Om Guds existens

Hela mitt liv har jag ställt mig frågan "Finns Gud?" "Hur vet man det?"
Tack vare denna påse vet jag numera att det faktiskt finns en övre makt.
Detta är nämligen Guds gåva till mänskligheten.
Nåja, åtminstone till oss ostbågs-lovers :)
Jag trodde inte mina ögon när jag såg dem där i hyllan... Åh, tack!
Extra stora, extra goda! ♥

Student

Idag var tanken att jag skulle kliva upp runt 9-snåret för att bege mig till gymmet och avverka ett gympass innan jag tar helg, brukar ha som vana att göra det på fredagsmornar. Tji fick jag för min hurtiga plan - vaknade nämligen med den värsta huvudvärken jag någonsin haft och skulle vara omöjlig att springa med. Jag som nästan aldrig har huvudvärk, vad är det som orsakar huvudvärk nu? Huvudvärkstabletter biter inte på den heller. Typiskt.

Idag är det ju förresten bara 6 veckor kvar till bror tar studenten, och jag måste faktiskt skryta med att jag köpte studentpresent redan förra veckan! :-) Skönt att ha det fixat. Måste ge mig själv lite credd för att vara ute i så pass god tid för ovanlighetens skull! 6 ynka veckor återstår alltså till han står där på balkongen och skriker/sjunger som jag gjorde för två år sedan, jisses vad tiden gått snabbt, tror jag... Jag har svårt att bestämma mig för om studenten och allt kul innan känns som igår eller långt bort. Nåväl, time of my life var det! Men till den 11e väntar en färdsträcka av roligheter för di små studenterna. Jag som åskådare hoppas att det är sol på studentdagen så man slipper stå i regn med paraply, please! När det gäller brorsan själv så är nog sol en av hans värsta farhågor, det och regn förstås. Det finns nog nämligen ingen som jag vet som hatar värme och att svettas så mycket som han gör - men å andra sidan så behöver ju inte sol betyda outhärdlig värme så vi kan ju hoppas på sol och lagom temperatur :) Jag vet med mig att jag kommer att gråta som en hjärtkrossad tonåring när dem springer ut, haha, blödig som man är. Sen väl hemma kommer det bli trevligt att äta god mat och fika i gott sällskap av familj och släkt, ni vet att jag gillar den kombinationen, visst! Vi kommer att fira i dubbel bemärkelse, för samma dag fyller min andra bror 14 år. Vad hände med mina bröder, när blev dem så stora?

Två år sedan? Läskigt vad åren går...

Svart guld

God Morgon dudes!

Solen är feg idag och har inte kommit fram från sitt gömställe bakom molnen, åtminstone har den inte visat sig ännu och jag har svårt att tro att den kommer att visa sig alls idag. Men å andra sidan ska man väl inte räkna bort chansen till sol redan före kl 8 på morgonen, men det är för gråa moln för att solen ska tränga igenom men då får väl vi agera solstålar då! Vi får lysa upp tillvaron för oss själva och andra lite genom att bjuda på leenden :)
  
Just nu sitter jag med fötterna på vardagsrumsbordet, kollar på The Voice, har just ätit frukost och slurpar nu i mig Pepsi Max. Öh, Pepsi Max kanske några tänker nu, vad hände med colan liksom? Men japp ni hörde rätt - Pepsi it is now! ;-) Anledningen till detta läsk-byte har att göra med att jag försöker att avvänja mitt cola light-drickande då någon liten filur inom mig säger att 3st 1,5-litersflaskor i veckan inte är normal konsumtion för endast en person, det betyder ju liksom att jag klunkar i mig 4,5 liter underbar cola varje vecka - till frukost, till lunch och till kvällsmat. 

Så för att avvänja mig från cola har jag alltså köpt hem massa flaskor Pepsi Max för att ersätta colan med, liksom för att ha något att dricka istället för cola - någon dryck måste ju fylla dess plats och dämpa suget. Jag tänker att eftersom att jag inte gillar Pepsi Max lika mycket som jag gillar cola så kommer jag inte dricka lika mycket och dessutom så är det inte cola, och all tid ifrån colan är värdefull för att främja att suget släpper. Risken är ju dock att jag förflyttar mitt beroende av cola light till pepsi max, och då har jag förvandlats till Robins mor ;-) Men hon är ju fett bra så fortsätter jag dricka denna dryck så kanske jag blir minst lika bra! ♥

 

Mänsklighet

När man befinner sig längst ned i sin slöa lilla grop med dåligt samvete över att man egentligen borde skriva på sin projektplan så blir man genast på gott humör och får energi när man får fina ord från en vän, man blir peppad att faktiskt ta tag i skiten med målmedvetenhet - man tänker hur svårt kan det vara egentligen?! Det talas ju så mycket om mirakelmediciner och lyckopiller för att få oss att må bra och prestera på topp för att ligga steget före, samt avslappningsövningar på cd eller mp3 för att kunna hantera stress och bli mer uttåliga&fokuserade - men det pratas inte alls mycket om de uppåttjack i mänsklig form som våra nära och kära kan ge oss bara genom några ord och finnas till, deras förmåga är nog den metod som hjälper mest - och inte minst den ofarligaste för kroppen då det inte ger några biverkningar utan är helt naturligt!:)

