Torsdag

Idag har det varit en bra dag, amen! :-) Kan kanske bero på den fina starten dagen fick. Började nämligen dagen med en härlig promenad i höstsolen med min älskade Rob, vi gick hand i hand längs med vattnet i stan och pratade - och det var minst lika mysigt som det låter :-) Lite skön kvalitetstid sådär. Och tro det eller ej, men det var faktiskt HAN som gav förslaget på en promenad! Det verkar onekligen som att ränderna kan gå ur en zebra trots allt ;-) Min favorit-zebra! När vi kom hem åt vi lunch - Robin gjorde egna tacoköttbullar och sen latade jag mig hela eftermiddagen som man får göra när man är ledig och fri från andra sysslor att göra. Läste bok, kollade tv, datorerade och beställde kurslitteratur för 1300 kr... *Bröl* :-P Men, det är väl en bra investering som man har användning av I guess. 

Nu på kvällningen bröt jag min bekväma lathet och gjorde en bra uppoffring om jag får säga det själv och även ge mig själv en klapp på axeln för! Klockan var 18.20 och jag befann mig i soffan ätandes tortillachips och plötsligt fick jag ett infall att jag skulle byta ut 30 minuter i soffan mot 30 minuters intervaller! Hur ofta händer det att man tänker så? När man ligger bekvämt i soffan som jag gjorde så är det extremt lätt att fastna i att bli kvar just där i soffan än att ta sig upp, sätta på sig andra kläder, snöra på sig skorna och gå ut. Jag tänkte; vafan, de där 30 minterna kan jag fan förvalta på annat och bättre sätt än att ligga kvar här och glo på något meningslöst program på tvn - SO I DID! :-) Och så nöjd jag var när jag kom hem över att jag tog mig en liten tur, det var ju bara 30 minuter liksom, typ ingenting men ändå så var det 30 bättre minuter än soffminuter. Less is more brukar man säga, och det stämmer ju! Less is more than nothing at all! Vem har sagt att man måste köra en work-out på två timmar?

Nu har jag nyss kollat på första delen av Biggest Loser-finalen och häpnat över alla fina förändringar deltagarna har gjort - det bevisar verkligen att ALLA kan och det är ALDRIG försent att vända livet i en mer hälsosam riktning. NU: Idol och macka med te! =)


Onsdag

Hej vänner!

Som planerat begav jag mig ut på promenad idag efter lite mer än tre veckors inaktivitet, kunde inte valt en bättre dag vädermässigt; klarblå himmel och strålande solsken bäddade för en härlig vända. Och mjaau så härligt det var att röra på benen till poppig musik och inandas frisk luft! Det kändes som att jag flög fram av glädje och jag smålog typ hela vänden av harmonin i min kropp - det var faktiskt lockande att ställa sig och skrika; Hej Örebro, ser ni mig, jag är tillbaka! :-D Nu kommer ni se mig promenixulera runt i omgivningarna igen! För mig är promenader så mycket mer än en bra motionsform, det är ett ultimat sätt att samla sina tankar och kraft samt att bearbeta saker, få frisk luft och inte minst nedstressande. När jag går och springer är jag i min egen värld, då är det bara jag, min kropp och musiken i mina öron :-) I love it!

Att jag fortfarande har lite äcklig-färgat sno och att en visdomstand is giving me a hard time gör verkligen ingenting just idag, för idag är jag glad, stark och mår bra och det är allt jag ska fokusera på resten av dagen! Jag ska njuta över att vara frisk, att alla omkring mig är friska, att jag har en underbar sambo, en fin lägenhet, att tvättkorgen är tom, att lägenheten är hyfsat städad och att jag inte har något skolgöra att ägna mig åt. Att den kommande vintern spås bli den kallaste och längsta vintern på tusen år är en annan femma - den dagen den sorgen liksom och det får vi ta itu med sen om det ens sker för idag tycker jag att vi ska glada oss över livet! :-) Kanske har man inte den bästa ekonomin, snyggaste kroppen eller alla de kläder man vill ha - men bara vi har pengar så vi klarar oss, en kropp som fungerar som den ska och kläder som är hela går det ju faktiskt ingen nöd på oss. Alla har vi något vi är glada över, eller hur? :-) Stort eller litet, spelar ingen roll, glädje som glädje.

