(:)

Blev inspirerad av Blondinbella att skriva en lista med punkter om mig själv!


1. Jag har aldrig bh eller jeans på mig hemma
2. Det enda ben jag brutit är käkbenet, på två ställen
3. Jag älskar kolsyrade drycker
4. Jag gick upp hela 10 kg på två år, från 8:an till första året på gymnasiet
5. Jag är faktiskt tyvärr rätt dålig på att borsta tänderna
7. Min tandrad är sned och jag är missnöjd över detta faktum
8. Jag har tyvärr bidragit till att Robin har ett ärr på kinden
9. Jag läser horoskop varje dag, dock tar jag det med en nypa salt
10. I 8:an skar jag mig i armen i formen av ett R och tog bort skorporna,
vilket har resulterat i att jag har ett ärr format som ett R kvar på armen
11. Jag har olika tros- kategorier; mens- trosor, match- trosor, sov- trosor, fin- trosor osv.

12. Jag har hur många spetstrosor som helst, i alla möjliga olika färger
13. Jag skulle vilja väga 56 kg
14. Jag har haft sex med två personer sedan jag förlorade oskulden
15. Jag har en ovana att hets- äta när jag är själv hemma
16. Jag sparar de sms som det står glada och kärleksfulla saker i,
och ibland går jag igenom inkorgen när jag mår dåligt
17. Jag har så gott som alltid målade tånaglar
18. Jag kan inte dricka mjölk utan att äta något till
19. Jag ogillar ögonbryn som knappt syns, det gör ansiktet uttryckslöst
20. Jag drömmer om att en dag gifta mig med Robin


I don't complain

Tjenare!

Nu kommer det glada konstaterandet att helgen är här som sig bör när det är fredag, och som för många andra i vår vida värld så betyder det att även min jobbarvecka är slut, om det inte blir nå in-hopp på söndag, vem vet, kanske får man ett sms från mctime! ... man kan ju hoppas - men då är det mitt eget val och som styrs hur jag själv känner om jag tar tiden eller inte vilket gör det lättare! Den här veckan har det både varit roligt och gått bra att jobba vilket gör att jag känner mig öppen för att ta tider som erbjuds och som efterfrågas. Det är bra att visa framfötterna, det tjänar man själv på och kommer långt genom.

För tillfället sitter jag bara här där man allt som oftast lätt hamnar av sig själv. Jag surfar runt och känner mig fortfarande riktigt mätt efter att ha varit å ätit av buffén på Xuan tidigare i sällskap av de tre viktigaste personerna i mitt liv: Robin, mamma och pappa! :)
Härnäst nu väntar ett välbehövligt bad/dusch för att få bort all lukt från jobbet, det är den enda nackdelen med jobbet som man inte kommer ifrån... Men det är ju lätt avklarat med en dusch så! :)
Efter badet ska jag lira lite the sims, alfapet och andra spel, kanske blir det även en liten tupplur om det vill sig väl. Känner mig lite halvtrött, men väldigt glad. Senare ikväll kommer Robin. Det blir nog mest lugna puckar och sömn tillsammans, imorgon har vi båda match så det passar ju ypperligt. Sen när vi vaknat å grejat till oss imorgon så blire en klassiker för oss: Luncha! ;-) .. Imorgon blire förmodligen på Waynes som lunchen blir.

Är riktigt laddad för matchen imorgon så jag hoppas det vill sig väl!
Hoppas mina match-trosor är tvättade, ska kolla över det nu, annars måste de tvättas!

På söndag är det första advent och nedräkningen till jul börjar.
Idag satte vi upp adventsljusstakarna och stjärnorna i fönstren, mys.
Imorgon ska mammsen baka lussebullar, gött gött...
Lussebulle, pepparkaka och mjölk är ett svårslaget kvällsmys.

Det ryktas om att det blir kebab här ikväll, jag tackar då inte nej ;-)

Lite tråkig och enformig uppdatering idag kanske men hej för nu!
Ha en trevlig helg!

  

Tisdag

God Förmiddag!

Tisdag idag och jag har en skön känsla inombords.
Sov ungefär 7 timmar inatt, vilket är alldeles lagom för mig,
så jag känner mig pigg, fräsch och positiv - i form kan man säga!
Känner mig redo att ta mig an dagen och se vad den kan bjuda på.

Det enda som kan räknas som negativt just nu är att jag börjat sakna mitt långa hår,
men det är inte så mycket man kan göra åt den saken - jag vill inte ha löshår,
så det är bara för mig att gilla läget och vänta... Det lär ju tyvärr ta ett tag.. 
Synd att jag har så dåligt tålamod.
Ge mig lång, blondt hår och sommar, tack!
Jag funderar på om jag kanske ska färga håret mörkare nu istället...
Jag får för mig att håret får lite mer udd då..

Nåja.. Nu härnäst så ska jag göra bra saker för mitt eget välbefinnande.
Först och främst ska jag köra en blandning mellan pilates&yoga för att sträcka ut kroppen, träna spänsten och sånt som man allt för sällan gör egentligen och det behövs så man får in lite nya energier i kroppen och piggnar till såhär på vinterhalvåret. Det ska bli skönt. Igår uteblev fys-passet på träningen så då får man väl ta igen lite nu. Slår vad om att fys-träningen på morgondagens träning kommer att bli dubbelt så jobbigt för det... Men det är bra skit i slutändan!
Efter det lilla kombinations-passet ska jag lägga ansiktsmask i ansiktet - längesedan!
Och jag ska även testa att lägga gurkskivor och tepåsar på ögonen...
Kroppen ska därefter smörjas in med lite olika saker - från topp till tå.
Sen ska jag ju ut och gå med Elin, även det är gött.

Ha en skön dag!


 

Måndag

Jaha.. Så vare måndag och det kommer väl inte dröja länge förrän jag sitter här och konstaterar att det är fredag och helg igen. Veckorna bara går runt runt runt och flyger på som.. ja, jag vet inte vad..  

