörren lite på glänt med den där piggen utanför ;-P För att fortsätta ventilera mig lite över min irritation så stör jag mig på att en del bilar som ska till kvarteret bredvid använder sig av genomfarten utanför oss, de kör liksom snabbt. Tredje och sista irritationsmomenten denna vecka var igår när jag dansade Zumba och stod bredvid en tant som inte alls hängde med, varken taktmässigt eller rörelsemässigt, ingen koordination etc. Detta gjorde att hon dansade så pass i otakt med oss andra att hon dansade in i mig några gånger - och det fann jag inget fel egentligen för hon försökte ju och gjorde sitt bästa - men om instruktören då säger att man kan lägga på en snurr i en rörelse om man känner att man behärskar det så tycker jag spontant inte att tantalongen skulle ha dragit till med en snurr när hon inte kunde den övriga dansen, men jooo, tanten drar till en snurr och vimsar bort sig totalt och vimsar rätt in i mig och förstör mitt schyssta flyt :-P Well well, nu när jag skriver det så inser jag att det inte alls var någon big deal, men då igår blev jag lite stingslig =)

Utöver lättretlighet har det varit en rätt så slö vecka ur fysisk synvinkel med en del godisätande och plugg i älsklingssoffan, är en riktigt obotlig soff-tjej :-) Som grädden på slöhets-moset har tyvärr två danspass denna vecka blivit inställda pga. att instruktören varit sjuk, ett pass Zumba och ett Body jam. Men helt deppig är jag inte för istället har jag pluggat mycket väl godkänt! På tal om dans förresten så har det slagit mig att numera när jag hör låtar när jag är ute och går, springer, cyklar, lyssnar på radio eller lyssnar genom datorn så tänker jag låtarna som danser, jag tänker vilka dansmoves man kan göra till takten osv. Härligt, det gör mig glad inombords! :-) 

Det rullar på i plugget - PM:t vi skrev blev bra om jag får säga mitt, imorgon har vi examinerande seminarium och nästa fredag står det tenta på agendan. Lyckligtvis känner jag mig optimistisk och känner att det kommer gå bra, både på tentan och morgondagens seminarium :-) För övrigt har jag och Diana beslutat oss för att skriva om föräldrastöd i vår c-uppsats, känns mycket skönt att ha det klart för sig!  
Helgen nu då? Ja, vem vet vad som händer, har ingenting i kikaren ännu iaf och det känns helt okej, tar dagarna som de kommer, är inte direkt orolig för att vara sysslolös eller ha tråkigt. Ledighet kan liksom aldrig vara fel.

Hoppas jag får hoppa in på jobbet snart igen!

Torsdag

Nuet sammanfattas med att mitt fokus nästan enbart ligger på träning och skola.
Högsta växeln i skolan. Vi talar om en drös policybegrepp och skriver PM.
Lika bra att vänja sig vid hard work work inför c-uppsatsskrivandet later on.
Zumba och CX30 tränas tre gånger i veckan och Bodyjam en gång, sju goa pass.
Utöver de passen blir det lite annan träning också, balsam för kropp och knopp. 
Träning = energigivande och terapi när hjärnan går på högvarv kring olika saker.
Känner mig måttligt nöjd över att jag på eget bevåg tar mig iväg för att träna på kvällen eftersom att jag aldrig varit något fan av att träna kvällstid.

Den stundande helgen ska spenderas i Köping. Huvudanledningen till visiten är att älskade mor ska grattas på lördag, 45 år, yeah. Blir god mat och tårta i kombination med trevlig umgänge. Det var ett tag sedan jag hängde hos la familia nu så det kommer att sitta fint känner jag. Det känns som att jag behöver landa lite och få en paus i allt skolmässigt virrvarr, och för mig finns det ingen bättre plats för att få en dos ny energi än att besöka mitt föräldrahem. En annan energigivande faktor i mitt liv utöver träning och att besöka familjen är såklart min älskade Robin, i alla lägen :-) ♥ I helgen ska han i egenskap av assisterande coach i IBK Köping coacha dem i Sverigespelen där jag håller tummarna för att det går bra, men förhoppningsvis hinner vi ses någon stund här och där mellan matcherna.

Nu ska jag krypa ned i sängen för en god natts sömn, 07.00 ringer klockan.
Jag och Diana ska styra upp vårt PM efter bästa förmåga innan vi tar helg :-)

Längtar till nästa torsdag då vi ska börja med en ny release på Bodyjamen!


Fredag

Första skolveckan och första träningsveckan på Universitet är till ända.
Skolan har trappat upp en växel och nya träningsformer har testas.
Veckan har bidragit till mycket nya intryck och nyheter på olika plan.
Känns bra med helg nu för återhämtnings skull, smälta veckan, ladda om.
Functional moves-passet i tisdags bidrog som jag trodde mycket riktigt till en fet träningsvärk i ben och rumpa som medfört att jag haft svårigheter med att göra vissa rörelser - har fortfarande träningsvärk ska tilläggas. Slutsats: Jag borde beviseligen utöva mer styrketräning av den karaktären. Men hädanefter tar jag och kirrar styrketräningsbiten by my self och skippar styrketräning som gruppträning, åtminstone tills vidare och till jag känner mig starkare och mer tränad. Det sätter liksom käppar i hjulet för att genomföra annan träning när man får sådan stor grad av träningsvärk. När det gäller andra mer konditionsinriktade pass så räds jag dock inte att köra all in från och med måndag, det blir en blandning av jympa, aerobics, happy moves, Zumba (flera gånger i veckan), Afropowerdance och Bodyjam - gah, jag är så taggad :-) (som jag sagt förut)... Testade Zumba och Bodyjam denna veckan, rejält nice for kropp och knopp! Är inte direkt den bästa dansaren men vad gör det när det är kul - endorfinerna rusar inom mig och jag ler typ genom alla moves för att jag gillar det så mycket :-P Skiter i hur jag ser ut, jag bara kör på.

Nu är jag nyduschad och ska strax hoppa i mysdressen innan lite fredagsmys tar vid. Är själv här hemma hela helgen då Robin har cup i Karlstad. Vad ska jag syssla med då? Jo, jag ska jag styra upp! ;-) Haha - styra upp måste vara mitt favoritord och favoritsyssla som jag alltid gör eller ja, åtminstone har för avsikt att göra :-P Tycker att det låter bra att styra upp, som att man får ordning på saker och ting, och det ger ett lugn att ha allt organiserat. Garderoben ska få sig en uppstyrning då alla kläder för nuvarande ligger huller om buller vilket gör det svårt och tidskrävande att hitta de plagg jag vill ha utan att kasta ut allt på golvet för att se, hehe. Utöver garderobsstädning som uppstyrning så blire lite städning av hemmet och att kika lite på vad som är på gång i skolan, lika bra. Får se om jag lyckas lura hit någon för att hänga lite också, fika, lira till singstar, tjöta lite skit :-) Kan mycket väl bli en runda på stan imorgon också. 

Nu är det hög tid att laga till lite middag, men VAD?


RSS 2.0