 

Tisdag

Nu har jag äntligen skickat in uppgiften jag skrivit om! :) Jag brukar alltid vänta med att skicka in uppgifter till ungefär i sista sekund även om jag redan är klar, det gör jag för att vara helt säker på att jag inte kan göra något mer, annars är jag rädd för att gå runt och grubbla över om jag har med allt jag ska och gräma mig över saker som jag kommer på att jag skulle nämnt. Jag blev lite sisådär-nöjd med uppgiften. Man hade väldigt lite utrymme att använda sig av, men det är ju inte mängden som avgör utan kvaliteten på det man skriver så när man bara har några få sidor att fatta sig på så tar man endast med det som är relevant och viktigt. Med andra ord var detta en lite jobbig upgift för en ordbajsare som mig, jag vill liksom ha med allt bra jag tycker och tänker, hihi :-)

På tal om skolan så har det nu blivit hög tid att söka till vårens studier, vilket känns lite lustigt eftersom att man nyss kommit igång med skolan för hösten och nu är det redan dags att tänka på den kommande våren. Jag är lite osäker på vad jag vill läsa i vår. Vi är rekommenderade att läsa kursen Hälsa i arbetslivet, men det intresserar mig inte så värst mycket och är dessutom inte det jag vill syssla med sen så just nu lutar det åt att jag nog bojkottar den och satsar på något jag tycker är intressantare. Dock tror jag att den kursen är givande att ha i ett cv när man söker jobb, det öppnar möjligheter åt andra håll än mitt tänkta håll, för har man läst om hälsa på arbetsplatser kan man rekryteras till en arbetsplats eller ett företag och ansvara för företagshälsan och att främja goda arbetsförhållanden. Gaah, vad svårt det ska vara... För även om man ska/vill sätta sitt egna intresse först så måste man tänka på vad som gör en attraktiv att anställa och vilka kurser arbetsgivare letar efter - man vill ju liksom ha intressanta strängar på sin lyra! En annan kurs som låter intressant är Aktiv hälsoutveckling - men den är på distans - vilket både är bra och dåligt. Då kanske jag skulle kunna jobba vilket jag gärna skulle vilja! Frågan är hur den studieformen skulle funka för mig, och det vet man ju inte förrän man provat. Jag är ju rätt bra på att sitta vid datorn och sitta hemma och arbeta så kanske skulle det funka - bara man har disciplin. Gah.

Kan fabror Frej ta fram något ur fickan som hjälper mig? :)

Söndag

Igår kväll avnjöt jag och Robin en mysig middag och pratade bland annat en del om framtiden, vår gemensamma framtid och vårt liv tillsammans - finns det något härligare än att se framåt, längta och planera? Vi skrev bland annat en preliminär inbjudningslista till vårt bröllop ;-) Hoppas att det inte betyder otur att göra det i såhär pass god tid bara! 

Annars då? Jodå, jag hostar nästan inte alls längre och det är helt underbart. Det som är kvar att bekämpa är det eländiga snoret, snoret from hell. På onsdag ska jag äntligen bli lite mer fysiskt aktiv igen genom att gå min vanliga runda på 8 km - behöver jag ens säga att det kommer att bli underbart? Röra på benen, lyssna på musik och inandas frisk luft i över en timme. Kan mycket väl förivra mig och dra igenom några övningar på pilatesbollen också, det kan väl inte skada?

De tre timmar som återstår fram till "Ensam mamma söker" ska jag ägna åt min uppgift, och för omväxlings skull ska jag banne mig lyckas med bedriften att vara effektiv! Har nämligen tyvärr en förmåga att råka klicka mig in på andra sidor under tiden jag skriver och det gör att allt går mycket långsammare än vad det skulle kunna ta om jag blivit utrustad med självdisciplin och koncentration. Antar jag blivit utrustad med andra bra egenskaper istället! :)

Lördag

Tjenamors!