Allt jag har att säga just nu är:

* Jag är bitter över att en kärring/ansvarig tydligen lovat bort lägenheten som jag gjort intresseanmälan på, detta efter att jag till och med pratat med henne om allting om hur läget ligger till och sånt.. ja, eventuell visning å tjottalongen.. Men men,  jag antar att det inte var meningen att man skulle bo där då. Ödet. Bättre lycka nästa gång! .. Fortsätter leta lite smått. Ingen brådis.

* Till ansvariga ber jag: ploga gärna gator, trottoarer och cykelvägar!

* Jag glädjs över att jag inte gjort av med pengar på snart en månad, vilket är skönt, har samma summa nu på kontot som jag hade i böran av november då jag gjorde det sista uttaget. Detta beror nog på att jag typ har glömt bort att man kan shoppa och köpa saker, haha.. Det låter konstigt men det är sant. Jag har inte heller behövt eller känt för att köpa något... men snart äre dags å göra av med slantar: julklappar å kläder inför jul&nyår ska snart fixas... och dessutom - om det blir som tänkt väntar även en kryssning bakom hörnet, det kan kosta lite det med. Det finns alltid saker att lägga pengarna på, så det kanske varit ett omedvetet sunt förnuft och ett smart drag av mig att ha bunkrat upp med lite pengar.
 
* Innebandy är en himlans rolig sport och det går nog rätt bra nu för min del, även om det resultatmässigt inte visar på en positiv trend för oss som lag. Men - resultat är inte alltid rättvisa och visar kanske inte en riktig matchbild, för träningarna, energin, spelet och spelglädjen äre inget fel på enligt mig. Det är fart å fläkt rakt igenom, vilket gör att man känner motivation och viljan att spela.

* Vintern är här i all ära, men det slaskar väl snart bort.. Hehe.. Och därefter fryser väl slasket på och bli glashalt, vilket är standard för vinterårstiden! Det snöar, slaskar och blir halt pö om pö, trist, men det hör väl till. Tacka vet jag våren, och som jag längtar till typ April när värmen kommit och man kan ut och springa igen och gå härliga vårpromenader! Visst har det sin tjusning att promenera en frisk vinterdag också, men våren är bäst. Då äre lagom temperatur för allt. Och känslorna i kroppen är sköna och positiva för att man vet att sommaren väntar. Ljusare tider i såväl kropp och sinne.

* Mina läppar gör ont, det är temperaturförändringarnas fel.. Och mitt saltintag kanske..
Det är bara å smörja smörja smörja.. Det gäller ansiktet också.. och händerna..

* Nu ska jag duscha och bädda ned mig, glo tv och därefter sova till ögonen blöder.
Som man konstigt nog säger. Egentligen borde jag inte sova en massa för det gör mig mer trött och seg. Men det är ju så skönt. Bäst för mig är egentligen att sova 6-8 timmar, då är jag som fräschast och piggast. Men man får ju för sig att man sover ut och tar igen sömn när man sover 9-10 timmar... Att det gör en gott att sova lite extra då och då, och det kanske det är för vissa, men jag tillhör inte den skaran. Så.. jag får väl börja sova mindre igen då, vilket är konstigt att säga att man ska göra, då det oftast brukar vara tal om motsatsen - dvs. att man alltså sover för lite.

*Längtar till imorgon: tisdagar i sig är bra, varför det är så har jag egentligen svårt att sätta fingret på, men det är bara en skön feeling inom mig på tisdagar - ungefär som på fredagar och inget man klagar över. Det som även förgyller och gör att tisdagen blir snäppet bättre imorgon är att jag ska ut och gå med elin på dagen och senare umgås med älsklingsrobinoboy. Något som är lite extra grädden på moset är kvällsprogrammen på tv imorgon... För att vara sån. Jag vet att jag brukar nämna detta tjaffs om de bra tv-programmen varje tisdag ;-)

Hej på er för nu!

Söndag

Horoskopet för dagen ser ut som följande:

Ja, som ni ser så råder det mig till att slappna av och vara ledig idag. Och, jag kan försäkra er om att jag inte tänker gå emot stjärnorna, för hädanefter ska jag vara så ledig som det går med allt vad det innebär. Det kanske till och med är så väl att det innebär att jag köper mig en godispåse senare. Det var riktigt längesedan.. Egentligen är jag inte sugen heller, men jag gör det mest bara för sakens skull, för att mysa till det lite. Och ja, det är ju inte direkt äckligt när man väl börjat äta, då äre svårt å sluta. Jag har en förmåga av att inte kunna hejda mig när jag väl är inne i godis-mofflande och kan inte spara så istället äter jag upp allt på en gång och så vips är det slut och magen mår inget vidare. Att man inte lär sig. Egentligen kan man ju mysa till det med fruktsallad lika väl som godis, men ja, man är ju som man är. Ska det vara så ska det vara, är min filosofi. Det är starkt av dem som kan att välja frukt framför godis. Men, det är en styrka och en av de delarna i självdiciplinen som jag saknar. Tyvärr. Ränderna går aldrig ur en zebra.  

Matchen vi spelade tidigare idag slutade tyvärr 6-6, efter att vi haft ledning med 5-2 inför sista, men tappade till synes. Wellwell... I innebandy kan allt hända, och på ett litet tjillevipp, det är en snabb sport och det är av just den anledningen jag gillar innebandy framför viss annan sport. Men, det är också de snabba spelvändningarna och kontringar som man kan störa sig på då man inte hinner ställa om från anfall till försvar. Gjorde mål idag.

Ikväll äre sista avsnittet av ensam mamma söker, fint!

Och så börjar en riktigt bra helg gå mot sitt slut! Men, än är ledigheten inte slut.. Man ska njuta ini det sista och ladda batterierna, för imorgon äre ny vecka och jobb igen!

Nu närmast väntar en tupplur! Hej!


Lördag

Yoooho!

