Snart nytt år

Jag är taggad som en taggbuske inför kvällen och för det nya året.
I got a feeling, that tonight is gonna be a good night! <:o)
Glittriga naglar, middag i goda vänners lag, alkohol, tolvslaget på torget med skål och pussar, B&S-disco, fest - sen att klänningen kommer att sitta som ett för tajt korvskinn efter julen och att jag fått 4 finnar dagen till ära i kombination med lite överdriven kyla är inget att bry sig om! ;-) Nej för bövelen, man kan inte haka upp sig på sånt, även om jag må erkänna att jag tycker att det är liiiite tyiskt att jag inte haft några finnar alls på typ 2-3 veckor men nuuuu när det är nyår så plopp-plopp-ploppar dem upp. Säkert tack vare all choklad jag moffat i mig den senaste veckan, om man nu får finnar av choklad? Det tror jag iaf... Jag som trodde att den enda finnen jag skulle inleda året med var Robin ;-) 
 
Är det imorgon 50% av Sveriges befolkning börjar sina nya liv?! ;-)

Dags att väcka min sambo så vi kommer iväg till Köping nångång!

Det som gör ont kan inte nå mig nu, det hittar aldrig hit...


Let's Dance

Låten här nedan växer i mina öron.
Den är också introt till kommande Let's Dance-säsongen som jag längtar till.

Tisdag

Det är så himla vackert vinterväder idag så det känns ju snudd på oförskämt och som en ren synd att bara ligga inne på soffan som en deg och glo på "Vi på Saltkråkan" och skriva på hemtentan när man har en fin dag till sitt förfogande - även om det sistnämnda nästan är ett måste med en vecka kvar till hemtenta-deadline. Men för att kunna arbeta disciplinerat så måste hjärnan få syre och frisk luft och kroppen röra på sig så det är lika bra att ta på sig vinterkostymen och gå ut för att lufta sig lite i kylan nu! :-) Sen får man komma in i värmen, sätta sig med en filt och lite eftermiddagsfika igen med gott samvete. Imorgon bär det av hem till Örebro! :-) Då ska jag spana in lite affärer, kanske boka tatuering och styra nyår. Börjar förövrigt sakna mina vapendragare i Örebro... Och så är jag starkt sugen på saltlakrits, beror förmodligen på att jag hållt mig till söt choklad de senaste dagarna och nu kräver mina smaklökar lite salta fiskar, what to do, lika bra att kila förbi en affär på promenaden.


Måndag

Trots att det är måndag och egentligen vanlig veckodag så känns det som att det är helg, en lång utdragen helg när alla familjemedlemmar är hemma om dagarna och sover länge, äter stora frukostar, äter mat på konstiga tider och när man väl äter så äter man inte vanlig "vardagsmat" utan mat med en twist, på kvällen äter man choklad, godis, nötter och man bara chillar runt som om det inte fanns några måsten! :-) Det känns verkligen som att jag har vardagslivet i Örebro medan jag har helg och lite utöver det vanliga när jag kommer på besök hos mamma och pappa, skönt :-P

Idag har jag och mammsen glidit runt och gjort ärenden, inget märkvärdigt sådär. I eftermiddags kilade jag, Robin, mor&far över i samlad trupp till mormor på fika och där överraskade hon oss med ytterligare en julklapp lite i efterskott, det var en receptbok - "Sju sortens kakor".. Så nu blir det väl till å bakulera när man kommit hem till Öret igen! =)

På tal om något annat så har pappa fixat filmen "Paranormal activity" på min begäran så nu ska jag äntligen få se den, om den nu är något att längta till!

 

Söndag

Dagarna glider på och jag mår bra, vi hänger kvar här i Köping några dagar till eftersom att det är så trivsamt :-) Men ni ska inte tro att jag enbart ligger på sofflocket och lever "la dolce vita" för att jag är hemma hos mor&far, nejnejdå, igår var jag faktiskt disciplinerad och kom en bit på hemtentan som jag har över julledigheten - det behövdes och dessutom kändes det skönt att göra något annat och bra mellan varven av ätande och slöande 8-)

Idag har jag, Robin och Dennis varit en sväng till Örebro där vi fixade lite saker hemma och kollade på när Robins ÖSK vann över Finspång med 10-6, skönt med en vinst äntligen :-) På hemvägen blev det MAX-käk och det satt ju som ni kanske kan förstå som en smäck uppepå allt annat man tryckt i sig de senaste dagarna :-) Nu ligger jag och degar i soffan med choklad och Skärgårdsdoktorn - jag fick hela samlingsboxen av Skärgårdsdoktorn av Robins pappa i julklapp, vilket gillas rejält!!!<3 Ångrar dock att jag inte tog med mig Singstar eller Guitar Hero hit till Köping från Örebro när jag ändå var hemma för nu är jag sugen på att spela något av dem mot Mattis&Nattis, typiskt att man jämt ska bli sugen på något otillgängligt :-) Imorgon vill jag ut i affärer någonstans och köpa något, det kliar lite i fingrarna nu när man har fått pengar och presentkort i julklapp...

Behöver jag ens säga att jag längtar? ..

Annandag jul

Så börjar julen lida mot sitt slut för den här gången, men vad gör väl det, jag känner mig nöjd, glad och färdig med julen för i år så! :-) Det är så härligt att vara ledig och ha latmasken i ryggen här hos mor och far, man blir allmänt uppassad på och man slipper städa, laga mat osv - semester från vardagslivet i Örebro skulle man kunna säga ;-) Men ack så lite det blir skrivet på Hemtentan när man njuter av annat...

Snart ska allesammans äta en sen frukost, blir ju mer eller mindre mer som en brunch med tanke på vad tiden är nu. Robin ska dra iväg och se och heja på i Annandagsbandyn i eftermiddag vilket passar mig ypperligt om man får säga så eftersom att jag då kanske kan försöka slå mig till ro här i mitt gamla rum och jobba på hemtentan innan R hämtar upp mig för att åka och käka plättar hos hans farmor och farfar runt 4-snåret.

Vad tycker ni om denna rubrik då?:) Är det okej?


Juldagen

När juldags morgon glimmar, jag vill till stallet gå...
Fast njae, vid närmare eftertanke stannar jag nog kvar här i sängvärmen ett tag till. Robin å andra sidan är ute och springer, hurtbullen, en annan blir ju trött och får träningsvärk bara jag tänker tanken på att genomföra en löparvända ;-) Äsch, riktigt så illa är det väl inte...än... Men att springa efter ett långt spring-uppehåll och i massa snö och halka tackar jag faktiskt nej till. Tänkte trott eller ej ta ett pass i familjens hemmagym och köra lite på crosstrainern imorgon - kan ju minst sagt behövas såhär i juletider då man lätt känner sig som en pösmunk :-) Snart ska vi äta frukost allesammans och sen blire dusch och fix innan släkten kommer vid halv 2, wiho vad trevligt och gött det ska bli =) Gårdagen när det var självaste julafton var även den till sin belåtenhet, riktigt trevligt på alla de tre anhalterna jag var på och fina julklappar fick jag också både till mig själv och till Robin och mig - som äggkokare, rejält bra :-)

Dags att städa upp lite här nu, ligger grejer utspridda över golvet.