That's what friends are for I guess :)


Tisdag

Dagen idag började på ett bra sätt genom att jag vaknade av mig själv innan alarmet gick igång, då är man allt bra belåten!:) Kan det ha varit ljuset från solen som väckte mig månne? Det var i vilket fall som helst angenämt att kliva upp och skåda strålande solsken - man får liksom en optimistisk känsla om att det kommer bli en bra dag! Pigg och glad som jag var cyklade jag iväg till gymmet och avverkade ett träningspass innan det var dags för eftermiddags-skola - som för övrigt var tråkigt som fan då vi måste pina oss igenom några dryga moment just nu som det är obligatorisk närvaro på och då medverkar man hellre direkt vid de aktuella tillfällena än får göra någon restuppgift senare. Men å andra sidan blir det väl vad man gör det till, så med en god inställning kommer man långt och det kan underlätta genomförandet:) (Ska försöka ha det i åtanke de 6 tillfällena som återstår) Väl hemma satte jag mig äntligen ute på balkongen i solen och invigde utemöblerna för första gången, det var skönt, så pass skönt att jag nickade till och småsomnade gång på gång - haha - där kan vi snacka om att koppla av till fullo kan man säga;)

Nu har vi just varit iväg och veckohandlat och idag gick kalaset på en helt överenskomlig summa om man nu kan uttrycka sig så, vilket lättar upp efter gårdagens betalning av räkningar då man lätt kunde konstatera att april varit en tung månad ekonomiskt. Det kostar att leva på topp I guess ;-) Man kan ju i sitt inre hoppas att det innebär att det inte blir lika mkt i slutet av maj kanske:)

Efter en dag med strålande solsken har nu himlen öppnat sig, det fullkomligt vräker ned minst sagt, men vad gör väl det när man ändå ska vara inne resten av dagen:)


Tillbakablick

Såhär i början av en ny jobb&skolvecka kanske man inte känner sig så himla pigg eller peppad på vardagen när man har en del att göra och dessutom är flera dagar till helgens ledighet, dagarna dit blir lite som en färdsträcka - men sicken tur att den här veckan är lite kortare med tanke på valborg då och sicken tur att man haft en bra helg som man blir glad av att tänka tillbaka på! :-) Även om helgen tog lite energi i form av alkohol i kombination med minus-sömn så ger den mig energi nu när jag tänker på hur kul livet kan vara i gott sällskap! Tack för det!

Lördagskvällen började hos Anna med ett tjejgäng, musik och vin - typiskt förtagg med andra ord. Runt 21-snåret tog vi taxi till Tabazco för att käka och hälla i oss lite mer alkoholhaltiga drycker - och ni må tro att det satt riktigt fint med olika Tapas-rätter, mat smakar så bra i kombination med alkohol! :) Runt 12-snåret gick vi till Pluto och skakade våra små och stora rumpor som aldrig förr, dansade både på dansgolvet, på sittkuddar och på scen där Swingfly var och spelade - låttiteln "girls just wanna have fun" passar väldigt bra för att beskriva utgången! <:o) Efter stängning begav vi ju oss förstås till Burger Corner och beställde kebabtallrik. Jag som delade med LCHF-Simona gluffsade glatt i mig alla pommes så hon skulle få så mycket kött som möjligt, hahaha, vad gör man inte ;-)  Dessvärre kom tre killar och störde lite i den goda stämningen då dem visade sig vara feta pant-skallar, men men, alla kan ju inte vara underbara som min stora kärlek! ;-) När jag kom hem till Örebro igår kväll möttes jag nämligen av ett städat där all tvätt var tvättad och låg vikt, sängen bäddad och disken borta - det kändes som kärlek av bästa sort när jag var ett trött vrak med enorma magbesvär - som tur var spred sig ett lyckorus i min kropp av städningen och att vi beställde god mat som grädden på moset.

Lite smakprov på lördagskvällen i bildformat:)







Söndag

Det har varit ett väldigt bra dygn i Västerås med mina älskade kusiner och deras vänner - tacktack för att jag fick komma å partaja med er :-) Somnade runt 5 inatt vilket mycket känns, gäsp gäsp. Nu blire pizza med min stora kärlek och lägga sig i soffan och glo film/somna till. Tänkte försöka mig upp till gymmet imorgon innan skolan 13.15, får se om det blir något av den tanken, känns ju som att det här med att sova ut skulle sitta på sin plats... Well well. Till ni får en mer detaljerad uppdatering om vad Västerås-vistelsen bjöd på kan ni ju alltid njuta av SATC-trailern, nära nu!!! :-)