Dagarna går, det gör dem, minst sagt, det går inte att förneka! Vips är det helg nu igen och om bara en vecka kliver vi in i december månad och det i sin tur betyder att julen närmar sig, vilket är positivt, och även att året 2008 börjar gå mot sitt slut. Det mesta just nu är precis som jag vill ha det och över lag känns det positivt på alla fronter. Allt från kärlek, innebandy, jobb och fritid fungerar i en fin harmonisk röra. Efter såndadär positiva konstateranden brukar det dessvärre vända, men vi får väl se, hoppas det håller i sig iaf! Just nu känns negativa saker väldigt avlägsna, men man ska väl inte säga för mycket, rätt som det är kanske något negativt knackar på dörren och då står man där med byxorna nere vid knäskålarna! .. Som man lite lustigt säger.

Helgen har väl hittills inte bjudit på något utöver det vanliga sådär, inga stora utropstecken. Igår kväll var jag och robin inte helt otippat till Verona och åt i sällskap av fyra av hans vänner, och därefter passade vi på att besöka hans mor och stefan någon timme. På vägen hem till mig sen gled vi förbi donken och köpte varsin glass, kan tyckas vara föga förvånande för att vara oss.  Väl hemma hos mig kollade vi på tv ett tag med mor och far, sen var det bara å stupa i sängen strax innan 12 eftersom väckarklockan skulle ringa 07.30 - mysig tid på en lördagsmorgon!

Ja.. Och så när det i princip bara kändes som att jag blundat i en minut var klockan vips 07.30 å dags för uppstigning i mörkret och kylan. Kastade mer eller mindre bara på oss kläderna och åkte till Hotell Scheele för att börja dagen med att avnjuta en himmelskt god frukost. Buffé är gött, och minst sagt mättande, ja, jag skulle till och med säga att ordet mättande till och med är en underdrift mot vad jag blev efter allt! Magen stod ut en bit ifrån kroppen när vi mätta och belåtna tog oss därifrån, men det var det värt för inget går upp mot en riktig frukost om man kan äta sådär på morgonen, vilket jag inte alls har nå svårigheter med såklart! ;-) Det fanns såklart allt från smörgåsar, pålägg, olika dryck, ägg, yooughurt, omelett, bacon och så vidare... Men sist och garanterat inte minst: Våfflor!
Anledningen till den tidiga frukost-grejen var att Robin och hans kära lag Kungsör skulle spela match kl 11 i Örebro. Jag och Hannu brummande dit och fick beskåda en match som glädjande slutade 13-4 till Kungsör, detta efter att en spelare i motståndarlaget fått hattifnatt och börjat hetsa sönder med aggressioner, varpå han blev utvisad från hela matchen och även nästa - och ja, då ställde han till det för sitt eget lag - men istället gav en hjälpande hand till Kungsör kan man säga! Matchen började som en uppförsbacke för Kungsör med underläge 0-2 efter bara 7 minuter, men efter hans utvisning vände Kungsörs trend och det gick sedan bara lekande lätt som en dans. Kul med massa mål! (; Jag blir sugen på match, och jag behöver inte vänta länge eftersom att det imorgon är dags för mig och laget att kriga. 

Resten av helgens planer ser ut som följande...
Om ca en timme kommer Robin och hämtar upp mig för att glida till KB-hallen och beskåda Köping-damernas match. Efter matchen ska jag och Robin bara mysa med middag, film och sånt. Skönt tycker jag, mest med tanke på att det imorgon är min tur att spela match så, det är bra att ta det lite lugnt och ladda batterierna för 09.30 äre samling. Har på känn att det bli en jämn historia mellan Vib och oss, där vi förhoppningsvis går segrande ur mötet och bärgar hem 3 poäng.

Nu måste jag äta lite och spela Alfapet!
Hejhopp!

Psst.. Jag vill ha längre hår! Undrar hur många dagar det är kvar till som på bilden...


En tisdag till ända

Istället för att dra med morsan ut på en walking-vända så blev det istället jag och elin som tog oss ut på två timmars promenad på kvällskvisten. Det blev en frisk och välbehövlig promenad för oss som båda hade lite saker på hjärnan och hjärtat och som kände för att komma ut, så ja - nu känns det lätt å fint - tack! Ny vända väntar på fredag, lika mycket att prata om då förmodligen! ;-) <3

Så ja, det är väl inte illa pinkat för mig som alltså gått tre timmar allt som allt idag! Man ska passa på när man har så pass bedrövlig träningsvärk att benen inte känns, då äre bara att gå och gå och gå till man stupar! ;-)
Ja hörrni, träningsvärken är inte nådig vill jag lova. Trodde det skulle bli bättre om man fick ut och röra lite på sig, men tydligen inte, blev nästan värre får jag för mig. Morgondagens träning kommer säkerligen bli lite underlig då jag inte kan springa ordentligt utan mina ben är som blyklumpar och det går långsamt. Än värre blir det med den 30-minuters-långa fys-träningen som vi kör innan... Hur ska det gå att göra benövningarna tro?! .. Skona mig från denna smärta!

Längtar till helgen, längtar till match, längtar till våren!
Puss och Godnatt!

Rorobobinon<3

  

Still tuesday

Nog för att det fortfarande är grått och trist ute och att det finns ett viss mörker som ligger som ett täcke över stan, men regnet har upphört så jag var sund och tog faktiskt tillfället i akt att gå ut en sväng, det blev en vända runt 5km-spåret. Snart kommer mammsen hem och då hoppas jag att hon kanske vill ut och gå, för jag är sugen på att gå mer, men inte själv. Dessutom är det bra att röra på musklerna när man har träningsvärk. Om det inte blir någon extra runda så får det väl vara bra med de där 5000m jag redan gått och då ställer jag in mig på super-chill resterande timmar som är kvar av denna dag, vilket inte är mig emot ;-) dock chillar jag med gott samvete, för nu har jag ju iaf varit ute. Hehe.