Familjens träningsgrej & sötaste kusin Leia vid tomtens ankomst

Julafton

EN GOD JUL ÖNSKAR JAG ER ALLA! :-)


Onsdag 20.35

Tjodeluu på er mina vänner! Hoppas att ni har en mysig kväller i väntan på julafton! Själv kan jag inte klaga alls på tillvaron :-) Sitter i vardagsrummet upkrupen i soffan hos familjen mitt i julmyset, har ett stycke kebabtallrik i magen, ett glas vin framför mig, brasan brinner i kaminen och julklapparna ligger under granen. Har nyss spelat tvåans bingo, men inge bingo eller vinst what so ever än så länge - men det kommer väl så småningom hoppas vi :-)

Morgondagen kommer att gå i ett. Morgonen börjar med att upp och hoppa i ottan för att kicka igång julaftonen, eller mja otta är väl att ta i men kl 9 åtminstone för då vankas det julfrukost hos Robins farbror Seppo och kusiner. Efter den träffen så bär det av hemåt igen för att fixa sig inför lite julfirandet hos Robins moster och släkten på hans mammas sida kl 13. Där stannar jag till runt 3-snåret då det är dags att kila över till morfar... :-) Flängelifläng, men ack så trevligt det är att ha massa människor omkring sig - det är väl så det ska vara på julen!
Men personligen längtar jag mest till juldagen när vi firar jul här hemma hos familjen med alla från mammas och pappas släkt om jag ska vara ärlig, det är jul för mig! 

Nu ska jag färga håret!
Håll tummarna för att det inte blir k-a-t-a-s-t-r-o-f! 

 

Onsdag 10.35

Hemfärds-dag idag då, hehe, märkbart peppad ;-)
Råkade somna på soffan inatt när jag skulle skoja lite med Robin, men det var som tur var skönt så då behöver man inte vara rädd för att låta sina gäster sova där ifall att det behövs! Dagen idag börjar med att jag snart ska jag ut till Marieberg för att lämna tillbaka en tunika på Gina Tricot som kliade för mycket på axlarna tack vare att det var paljetter och axelvaddar där. Måste la skotta fram bilen först eftersom att det har snöat mer inatt, men det är bara angenämt. Vi får köra försiktigt hem, eller ja, Robin får.. (: Killen kör va!

Till lunch idag blire kyckling-paj-rester från igår kväll, yummie =) I vanliga fall kanske man skulle ställa sig tveksam till att käka rester men när det är en god kycklingpaj så funkar det alldeles utmärkt! ;-) Kanske är den till och med snäppet mumsigare idag när den fått stått och gojsat till sig, vem vet! :-P

I eftermiddag blire att färga håret igen med mammas hjälp.
Ikväll är det ju uppesittarkväll med Bingolotto och det får man inte missa! Har till och med köpt en bingolott, hehe, vuxenpoäng? Eller kanske till och med pensionärspoäng? ;-) Nåja, det är tradition liksom. Bingolotto, första vörtmackan med julskinka, glögg, pepparkakor och sen massa godis och julmusik - That's the way I like it! :-)

Den axel-kliande tröjan...

På väg mot onsdag

Mätt och belåten efter god kycklingpaj, en bra men annorlunda film och fina julklappar i form av läckra smycken av Älsklingen :-) <3 Tänkte snart krypa ned i sängen och glo Andra Avenyn på Svt-play eftersom att jag missade kvällens avsnitt när vi såg på film. Jobbigt nog täcker mina kläder som jag ska packa ned och ta med mig till Köping hela vår säng just nu och jag orkar inte ta bort och organisera dem... I-landsproblematik, yep!

Film jag måste se... Alvin och gänget 2! Så söt film :-) Gillar låtarna!
Ekorr-tjejerna är så söta när de sjunger "Single Ladies" :-D
Spännande att se hur detta artar sig nu när de fått konkurrens ;-P Höhö..


Paranormal activity står också på min film-att-se-lista, bara för att ha sett den typ... Förmodligen är den rejält läskig enligt recensioner, men just därför lär den vara bra ;-)


Den här låten gick varmt förut, den är skön, lyssnar nu och njuter...
Det är något med den som jag gillar, vet ikke vad.


Varför spelar radion sönder bara enstaka låtar med Pink och inte varierar med denna låt här nedan t ex för omväxlings skull? Tack vare sönderspelningarna av "Please don't leave me" och "Sober" så går de fetbort i min värld. Likaså med "It it true" med Yoanna. Blää blää i blöja, liksom.

Tisdag 20.00

Shuuu!

Idag har det varit en bra dag, mycket tack vare att jag har fått en del bra saker gjorda och när jag är aktiv och produktiv så mår jag som bäst - det gäller nog inte bara mig! Synd bara att latmasken i mig oftast vinner, men när jag väl är igång med att göra saker så får jag fan mycket gjort så tur är väl det annars vet jag inte hur det skulle gå med allt.. :-)  Just nu har jag just hängt en maskin tvätt, dock inte den sista för idag för det snurrar en ny maskin nu och därefter ska det tvättas ytterligare en - lika bra att tömma tvättkorgen och tvätta rubbet när man är igång! ;-) Så skönt att ha tvättmaskin i lägenheten!

Ikväll blire som sagt lite julmys med my love, vi ska göra egen kycklingpaj och så tzatzikibröd till det, jisses vad gött det ska bli - jag är sååå himla hungrig så jag hoppas att han kommer hem från träningen snart annars döööör jag! ;P Sen blire film och julklappsbyte också, jag är så nyfiken :-) Robin vet dock redan ungefär vad han ska få tack vare mitt dåliga pokerface ;-P

Imorgon bär det äntligen av till Köping, har längtat några dagar nu :-) Ska bli gött att komma hem och träffa familj, släkt och vänner, fira jul, äta gott och bara vara, njuta... (Vilket jag iofs alltid gör men ändå, att mysa hos mor och far i gamla hemmet i Köping är något av sitt eget slag nu när man inte bor där längre, man uppskattar allt på ett annat sätt) Tänk att gå upp på morgonen och sätta sig till en stor framdukad härlig frukost och alla familjemedlemmar runt bordet - That's Lindgrens style!

Dags att börja steka kycklingen innan jag börjar gnaga på min egen arm...

.. Saknar innebandyn, dags att återuppta efter nyår tror jag!

Tisdag 12.50

Ännu en dag när vi vaknar strax före 12, så himla skönt. Jag ska försöka att minnas dessa underbara lata mornar när det blir hårdare tider - som när man börjar 8 i skolan, eller när man börjar jobba på ett riktigt jobb eller får barn som väcker en i tid och otid. Det finns en poäng i uttrycket att man ska njuta så länge man kan.  

Idag står det som sagt lite städning på agendan, det är dock inte så farligt mycket att göra som tur är, men det tänkte jag inte ta itu med förrän framåt kvällen. Dessförinnan tänker jag göra en insats genom att skriva på hemtentan och även packa det som går inför morgondagens färd hemåt Köping.
Ska även ordna i min garderob.......... Det är katastrof, minst sagt....
Well, någonstans mellan allt blir det en promenad för att få mig en nypa frisk luft också.

Ikväll ska jag och Robin fira lite jul bara vi två - det blir god mat, vin och julklappsöppning, mysfaktor :-)

Grr...!