Slimmis

Sugna på att smaka dessa slimchips gjorda av papper i olika smaker? ;-)

http://www.hafsteinnjuliusson.com/index.php?/projects/slim-chips/

Fredag

It's friday - I'm in love.
Det stämmer - både att det är fredag och att jag är kär ♥
Klockan är bara strax efter 12 och jag har redan hunnit med 9 km på gymmet, först gick det förjävla segt, men men skamm den som ger sig och sen plötsligt flöt det bara på! En kickstart på dagen minst sagt, skönt. Nu sitter jag och koll på Top Model samtidigt som jag äter lunch - pastaröra med bacon, champinjoner, lök och creme fraiche med smak av skogssvamp. Fasen vad gött det är med lunch när man tränat alltså, och så ett glas av det svarta guldet/cola light bredvid... I'm in heaven:) Dessutom trillar det in lite pengar på kontot idag, det är bara att tacka och ta emot. Det enda jag undrar över är hur solen ska ha det idag?! Den verkar leka lite kurragömma då och då, ena stunden är den framme och andra stunden gömmer den sig bakom moln - men å andra sidan föredrar jag det framför totalt igenbommad gråmulenhet:)

Well, nu ska jag väl sluta tjöta här och istället koncentrera mig på att äta upp min mat och fibbla lite med min projektplan om jämställdhet i skolan till Robin kommer hem från sin praktik. När han kommit hem ska vi cykla till spåret, Robin ska inviga sina nya löpardojor med en löptur, medan jag nöjer mig med att bara traska runt lite och andas in skogen och den friska luften. Känns ju som att jag med all rätt kan ta helg på riktigt efteråt i alla fall!:) Egentligen har jag väl rört mig tillräckligt idag, men när det är såhär fint väder måste jag få frisk luft. Ikväller blire tacos å fredagsmys - I love tacos. Men imörra kväller blire andra bullar i Västerås! <:o) Ska bara försöka välja linne så är jag redo! ..


Torsdag

Nu är vi nära helg igen! Veckan har gått snabbish!
På lördag drar jag till V-ås och träffar mina kusifinisar, umgänge och utgång.
Idag vankas skola 8-17, varav min arbetsgrupp ska hålla i eftermiddagen.
Sitter nu och laddar för heldagen med gröt, jag älskar havregrynsgröt!
Längtar typ redan till lunchen för jag har smarrig matlåda som Robin gjort:)

Lek inte med maten brukar man säga, men visst ser det bättre ut? :-)
 

Onsdag

Just nu är jag väldigt sur på vädret som vädergudarna ger oss! Det har typiskt nog varit mulet&regn ända sedan vi hämtade hem utemöblerna i måndags eftermiddag och således har jag ännu inte haft möjlighet att sitta där ute på ballen och njuta i solen som jag var så taggad för. Antar att jag får nöja mig med att sitta på en annan balle tills vidare... och njuta.. ;-) Funkar ju det också!

Annars då? Livet knallar på sin väg, och jag tror bestämt att jag gillar min lilla stig som jag vandrar på för tillfället! :-) Har varit ledig igår tisdag och idag onsdag och har faktiskt gjort väldigt lite utan att ha dåligt samvete över slöheten för jag tycker att jag var förtjänt två såna riktigt slöa dagar i ren typisk malin-anda efter förra veckan. Men från och med imorgon ska jag förhoppningsvis återgå till mitt normala liv som en ambitiös jäkel som lagar mat, bakar, städar, tvättar, gör arbeten, shoppar... Ja, på tal om shopping så kan det mycket väl bli lite shopping redan efter skolan imorgon, H&M har nämligen Club-dag vilket betyder 10% rabatt på allt - vilket egentligen inte gör så stor skillnad men att handla när allt är rabattaterat mildrar åtminstone shopping-samvetet lite i tron om att man "tjänat" pengar på köpet ;-)


Tisdag

Dagens klöp(=klädesköp):
Röd adidaströja & rosa träningslinne :-)
 

Måndag

En duktig Mallan gick och sprang 1,3 mil i intervaller idag + gym.
Känns som att det är som bäddat för träningsvärk imorgon :-)

Har påbörjat en träningsperiod nu igen efter förra veckans uppehåll - nu är bara "problemet" hur jag ska kunna träna utan att gå ned i vikt eller minska kroppsformen allt för mycket. Hehe, det låter ju sannerligen helt mysko att man inte vill gå ned i vikt men jag har en obotlig jojo-kropp som har lätt att både gå upp och ned i vikt titt som tätt lite som den känner för och det är inte roligt när man mer eller mindre endast tränar för den inre hälsan och så när man tränat ett tag så sätter man på sig kläder som plötsligt blivit lite lösa och inte sitter som de ska, så typiskt när man liksom bara tränar av ett sundhets-skäl. Träna bör man ju liksom göra, men jag tränar inte för att gå ned i vikt utan bara för att det är så fruktansvärt skönt och nyttigt för insidan, det gör mig välmående och glad - för att inte tala om vilken bra stresshantering det är att träna :-) Att byta ut kroppsfett mot muskler skulle la vara schysst och det välkomnar jag gärna - om det inte innebär att kroppsstorleken förändras i samma veva vilket den förmodligen skulle göra... Är det någon som vet om man kan träna utan att gå ned i vikt eller förändra kroppsformen, är det möjligt?! I såna fall vill jag gärna veta hur! Jag trivs i min kropp, kroppsformen å måtten får gärna hålla sig som de är, men hur det skulle kunna gå till förstår jag inte? Vännerna kallar det lyx-problem eftersom att det är många där ute som kämpar med vikten, men jag som inte alls har för avsikt att gå ned i vikt utan bara tränar och äter precis som vanligt kan utan problem gå ned några kg om jag skulle vilja det. Men så fort jag skulle avta träningen och sunt ätande skulle jag gå upp till min vanliga vikt igen och att pendla upp och ned i vikt är ju som bäddat för att få mer celluliter än man redan har liksom! :S De senaste två åren har jag pendlat fram och tillbaka i vikt, har vägt allt från 56 kg till 64kg, känns ju inte fullt normalt?