Jag har lärt mig att ibland ska man hålla käften, det behövs för sin egen skull, tyvärr.
Så jag börjar förstå dig på ett visst plan Elin...
Man vill skydda sig själv och inte riskera att skämmas.
Längtar till fredagens promenad, då blire babbel som vanligt i munnen på varandra.
Promenaderna är sköna ur två aspekter;
- för det första för att komma ut och röra på sig
- och för det andra att man kan kombinera det med att prata och få ur sig trams
Känner mig alltid lite lättare inombords efter våra vändor. Uppskattar dig<3

Bröderna Herreys sjunger ".. tänk dig ett hinder, det flyger du över, vingar på skorna, är allt vad du behöver..", men ibland undrar jag om det verkligen räcker.. Många gånger behövs så mycket mer än bara det, det ligger djupare.
Bröl, jag både älskar och hatar att jag är känslomänniska.

Skulle fan behövt vingar på skorna under min skogsvända tidigare förresten, fick hoppa över pölar och lergegga lite titt som tätt. Annars älskar jag skogen. Det är skönt att luffsa runt i sin värld med bara sina tankar och fundera över ditt och datt. Men en sak som jag inte kan förstå är hur vissa ser ut när de är i skogen - sminkade, fina kläder och röker?! Det känns inte riktigt som att det hör hemma i skogen, det känns inte naturligt. Fast de å andra sidan kanske undrar hur fan jag ser ut i mina blå träningsoverallsbyxor, osminkad, mössa osv... Alla har vi ju olika uppfattningar och olika sätt.

Jag vill ha massage, det skulle sitta gott, speciellt där jag har träningsvärk! Det är liksom någon slags skön känsla över att bli masserad när det gör ont. Det gör så ont att det blir skönt.. Nått sånt..
 
Vill jobba!

Tisdag

Hej där!

Typiskt tråkigt väder idag må jag säga, inte direkt det vädret man helst möts av när man vaknar och slår upp ögonen på morgonen. Men inte ska man låta sig nedslås av vädret när det faktiskt finns så många andra saker att fokusera på och som är många hästlängder bättre och som kan pigga upp dagar som dessa!
Det är sägs ju att det är de små sakerna i vardagen som kan inge lite extra glädje,
så därför väljer jag att glädjas åt dessa rätt simpa saker denna gråa tisdag:

* Fick min lönespecifikation idag - den 25:e får jag hela 56 kr!
(Woho, alltid något, man ska nöja sig med det lilla.. :-) )

*Jobbet gör mig faktiskt glad - nu har jag ju ett jobb! :)
 Jobbet innebär att jag gör något och får lite pengar för mödan.
Även om det inte blivit så många jobbtillfällen än så länge så finns det där och det är bara att göra anbud på mer om man vill och vänta. Och om jag börjar plugga till våren så kvarstår ju jobbet och blir då en perfekt inkomstkälla för att dryga ut kontot lite.

* Ikväll är det 5 bra program på rad;
Desperate Housewifes, Christine, Brothers & Sisters, Seinfeld och avslutningsvis CSI.

* Förhoppningsvis träffar jag Robin ikväll (men förmodligen blir det nog tyvärr inte så)

* Har träningsvärk från gårdagens träning, vilket väl kan ses som ett positivt tecken.
Och eftersom att det är tisdag idag betyder att det är träning imorgon igen, kul! :)

* Jag har namnsdag imorgon, såsom många andra, och däribland mor och mormor.
Det betyder namnsdagsfika och en liten extra slant från mormor.

Inställningen spelar faktiskt roll, för det mesta blir vad man gör det till! :)


Måndag

Tjo!

Idag är det måndag och för många studerande och jobbande känns det nog som en liten uppförsbacke just nu eftersom att det är ett par dagar kvar till ledighet igen, men kom igen - dagarna är snabbt avklarade, det är bara att försöka göra det bästa av tillvaron så att den går att uthärda trots långa sega tråkiga skoldagar och lång arbetsdagar som i princip innebär att göra detsamma varje dag! vad jag vet nu så dröjer det till torsdag och fredag innan jag ska jobba, om de inte ringer och ber om att få lite avlastning dessförinnan - man kan ju hoppas :) 4 timmars-pass väntar annars både torsdag och fredag - lagom, och skönt med start kl 11.30. Sen slutar man ju då 15.30 vilket är alldeles i rättan tid, inte för sent. Dumt å klaga över. 

Idag har jag ringt och gjort intresseanmälan på en lägenhet, håll tummarna! Gudarna ska veta hur mycket jag vill ha den... Åh.. Låt turen vara på min sida.

Snart är det innebandyträning. Det ska bli skönt och kul, även om jag idag har varit lite småseg.
Längtar redan till jag kommer hem då det först blir å duscha/bada lite sen därefter krypa ned i sängen alldels mysig i kroppen efter hård träning med något gott att äta och dricka till tvn och för en gångs skull ska jag sova i bra tid!!!

Känner mig glad :) <3


Weekend

Hoppla-hi hoppla-ha!

Har inte alls spenderat lika mycket tid som vanligt på tv och datorn den här helg, och jag har inte saknat det heller. För mig handlar det om att dessa helt enkelt mest är tidsfördriv som jag gillar. Exemplariska bra sätt att spendera tid på om man vill få tiden att gå, vilket jag vet en del om efter den här hösten.

Nu har helgen gått sedan jag tittade in å skrev senast - en vanlig åkomma numera. (Att jag inte bloggar på några dagar alltså) Det måste ju ses som ett positivt tecken antar jag, att jag inte är lika datande längre? Nåja, skitsamma - en riktigt bra och blandad helg har förflutit om jag får säga det själv, och merparten av de som varit med mig håller nog med. Jag skyller det uteblivna bloggandet under helgen på tidsbrist, och det stämmer faktiskt trott eller ej - "Malin-med-mest-överflödig-tid-i-hela-världen-Lindgren" har inte hunnit med å blogga nu dessa dagar som gått. Underbart va? Det är ett bra tecken på en aktiv helg. Jag må säga att det är underbart att göra andra saker än datorn och tv:n som mina veckor lätt blir präglade av. Men ändring är på gång mina vänner... Iaf till en viss del. Det blir inte lika mkt tv&dator i samma utsträckning som förrut iaf.