Måndag 20.30

Sitter här nyduschad, lugn och mysig i badrocken, fötterna är på vardagsrumsbordet och alla julklappar är inköpta och bara väntar på att fraktas till Köping på onsdag! :-) Sitter här och försöker tygla mig själv för att inte kolla vad Robin köpt i julklapp till mig eftersom att jag vet om hans gömställe, hehe. Jag må vara 20 år och i vissas ögon betraktas som vuxen - men det stillar inte min nyfikenhet ett dugg just nu. Jag bad honom faktiskt att ta med sig julklappen till träningen, men det tror jag inte han gjorde, men jag vet ju inte eftersom att jag inte tjyvkikat om den ligger där :-)

Nu är som sagt julklapps-shoppingen finito and done för i år så imorgon är det andra grejer som står på agendan - närmare bestämt städningen som jag skjutit på 4 dagar nu! Jag skriver som en annan gjorde i sin blogg; att det är bäst att städa nu innan man åker bort några dagar för man vill ju inte komma hem till ett bombnedslag till svinstia sen! :-) 
 


Måndag 10.15

Vad förvirrad man blir när det gäller dagarna när man är ledig, man har liksom ingen koll på vilken dag det är egentligen - å andra sidan spelar det ju mindre roll men ändå :-) Var nämligen väldigt nära på att skriva söndag som rubrik idag för det känns verkligen som att det är söndag - för tredje dagen i rad - eftersom att jag trodde det var söndag redan i lördags, sen var det ju den riktiga söndagen igår och så känns det lite söndag idag med ;-) Men måndag och ny vecka är det och endast tre fjuttiga dagar till jul! :-)

Idag vaknade jag strax före 9 av någon slags plogbil, i vanliga fall skulle jag tycka det var ruskigt jobbigt och onödigt att vakna av just det när jag är ledig och springa ut på balkongen och skrika "VISA RESPEKT" eller något i den stilen ;-) Men vänner, idag när jag vaknade och hörde att det var en plogbil utanför så tänkte jag istället glatt; "Vad skönt att det är någon som gör sitt jobb och plogar åt oss andra" 8-) Känns nästan som att jag försöker fjäska för tomten in i det sista med att inte tänka onda tankar eller vara dum - för som alla vet så ser och hör tomten ALLT!

Idag ska jag och Robin ta oss en tur till Marieberg, igen... Tänk att man aldrig blir klar! Men förhoppningsvis blir denna tur dit den sista innan jul.


Söndag

Efter en trevlig eftermiddagstripp till Västerås så är jag nu hemma i min soffa igen, var annars, hem ljuva hem :-) På vägen hem valde Robin att hoppa av i Köping och stanna kvar där för att gymma och lira poker med grabbzen, så det betyder tråkigt nog att jag får nöja mig med mitt eget sällskap ikväll. Men med en film och lite popcorn ska det nog gå bra! Tänkte försöka jobba lite med min hemtenta också för att slippa stress och hets-skriveri sista veckan. Fast å andra sidan lär jag ju vara ute i sista minuten i vilket fall som helst eftersom att jag verkar tycka att det finns någon charm i det och jobbar bättre under press, men ändå - tanken att vara ute i god är ju i alla fall god! :-)

På tal om att vara ute i sista minuten så har jag ett litet juldags-dilemma! Först var det nämligen så att jag tänkte skippa den traditionella utgången på juldagen i år i Köping helt och fullt - frååååga mig inte varfööör - men nu har jag dock kommit på bättre tankar och har ändrat inställning till att jag gärna vill mingla runt med gamla bekanta på Hotell Scheele, men är dessvärre rädd för att det är för sent påtänkt av mig nu eftersom att biljetterna på själva hotellet är slut så JC är mitt/vårt hopp... Hoppas hoppas.. Men om det skulle vara så att jag inte får tag i biljett så antar jag att jag får skylla mig själv när jag är ute i så förbaskat dålig tid :-P


Söndag

Sov till strax före 12 idag, oförskämt skönt! Jag älskar att sova och vara ledig, dessvärre blir man lite lat :-) Min grundplan för denna söndag den 4:e advent var att fixa det sista på julklapps-fronten, städa och motionera - men äh, vi skjuter på det ytterligare en dag bara för att :-) Idag ska vi istället att glida till Västerås och glo på innebandy, schysst! Sen hemma igen blire väl film och allmänt söndagsmys. Höhö, känns som att jag över-använder ordet mys ibland, men så äre väl när man är en mysis. Nu ska jag äta havregrynsgröt och måla fransarna så vi kommer iväg! Robin står och trampar... Som vanligt... ;-)

PS. Det är inte maskeringsförbud i Sverige, då kör vi på rånarluvan då ;-)


Lördag

Jag struntade i den tänkta städningen idag, städa kan jag lika gärna göra imorgon, så istället bylsade jag på mig några lager kläder och drog ut i kylan med Johanna och Therese. Nästan 3 timmar var vi ute i den friska luften och rörde på oss så jag kommer nog somna gott ikväll! :-)
Snö-borg ;-)


Som ni kanske förstått tack vare mina tidigare inlägg så är soffan min favoritplats och det ställe jag spenderar mest tid på i vårt hem så i detta nu så ligger jag inte helt oväntat här i soffan med duntäcke, myser med choklad&nötter och lyssnar på http://julradio.se/webplayer.php, och det är inte helt fy skam vill jag lova! :-) Behöver jag ens tillägga att jag tänker stanna i soffan hela kvällen?   

Varje år när kylan slår till så konstaterar jag att det är lockande att ha en sånhär slags rånarluva när man är ute, men jag har aldrig slagit till eftersom att jag är rädd att folk skulle bli rädda och ha diverse åsikter! Man klarar ju sig ändå... Dessutom råder det väl maskeringsförbud i Sverige, eller är jag helt ute och cyklar? ..

Lördag

- Jag är glader, mår bra, har sinnesfrid och känner mig tillfreds med allt! :-)
- Igår köptes en hel del bra julklappar, tummen upp åt det!
- Har pyntat vårt hem så att det är alldeles julmysigt nu :-)
- Har köpt kläder för julens sammankomster, skönt att ha den biten gjord och dessutom så känner jag mig så himla nöjd över mina outfits så jag riktigt längtar till att få ta på mig dem och glänsa, hehe! ;-)
- Temperaturen ute må vara i det kallaste laget, men på något sätt är det helt okej eftersom att kylan gör att snön inte smälter bort utan ligger kvar och det vill vi ju, inte sant :-)
- Idag blire lite städning, trots att jag mycket hellre vill dra på mig termobyxor och dra till någon pulkabacke, men jag har varken några termobyxor eller någon pulka här i Örebro så... 
- Längtar till på onsdag när vi ska åka "hem" till Köping för uppesittarkväll och sedan stanna över julen :-)  

Sånt här gillar jag att läsa och gotta mig i andras felskick;
www.felsms.com

Vår tillfälliga "julgran" ;-P


Jul-sängen :-)


Mina nya och varma


Impuls-köpte ett julsmycke för 14,50 kr ;-)

Torsdag 21.00

Dagen som passerat idag har varit en rätt så onödig och händelsefattig torsdag, men även om de dagarna inte är så mycket att hänga i julgranen så behövs dem emellanåt för att då uppskattar man de dagar som är mer produktiva och händelserika, och man får inte glömma att kropp&sinne dessutom mår bra av att relaxa lite! :-)
Men jag har gjort mina husliga göromål som disk och tvätt och lite annat plock så jag har kunnat spendera tid i soffan utan dåligt samvete. Kollade även igenom tenta-uppgifterna som man har att tackla över ledigheten och de verkade la helt okej, inte så roliga kanske men inte omöjliga så det är bra. Ska göra mitt bästa för att försöka börja och komma en bit på vägen med uppgifterna innan jul.