Sen är det klart att jag förstår att man inte kan stå still i vikt om man motionerar 1,3 mil som jag råkade göra idag, men det händer ju inte direkt dagligen utan jag var liksom in the flow och ville utnyttja läget och viljan när den infann sig ;-P Obs! Eftersom att läsare tolkar texter på olika sätt så vill jag förtydliga att enda anledningen till att jag skriver detta är för att det är såhär läget är, det är såhär jag känner och det är ett litet faktum jag stör mig på vid närmare eftertanke, och visst kan det klassas som en fett i-landsproblem ;-) Är jag konstig? Det är fritt fram att tycka det! Peace

Grubblar-smurfen...

Dancing stars

Inklippta ansikten i en video är resultatet av tristess och tid över ;-)
Personalize funny videos and birthday eCards at JibJab!

Min kärlek är bäst

♥ När Robin rensar avloppsrör vet jag att jag älskar honom ;-) ♥


Söndag

Vilken härlig söndag!
Klev upp energiskt och målmedvetet vid 9-rycket imorse och tog tag i städning som det verkligen var dags för då allt vad städning heter har uteblivits under en period när jag gått långa dagar i skolan och tentapluggat medan Robin haft praktik och tränat en del, så nu var det med andra ord hög tid att ta städ-tjuren vid hornen! Jag kände mig ärligt talat väldigt peppad och motiverad till att äntligen få det gjort eftersom att jag mår psykiskt dåligt av massa saker överallt, för att inte tala om alla smulor, damm, grus på golvet som fastnar när man går barfota :-) Så jag plockade undan all skit vi dragit fram men inte plockat undan efter användande, dammade, dammsög, rengjorde, städade toan och jag dammsög till och med soffan där det låg både en och annan smula och grus under dynorna, men också fynd i form av en femma och två hårnålar! :-) Det känns väldigt bra att ha ordning och reda här nu igen, ett inre lugn!

Efter städningen kilade vi iväg och köpte nybakat bröd & annat gött till frukost, som en liten belöning för städningen och för att vi har en liten fin vana att ha speciell söndagsfrukost, bra vana för en bra start på dagen! I veckorna börjar vi olika tider och äter således aldrig tillsammans i lugn och ro, och sen äter man ju inte det allra flottaste till frukost på vardagarna heller. I eftermiddag har Robins far varit här, vi åkte till jysk och reserverade utemöbler och köpte med oss galgar, stolsdynor och dammvippa och väl hemma sen så fikade vi kladdkaka och wienerbröd, gött värre vare! :)

Nu ska jag ut och gå, eller kanske springa om lusten faller in.
Har inte tränat på 1 ½ vecka, dålig tjej. Men nu äre dags igen =)
På matmenyn ikväll vankas köttfärssås&spaghetti med lantbröd till, mumsi.


Lördag

Hopplehaj vänner!

Hoppas att allt är väl med er, att ni haft en bra vecka i solen och att ni njuter av helgen :-) Mina senaste dagar har spenderats med plugg inför tentan som ska skrivas i eftermiddag, kl 14 är det dags att se vad man går för! Håll tummarna är ni bussiga :-) Efter tentan blire dusch och fix inför inflyttningsfest hos Diana, "I got a feeling that tonight's gonna be a good night"! Så hima taggad! Synd bara att man har ett rivsår i pannan som drar ned min snygg-het ;) Men först tenta som sagt, känns helt okej bara det ställs frågor som jag kan ;-) Sitter nu och laddar med godis och Sunes sommar, rolig film!

Imorgon kommer svärfar över hit på besök, var ett tag sedan så det blir angenämt :) Vi ska fika kladdkaka och utnyttja hans bil till att köpa utemöbler:) Det är ju ett måste att sitta på balkongen nu när solen är närvarande titt som tätt, och då måste man ju ha något att sitta på.

Rebound

Verserna är la lite klena, men refrängen gör mig lite danssugen! :-)

Hm?

Vaknade vid halv 5 imorse av att jag rev mig själv hårt i pannan i sömnen, varför? Måste dock tillägga att detta inte är första gången jag river mig hårt i pannan i sömnen så jag undrar verkligen varför jag gör detta konstiga ibland? Och varför just i pannan? Betyder det något? Det känns ju lite smått onödigt och irriterande med ett sår mitt i pannan för övrigt ..:-P Tjejerna i skolan fick iaf ett gott skratt när jag berättade hur det gått till, de tycker jag är smått underlig/rolig i vanliga fall så detta bidrog väl bara till mer ved på deras eld ;-)

Onsdag

Tänka sig att vi har varit lyckligt lottade med sol även idag, tredje dagen på rad, tummarna upp! :-) I skolan sitter vi ute och suger i oss all sol vi kan när vi får möjlighet så nu börjar jag få allt mer färg i ansiktet och fräknarna poppar upp efter vintervilan och blir allt mer synliga.