Såhär har min helg sett ut:

Fredag:
Vaknade sisådär 11.15 - inte fy skam, även om jag säkert kunnat ligga kvar i sängen å slösova lite till, men självdiciplinen inuti mig sa att det var dags att gå upp och börja dagen - lika bra det, tack självdiciplinen. Så ja, jag gick upp å gjorde det vanliga - fördrev tid vid data å tv, duschade å fixade mig innan Robin vaknade och vi åkte och lunchade på Falkboet, standard. I like it. Gött och trevligt. Satt kvar där ett tag efter maten å bara chillade. Sen vid 15.30 drog jag hem å gick runt stan med elin. Väl hemma sen var det dusch, kebab, munkar, snacks och tv som gällde till Robin kom runt 12 och då tävlade vi lite på låtar på Singing Bee och sen sömn. 

Lördag:  Det var så gott som bara att vakna till liv, äta frukost, duscha, fixa och sen åka iväg till V-ås för att fira gammelmormor. Väl där fanns alla faktorer för ett lyckat kalas enligt mina kriterier - dvs. framför allt glada och trevliga människor, och för den andra även en bra ätbar del, som igår innefattade smörgåstårta, vanlig tårta, mumsiga mjuka fikabröd och hårda spröda kakor ;-) 
Runt 21 åkte vi hem och då la jag mig och bara var vid tv:n, väldigt mätt och trött av mättnaden så jag somnade av en liten stund. Åkte sen för att hämtade Robin från Kungsör runt 01.15. Väl hemma igen åt vi underbara smörgåstårts-rester å busade lite till efter 3-snåret.

Idag, Söndag: Jag vaknade pigg som en lärka redan kl 10 trots det sena sänggåendet och förvånades själv över detta faktum. Robin å andra sidan sov till jag till slut väckte honom vid halv 1. Då duschade och fixade vi oss innan farmor och farfar kom över vid 14. En riktig familjemiddag med tillhörande familjär stämning blev det med såväl vår familj som Robin, Nattis och så F&F då. Vi åt Lasagne och därefter efterätt - äppelpaj och hallon&blåbärspaj med vaniljsås. Efter mofflandet körde jag och Robin ytterligare en match i Singing Bee innan jag skjutsade iväg honom för att coacha sin brors lag i innebandymatch.

Nyss var mama, papa och jag ute och gick runt hela stan - riktigt skönt må ni tro efter ett inte allför nyttigt veckoslut med föga imponerande motionskrävande aktiviteter. Det börjar frysa på nu igen, jag halkade till tre gånger och kylan bet lite i låren. Skönt att vara inne i hemmavärmen och myset nu. Lite film, mackor och paj-rester på det här så är kvällen gjord ;-)

Hoppas er helg varit fin! Ha en skön vecka!

        

Smile smile smile

.. Idag är det en bra dag, jag är glad och nu väntar helg-ledigt! :)
Det gick jättebra och framåt på jobbet idag och det är en av anledningarna till att jag känner mig på bra humör.
Jag ler både i det inre och till det yttre - jag känner mig så lätt, så hoppfull och så oslagbar. De dagarna man känner sig i så här pass bra optimistisk form är guld värda.

Förresten.. Igår när jag skrev att jag behövde en personlig coach så syftade jag inte på en coach som får mig att gå ned i vikt eller nå sånt, utan mer en liten Anna Skipper-typ som går vid min sida om dagarna och som gör att jag gör rätt val, en person som går där som en liten trafikpolis och höjer pekfingret när jag gör fel och tänder varningslampan för mitt liv den här hösten har varit allt utom skrytsamt när det gäller aktivitet och hälsosam kost.
Mina dagar under hösten har i princip sett ut såhär:
* Vaknar mellan 10-11 - >går till köket och gör i ordning några mackor, kanske tar några kakor
* Sätter mig i den numera nedsuttna fåtöljen och varvar tv och data-häng
* Startar Alfapet-lir och till det äter jag godis.. Surfar runt lite här och var
* 12.25=Våra Bästa År. 14.10=Close to Home. 15.00=Project Runaway. 16.00=Top Model,
*  Under ovanstående timmar så brukar jag gå å småäta bullar, mockarutor, glass, mackor, chips, godis och sånt
* Efter Top Model är slut kl 17 så börjar den mer seriösa delen av dagen, antingen träning, promenad eller mer tvo ch datahäng...
Och ja, så har dagarna mer eller mindre sett ut varje dag, dag in och dag ut.
Jag skämms lite för min enformiga och inrutade livsstil. Mönster är svåra att bryta.
Jag skyller på arbetslösheten, även om allt det andra är mina dagliga val som jag själv kan styra, men har misslyckats så katastrofalt varje dag. Buhu.
Jag tänker varje kväll; Imorgon ska jag börja morgonen med gröt, frukt eller liknande och även ta en stärkande och frisk promenad i höstkylan, men - innemyset har oftast lockat mer, tillsammans med gott ätbart som jag bara proppar i mig utan att ens tänka på vad jag gör eftersom att det liksom bara är så vant att göra så. Jag har självinsikt och vet om det här och borde därför veta bättre och välja mina val bättre, men jag förlorar mot mina inre sug gång på gång. I'm a looser, a real sucker. BÄTTRING! (på måndag, hehe, alltid måndag, klart man måste börja "nya livet" på en måndag - det vet ju alla?!)

Fan vad mörkt det är ute. Man blir ltie mer trött numera har jag märkt.
Så därför vill jag ge en eloge till Robin som bara ser mörker dygnet runt ;-) När han vaknar runt efter 15 är det skymning och mörkret är på intågande, sen är han uppe under kvällen och natten i mörkret och lägger sig kl 6 på morgonen och då är det ju likförbannat lika mörkt fortfarande så, inge ljus. Hehe. Bortsett från helgerna då han har mer sunda tider, så han lagrar väl ljus då kanske. Jag skulle dabbas av värsta höst-depressionen av att inte få ljus i kropp och knopp! 