Nu sitter vi och kollar på Paradise Hotel, dags för parcermoni idag ju - alltid intressant eftersom att man aldrig vet vad som händer när det är ett gäng fula fiskar i vassen. Det är så mycket snack och pakt där nu så man inte hänger med på vilka som är med vilka egentligen. Undra om de ens vet om det själva?
Efter Paradise blire film och bara allmänt mys.

Imorgon ska vi ta oss en tur ut till Marieberg for some shopping av juleklappar, förhoppningsvis blir jag klar, men det vore väl för bra för att vara sant om jag blev det så jag ska väl inte hoppas på för mycket! :-)


Torsdag 14.14

Schysst utgång igår kväll, alla var taggade att göra sista kvällen tillsammans innan jul till en bra kväll - vilket det också blev! :-) Vi började föra i en jättefin lokal, därefter bussade vi ned till Pitchers på stan där det blev mer att dricka och hamburger-buffé som innebar att man fick kombinera ihop sin egen hamburgertallrik och det satt ju fint må jag säga! ;-) Då slapp man stanna för att äta på MAX på hemvägen som man annars brukar glida in på. Dessutom är det ju bra att äta när man dricker också så att man inte riskerar att spåra eller dylikt.

Idag ligger jag i soffan med täcket, och det beror inte på att jag är bakis utan att jag glor på olika avsnitt på webb-tv som jag missat, t ex Paradise Hotel och Bonde söker fru från igår, Robinson från helgen, osv. Planerna för dagen är så gott som inga alls, kanske tar mig ut på en kortare promenad i det snöiga och friska senare eftersom att det är nyttigt och förmodligen skulle göra mig gott :-) I eftermiddag läggs hemtentan upp, spännande, så den ska jag väl kika på ikväll...

En vecka till julafton idag, hell yeah!
   

Onsdag

Det finns inte så mycket mer att säga just nu än;
Nu har jag jullov! Det firas med umgänge&utgång ikväll! :-)
Men först en dusch, inte lukta usch!
Buhu, vad jag kommer att sakna alla nu när de åker hem över julen ;-/



Bror har körkort?!

Jajamensan, det stämmet bra det! :-) Bara fyra dagar efter hans 18-årsdag så kirrade han det efterlängtade körkortet - det kallar jag målmedvetet! Jag är såklart riktigt glad för hans skull och kan inte riktigt förstå att han får köra bil utan någon bredvid sig :-) 64 av 65 poäng fick han på teorin - fan vad typiskt, då fick han en poäng mer än mig! ;-) Höhö

Eftersom att alla mina vanliga tisdags-program tagit jullov så är det bara Andra Avenyn av värde på televisionen ikväller, vilket kanske är tur eftersom att jag har seminarium 08.15 imorgon vilket är i tidigaste laget men what to do - får glädja mig åt att jag får gå hem på jullov kl 15 imorgon! :-)

Snart ska vi iväg och hyra film, sen göra lasagne! :-) Mys!


Tisdag

.. Och så blev det vinter i och med snön, äntligen! :-) Det är väl inte bara jag som tycker att är betydligt mycket mysigare med en massa vitt på taken, i träden, på marken än det gråa som vi dragits med allt för länge. Snön i kombination med att Robin spelar jullåtar för fullt gör att det plötsligt känns juligt, angenämt. Nu återstår bara den stora frågan om snön kommer att vara med oss i jul...? I really hope so, vore så typiskt om den skulle försvinna innan! 1 vecka och två dagar kvar till självaste julafton nu bara - vad hände med december månad undrar jag?  

Känner mig glad inuti idag, kan det vara snöns förtjänst tro? :-)
Nu ska jag ta och sminka mig lite innan vi ska laga mat; pastaröra med bacon, smaksatt creme fraiche, champinjoner och röd lök blire till lunch idag! Och ikväll står det Lasagne med tzatziki-bröd på menyn, åh :-) Kanske grundar sig min glädje i den goda maten jag ska äta idag? ;-)



 

Måndag 21.40

God kväll!

Idag var det ju tänkt att jag skulle ju ha en riktig slappar-dag rätt igenom, men strax före 6-snåret så satt jag i soffan och avnjöt en bulle när jag plötsligt kände mig väldigt lat och mådde nästan dåligt över att jag spenderat större delen av dagen i sängen, ätit godis, mackor och bulle. Så, jag bröt den slappa stilen lite genom att ta mig ut till Marieberg för att kirra julklappar. Det var skönt att komma ut lite bland folk, gå runt och kolla, och dessutom fixade jag några bra julklappsgrejor! :-) När jag kom hem från min lilla tur så skrev jag julkort och sen tog jag tag i matlagning, pytt i panna och stekt ägg blev det idag - och det tycker jag är så jävla gött på ren svenska! Så, nu kan jag sitta här i soffan med gott samvete eftersom att jag faktiskt har gjort lite vettigt och rätt idag! ;-)

Imorgon står det bara en föreläsning om heterosexualitet, homosexualitet och bisexualitet kontra hälsa på schemat, intressant att höra lite hur de olika sexuella läggningarna påverkar hälsan, men den börjar inte förrän 13.15 så det betyder med andra ord att det blir sovmorgon för min del imorgon! :-) Det känns som att det var längesedan jag sov till jag vaknade av mig själv så det kommer att sitta fint!

En bit av den här tårtan skulle jag inte tacka nej till...
  

Måndag 11.50

Goddagens!

I morse var jag iväg till universitetet på en föreläsning som handlade om Arbetsliv och hälsa mellan 8 - 10 och det är ungefär det vettigaste jag tänker göra idag kan jag säga för jag har bestämt mig för att inte göra något i onödan idag av någon anledning - bara känner för att slappa eftersom att jag inte har någon skoluppgift ;-) Kanske bäddar om i sängen till jul-påslakan och så bara, men annars blire latsida. I skrivandets stund ligger jag bekvämt i sängen med massa kuddar och täcke och kollar på film, mysigt värre! Köpte även en fet godispåse på ett halvt kilo igår kväll som det förstås finns kvar av idag och som jag ligger och tuggar på nu :-) I don't complain.

Måste köpa julklappar...
Varför önskar sig inte folk 22 saker som jag gör?
Det skulle bli enklare då ;-)

Dags å pussas lite... :-)

 

Söndag 19.50

Jag är så glad när jag sitter här i vardagsrummet i vår fina lägenhet - nog för att det var fint som det var redan innan fixar-gubbarna var här idag men nu blev det som pricken över i:et med en ny bokhylla, skåp till diskmaskinen i köket, två till tavlor i vardagsrummet och inte minst uppsamling av sladdar som tidigare legat tvärs över halva rummet och det var just det här med alla sladdar som störde mig mest så :-) Mycket passande efter en produktiv dag så blev det pizza-tajm med alla! Vi andra tyckte att vi var minst lika värda pizza som morfar och pappa som egentligen gjort mest.

