Helg i sikte

Tjohej!

Fredagskväll vilket betyder att en skolvecka har gått och vi nosar nu på helg. Under veckan har det inte hänt något utöver det vanliga, och det kommer inte hända något nämnvärt speciellt i helgen heller. Det betyder dock inte att det kommer bli en trist helg, utan det ska bli skönt med lite skönt ledighetshäng. Ska försöka ta mig i kragen att styra upp i min ena garderob då det befinner sig en kaos-hög i lådan längst upp vilket gör att jag måste kasta ut alla kläder när jag ska leta efter ett ynka plagg, tidskrävande och man tänker "men åååh" - och typ frågar sig själv: Hur gick det här till? Vem gör såhär? Vad respektlöst mot kläderna. Det ironiska med detta är att jag försöker beskylla någon annan för att ha orsakat denna oreda, dock förgäves. Robins garderob styrde jag upp för några helger sedan, trots att den inte var nå kaos alls, men min garderob tycks liksom inte vara lika lätt att ta sig an... Handlar väl om att det är ett större projekt, och att om jag börjar fixa så kommer jag även vara tvungen att ta ställning till om jag ska rensa ut kläder - vilket är så brutalt svårt eftersom att min beslutsångest slår in med full kraft och bidrar till att jag tänker "men det här plagget kanske jag kan komma att använda någon gång" (trots att det kan hända att jag inte använt plagget de två sista åren). Nåväl, jag får försöka locka fram lite realism. Utöver möjlig garderobs-uppstyrning så kanske det blir ett biobesök med min käraste imorgon kväller, det blir två Step-pass samt det stående momentet som jag gör på helgmornar - att ligga i sängen å se Nyhetsmorgon :-)

Idag har det varit exakt en sådan fredag som jag skulle vilja att det var varje fredag. För det första så är den perfekta fredagen LEDIG, annars faller resten av planeringen. Nåväl, idag var jag i alla fall ledig och utnyttjade ledigheten genom att som första moment ta en lång härlig morgonpromenad på en mil. Väl hemma sedan har tiden ägnats åt matlagning, tvätt, det har bäddats rent, dammsugits, handlats och inte minst  så har jag och Robin fredagsfikat :-) Dagens fredagsfika blev från bageriet här bredvid, Bullvivan, Robin kom hem med stooora blåbärsbakelser med blåbärssylt och vaniljkräm - dessa har vi tidigare avnjutit så det var ett säkert kort för att stilla sötsuget. Nu står en god tacopaj i ugnen och gottar till sig och under tiden den är inne ska jag avsluta min frdagsprocedur med att tända ett dussin doftljus innan vi slår oss ned i soffan för kvällen, älskar't! Finns inget bättre än att göra massa sysslor på fredagar och sedan ta helg, med rent och fräsch omkring en och varor i kylskåp!


Måndag

Helgen har varit riktigt bra, men jag skulle ljuga om jag inte medgav att jag faktiskt är trött och seg såhär på måndagen efter lördagens fest. Det var som förväntat riktigt trevligt hos Emma och Maria, vi blandade drinkar så det stod härliga till varav vissa blev bättre än andra :-P Efter några timmars drinkande, pratande, sjungande och dansande fortsatte vi dansa och sjunga på Strömpis där det var fullkomligt überpackat med folk. Varje person hade la enbart några ynka centimeter att röra sig på och då är det så himla irriterande när folk härjar/dansar runt med yviga rörelser som att de hade hela golvet för sig själva så att vi övriga måste tränga ihop oss och akta på oss. Det var några som fick några hårda armbågar av mig, inte mer än rätt, jag puttade även undan personer hårt med rumpan om de gång på gång försökte trängas. Men - bortsett från detta så var det kul! Älskar att ösa till melodifestival-låtar/liknande! I går (söndag) var det lite bakis-häng hos Emma och Maria då vi låg utslagna i soffa och på luftmadrass och gluttade Austin Powers, lite lagom film sådär dagen efter :-P Krävs inte så mycket intelligens för att hänga med i handlingen, sen har man ju lika dålig humor också :-) På kvällen drog jag i mig pizza med min kärleks-klimp, satt för jävla fint. 