Det må visserligen vara lördag idag men jag har faktiskt varit vaken sedan halv åtta i morse, kunde nämligen inte somna om när Thompa och Robin klev upp för att bege sig mot deras match mot Lindås i Göteborg. Så jag hämtade datorn, la mig till rätta i sängen igen och har ägnat hela förmiddagen åt den där förbaskade skoluppgiften, men det har gått brabra, är på god väg tror jag! :-) Med jävlar i namma och motivation går allt! Nu har jag en liten lunch-paus, sen köttar jag på med uppgiften igen, heja! Eftersom att Robin är borta ska jag ta tillfället i akt att äta fiskbullar, potatis och kokta morötter :)

Egentligen skulle jag ju haft mina tre barngrupper i detta nu, men trots att det är svinkul och att jag typ får dåligt samvete över att avsäga mig från att leda idag så går faktiskt hälsan i första hand. Tre timmars utevistelse och lek skulle sätta spår och sätta käppar i hjulet för min tillfriskningsprocess - och det är ju liksom på tiden att jag eliminerar alla tecken på sjukdom totalt en gång för alla - så då får man helt enkelt prioritera och välja bort de saker som motverkar denna process - även om det betyder att man väljer bort något man tycker är kul. Sen finns det ju smittorisk och det är inget man vill riskera att utsätta barnen för, och sen framstår man ju inte så särskilt bra eller professionell om man står där och hostar och snörvlar med täppt näsa när föräldrarna både ser och hör en. 

Följer live-uppdateringen från matchen i Göteborg och det ser lite trist ut hittills, 2-0 till Lindås i detta nu. KOM IGEN ÖSK, HEJA HEJA!

Till efterrätt blir det Marabous "Cookies Cream", den e god den!
(Den fungerar även som en muta för mig att skriva på uppgiften)

Fredag

Idag har jag tyvärr inte hunnit med så pass mycket på min uppgift som jag hade hoppats att jag skulle göra, men det får jag helt enkelt ta igen imorgon, eller inatt när Robin&Thomas somnat, är grymt effektiv på natten när mörkret och lugnet lagt sig. Idag har jag istället för uppgiften ägnat mig åt lite städning, och sedan haft en trevlig fredagseftermiddag med mina föräldrar, bror, Robin och Thompa. Vi avnjöt fika och glass, pratade, skvallrade och skrattade - helt exemplariskt för hur en fredageftermiddag ska se ut enligt mig! :-) Man blir så glad inombords av såna härliga stunder, mami&papi in my heart :) ♥ Nu har jag dessutom äntligen fått min nya cykel, wii! :-) Förhoppningsvis får jag behålla denna ett tag. Den nya är av märket Sjösala och är som min förra en svart typisk damtralla med cykelkorg och kjolskydd. Rejäl och skön cykel att cykla på, tummen upp!

Ikväll vankas tacos här hemma, Robin har bjudit över grabbzen så det bliver jag och sex killar runt bordet och därefter ska de lira tv-spel så då ska jag nog passa på att sätta mig i sängen i sovrummet och skriva lite på uppgiften, kanske, eller se tv och äta godis eller chips - mja, det sistnämnda låter la lite mer passande för en fredagskväll va?:) Nu ska jag inviga cykeln till Willys för att fixa lite tillbehör som man behöver till taco-moffel, behövs ju en del när sex sportande grabbar ska äta efter träning.