Som vanligt när man träffar mamma och pappa så får man inte bara deras sällskap utan också saker - denna gång var det ett juligt bäddset och ätbara godsaker i form av mockarutor, bullar och daimkakor. Det tackar vi allra ödmjukast för! :-) Man ska väl ha julstämning även i säng-halmen antar jag så man lockar fram jul-bocken i sig själv och sin partner! ;-)

Lite sugen på godis, det var inte igår! Kanske slår till på en påse...
Har ju som sagt ett PM att skriva så lite motivations-candy skulle sitta fint!


Söndag 12.10

Glad Lucia people! :-)

De två fixar-nissarna, far&morfar, är här nu och jag har satt dem i arbete så de grejar för fulla muggar - riktigt duktiga gubbz! Morfar är så rolig för han går mer eller mindre vilse i vår lägenhet när han ska ta sig från rum till rum, haha, virrighet av högsta grad yes ;-) Mammsen och Daniel följde också med, det är trevligt det! :-) Snart ska jag låta gubbzen pausa med lite fika och efter det så ska vi åka ut till Marieberg och köpa grejsor - så roliga saker som eluttag, stickpropp, kabelkanal, lampsladd... Men även en svart hylla från Ikea som jag längtar efter att ställa i vardagsrummet! (:

Känner mig lite halvseg idag då vi endast sovit 5 timmar i natt, kom i säng strax före 4 och gick upp kl 9. Gårdagskvällens käk från Grekiska slutade med att alla satt kvar efter maten och bara pratade till efter strax före halv 1, så 4 timmars allmänt prat om livet, skratt och tårar - finns det något bättre va?

Ikväller när Köpingsfolket farit hem så ska jag ta och fixa mitt PM som handlar om män, kvinnor och arbetslivet för det ska vara inskickat innan kl 12 imorgon. En stilla undran i mitt inre säger; Hur ska det gå till Malin?! ;-) Nejdå, det kirrar jag helt klart för jag har börjat och är på god väg och dessutom är det intressant! :-) Denna vecka är det endast måndag, tisdag och onsdag som gäller i skolan sen tar jag L-E-D-I-G-T till den 13e när hemtentamen ska diskuteras på ett seminarium. Okej, Ledig är väl att ta i eftersom att jag har hemtenta att skriva på, men i alla fall! :-)  

Till Elin som frågat om min hårfärg så har jag Kastanj, rödbrun ton = me like :-)
Färgen börjar dock sakta mattas ur så jag får ta och slänga i en ny innan jul!

Vårt fina luciatåg i fredags ;-)

Lördag 20.30

När Kacklarn skriver såhär på Betapet så smälter man;

Jag har bara en sak att säga till Kacklarn...
I LOVE YOU TO! ;-) <3

Annars då.. Börjar få lite ont i halsen, men det är ingen big deal tror jag :-) För att fokusera på det positiva så var det ett trevligt 18-årskalas med massa skratt, prat och gott som väntat - dessvärre är man inte mer än människa och kan inte dela på sig för att hinna med att sitta en stund och prata med alla när man är över 20 pers, men men, får väl ta och catcha upp mer vid jul. Just nu sitter jag och Robin i mitt gamla rum vid varsin dator, duellerar i frågesport mot varandra och inväntar käk från Grekiska kolgrillsbaren, inte illa alls utan massa yummieyummieho - man får passa på när det bjuds! ;-) Sen tackar vi för oss för denna gången och glider hemåt Öret!

Imorgon kommer pappsen och morfar till oss i Örebro för att fixa lite grejsimojs som vi själva inte är kapabla att göra, skönt att man har kunniga runt sig att ta till sin hjälp när ens egna kunskapsområde är lika med noll! :) Fast å andra sidan så lär man sig ju aldrig om man aldrig försöker...



Lördag

Hej på er!

Att Erik Grönwall vann idol igår har vi inte gått någon förbi antar jag! Riktigt skön vinnar-låt tycker jag :-) Trots att jag vanligtvis brukar ha så mycket åsikter om tv och medverkanden i olika tävlingar så hade jag faktiskt ingen favorit igår i idol-finalen, även om jag hejat på Erik rätt igenom så var båda varit värdiga vinnare i mina ögon. Men kul kul att Erik höll genom hela tävlingen helt klart! :-) En riktigt bra fredagkväll med det bästa sällskapet i form av min älskade R igår, vad vore jag utan dig va! :-) <3

Idag bär det som sagt av till Köping, rättare sagt om en halvtimme så jag får la ta och speeda på lite snart så Robin inte får stå och stampa i hallen av väntan som han allt som oftast brukar få göra när det gäller mig! ;-) Det ska bli schysst att åka "hem" och träffa gamla kära ansikten, prata, skratta - och inte minst äta gott! Är man slav under det goda så är man... Vi har så pass många som 7 presenter med oss till födelsedagsbarnet, hoppas han blir glad! Det sägs ju att kvalité går före kvantitét, men även om presenterna är många till antalet så känns det som att alla är bra faktiskt! :-) Alla har sin speciella nisch.

Det var längesedan jag hade kjol så det får det bli dagen till ära! :-)
 

Fredag 17.55

Hej och hå, vilket sjå! .. Ja, ett sjå kan man verkligen säga att det varit idag - på ett bra sätt måste jag dock inflika med att säga och poängtera så ingen tror att jag gnäller över att behöva göra annat än att sitta i soffan ;-) Höhö.. Men jag ska inte sticka under stol med att mina stackars fötter och ben är måttligt trötta nu, lyckligtvis så slipper dem anstränga sig något mer idag så det gör inte så mycket - kan rent av vara lite skönt att vara trött när man ser på tv kan jag tycka :-) På tal om sjå förresten så är väl det ett väldigt konstigt ord?! 

Lalala, vad jag längtar till om en timme när vi ska börja laga tacosen... Nog för att tiden brukar gå rätt så fort i vanliga fall men just nu känns det som att det kommer att bli en väldigt seg timme! Får ta och spela lite alfapet så länge. Ikväll kan ni lita på att jag verkligen kommer att inta min roll som soffpotatis, det tycker jag minsann att jag lugnt är berättigad efter en riktigt bra vecka från min sida! ;-) *Klappar mig själv uppmuntrande på axeln*
  
Pratade med bror som är nybliven 18-åring, det såg ut såhär:

Konstaterande: Övertaggad skolkande grabb?! ;-)

Förövrigt så växer denna låt i mina öron...
(Dålig video men det är låten som spelar roll va)


Fredag 08.46

Hej fredag!

Sitter här i soffan framför tvn och zappar mellan The Voice och MTV som jag gör varje morgon samtidigt som jag klappar mig belåtet på min mätta mage som nyss fått i sig en riktigt stadig frukost för att jag ska stå mig ett tag eftersom att vi har vårt luciauppträdande idag. Hoppas det blir lyckat och som vi tänkt oss! ;-) 
Efter lussandet ska jag träna och skriva PM innan jag tar helg med tacos, vin, idolfinalen och allmänt fredagsmys med min bästa Robin! Imorgon bär det ju av mot Köping för kalasande, me like kalas, träffa alla godingar och äta gott. Men innan vi glider in hos familyn ska vi luncha på Falkboet, grääjt! :-) Det är mina närmaste planer... Vad ska ni göra i helgen rååå? =)

Avslutningsvis vill jag säga; GRATTIS DITT LILLA GLIN! ;-D
(Har skickat en fin och rimmande grattis-hälsning på Magazin24.se ;-) )

Torsdag 20.45

Jag är en riktigt tv-nörd, det är inget nytt för varken er eller mig. Just nu är det sista avsnittet/finalen av "Mammas pojkar" i full gång och eftersom att jag följt det varje vecka så sitter jag förväntansfullt och väntar på att se vilken partner killarna ska välja. Jag har ju mina förhoppningar såklart och det är att Tim ska välja Victoria, att Christian ska välja Martina och när det kommer till Bobby så ska han inte välja någon ;-) Julia är så brutalt jobbig... Så jag håller nästan på Jane faktiskt, om han ska välja någon - även det inte heller känns rätt. Nåja.. Hehe.. Efter upplösningen av detta program så är det dags för nästa såpa - Paradise Hotel, där det ju är parcermoni ikväll! :-) Wiho! Hata Fransceska!?!?