Nu måste jag äta lite riktig mat! Sen ska jag åka och pussa på Robin ett tag!


Onsdag

Vinst mot Norrby nu på kvällningen med siffrorna 4-1, detta trots att vi egentligen inte spelar någon imponerande bra innebandy alls, men som tur är lyckas vi sätta några chanser som resulterar i mål och tur är väl det. Konstig match. Hoppas att det bli vinst imorgon mot Ibk Rutin i Örebro också, då med bättre spel får vi hoppas. Örebro-lag brukar vara svåra att rå på och verkligen att räkna med, så blir det säkerligen imorgon också. Det som gör det roligt att spela varje match är att alla matcher är både olika och inte alls några lugna historier utan oftast brukar det vara jämt vilket är roligt - som tur är har vi lyckats gå segrande ur alla utom den första, men det var väl nerver bara i första matchen. Nu är vi serieledare och i toppen ska vi väl kunna hålla oss med vårat lyckade koncept.

Känner mig riktigt trött, och tur är väl det för då kan jag somna relativt snart utan problem vilket är bra för imorgon är väckarklockan ställd med anledning av att det är dags för jobb några timmar igen, kul, skönt, bra! Sen efter morgondagens arbetspass kan jag chilla på som vanligt i min stil några dagar igen över helgen ;-) 

I helgen blir det lugnt ömsom festligt.
Skulle tro att helgen börjar med fredags-promenad med elin och därefter bara hemma-häng, jag gillar den inledningen.
Gammelmormor jubilerar i år och ska därför firas så det står härliga till på lördag för sina 90år och det är något jag sett fram emot. Det ska bli roligt att träffa alla nära och kära, och självklart äta massa gottigott också för den delen! ;-) Den dagen jag inte längre ser fram emot något ätbart vill jag inte ens tänka på för den dagen kommer jag förmodligen vara allvarligt sjuk. Men jag måste skärpa mig.. Det måste jag.. Men den förändringen kommer nog inte ske än på ett tag känns det tyvärr som. Jag skulle fan behöva en personlig coach emellanåt eftersom att jag är fast i mina gängor, någon frivillig?! Borde jag kanske som den 19åring jag är kunna ha den självdiciplinen inuti av mig själv som krävs för att förändra? .. För att förändring ska kunna ske fullt ut måste man ju vilja det själv längst inne, och det kanske är där problemet är. Jag är för självgod och självbelåten med allt så jag bara glider på.. (:

Den här tävlingen här under som Libresse anordnade tidigare i höstas var lite lustig tycker jag. Jag ser inte riktigt sammanbandet mellan bindor och hästar.. ? Vad får ett bind-märke att vilja utse Årets Häst? Vad är kriterierna? Vad vinner man?



Well, dags att runda av! ZzzZz.. Slummer slummer.. Nattinatti! 

jag är så glad förresten måste jag avsluta med å säga!!!!!!!!!!!! :) <3

 

Måndag

Hejhopp!

Här kommer lite uppdatering om lite ditt och datt som uppenbarar sig i min hjärna när jag skriver.
Jobbet på Mc Donalds tar sig och det blir fler och fler jobbtillfällen här framöver och det känns skönt! Jag längtar till slutet i av december, inte bara för jul&nyårsaftons skull utan också för att det då äntligen kommer att infinna sig lite nya pengar på kontot. Det är inte så att jag förtillfället lider någon nöd när det kommer till det ekonomiska, men pengar är för det första alltid något som är välkommet och för det andra så är det bra att ha pengar till framtida utgifter, där kan eget boende med allt vad det innebär, en egen bil osv. räknas in.

Jag är så himla sugen på att skaffa lägenhet just nu, detta beror nog faktiskt framför allt på att så pass många jag känner har flyttat hemifrån och till eget. Även om det inte alls är någon brådis egentligen eftersom att jag inte har något behov av att flytta så blir man ju lite smått avis och sugen! :) Men det kommer, det kommer...

Inatt sov jag och Robin så pass som 12 timmar så jag kan meddela att jag är väldigt pigg just nu i jämförelse mot vad jag egentligen borde vara efter en hel dag och träning på det. Nog för att jag är natt-människa och har svårt att somna i vanliga fall som det är, så nu lär jag ju inte slockna förrän gryningen. Jobbigt för mig. Hehe. Man kanske ska testa sig på någon beprövad metod för att sömnen ska infinna sig - varm mjölk och banan sägs ju vara bra att få i sig då de sänder ut sånadär sömn-endorfiner. Egentligen spelar det ju ingen roll när jag somnar inatt eftersom att jag ändå inte har några tidiga morgonplaner imorgon, men jag vill ha en någorlunda normal dygns-rytm trots ledighet och dessutom finns det inte så mycket att göra på små-timmarna förrutom att sitta vid datorn och glo tv, och det är ju sånt jag redan avverkat och gjort tidigare idag så det känns inte så lockande... Det är vad man kan kalla ett ilands-problem!

Sitter förtillfället och kollar på lite saker som jag behöver köpa och får inspiration. På min nuvarande inköpslista till mig själv finns ankelbots, partyklänning, väska och parfym. På inköpslistan till mitt kommande hem som väntar finns mest stora saker då jag redan har såväl tallrikar, bestick, kvivar, kastruller, stekpannor, glas och sånt. Så det som jag konkret kan komma på som behövs är köksbord + stolar, soffa, soffbord - ja, typ sånt.  
Något annat som finns på inköpslistan härnäst är ju julklappar, skulle gärna börjar köpa snart och få dem klara så jag ska fan ta mig i kragen redan imorgon och gå ut i affärerna och kolla vad som kan tänkas köpas till mina nära och kära.