Glad_och_tårtätandetjej_89
 

Torsdag

Idag har jag kämpat vidare med hemuppgiften vi ska göra till tisdag som går ut på att granska etiken i vetenskapliga studier av barn och unga. Själva uppgiften i sig är väldigt simpel och inte alls svår eller tidskrävande om man har alla uppgifter, men det som ställer till det hela är att alla vetenskapliga artiklar i databaserna är på engelska så först måste man översätta allt innan man vet om artikeln ens är relevant och bra nog att använda sig av. Men det är bara att kämpa på... :-) Jag vill ju såklart dock hellre göra annat, men jag får försöka tänka att bara jag blir klar med uppgiften så får jag ju göra precis vad jag vill sen, och det motiverar lite!  

Bion igår var okej, ingen speciell hit men inte heller dålig utan lite lagom som man lika gärna hade kunnat sett den hemma egentligen - men så kan det gå när man är tankspridd och bokar man fel ;-) Meningen var egentligen att vi skulle sett Inception, men jag var lite trög igår morse och bokade den andra vi talat om, "The American". Jag och Robin slog på stort och köpte den största bio-menyn som fanns - den innefattade två fett stora drickor, största kartongen popcorn och sånadär bio-chips. Popcornen har vi typ hälften kvar av så jag ska ta och muffla i mig dem till Idol nu tänkte jag, de har blitt lite sega och jag gillar sega poppisar :-)  

Imorgon ska jag fortsätta plöja på med uppgiften och på eftermiddagen kommer mina föräldrar med min nya cykel, wiho! =) Lite fika blire också såklaaaart.

Rihannas nya låt get's me in party-mood;

Onsdag

Idag har det varit fint höstväder som lämpat sig bra för uteaktiviteter, men jag har hållt mig på säkra sidan och häckat inne för tillfrisknandets skull och försökt skriva lite på uppgiften som ska in på tisdag - det har gått lite sisådär men det tar sig sakta men säkert... :) Idag har jag inte haft något ont eller besvär med halsen, wiho, äntligen har all vila, piller och så vidare gjort susen och nu går det banne mig åt rätt håll! *Peppar peppar ta i trä* För övrigt har jag träningsvärk i magen efter allt hostande, lite omedveten "träning" är inte fel när man inte gjort ett enda tränings-dyft på mer än två veckor ;-)

Ikväll ska  jag på bio med mitt hjärtegull, mys såhär på en onsdag! :) Har fått tillbaka mitt smaksinne så jag ska nog ta och köpa något gött att mumsa på till filmen, är typ taggad, hehe ;-) Jag lyckades dock med bedriften att boka en annan film än den vi bestämt, men filmen jag bokade är nog också bra så det är ingen fara, hehe ;-)
Nu ska jag duscha och fräscha upp mig lite innan min älskling kommer hem! Ska äta ett litet kvällsmål också så att jag inte åker till bion hungrig och får för mig att köpa allt godis de har där, man vet ju aldrig ;-) 

Känner mig lite som en glad å kär tjej:)
  

Tisdag

Nu är jag ledig från skolan till 4e oktober, ca två veckor alltså :-) Har dock en uppgift till nästa tisdag, men det är ingen hemsk big deal och när den är gjord är det bara chill! Jag tror och hoppas att det kommer gynna min kropp och hälsa att sova ut ordentligt varje natt under dessa två veckor, jag ska verkligen pressa med sömnen och ligga i sängen till jag blir rastlös ;-) Min stora förhoppning är att jag ska ha återfått min hälsa till nästa tisdag så att jag kan träna hårt som ett djur de lediga dagarna sen, nåja inte hårt som ett djur för då hamnar man väl i förkylnings-träsket igen men i alla fall börja lite smått, typ gå promenads - lär ju bli ansträngd fortare än kvickt av minsta lilla efter denna pers på kroppen! :-) Halsen har känts helt okej på dagen och skapat hopp om tillfrisknande, men så kommer kvällen och då börjar halsen spöka lite igen men inte alls som förrut så håll nu tummarna för att motvinden är på väg att bli medvind! :-) Hostan och näsan är däremot inte alls okej, och pulsen är på tok för hög och skjuter i höjden vid minsta lilla.