Imorgon fyller min bror 18 år, det är la lite kuuul! :-) Det känns faktiskt som att det var rätt nyligen jag själv fyllde 18, tog krog-oskulden och skulle fixa körkort så det känns lite underligt att det redan nu är det hans tur eftersom att han är min lillebror! Men ja, jag säger ju det, tiden går snabbt! På gott och ont! =) Imorgon får han fira 18årsdagen på sitt sätt, sen på lördag är jag, Robin och övrig släkt och vänner välkomna för att gratulera med gott att fika, käka och dricka. Vi får väl se om vi kanske till och med stannar kvar över natten.

Nu måste jag passa på att göra massa grejsimojs i pausen - hänga tvätt, packa grejer inför morgondagens lucia-framträdande, slå in paket, skriva PM, städa... Haha.. Hinner jag? ;-) Noway, sitter kvar här, det får ordna sig på något sätt sen!


Torsdag 09.19

Tjoflöjt!

Morgonstunden denna morgon har varit till belåtenhet och jag blev klar värsta snabbt! Idag slapp jag gå upp före 7 och fick sovmorgon till strax före 9 istället, tänk vad två timmar extra kan göra gott! :-) Dessutom har jag kunnat poppa bra musik eftersom att Robin inte är hemma och det hjälper även det på traven till en schysst start på dagen. Idag äre bara 10-12 som gäller på Universitetet och därefter dansträning/luciaträning eftersom att jag är med i GIH:s Luciatåg, nice shit yao. Sen äre helg.. igen.. ;-) Herregud vad tiden går, snart får jag gråa hår! Nödrim ;-)

Idag är det Nobeldagen och jag har min Malin-namnsdag, dessutom är det endast två fjuttiga veckor till julafton så jag måste ligga i och köpa julklappar de två veckor som är kvar... Hoppas allt löser sig, har lite små idéer åtminstone. Om bara en vecka börjar mitt "jullov", om man nu kan kalla det så. Dessvärre varken kan eller får jag koppla av helt eftersom att jag har en hemtenta hängandes över mig under julledigheten. Hoppas den inte är en allt för svår nöt att knäcka och att jag kirrar även den så man blir Godkänd på FHV A!

Sitter här och käkar clementin, är så illa tvungen eftersom att jag köpte 1.5 kg sådana igår - så nu är det clementiner som gäller morgon, middag, kväll ;-) Nejdå.. Men alltså 22 kr för 1.5 kg ser jag som en bra deal! Jag gillar mitt Willys =) På tal om ätbara saker så slog det mig att det var EVIGHETER sedan vi åt tacos här hemma så imorgon blire det just det till idol-finalen har jag bestämt och herrejisses vad jag längtar! ;-D 

Har börjat få min första visdomstand, cooolt! :-) Hoppas den inte orsakar mig allt för mycket smärta.


Tuesday 21.50

Tjoppsan hoppsan va!

Paus i DH = Ypperligt för lite bloggskriveri! :-)
Först och främst måste jag glatt meddela, eller rättare sagt skryta lite om att jag faktiskt mot förmodan klarade tentan och det var en rejäl lättnad vill jag lova! Så nu kan man kötta framåt igen med ryggen fri från det gamla och inte behöva blicka tillbaka på det! Känns fett nice att vara godkänd på alla moment såhär långt, nu fortsätter vi i samma takt så ska det nog även det här gå vägen till slut!

Imorgon börjar jag runt 8 igen och jag längtar inte ett dugg kan ni lita på, vilket förstås inte är så konstigt eftersom att det är på tok för tidigt att gå upp såhär års med tanke på mörkret. Nog för att det gick smärtfritt att kliva upp runt 7 imorse, men jag känner redan nu att morgondagen kommer att bli en hård motvind, och detta beror på att jag kommer att lägga mig senare ikväll, Robin kommer inte gå upp samtidigt som mig som han gjorde imorse och då kan jag inte ha på massa pepp-musik heller - så ja, pain in the ass väntar mig imorgon liksom. Kul.. Kul att vara människa..


Tisdag 07.30

Goder Morgon alla pigga och glada! :-)

Tro det eller inte men just pigg och glad är jag faktiskt, trots att det är väldigt tidig morgon och fruktansvärt mörkt ute! Det är inte riktigt likt mig att känna mig levande och positiv vid denna tid, men idag hade jag medvind och det tackar jag för. Min teori till att jag är pigg är att jag gick och la mig i god tid och Robin gick upp samtidigt som mig i morse - och således blev det inte lika jobbigt! :-) Det kan ju även bero på att det inte är något som segar ned mitt kroppssystem eftersom att jag återigen börjat röra lite på mig och äta någorlunda bättre än tidigare.

Idag är det skola som gäller 8-12, gillar't, för då återstår som jag nämnt förut typ hela dagen när man kommer hem. Efter skolan idag blire först träning, lika bra att göra den biten när man redan är i farten för annars finns risken att man åker hem och segar ihop till den obotliga soffpotatis man är. Det blir rätt mycket soff-tid idag efter att jag genomfört träningsbiten, jag och Robin ska kolla på film som vi hyrt och sen är det ju tv-kväll med DH, Christine, Brothers and Sisters. 

Känns på något sätt som att det snart är helg igen?
Ack, så livet svischar förbi! ;-)
Håll tummarna för att jag klarat tentan btw!


Måndag 1

Tjoho!

Så var en ny vecka i rullning... För att vara typiskt svensk och prata väder så måste jag ju medge att veckan faktiskt gärna kunnat börja mer uppmuntrande vädermässigt, men det är inget vi råder över så what to do!
Helgen som passerade var fylld till max med allt från två innebandymatcher, bio,god matlagning, filmmys, umgänge med vänner och sist men inte minst - den stora julkonserten på torget här i Örebro där runt 20 000 samlats för att se och höra Charlotte Perelli och Brolle bland annat, och det var så himla bra och bidrog verkligen till mer julkänsla. Ni som inte var på plats får se konserten på tv i jul! :-)
Det är roligt att läsa om vad Charlotte skrev i sin blogg om konserten såhär i efterhand tycker jag! http://charlotteperrelli.chic.se/2009/12/o-helga-natt/

Idag är jag ledig och ärligt talat så är det lite segt måste jag säga, men så är det väl så att det blir vad man gör det till ;-) Ska väl ta och göra vettiga saker som att träna och börjat skriva lite på mitt PM om arbetslivet för kvinnor och män i eftermiddag.
Imorgon får vi förresten reda på resultatet på tentan som vi skrev för några veckor sedan. Jag känner mig både rädd och förväntansfull inför att få reda på hur det gick, är nämligen helt säker på att jag kuggat på ena delen av tentan. Men förhoppningsvis gick den första delen bra så... Ja, vi får väl se.. Vore en ofattbar tur om jag klarade båda delarna, men det vågar jag inte hoppas på.