Ikväll gjorde jag och Robin våran grilldebut på balkongen för första gången i år - det blev en fin grillbit med klyftpotatis, grillade champinjoner, grillad paprika, bearnaisesås och tzatzikibröd - känns som att det inte behövs någon närmare beskrivning på hur fint det satt i kistan! :-) Lite vardagslyx såhär lill-lördagen till ära mitt i allt tentaplugg. Antar att vi firar lite lördag idag eftersom att jag ska på inflyttningsferre när den riktiga lördagen är kommen ihelgen, hoppas solen lyser med sin närvaro då. Snälla snälla. 

Jag älskar våren!:)

Tisdag

När jag klev upp imorse hoppades jag att solen skulle skina med samma styrka och värme som igår och det hade solen ingenting emot att göra så det tackar jag allra ödmjukast för eftersom att det underlättar big time dagar som dessa när det är långa dagar å tentaplugg! :-) Idag var det återigen en lång skoldag vilket förstås inte alls är motiverande när solen skiner med all sin styrka, men som tur är fick vi möjlighet att vara ute en del och sen är det för övrigt en väldig tur att man har sina vapendragare som lättar upp stämningen!  

Idag har jag kommit fram till att det kan vara nyttigt att gå i skolan 8-17 eftersom att det är exakt samma antal timmar som väntar på ett framtida jobb sen och därför är det bra att vänja sig i god tid så man är beredd och lär sig att få allt runt om i vardagen att fungera trots att man kommer hem på sena eftermiddagen, och då måste man pyssla med både det ena och andra. Typ städa, träna, ha sex, laga mat, tvätta - och senare i livet ta hand om barn, hämta å lämna här och var. Att få ihop vardagspusslet är nog ingen enkel match. Något jag fasar för är om man kommer till det tidspressade läget där man mer eller mindre måste schemalägga sex med sin partner för att man ska hinna eller för att det ens ska bli av - att bli kåt på kommando lär ju inte vara någon hit direkt. Sex och träning är för övrigt något man inte bör bortprioritera tycker jag, det är heliga aktiviteter. Men jag antar att alla barnföräldrar hamnar i vardagslivsfällan någongång så jag lär väl inte slippa undan.  

Mot lördag kl 18 när tentan är skriven, då blire inflyttningsfest hos Diddi!

Synd att bilden är suddig, den hade nog varit grym annars ;-)


Alla är olika

En sak jag inte kan förstå när jag läser bloggar är vilka konstiga metoder vissa satsar på när de har som mål att gå ned i vikt. De ska ju ändå inte leva så hela livet sen eftersom att det inte är hållbart att enbart äta så, eller är det? Funkar det livet igenom och har de som mål att äta så just hela livet ut? Metoder dessa tillämpar sig av är allt från att byta ut måltiderna till pulver eller måltidsbars - hur naturligt och bra är det på en skala? Eller så kan det vara att man utesluter kolhydrater och kör på fetrika produkter, eller att man bara äter raw-food, frukt etc - ja, listan på metoder kan som de flesta vet göras lång. Min fråga är; När blev det fel på vanlig husmanskost?! Det är väl sånt man bör äta? Riktigt mat liksom!

Jag kanske är stenålders, vad vet jag, men jag tror stenhårt på stilen att tränar man måttligt, äter bra mat och exempelvis frukt som mellanmål i kombination med att hålla godiset till en dag i veckan så hamnar man inte i det läget där man behöver ta till dessa viktnedgångsmetoder, sunt förnuft is the key och kan ofta räcka långt. Det är min tro.

Att alla är olika har jag förståelse för och jag respekterar allas val, men jag kan inte låta bli att undra eftersom att jag är så inpräntad med mitt tänk kring mat. Jag hoppas att jag inte trampar någon på tårna genom att bojkotta metoder för alla bestämmer själva och har olika kroppstyper som klarar av olika saker men för mig har riktig mat alltid varit det som man verkligen inte ska röra om man vill dra in på något - godis, glass, chips och läsk kan man med gott samvete chilla ned med om man vill bli mer hälsosam men mat känns som a huge big no-no.

En eloge till er små rackare som orkar hålla på måste jag tillägga, det var väl det jag ville säga egentligen, att det är strongt, duktigt och målmedvetet! :-) (Själv skulle jag nämligen aldrig klara det)

Måndag

Att kliva upp 7 på måndags-mornarna brukar gå lite segare än alla andra dagar, och speciellt när man vet att man har en vecka med heldagar i skolan varje dag framför sig i kombination med tentaplugg på fritiden - vilket är precis vad som väntar mig den här veckan! Jag surade lite för detta faktum igår, men jag måste erkänna att när jag klev upp och såg att solen skiner från klarblå himmel så var de onda känslorna som försvunna och istället infann sig en positiv känsla, gött! :-)

Det var en bra helg, tack till alla medverkande!
Åh, nu spelas Gaga på tvn och varje gång jag hör henne så längtar varenda cell i min kropp till 7:e maj som kryper allt närmare - 3 ynka veckor kvar på fredag - med andra ord ingenting! <:o)

En annan bra sak är att jag ska gå och möta Diana nu för att ta sällskap till skolan, ska bli nice å ses å tjöta lite igen efter vårt lilla uppehåll :-D Hehe..