Men vafan Mallan, nu ska du inte haka upp dig på hälsomässiga besvär - det har du tjatat nog om på sistone ;-) Det har varit en bra dag idag - har äntligen köpt en cykel och blivit klar med Hemtentan som jag och Johanna gjort, goa bullar! På tal om bullar så önskar jag att jag hade ett fungerande smaksinne så att jag kunde känna smaken av en bulle eller varför inte choklad, ååh.. Ett luktsinne skulle ju också sitta fint, men smaksinnet går före, för det är så förbaskat tråkigt att äta utan att känna smak - då kan man ju lika gärna äta gräs! Halva tillfredsställelsen med att äta är ju smaken. 
Nu ska jag fortsätta mitt nörderi på data och tv hörrni. TJAPP!

Vimmel-flickor

Måndag

Dagens dom efter provtagning på vårdentralen:
Ingen halsfluss utan nå jävla ettrigt förkylningsvirus som det bara är att vänta ut och bota med ännu mer vila, vitaminer och sånt skit. Bröl. Ge dig iväg dumma virus-gubbe, jag har fått nog nu! Antar att det är okej att klaga och känna sig mentalt trött efter två veckors ohälsa? Känner mig så brutalt ledsen, irriterad och frustrerad - nedgången som människa liksom, inte alls kul och det tar på krafterna helt klart. Jag vill vara den glada spralliga Malin som är pigg på allt! Om man ska se något positivt i eländet så är det att jag helt klart kommer att uppskatta en god hälsa mer efteråt, då kommer jag vara tacksam för varje dag som frisk och kry :) En annan positiv grej är ju faktiskt att jag kommer att tillfriskna tids nog och att jag bara blir riktigt förkyld en eller två gånger per år så efter detta hoppas jag att jag haft mitt för i år! Ska åtminstone göra mitt yttersta för att undgå att drabbas igen, ska leva väl och rätt, det är ett som är säkert :-)

Bortsett från sjukdom så funderar jag på att färga håret mörkare igen nu när hösten är i sitt intågande. Har dock inte bestämt mig för om jag ska satsa på vanlig brun eller lite mer åt rödbrun-hållet, men färgning blire i alla fall när jag mår bra igen - för att sätta punkt för det gamla och börja det nya friska eller nått ;-) Hehe, låter onekligen lite som att jag haft cancer eller någon annan allvarlig sjukdom som jag inte vill se tillbaka på utan starta om på ny kula.   

Nu ska jag dricka mer te och läsa "Midvinterblod" av Mons Kallentoft som jag köpte i förra veckan för att glömma mitt skit och istället fly iväg till mord och döda röster.

Om kärlek ändå kunde bota förkylningar...

Söndag

Så har man lett ytterligare tre timmars olika utelekar med barnen. Tiden springer på riktigt fort när man har roligt må jag säga! 
Ni som känner mig förstår att jag är i mitt esse under dessa timmar, barn + lekar/aktiviteter utgör en oslagbar kombination för mig eftersom att jag för det första älskar barn och för det andra har barnasinnet nära till hands. Idag hade vi riktigt tur med vädret, sol och blå himmel, härligt höstväder! :-) Måste ju medge att en lång höstpromenad lockar, men den aktiviteten blir det inget av då det finns risk att det kan reta gallfeber på halsen, och dessutom har jag rört på mig med barnen mer än vad jag kanske egentligen borde för hälsans skull. All rörelse kanske inte var bra, men jag tror dock att det gjorde mig gott att få lite frisk luft och få lapa lite sol, sånt gör susen, man blir mer positiv och får hopp om livet! :)

Imorgon ska jag i alla fall förhoppningsvis till vårdcentralen för att få en dom på vad som spökar i halsen, och jag hoppas verkligen att jag har halsfluss för annars är det så jobbigt att bara vänta ut, och en gnutta pinsamt är det också på något sätt eftersom att jag känner mig lite sjåpig om det inte skulle visa sig vara något värre än lite vanlig halsont :-) Men det är bäst att vara på den säkra sidan, right? Två veckor är ju liksom inte okej. Två veckors icke-tränande, fasen så typiskt alltså, jag som kämpat mig till en rätt så bra form och sen poff går man och får massa hälsobesvär som sätter käppar i tränings-hulet. Efter detta fått sitt slut måste jag ju kämpa återigen för att uppnå samma form igen, för man förlorar krafter rätt fort om man inte underhåller kroppen och dessutom förlorar man krafter på att vara sjuk. Vill inte ens veta hur jobbigt det kommer att bli att springa...