Nu ska jag göra spagetti och falukorv till Robin kommer hem :-)


Söndag

Jag vill bara säga en sak...
Jag är så glad, så kär
Mitt hjärta slår
Det finns ingen plats jag hellre vill vara på än här och nu
Jag älskar dig <3


Lördag

God morgon, god morgon
Hör fåglar sjunga glatt god morgon, god morgon i kör!

Nej, så är det tyvärr inte riktigt. En dag som denna skulle man nästan behöva några fina och glada fågelsånger för att komma upp ur sängen eftersom att det är förfärligt mörkt och grått ute idag. Hade jag inga bättre planer för mig idag så skulle jag utan tvekan ligga kvar i sängen ännu, med täcket långt över huvudet. Men idag har jag faktiskt planer som slår sängliggandet, inga skrytsamt storslagna, men väl värda att stiga upp för! :-) Dagen idag ser ut som följer för min del; här närmast ska jag ta en cykeltur till stan för att inhandla lite smått och gott, sen blire hem och laga och äta en god lunch med älsklingen nr.1, efter maten ska vi åka och kolla på innebandymatch som i sin tur sedan följs av bio - Luftslottet som sprängdes. När vi väl kommer hem blire soffan all the way to bed för å glo på Robinson och annan bra skit :-)

Gårdagskvällen var förjävla trevlig alltså om man får uttrycka sig så, och det får jag ju eftersom att detta är min blogg med mitt språk! :-) Diana och Jossan kom över, inte bara med sig själva utan dukade upp med godis, cola, kladdkaka - och ingen var nöjdare än jag kan ni förstå ;-) Vi glodde Idol och rockade Guitar Hero, jag stod för sången och de för gitarrspelandet.

My Love <3


Fredag

Idag gjorde Robin sin sista dag på praktiken, sköönt, då får man se mer av hans nuna här hemma ;-) Men till saken nu, som tack för tiden han varit där så fick han ett häfte från eleverna med korta brev och teckningar. Jag må erkänna att jag blev lite rörd när de skrivit att Robin skulle hälsa mig, att de ritat Robin hjärta Malin osv :-) Jag vill också praktisera med barn, även om de kan vara pain in the ass sometimes så får man så mycket tillbaka!

     


Torsdag 1

God Morgon!

Det ser ut som ett riktigt vinterland utomhus idag! Vitt i träden, vitt på marken, vitt i buskar och vitt på taken - med andra ord en fröjd för ögonen!
Idag har jag på något underligt sätt påsar under ögonen, hur gick det till? Jag som gick och la mig i god tid och sovit 8 timmar, det ska jag banne mig inte göra något mer om det resulterar i påsar! ;-) Jag ska snart dunka lite Groove Coverage för att vakna på riktigt, det är lika bra att passa på när Robin inte är hemma eftersom att den slags musiken inte tillhör hans favorit direkt. Jag ska väl även måla fransarna och försöka sminka över påsarna, för att ligga med gurka eller kalla tepåsar på ögonen har jag inte tid med ;-) Att massera för att öka blodcirkulationen sägs ju också fungera? 

Idag har vi seminarium, det ska bli intressant! Jag är laddad att försvara mitt PM om det skulle komma några taggar i sidan för något jag skrivit, hehe ;-) Sen är det helg! Jag har la inga specifika planer, mer än att mest ta det lugnt och ha en vit helg med lite julklappshandling hoppas jag. Vi pratade lite löst om Idol-kväll hos mig imorgon men vi får väl se -  jag hoppas åtminstone att det blir av för det vore angenämt så jag ska fråga girlsen igen idag! På Söndag ska jag iaf kolla på derbyt mellan ÖSK - Lillån med Anna, GO ÖSK! Hoppas Robin får stå, det vore heeeel-grymt isf! Det får han reda på efter träningen ikväller, håll gärna en tumme eller två vettja ;-) Annars äre ju grym stämning vid derbyn, ofta fullsatt, heta känslor, prestige.

Idag gick jag ett lok i chokladkalendern, tuff tuff!

Onsdag 3

Ikväll tänkte jag för ovanlighetens skull försöka vara disciplinerad nog att gå och lägga mig i hyffsat god tid, så snart ska jag stänga av tvn, datorn och duscha, och därefter krypa ned tätt intill brevid den bästa jag vet<3 Det är något speciellt med att duscha och sova efteråt tycker jag, man blir så varm och lugn inuti som gör att det blir lite extra skönt att krypa ned under täcket :-) För att avrunda dagen som passerat passar det ju sig ypperligt att göra en liten lista:

3 bra saker jag gjort idag:
Lagat matlådor
Tränat
Varit glad

2 saker jag är tacksam för idag:
Min underbara sambo
Mina vänner

1 sak som jag behöver hjälp med:
Att göra massa saker i vårt hem...
Förhoppningsvis kommer fixar-pappa på Söndag.

På tal om pappsie... Här är han! ;-) <3


Onsdag 2

Eftersom att kylan biter väl just nu så kom jag att tänka på vad vintern innebar när man yngre. Ett bra exempel är t ex att man fascinerades över ångan/röken som kommer ur munnen när man andas och pratar när det är kallt ute - gud vad jag undrade hur det kunde bli så när jag var mindre innan jag förstod kemin av vattenånga osv ;-) Sen må jag erkänna att man tyckte att man var lite häftig när man låtsades röka... Höhö.  

En annan sak jag minns från mina yngre år är att jag tyckte att det var "coolt" att gå på vattenpölarna när de frusit till is för att det knastrade så gött när de gick sönder - och man kunde verkligen inte låta bli!
En bra historia om just detta är när jag och min gamla vän Elin skulle gå till skolan på mellanstadiet och på vägen dit så hittade vi just ett sånt riktigt bra ställe med schyssta isar, så vi gick dit och börjar kliva och hoppa, och självklart var en av dem där isarna vattenfylld och jag trampar igenom och hela mina skor fylls med vatten... ! Haha, klantigt. Så det var bara för oss att vända på klacken och gå hem till mig för att byta skor och strumpor. Eftersom att vi då insåg att vi skulle komma försent till skolan så försökte vi att ringa dit för att meddela vår sena ankomst, men ingen svarade eftersom att skoldagen redan börjat och alla var på lektion.
När vi väl kom fram till skolan och försökte förklara för vår klassföreståndare varför vi var sena så började vi dra den värsta och mest osanna rövar-historia jag någonsin berättat istället för att enkelt säga som det var. Just nu minns jag inte vår påhittade story så väl, men jag minns att vi sa något i stil med att vi hade hoppat upp i skopan på en plogbil, som hade tagit oss till Hallstahammar och sedan hade vi varit tvungna att ta flyget/helikopter till Köping igen. Tror ni vår lärare trodde på oss? Självklart inte, hon gav oss onda ögat och sa att "vaaarningslampan lyyyser". Men vi tyckte det var jättekul och våra tungor var nog svarta av lögn! ;-)

2006-08-18: Lite äldre, lite förståndigare ;-P

Onsdag 1

Hu hu hu vad kallt det är ute idag! Vad hände? Jag hann inte med alls! Det sa bara kabooom och slog till fort som fan när det blev December, hur kan vädret veta att vi byter månad?! Finns det vädergudar som har ett finger med i spelet som jag länge anat? .. Nåja, vädergudar eller inte, det är ju inte direkt så att man går ut i onödan. Nog för att det kan vara skönt med frisk luft och att det nyper lite i kinderna ibland, men nu såhär i början när man ännu inte vant sig så är jag lite anti, ge mig en vecka så ska nog detta gå också :-)

Kylan under natten hade såklart bidragit till att växlarna på cykeln fryst inatt - på ingen mindre än ettans växel - vilket resulterade att färden till skolan gick långsamt och att jag var väääldigt varm/svettig när jag kom fram eftersom att jag trampat febrilt utan att komma någon vart, men å andra sidan kanske man ska se det som något bra och vara glad för då slapp jag ju frysa iaf! :-) Idag har jag iaf ställt in cykeln nere i källaren så växlarna tinar till imorgon.