Robins match som jag såg innan festandet slutade i vinst efter lite nagelbitande då de inte alls spelade så fokuserat och så pass kvickt som de brukar - men det slutade ju bra ändå och det var skönt :-) Två extra fina räddningar utöver de vanliga räddningarna bjussade karln min på där jag tappade hakan av förvåning och blev mäkta imponerad ♥

Nu är det ny skolvecka igen, första hela veckan på nya kursen. Såhär i början av terminen och med en ny kurs så är alla så ambitiösa, alla vill vara förberedda och inlästa på de olika sakerna. Man tänker liksom att man ska vara så bra och prestera. Inga fel med det egentligen men trots hög ambition så måste man vara realistisk, kommer denna höga ambitionsnivå att hålla terminen igenom? I såna fall är jag grymt imponerad av de som lyckas, bug och bock om de håller i den stilen! Men jag frågar mig även om det är bra att ha så höga krav på sig själv och på sin omgivning att behöva prestera exakt lika mycket? Själv håller jag mig lagom som alltid medan man vill säga till vissa att ta ett chill-pill. 

För övrigt så lever min kamera igen! :D Jag kunde såklart inte hålla mig ifrån att försöka hjälpa den tillbaka till liv igen och det var väl tur det för jag är tydligen ett tekniskt geni! ;-) Min papi blev stolt över mig och ville prompt få för sig att det var för att han lärt mig så mycket, såklart! Samma sak var det i somras när jag efter mycket om och men lyckades byta badrumslampan :-P Känns så bra när jag klarar av att göra saker själv, att vara självständig och inte beroende av någon annan.

HA DET BRA!!!

Mitt växande hår :-)

Torsdag

Hej på er!
Här är det numera full fräs på samtliga fronter, stort fokus på skola och träning.
Idag har vi haft kursintroduktion av "Interventioner i folkhälsoarbete". Denna kurs består av fyra delkurser som alla går mer eller mindre parallellt med varandra, den ni! ;-) Men det ska nog gå bra, bara man strukturerar upp allt bra så ska det nog lösa sig och inte bli helt kallops i skallbasen... Spontant känner jag att nog måste ta och lära mig använda kalender vid detta laget, det är hög tid om jag ska kunna ha koll på när alla inlämningar, seminarium och examinerande uppgifter ska göras i de olika kurserna. Jag har alltid varit en sån person som har lättare att ha saker i huvudet än i en kalender medan mina vänner flitigt skriver ner såväl träningar som födelsedagar, skolgrejer, salar på seminarium, fester etc - samt markerar dessa i olika färger (!!) Grymt coolt av dem tycker jag att vara så pass strukturerade, medan jag måste ge mig själv cred för att kunna hålla allt detta i hjärnan må jag säga! ;-) Mycket har jag nog att tacka mitt goda siffer-minne för då jag har lätt för att minnas födelsedagar (detta gäller även gamla vänners föräldrars födelsedagar ;-D), telefonnummer, salar, datum, klockslag etc.
 
Nu har jag relativt nyligen kommit hem från underbar Zumba, endorfin-kick! Det har varit riktigt tryck på alla gruppträningspass den här veckan när det är gratisvecka för då vill alla passa på att testa olika pass samt se vilket utbud Universitetet har. Själv är jag jättenöjd med mina träningsformer, varvar Step med Zumba när det gäller kondition och för att fylla upp styrketräningskvoten kör jag Push & Lift (som Body pump/Skivstång med vikter) samt Step med styrka. 
 
Nu står en härlig helg för dörren som jag välkomnar med öppen famn! Helgen kommer att innehålla mycket godbitar må jag säga, det kommer att bli en perfekt blandning mellan stillsamhet och allmänt mys samt fest med drinkar. Såväl fredag, lördag och söndag ska jag dessutom spendera med samma tjejor. Imorgon inleds helgen med att vi ska träffas lite vänner och luncha på Saigon, vilket ska bli trevligt - och gott rå! Saigon ska för övrigt öppna här vid oss, i huset framför eller bakom, beroende hur man ser det - bredvid Willys i alla fall. Imorgon kväll vankas det sedan en lugn och mysig kväll med min älskling, vi ska se på våra favoritprogram och äta tacos, vilket det sistnämda var riktigt längesedan vi åt här hemma så det är hög tid! :-) Övrigt imorgon blir det första gången på Body Combat, hoppas det är så kul som alla säger och lika peppande som det ser ut när man kollar på klipp! :-)