Nu äre vår, då äre rosa naglar med blommor på tummarna som gäller!

Lördag

God Lördag!

Trots att det är lördag så blev det en tämligen tidig uppstigning runt 8-snåret imorse med anledning av att Robin skulle ha samling inför fotbollsmatch kl 10 i Köping och jag passade då på att åka med för att slippa ta buss och tåg hit senare. Så nu är jag här hemma hos päronen Lindgren efter en promenad och some småshopping i Köpings city. Dessvärre är jag frusen som fan då jag fick för mig att kolla lite på Robins match när jag gick förbi fotbollsplanen där dem spelar och såg att svärfar satt där så jag gick in och tjötade lite med honom i en halvtimme och under den tiden gjorde Robins lag två mål, wiho! :-) 

Idag vankas två kalas av olika karaktärer, det första hos mormor blir närt&kärt med släkten, fikabröd, tårta och lugn angenäm stämning medan det ikväll hos Mallan blir lite mer fräscht, musik, alkohol, djupa konversationer och dans - och sen ikke att förglömma; chokladmuffins ;-) Båda tillställningarna äger dock rum på Odensvivägen! :-)

Nu ska jag slå in paket och sen hoppa in i duschen nu i hopp om att tina mer...

Det kommer förövrigt bli drygt att cykla på min gamla limegröna cykel med ashög sadel och lågt styre till och från krogen ikväll, kallt också.
Är ju bortskämt van med att bästa Bobbin skjutsar ;-) Bröl!

Love you! ♥

Fredag

I eftermiddags var jag in på Systemet för att köpa lite alkoholhaltiga drycker till morgondagens kvällsfestlighet och upptäckte då att de fått tillbaka olika baccardi breezer - trevlig upptäckt - så trots att de är dyra med tanke på det lilla innehållet så köpte jag några för att hylla deras comeback och för att de är så goda! Och nu sitter jag här och är jättesugen på att dricka en må jag säga...! Kan man dricka en cider i ensamhet utan att kallas alkis? Jag blir ju inte berusad och det är ju ändå fredag liksom. Eller ska jag vänta till Rob kommer hem om en timme kanske? Klarar jag av att vänta? Abstinens å lagom frestande;-) (Hejhej obetydliga bekymmer, känns lite skämmigt att sitta och fundera på det när vi fördjupat oss i katastrof-drabbade länder i Afrika de senaste två veckorna, då borde man veta bättre kan man tycka)

Well, nu till en annan grejsimojs! När jag var på stan tidigare så kikade jag även in på H&M för att köpa strumpbyxor och då fick jag även med mig ett längre linne för 29,50 kr, och detta var inte på rea utan originalpris, rena rama studentpriset! ;-) Som hittat ju! Kan förmodligen bli så att fler kommer dyka upp med likadant med tanke på det löjliga priset, men wtf, skönt och praktiskt - och dessutom älskar jag glass så trycket passar mig! =)


Klippa till?

Börjar fundera på att kapa håret en bra bit igen.
Inte fullt såhär kort dock, men över axlarna iaf.
Eller ska jag våga mig på mig lugg?!
Känns som att någon form av förändring är aktuell iaf... Men vilken?

Kvällskvist

Ikväll har jag lärt mig dansen till melodifestival-låten "Jag vill om du vågar" med Pernilla Wahlgren, osäkert om den talangen kommer att komma till användning vid något tillfälle någongång men kul var det - I just love to dance! :-) Mer dans blir det förhoppningsvis på gamla Hantan i Köping på lördag, om inte annat blire la någon sväng om på förfesten. Chokladmuffins är vi lovade att få i alla fall, haha, det räcker för mig ;-)
   
I skrivandets stund halvligger jag och kollar på "Halv åtta hos mig" på webb-tv och skedar i mig varma hallon och blåbär med grädde, det är minsann smaker som gifter sig i munnen ska gudarna veta, namnam... Sen blire att glo kvällens avsnitt av Andra Avenyn, lite yatzy, läsa anteckningar och sist men inte minst snussa nära min älskade. Det sistnämda är det bästa på hela dagen, när kvällen har kommit och det är dags att krypa ned under täcket och vara omfamnad av kärleken. Hoppas mina singel-vänner snart hittar sina kärlekar så de får sig några söta kärleksdoser, och inte minst - ett skjut ;-)

Förövrigt vänner - vad köper man i present till en 23-åring?