Nu ska jag poppa popcorn - det var evigheter sedan jag åt - och så ska jag krypa ned under täcket i soffan och glo på Harry Potter och Halvblodsprinsen, mys. Längtar till kvällningen när min älskade Robin-fis kommer hem och när det är Valvaka, spännande! :-) Man måste ju älska att hälften av alla facebook-statusar handlar om valet idag, känns skönt att se att det unga Sverige är engagerade.

I detta nu, jag i min ledar-tshirt; Sweden Sport Academy!

Lördag

Hey ho vänner!

Om jag skulle berätta om allt jag har på hjärta och hjärna just nu så skulle det bli snudd på en hel uppsats, men det här är ju en blogg och inget arbete så istället för att bli långdragen ska jag försöka göra en liten lägesbeskrivning och sammanfatta hur allt är och ser ut inom lite olika områden! :-)

Hälsa: Min halsjävel är ett riktigt frustrerande irritationsmoment då den gått och blivit en riktig terrorist som gör fyhelvete jävla ont när jag sväljer! Den verkar inte alls vilja lyda mina order, ingenting biter på den, varken värktabletter, halstabletter eller andra förkylningstabletter och nu har även mina öron blivit fucked up vilket gör att jag starkt börjat överväga att uppsöka läkare på måndag då det kanske är halsfluss som behöver en penicillinkur. Önskar typ att det är halsfluss så jag får botemedel och slipper lida något mer, annars vet man ju inte när detta får sitt slut, har ju haft det snart två veckor.

Jobb: Idag har jag träffat kidzen i de grupperna som jag och Silja ska leda i olika idrotter varje lördag framöver. Barnen var som de flesta barn är - små, söta, snabba, lekfulla, vissa framfusiga medan andra var blyga - och jag måste med handen på hjärtat säga att det är så givande och roligt att leka med dem! =) Imorgon är det några timmars spring och lek igen, hoppas såklart att vi slipper regn för stämningens skull! Men lite regn stör mig inte för jag har införskaffat mig regnkläder minsann och plötsligt känner jag mig inte lika anti regn längre och förstår innebörden av uttrycket "det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder".

Skola: Det tuffar på... :-) För några dagar sedan kände jag ett litet sting stress över några moment, men nu har jag/vi jobbat på lite med vår uppgift som ska vara inne på torsdag så jag känner mig lugn i sinnet. Dessutom har jag nog aldrig riktigt varit den som stressat upp mig över skolgrejer utan brukar allt som oftast ta allting som det kommer och tänka: "Det ordnar sig, det gör det alltid".

Kärlek: Har kännt mig riktigt upp över öronen förälskad den här veckan och tacksam över kärleken i mitt liv. Jag är alltid kär, men vissa dagar eller veckor känns det lite extra i hjärtat. Jag är så lyckligt förälskad i min livskamrat och jag ser verkligen fram emot att möta varje ny dag med honom! Vi utgör ett team, ett riktigt dreamteam :-) ♥

Val 2010: Imorgon är det dags att rösta för första gången, det känns lite powerfullt! 8-) Har följt riktigt många valdebatter och utfrågningar för att få kött på benen och försöka få någon rätsida på vad jag står för och vill för att kunna fatta ett beslut, men faktum är att såhär ett dygn innan valdagen är jag fortfarande kluven så jag hoppas att det står klart efter en god natts sömn.