På lördag är det som sagt FEST. Men innan festligheterna tar vid ska jag kolla och heja på Robins match mot Kumla. På kvällen sen efter att smink och klänningen är på plats så ska vi tjejer blanda oss lite drinkar, det blir bland annat Mojito, Rosa pantern och en drink som jag ska blanda innehållandes tequila. Jag har dock inte bestämt om jag ska ha passoa eller sourz black currant till, och jag har heller inte bestämt mig för om jag ska ha i sprite eller fanta citron?! Får la höra med bruttorna imörra vad de tycker låter gottast. Det blir nog en rolig kväll i vilket fall är jag övertygad om! På söndag blir det troligtvis (bakis)häng med film hos Ståhljonsons för att avsluta helgen i skön anda, samt för att avsluta helgen med de man började helgen med. 

Dags att släppa datorn för nu är det säsongs-start på ett av mina favoritprogram:
- Sveriges värsta bilförare!
Hoppas på en drös galningar och rejäla trafik-mongon så man får skratta loss ;-)


14 januari

Opponeringen i måndags gick fint, vi fick bra kommentarer på vår uppsats och jag känner verkligen att min opponering på Maria och Henkes uppsats blev lyckad. Det var första gången jag kände mig nöjd med min egen opponering! Nu har jag och Dianan gjort lite förändringar i vår uppsats efter vad examinatorn önskade och så får vi se var det landar efter andra granskningen, tror och hoppas på åtminstone Godkänt :-) Just nu har vi ledigt mellan kurserna en vecka, soft! Kursen som börjar sen nästa vecka är för övrigt helt ny så vi blir testkaniner kan man säga. Förhoppningsvis är den bra, den har vissa starka influenser som jag är hoppfull inför och sen är det ju så att det blir vad man gör det till! Man får försöka ha ett öppet och optimistiskt sinne :-) Jag hoppas innerligt att mina kurskamrater inte börjar gapa om att kursen har brister för alla är väl medvetna om att det är första gången kursen ges och därför är det la klart att allt inte kan vara perfekt med detsamma.

Ett wake-up-call jag fått senaste veckan är att mitt hår ju faktiskt är långt igen! Långt och mörkblondt = så som det ska vara - I LOVE IT! Det är såhär jag ska se ut, detta är jag! Jag trodde i maj 2010 när jag klippte den korta tant-frillan med pott-influenser att jag inte skulle återfå mitt självförtroende någonsin igen, typ, men nu jävlar, igår stod jag faktiskt framför spegeln och slängde med mitt svall och njöööt :-) Jag var till och med tvungen att ta kort på mig själv och se så att det inte bara är min synvilla utan att det fastnar på bild också, hehe - och vad händer när jag står där och har ett egomoment och posar in i kameran?! Jo, jag tappar ju kamerajäveln så nu vägrar den åka hela vägen in, vilket jag inte tänkte var något problem eftersom att den fungerade felfritt annars - men jag kan inte föra över bilder, buhu! Och jag som tänkte visa hur vackert mitt hår är ;-) Huhu... Får la fråga min fantastiska pappa som kan allt om han möjligtvis kan fixa kameran.  Borde inte vara så svårt tror jag så jag överväger att ta mig en titt själv, fast då menar den negativa sidan av mig att jag riskerar att förstöra den än mer så kanske bäst att låta bli, medan min envisa sida ivrigt hejar på mig att försöka själv och hävdar att jag visst kan klara det! Inte lätt å veta vad man ska göra :-P 

För övrigt planeras förändringarna av hallen, ett målningsprojekt kan man säga...
- Måla dörrarna till rummen vita
- Måla byrån vit/eller köpa vit byrå
- Måla spegeln vit
- Måla golvlisterna vita

Rätt så enkla saker att göra, men det kommer göra så mycket för hallen!
Så småningom ska det även läggas svart golv.