Well, lite alfapet-lir på det här så! ;-)
Allt för nu! Ha det så bra!
 

  


Frajdäj

tjo!

*lalalal, bababa, dididid, doodeelidoodeli*
jag är så kär just nu. alltså, jag är ju alltid kär, den grundkänslan finns ju, men sen varierar det ju lite då och då/till och från om kär-känslan känns mer eller mindre bara. anledningen till att jag nu känner mig "kärare" (konstigt uttryck) är nog säkert för att jag är glad, då brukar man ju känna sig lite mer pirrig i kroppen och glad, och då i samma veva blir man mer glad på kärleken också, ja - glad och positiv på nästan allt annat också egentligen.

den här kär-känslan kan ibland göra att jag känner mig hel-konstig och lite löjlig också när jag är och känner såhär och dessutom skriver massa gulligull typ. jag vet att ur en neutral persons ögon så låter allt kärlekstrams alldeles mjäkigt och överdrivet, men för en annan som är inne i feelingen så är det bara rätt. man beter sig liksom annorlunda mot vad man i vanliga fall gör och det känner jag att man inte riktigt kan rå för. det är ju egentligen helt fantastiskt vad en känsla kan medföra för något om man tänker på det. det är något glatt och pirrigt som känns inuti och jag börjar därför tänka - vad äre för något som gör att man känner sig kär? värsta skumma känslan.. känslor överhuvudtaget är ju rätt coola, eftersom att det i princip inte är någonting som man kan ta på, känslor är bara luft typ, eller som man fint kan säga det - abstrakta. hur kan luft eller något som man inte kan ta på kännas?
well, vi lämnar't där innan jag spårar iväg helt och fullt. men coolt äre.

jag har kommit underfund med en sak på sistone - gud vad snabbt vissa kunskaper försvinner! tyvärr! jag skulle förhöra brorsan på tyska-glosor och märkte att jag själv tappat massa ord. men det blir väl så när man inte underhåller lärandet, sen kan det ju också bero på intresse. visst är språk/tyska bra att kunna, men så motiverad till att behålla de kunskaperna är jag inte, speciellt inte grammatiska saker. det räcker för mig att kunna basen, hälsningfraser och kunna hålla enkla konversationer.   

så har favorit-dagen fredag börjat! (standard-fras på fredagar) än så länge har inte mycket hänt. mina mornar brukar alltid börja med lite frukost vid tvn och datan, alfapet och surfa runt och checka läget överallt på sidor och bloggar, sen dusch och se vad som händer. just nu är jag i det första stadiet - det villl säga i data och tv-stadiet kombinerat med lite frukost. det är andra gången jag äter frukost förresten. första gången var vid 06.45 när robin var tvungen att åka iväg till Humle för att greja lite med höften inför resan till Borås. Så tidigt, så mörkt och så kallt det är så dags på morgonen. Jag ville verkligen bara att han skulle ligga kvar i sängvärmen istället för att gå ut och vara tvungen att skrapa rutorna.

Resten av dagen är skön. Handling med mammsen, promenad med elin, tacos med familyn och avslutningsvis tv&film med lite snacks va! ska försöka sova i rätt god tid båda kvällarna denna helg och sova ikapp, för även om jag känner mig pigg så vet jag att jag har sovit minus på sistone. robin sa igår att jag hade påsar under ögonen så.. dags att lägga sig med gurk-skivor på ögonen kanske... ;D haha.. 

Ingen match för min del på söndag. Bröl. Var taggad. Men, jag har ju å andra sidan fått spela alla matcher hittills så jag ska väl inte vara bitter utan kliva åt sidan och ge andra chansen till speltid, lycka till bruds, jag kommer förmodligen å hejar å håller tummarna! På Ondag ska jag iaf spela match. Längtar. 

HEJ&HÅ FÖR NU!  

Dagar kommer, dagar går

tjoflöjt!
(undra var den hälsningsfrasen är myntad, flöjt liksom?)

i tisdags när jag tittade in för att skriva så var jag vid ett väldigt gott och stabil humör, och det kan jag glatt meddela att jag har även idag, det är väl en sån period nu - inte mig emot! det har dessutom uppepå det goda glada moset varit en riktigt bra dag även idag! har spenderat hela dagen med robin lite här och var från 13-snåret då jag åkte och väckte honom. vi tog oss ned på stan för att käka på Waynes Coffee, mumsfillibabba (där har vi ytterligare ett roligt uttryck) .. jag tog en kyckling och mozzarella-toast och det var minst lika gott som det låter, om inte godare! ;-) därefter gick vi till apoteket för att fixa massa preparat mot hans höft-smärta och till expert för å spana in en ny mus till datorn, varpå besöket ledde till att vi spontant fick för oss att åka till v-ås istället - och så blev det. efter ett besök på mediamarket gjorde robin ett spontan-köp och blev en ny mobil rikare, vilket var behövligt eftersom han lånat min gamla mobil ett bra tag, och så blev det även som tänkt en datamus och en dataväska. efter mediamarket åkte vi och besökte min farmor och farfar och där fick vi oss en trevlig pratstund, glass och bullar. när vi ändå var igång med att åka runt så hoppade vi även in hos robins mor när vi återvänt till köping...
^ det är vad jag kallar en riktig dag! ingen slö stil utan händelserikt och trevligt.
nu är älsklingen min iväg och tränar och sen kommer han hit och plockar upp mig...
i helgen ska han ned till Borås för att spela fotbollscup så imorgon så äre tidig uppstigning som gäller, men det kan det vara värt för att få sova tillsammans ibland. Det är lättare att gå upp när båda går upp också. Lycka till!

Annars då? ..
Sitter här och väntar på att våra tränare ska lägga upp laguttagningen till söndagens hemmamatch mot Örebro Universitet. Hoppas som fan att jag får spela, såklart! Match i sig är gött, och hemma-match gör dessutom inte saken sämre, jag gillar verkligen att spela på hemmaplan. 