Annars: Saknar fortfarande en egen cykel. Det är lite drygt att behöva samsas om en cykel när vi båda behöver använda cykel till skolan varje dag, men förhoppningsvis kommer jag över någon snart - det måste jag, annars får jag la ta och köpa en på Biltema!

Ikväll avslutas nollningen vilket betyder att en riktigt stor skara GIH:are håller till och festar på Högströmska. Jag avundas alla som är där riktigt rejält då det kommer ske många roliga upptåg under kvällen - bland annat tårtätartävling, sång till faddrarna, uppträdande i nollegrupperna, och andra roliga lekar. Men jag har ju en eländig hals och vill inget hellre än att den ska bli bra så jag får stanna i hemmets lugna vrå, i soffan. Well, nu ska jag försöka förtränga att öronen kittlar och att halsen smärtar. Ska tjata på Robin och Fredrik att åka och köpa glass till mig, glass är skönt för halsen - och kolsyra. Håll tummarna för att min hals blir bättre snart!

(Okej, det blev rätt långt inlägg... :D)
/En tjej som längtar tillbaka till träning

Onsdag

Min halsont verkar tamme fan aldrig vilja ge sig trots massa tvångsvila, så istället för att spendera ännu en kväll i soffan så sticker jag nu iväg på förfest i goda vänners lag - kanske hjälper det till på traven :-) Den stora frågan hos alla studenter idag är om man ska stå och köa till Hoffmeastro för att sedan hänga där inne tre timmar innan dem spelar, eller dansa loss på Strömpis till schlagers? Svårt val, Hoffmeastro är grymma live och det kommer bli svinkul för dem som är där - men jag själv väljer nog allt ett säkert kort - gamla hederliga Strömpan och schlagerzzz - det kan liksom aldrig gå fel! <:o) Denna kväll till ära ska även min sportande sambo ut och svira då det nalkas lagfest för att kicka in de nya spelarna, förhoppningsvis sluter vi upp på Strömpis mot kvällen slut och tar en sväng om!

Nu ska jag äta upp min avokado och keso och sen spana ut något att täcka min nakna kropp med, för naken om baken kan man ju inte gå när man är förkyld - fast å andra sidan kanske man inte ska göra det annars heller. Frågan är om jag ska köra på kjol eller jeans? Jag är egentligen nätt och flickig kjol-människa, men på sista tiden har jag valt jeans endast av anledningen att jag hatar att frysa :-D Så kanske ska man bryta trenden och köra på kjol för ovanlighetens skull?

Vad gör vi? Nu kör vi!

Tisdag

Sådärja, då är jag återigen nedsjunken i min favoritsoffa efter en hel dags skola och därefter jobb. Det har flytit på så himla bra idag och över min förväntan så jag känner tacksamhet till den högre makten som denna dag till ära bjöd på medvind, jag är nöjd och belåten tjej. Förväntade mig å andra sidan det värsta så då kan det bara gå bättre :-) Det småregnade både på förmiddagen och eftermiddagen vilket gjorde att jag bävade lite inför utomhos-vistelsen på idrottsskolan - men lagom till vi drog igång slog vädret om och bjöd till och med på lite sol en stund! Trodde det skulle bli kaos med alla barn såhär första gången när vi inte fått in någon struktur osv, men det var inga problem. Det här kommer bli en kul och givande höst, älskar busiga glada barn med spring i benen! :-) Åh så söta de var hela bunten!

Mmm mums, just nu äter jag en av mina favorit-maträtter, en maträtt som väldigt få i vår värld gillar; fiskbullar i hummersås och till det har jag potatis och kokta morätter - åhoj som det gifter sig i munnen min! :-) Att känna smakerna blandas i munnen ger mig nostalgi från barndomen, åt alltid fiskbullar, potatis och just kokta morötter hos mormor vill jag minnas. Hihi :-)

Imorgon börjar jag 13.15 och har bara en föreläsning, så jävla softisch! Om hälsan vill sig väl så ska jag riva av ett pass på gymmet innan föreläsningen, det är en sak som är så jävla säker kan jag lova! Både kropp och knopp är frustrerade över att jag inte tränat på över en vecka, de behöver träning för att fungera normalt så det är dags att få rätsida på den biten igen! :-)