Idag har jag varit med mamma och mormor på Marieberg. Jag hittade en del fint och det gjorde även de andra två så när vi åkte därifrån var vi tre nöjda kvinnfolk med trötta ben och lite pengar fattigare men å andra sidan en del påsar med fint innehåll rikare. Lyckligtvis hade jag en del presentkort som täckte upp för en del av dagens shopping annars hade nudlar och havregrynsgröt fått stå för resten av månadens mat-intag - typ ;-) 

Slutligen vill jag hylla detta...
- Att det är bar mark ute
- Min träningsfrekvens + det faktum att jag upptäckt nya roliga pass!
- Min älskade sambo som lagar mat fem dagar i veckan ♥
- Bra tv-program i tv-tablån, t ex Gladiatorerna, Mästerkocken, Biggest Loser
- Att det är fest nästa lördag med mina goa och glada pinglor! <:o)

I brist på flashiga bilder på mitt fina hår så bjuder jag på en fräknig historia!



2011-2012

Året har börjat bra genom att vi skickat iväg c-uppsatsen, befrielse! Skönt att börja året med att lämna ifrån sig det största man gör på utbildningen. Nu hoppas vi att vi klarar oss undan allt för stora kompletteringar. Att man får ändra lite här och var efter att opponenter och examinerande lärare sagt sitt på opponeringen hör liksom till vad vi förstått, så det känns helt okej, bara det inte är någon viktig/betydande del vi missat - men det ska vi väl inte ha gjort?!

Summering av 2011:
- Jag började 2011 i riktigt bra fysisk form
- Löpte bra på våren
- På tal om löpning har jag under år 2011 köpt tre par löparskor
- Kunde dessvärre inte bibehålla den goda formen året igenom
- Våren 2011 läste jag "Hälsa i arbetslivet"
(Bra kurs, men inte riktigt det folkhälso-området jag helst vill arbeta inom)
- Gymmade alldeles för lite
- Köpte all-kort på Universitets gym (har dock inte gymmat där ännu)
- Upptäckte i höstas att dans är en kul träningsform!
- Jobbade extra lite smått i våras
- Jobbade åtta veckor på sommaren
(Under fyra veckor jobbade Robin i Köping, då sågs vi endast på helger)
(Konstaterade efteråt att jag efter tre somrar gjort mitt som vårdbiträde)
- Spenderade fyra dygn i Göteborg med mor, far och bror
(Liseberg, Ge-kås, solning, löpning och skönt häng)
- Var en vecka på Kreta med min fantastiska sambo
(En väldigt lugn, solig och härlig vecka som kan sammanfattas med ordet "chill")
- Skrev c-uppsats som fick namnet "Familjen ger kramar och sätter ramar"
- I takt med att uppsatsen växte så växte även mitt kroppsliga omfång
- Jag shoppade mindre än tidigare år
- Jag festade färre gånger än tidigare år
- Alkoholkonsumtionen var för övrigt nästan obefintlig
- Har besökt Ge-kås två gånger (juni och oktober)
- Tillbringade ett dygn i huvudstaden med Robin och svärmor
- Efter en lustig olycka sprack min dator i skärmen och jag fick en ny dator
- Avslutade året med middag och fest i sällskap av 17 personer (5 tjejer och 12 killar)
Sist men inte minst har det varit ännu ett kärleksfullt år med min Robin ♥


Vad väntar 2012? Ja, vem vet, men några saker är säkra såsom:
- Ska läsa kursen "Interventioner i folkhälsoarbete" i vår, sista kursen!
- Jag tar examen från tre års universitetsstudier på Hälsoutvecklarprogrammet
- Skaffa mig ett jobb (förhoppningsvis blir det inom hälso-området) 
- Återuppta gymmande igen, och träna bättre över huvudtaget
(Får inte plats i mina jeans längre...)
- Resa utomlands, antingen i början på sommaren eller på hösten/vintern
- Förhoppningsvis ska vi göra om lite inredningsmässigt hemma
Resten av året är än så länge ett oskrivet blad!
Förhoppningsvis får vi vara vid god hälsa :-)

Detta år har jag varit kär i min Robin i 9 år, snart 10 års förälskelse.
Tänk om vi hade lyckats hålla ihop all tid utan avbrott, det hade varit något!
Men det är ändå inte illa pinkat?
Nästa år blire förlovning, 10e maj 2013 ♥ 

Här under återfinns nyårsbilder några år tillbaka...
2008/2009, 2009/2010, 2010/2011 och 2011/2012.
Tycker att jag ser olika ut på alla bilder. 
Lyckligtvis tycker jag att jag är snyggast på årets bild, den sista :-)




RSS 2.0