Skit

Förra veckan konstaterade jag glatt för mig själv att jag var nöjd över att alla våra fönster är så pass rena att dem inte behöver tvättas, säkert mycket tack vare att vi bor längst upp. Men så för någon dag sedan upptäckte jag att det är något nedrans fågelskrälle som bajsat på vårt fönster. Hur fan prickade den? Tji fick jag för min tacksamhet! Nåja, det får gå för den här gången för nöden har ingen lag antar jag. Idag blev vi klara tidigt med vårt grupparbete så nu ska jag passa på att kila iväg till gymmet! Later dudes!

Äckelbajs

T-day

T-day står självfallet för Tuesday men även för TV-day :-)
Nu har jag pluggat lite och konstaterat att den roligaste biten med att plugga är att använda färgglada överstrykningspennor, det underlättar åtminstone för mig!:-) Känns förövrigt bra att jag är ute i så pass god tid för en gångs skull, jag som är tidoptimisten och uppskjutarn no.1 i vanliga fall, men denna gång är jag ovanligt målmedveten att klara tentan så det kan vara det som driver mig, please låt detta gå väl. 
Har nyss hängt två maskiner tvätt så nu är det hög tid att inta liggande läge i soffan för att vila ögonen på Biggest Looser, Halv åtta hos mig, Dating in the dark, Desperate Housewifes, Cougartown och Christine :-) I'm such a nerd.


Buss

Det är många Örebroare som är missnöjda över det nya busslinjenätet som infördes 1:a april eftersom att bussarna ändrat såväl nummer som hållplatser. Jag var också lite skeptisk först eftersom att jag äntligen lärt mig att det är buss nummer 12 jag ska ta och sen vet jag när och var jag ska kliva av. Eftersom att det händer väldigt sällan att jag åker buss så var jag lite orolig i fredags när jag skulle bussa ned till tågstationen med ett nytt bussnummer från ett nytt ställe och med andra hållplatser på vägen för då visste jag ju liksom inte var nästa hållplats skulle vara och om det är just på nästa man ska av på. Hehe. Till råga på allt var det ju långfredagen i fredags och då går bussarna som på en söndag så även det gjorde mig lite orolig ;-) MEN - efter den lyckade och snabba turen ned till tågstationen var jag riktigt nöjd med min nya buss för den går inte genom city som den förra och således blir det inte massa folk och inte onödiga hållplatser, utan nu var det bara 3 innan min avstigning vilket var bra! :-) Så det nya busslinjenätet var bra för min del.

Men jag kan ju dock förstå dem som bott här i Örebro hela sina liv och mer eller mindre alltid åkt med samma buss och är vana med det och sen plötsligt får de ställa om på något nytt. Men så äre det väl allt som oftast med nya grejer - först möts dem av skeptiska attityder men sen vänjer sig människor och lägger ned garden, finner sig i det. Så om ett år är det förmodligen som att det här busslinjenätet varit hela tiden! :-)


Statistik

Jag testade att bli medlem på bloggtrafik.nu igår kväll bara för att testa om det skulle resultera i att folk kikade in här och visst gav det utdelning! ..
Tror dock att det endast var en engångsföreteelse att folk kikade in eftersom att det är för lite nisch och för mycket vardagsmat här i min blogg. Men det gör mig absolut ingenting att toppen endast var tillfällig eftersom att min blogg är till för mig själv och för de som känner mig, det är dem som får ut något av att läsa! :-)
Men ett tips till er som vill ha lite mer läsare är att registrera er; 
http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=maolie
Jag hade 55 läsare igår - dubbelt så många som i vanliga fall!


Love is in the air

Kärleken blir större och känslorna mer pirriga på våren.
Nu har även allas våran glassgubbe funnit kärleken efter x antal år.
Han ser gladare ut än någonsin och giftermål stundar inom kort!
Jag är riktigt glad för er skull, Clovve och Clovina!:-)
Ska nog köpa Cornetto Bröllopsstrut på vägen hem för att fira, tjohi tjohej! :)

Tisdag

Känns som måndag idag med tanke på gårdagens ledighet, men ikke, det är redan tisdag vänner! Förmodligen kommer den här veckan formligen flyga iväg, på gott och ont. Känner mig ovanligt glad och pigg trots endast 5 timmars sömn i bagaget och tidig uppstigning - antar att man kommer bli drygt trött senare i eftermiddag då istället :-P Tur att vi inte har någon föreläsning i eftermiddag för då hade jag garanterat suttit och nickat till. Försöker komma underfund med vilket väder denna april-tisdag kommer att bjuda på, men det är inte det enklaste för himlen på baksidan ser hopplöst grå ut medan framsidan ser hoppfullt ljus ut. Heja framsidan, go go! Solen får mer än gärna bryta igenom! Oavsett väder så måste jag snart styra cykeln mot skolan för att arbeta med ett grupparbete vi håller på med, hoppas vi har en effektiv dag för jag skulle vilja kliva iväg till gymmet, och detta måste nämligen ske innan klockan 2 eftersom att jag har någon grej för mig att inte kunna gå dit senare.