Inför helgen finns väl inga andra direkta planer. Imorgon blir det en typisk fredag som de såg ut förrut: långpromenix med elin och därefter tacos och mys på hemmaplan - awesome ju! ;D på förmiddagen ska jag nog köpa mig en ny väska.. och kanske nå andra bra grunkor.
på lördag kan det bli v-ås, annars nå annat, lätt... kanske blire lite häng med elin. är även väldigt sugen på att glo på köpings-damernas första hemmamatch i div.1 , så kommer säkert ta mig till KB å glo å analysera lite.

har börjat längta mer till julen än förrut. det kan bero på mörkret och kylan och att det faktiskt nu är november och närmar sig for real. men det kan också bero på mormors saffrans-sockerkaka som jag åt igår och som kanske fått mig att få lite jul-feeling.. who knows?!

Ha det bra! Tjing!

Tisdag

Vissa dagar är verkligen bättre än andra kan man känna och det är skönt när man känner så, såklart.  
Dagen idag känner jag har varit en bra dag på alla sätt och vis. För det första är jag av mig själv inne i en glad och harmonisk period just nu, och för det andra så gör då mitt förtillfället sköna och väl blandade liv inte tillvaron sämre ;-) Jag gillar när det händer olika saker. Allting klaffar liksom så bra just nu och jag är nöjd, och den känslan är svår att slå. Att liksom vara tillfreds med det mesta/allt. Det är de små sakerna i vardagen som förgyller och som ger guldkant, det kan vara något rätt enkelt som gör att man får sig ett skjut uppåt i humörs-stegen. Hänger ni med? ;-) 

Idag har jag jobbat, varit med robin och varit ute och gått i två timmar med elin nu på kvällskvisten.
Det kan tyckas att dagen låter rätt simpel och som en vanlig dag, men för mig räcker det... Dagen har gått i ett från att jag vaknade kl 10 av mig själv och det gillas ju. Jobb i tre timmar och därefter så åkte jag och väckte robin varpå vi åkte till maistro och köpte varsin kebabsallad ;-) inte mig emot! Strax före 6 brummade jag hem och hookade upp med elin för en långpromenad runt hela stan. Efter två timmar så är man mör och bara gillar att komma in och lägga sig i sängen med gott samvete.

Ja.. Vad ska man säga.. Jag är en sån människa som kan bli nöjd över sånadär saker och det lilla, dessutom så gillar jag just kombinationen av alla de sakerna, det är saker som jag gillar att göra och som är bra. Efter den här tråkiga hösten har jag väl dessutom lättare att bli glad över sånthär och när jag gör saker ;-) Något gött förde det med sig minsann!

Well well, här kan jag inte sitta och jamsa när tvn väntar! Resten av kvällen blir i sängen, har gjort i ordning fruktsallad och sodastreamat en flaska med bubbelvatten med jordgubbssmak. Wehej! ;-)

En annan bra sak är vetskapen om att man är ledig imorgon och får sova ;-)

Mot en bra tv-kväll, på återseende!

Det är konstigt att se bilder med långt hår när man nu är van vid kortare :)
Ibland saknar jag det...

Måndag

Hej hopp!

Vips så har helgens dagar passerat som så många gånger förrut och blivit till dåtid och finns nu endast i minnet. Jag har blivit lite dålig på att uppdatera i jämförelse med tidigare. Det är ju egentligen konstigt att nu när det för en gångs skull börjar hända lite mer i mitt liv än förrut så känner jag konstigt nog att jag inte har något att skriva om. Det är som om det var arbetslösheten som förde med sig fantasi och mer inspiration till att skriva, men borde det egentligen inte vara tvärsom? Att man har mer att skriva om när det händer saker.. Men det tar stopp och jag har inte längre den tid och lugn som det krävs för att skriva. Typ. Hehe. Bloggen och datorn är inte längre prio 1, utan Mc Donalds har tagit över förstaplatsen... Nejrå.. Var där på mitt första hektiska arbetspass idag under lunchruschen, 10-14 och det gick väl helt okej.. Lite små-missar bara som hör till att man gör i början.. Imorgon äre dags för ett litet pass igen, 11-14 - skönt med sovmorgon. Full rulle all the time under de timmarna äre, det är bra det!

Helgen som passerat då.. Den var bra.. Både livlig och lugn.. Mysig och festlig...
I fredags drog jag på Halloween-fest utklädd till en mindre skrämmande pirat. Det var lite olika åldrar så det blev lätt grupperingar med dem man normalt brukar umgås med men det var väl över lag helt okej och jag försökte beblanda mig lite med nya ansikten. Vid 00.30 drog jag och hämtade upp Robin från Hantis och vi drog hem och sov hårt. Vi båda är tofflar helt klart, skönt/bra att båda är det iaf ;-) 

Lördagen vaknade jag upp och kände mig bakis trots att jag inte druckit en droppe alkohol dagen innan så det var mysko så jag var segdeg med illamående. Skumt. Det gick som tur är över efter några timmar.. Efter lite städande och frisk luft. På kvällningen blev det tacos och godismys med familyn bara.

Igår gick jag milen med Elin. Annars vara bara lurre @home typ!  

Vad är mer aktuellt? ..
- minsting-brorsan har fått sin första finne i helgen, han börjar bli stor vår lilla spillevink, svårt att förstå.. han är iaf as-nöjd över den och frågade alla om det verkligen var en finne för å skryta å vara säker, haha.. gulligt.. lugn lugn, det kommer fler bror.. han känner väl att han nu mer och mer börjar närma sig samma stadium som mig och mattias, äntligen får han vara med oss och leka och prata typ. lilla danne..

- jag och pappa allergiska mot kaninen

nu måste jag lägga mig i sängen.. hörs!
elin, imorgon äre promenad igen! puss på dig för att du finns! (:
puss på robin också för att han är den bästa killen jag vet<3
okej.. puss på innebandy för den delen också då när jag ändå är igång!

   

RSS 2.0