Idag händer det inte så mycket antar jag.
Lite träning, hemmasysslor, tv-kik, data, kanske gör någon skoluppgift...
Orkar inte ta mig ut på stan som jag egentligen tänkt när det är såhär kallt!

 


Tisdag 3

Har nyss tittat på årets julkalender som ska visas nu framöver varje dag till julafton - "Superhjältejul". Även om jag inte kommer att följa den så var jag tvungen att checka om den håller måttet, även om ju jag ärligt talat inte lär vara den bästa domaren eftersom att jag inte längre är barn, och jag har redan som liten Malin sett så många bra och riskerar att jämföra årets med de jag minns från min barndom. Och ja, det jag kan konstatera efter att ha sett det första avsnittet är att det faktiskt märks och känns att man trots allt är 20 år och inte en dag yngre, och tur är väl det. Hehe. Hoppas barnen gillar den iaf! :-) Min julkalender-favorit är som för många andra "Mysteriet på Greveholm"! <3 Ska önska mig den filmen i julklapp, det är ett som är säkert! :-)

På tal om film så ska jag&min älskade gå på "Luftslottet som sprängdes" senare i veckan, det ser jag fram emot - dels för filmens skull och dels för att det är något speciellt med bio, det är liksom lite festligare än att se film hemma. Fast å andra sidan så går det inte att sticka under stol med att det finns fler fördelar med att glo på film hemma i soffan för då kan man kramas, gå på toa, pausa, lägga sig ned, ha ett mysigt täcke... Jag hoppas iaf att den håller ungefär samma mått som de tidigare filmerna, har hört lite blandade recensioner från olika håll så man får väl se vad man själv tycker!


Såg förresten på reklamen tidigare att de söker deltagare till svenska versionen av Biggest Loser, fett kul, jag längtar till de börjar sända det även om det väl förmodligen kommer att dröja något år innan det sker, men iaf, jag väntar :-)


Tisdag 2

Ojojoj, riktigt aktiv idag - inte likt mig! ;-) Men någongång ska man väl förvåna sig själv! Har varit i skolan, shoppat och avslutningsvis tränat, känns skönt att vara helt slut i kroppen och veta att man faktiskt gjort något idag! Hehe, jag är så söt! :) Så efter en hel dag utanför hemmet och från min bästis soffan så tänker jag inte lyfta min kropp härifrån förän det är läggdags om man bortser från eventuella toapauser. Men först ska jag ta en lååång dusch innan jag tar täcket och lägger mig och glor på Desperata Hemmafruarna, Christine, Brothers and Sisters, Andra Avenyn osv :-) Åh så härligt det ska bli!

För övrigt så fyndade jag tre trosor som var på rea på min lilla shoppingtur. Så för tre st fina fick jag ge det ynka priset 69.50 kr - och det känns ju nice eftersom att man vanligvis brukar få ge just det priset för bara ett par :-) Ärligt talat så är jag en riktig "troso-man" - jag har med andra ord väldigt svårt att inte köpa ett par när jag är ute på vift ;-) Köpte även presenter till min broder, vad kan jag ju förstås tyvärr inte skriva här ifall han skulle ha vägarna förbi. Men jag kan säga att jag är riktigt nöjd iaf! :-) Nu återstår bara nästa problem - julklappar till alla... Funderar på att ta mig en tur upp på stan även imorgon. Eller om jag har tillgång till bilen, då blire ut till Marieberg.

 

Tisdag 1

Hej och välkommen till oss December månad! :-)

Idag känner jag mig glad, taggad, bra inställd och öppen! Fett skönt! Vissa mornar är det bara så att man vaknar som en sol och hoppar upp ur sängen - och mornar som dessa är verkligen guld värda minst sagt! Det kan göra en hel dag om morgonen börjar på rätt sätt tycker jag. Jag undrar vad det är för nånting som gör att jag känner mig lätt och skuttande idag... Har lite teorier:
- Är det för att mitt undermedvetna vet om att det är tv-kväll ikväll?
- Är det för att det inte regnar eller är grå himmel, utan rent av lite sol idag?
- Är det för att jag får 20 500 kr imorgon?
- Är det för att jag nyss tagit första biten i chokladkalendern?
- Är det för att jag har världens bästa sambo?

Wellsie, något är det i alla fall, det känner jag ;-) Och det spelar ju egentligen ingen roll att jag inte vet vad det är som får mig känna såhär - huvusaken är ju faktiskt att jag känner det och inte går runt som en surmule! :-) 

Två föreläsningar idag, hoppas de är okej så man inte somnar!
Efter skolan ska jag träna, det är hög tid må ni tro...
Efter träning blire till stan och belöna mig själv för att jag är så glad! ;-)
Sen är jag ju väldans bra också, såklart. Höhöhö.

Så här kände jag INTE imorse - för en gångs skull...

Måndag 2

Hm.. Vad har hänt med mitt planerade aktiva bloggande på typ 3 inlägg om dagen?! Känns ju spontant som att jag kan kyssa mitt mål på 730 inlägg hejdå redan nu! ;-) Jag kom in i någon anti-bloggande-svacka... Men nu känner jag att jag skulle kunna trycka ur mig några igen :-) Kanske för att jag fått annat ur världen och nu kan tänka på annat...

Nu är mitt lilla PM färdigskrivet och blev väl okej! I jämförelse med det tidigare PMt vi hade så har denna uppgift mer känts som en läxa/läxförhör eftersom att den inte var lika omfattande så ja.. Vi får väl se hur det går :-) Om man ögnar igenom de övriga i klassens PM så verkar det tämligen som att dem tagit uppgiften på samma sätt som jag så det är ju skönt! Då är man inte själv om att vara ute och glida som Bambi på hal is - ifall att det skulle vara så. Jag brukar jämt tänka "Det finns alltid någon som är sämre än mig", vilket är en skön inställning tycker jag ;-) Haha, schysst, bra självförtroende!

Imorgon efter frukosten får jag och många med mig öppna första rutan i chokladkalendern! :-) Ska nog ta och krypa ned bredvid min älskpälsk och sova nu så morgondagen kommer snabbare ;-) Imorgon efter föreläsningarna ska jag nog glida upp på stan och köpa presenter till min brother som fyller 18 om 1 ½ vecka... Förhoppningsvis hittar jag något i julklappsväg också, eller varför inte till mig själv ;-)


Sommar, jatack!


RSS 2.0