Idag vet jag många som fyller år så grattis till er! <:o)
(Om ni nu tycker det är kul)
Oftast läggs ju bara åren på hög, för äldre blir man ju inte just på sin födelsedag utan under tiden året går - någonstans där sker det liksom automatiskt lite i taget. Tur det så man inte bara en dag vaknar upp med rynkoroch hängpattar. (Vilket jag å andra sidan inte riskerar att få med mina små godingar)

  

Liknelse

Detta kan vara veckans bästa liknelse, ett babianarsel och Kissies läppar.
 
(från finest.se/falsksanning)

Det svarta guldet


Kaffe brukar kallas det svarta guldet, men cola är verkligen mitt svarta guld!
En fråga till mänskligheten: Finns det någon godare dryck än kall cola light?!
Vissa hävdar att vatten är livets dryck, medan jag hävdar att det är cola.
Ligger nu och kollar på Scooby-doo, äter godis och dricker cola.
Plötsligt gör det ingenting att jag ska till skolan kl 8 imorgon :-)
Dessutom är det ju Top Model 13 ikväll!

 

Fact

Egentligen borde man väl ha tröttnat på allt vad godis heter nu efter att ha varit hög och speedad på det de senaste dagarna, men om sanningen ska fram så har jag fått mersmak och även upptäckt nya godisfavoriter, och nu är jag ärligt talat lite rädd för att jag har blivit mer beroende än förut och inte kommer att kunna klara mig utan det... Det skulle ju inte vara gynnsamt för plånboken, men heller inte för figuren. Förhoppningsvis är det bara inbillning, men om man skulle bli beroende, hur bryter man det då? ..
(O)lyckligtvis har vi fortfarande ca 1 kg kvar, och jag ska njuta av varje liten godis, hahaha =)

De enda husdjur jag har är godisar...

Påsk

Tjenamors alla bloggläsande vänner,

Har inte bloggulerat ordentligt på ett par dagar nu, men det är la å andra sidan inte så mycket spännande som skett heller så ni har inte förlorat någon smaskig info :-) Vi har såklart hängt i Köping över påskhelgen och haft lite olika bollar vårluften - påskfiranden, match, promenader och chill familjehäng på kvällarna med filmer och ätit massa gott. De senaste dagarna har verkligen varit precis så som man vill att ledighet ska vara, solig och lat! :-)

Nu är vi hemma i kära Örebro och vardagen igen och lite snö har fallit under natten, bröl. Trodde helt klart att det var slut med sånt trams för i år, men man ska väl inte hänga läpp för det försvinner ju som tur är lika snabbt som det kom :-) Nu ska jag ägna mig åt intensivt tentaplugg för hela slanten de närmaste två veckorna och målmedvetet känner jag redan på mig att jag kommer att klara den - så himla skön vetskap! :-) Men jag ska försöka att inte ta ut segern i förskott ifall att... Man vet ju faktiskt aldrig! "Man måste tro på sig själv, för det är vad det handlar om" - Arthur :-)

Nästa lördag blir det en liten Köpings-visit igen, mormor ska grattas och sen funderar jag på att dra på en födelsedagsfest på kvällningen... Såvida inte tjejerna här i Örebro lockar med annat. Orkar inte flänga fram och tillbaka en massa :-P

Drygt endast en månad till Lady GaGa nu, najz! <:o)
Sen väntar brors bal och student... Vad tiden går!!!

Hälsningar från lilla mig!

Mamma

Mamma, du har alltid satt andra i främsta rummet genom att ställa upp och lyssna på dina medmänniskor i vått och torrt utan att kräva något i gengäld, det gör dig till en fin människa och alla vi som är i din närhet är så tacksamma för att du finns.

I december när du blev sjukskriven så blev jag så ledsen, min starka mamma som alltid håller skenet uppe var plötsligt så svag och bräcklig. Men stark som du är och alltid varit så kämpade du dig tillbaka och det beundrar jag dig för. Efter en tuff vinter förtjänade du verkligen en vänding och medvind - och så plötsligt som på beställning blev du erbjuden ett nytt jobb som passar dig som handen i handsken och då var ju svaret givet, en sån möjlighet ska man inte låta gå till spillo. Som du längtat efter det här längst inne, frihet, men inte vågat ta steget eftersom att man är trygg med det man arbetat med i 25 år. Man vet ju liksom vad man har, men aldrig vad man får. Man måste våga för att vinna och nu äntligen har du brytit dig loss från det gamla mönstret, och bara det gör dig till en vinnare tycker jag. Efter motgång blir man alltid starkare och kanske var det den nya kraften inom dig som gjorde att du bestämde dig, och sen inte minst att du vet att det är någon som verkligen tror på dig och vill ha dig till det där jobbet! 

Efter regn kommer alltid solsken och man ska aldrig tappa hoppet. 
Du om någon är värd det här, you hard-working woman! :-) 
Att se dig lysa och vara lätt till mods återigen ger mig kraft och fokus. 
För att inte tala om pappa som nästan är gladare än dig ;-) Haha, mina gull.

Jag älskar dig mamma, nu idag, imorgon och för resten av mitt liv!
Får jag bara hälften av din styrka så är jag nöjd.

Mamma Mu!


Tre starka... Mor, mormor, gammelmormor :)


RSS 2.0