Måndag

Måndag = ny vecka och nya tag. Måndag betyder även veckohandling och inhandling av bland annat min lilla kvällsdrog - keso och avokado - så nu har jag en ny stor kesoburk och fyra avokado att mumsa på under veckans gång, yippie and yummie! :) Nu är jag redo för kommande dagar och det behövs för den här veckan är en sån där vecka som bjuder på lite mer krävande moment, det är lite extra utöver det vanliga på agendan att göra och tackla, men det blir vad man gör det till och jag tänker inte låta något stå i vägen och orsaka hinder. Imorgon har jag två små prövningar - först ut är posterpresentation och på kvällningen är det dags för första passet som idrottsledare. Samtliga pass den här veckan är introduktion av verksamheten, oss och hösten så då ska alla ledare medverka alla dagar för att presentera sig för föräldrar och barn, men veckan därefter drar det igång - jag och Silja ska hålla i taktpinnarna på lördagar mellan 12-15!

Annars då? Jodå, det knallar på bra bortsett från en sak, och det är att min kropp och jag inte alls är överens just nu! Ärligt talat vet jag fan inte vad den håller på med och varför, och således vet jag inte heller hur jag ska lösa det utan får helt enkelt finna mig i att må lite skummt då och då, för det är lite olika från dag till dag och från timme till timme - inte normalt på något ställe alls. En sak är säker och det är att kroppen helt enkelt verkar leva sitt egna lilla liv och ger mig halsont, nästäppa, illamående, lite magont och huvudvärk i omgångar. Det är inga stora problem utan bara sådär små irriterande som inte är värt något utan bara drar ned humöret. Kan halsonten bero på visdomständerna mån tro? Jag tror mig nämligen ha läst att man kan få halsont/förkylning i samma veva... 

Hade en härlig lunchdejt med min sambo idag, kvalitetstid ♥


Söndag

Idag har jag förgyllt denna gråtrista söndag med lite shopping, det satt fint vill jag lova! :-) Inhandlade en stickad tröja, en stickad väst, ett par jeans och ett par kängor/boots - men trots dessa bra och fina saker så var det bästa fyndet ändå en mystisk presentpåse för 20 kr på Ur och Penn som jag impulsköpte av ren nyfikenhet bara för att se vad det var för smycken i den. Och när jag öppnade påsen så blev jag verkligen inte besviken utan rent av glatt förvånad och nöjd, det var väl investerade pengar må jag säga! Det var två jättefina halsband som jag helt säkert kommer använda och en fin stor ring - åh! :-) Sen innehöll påsen även ett armband som var lite halvdannt och ett par örhängen som inte alls föll mig i smaken då de var hängande och jag har lite svårt för sådana - men vad gör väl det när man fyndat tre jättefina smycken för ynka 20 kr? Kanske hade jag bara tur som fick så fina saker, men trots det så var det garanterat inte sista gången jag köpte en mystisk presentpåse kan jag säga!

Igår berättade jag ju att min första visdomstand är på gång i nederkäken, och idag kan jag meddela att jag nog har ytterligare en på gång, fast i överkäken! Så snart är jag två gånger visdomstand rikare, en uppe och en nere, stora tjejen ju ;-) Hehe.. Hur länge tar det för tänder att växa ut förresten? Det var ju ett par år sedan man fick nya tänder senast så man minns ju inte. När jag var hos tandläkarn för drygt två veckor sedan så sa hon att mina visdomständer i överkäken förmodligen skulle finna sig en bra plats och inte orsaka allt för mycket trubbel, men i underkäken kunde det tänkas bli mer problematiskt och bökigt - så det återstår nu att se om det hon förutspådde stämmer... Snälla tänder, don't hurt me!  

Nu ska jag ta en liten promenad innan jag intar soff-position i några timmar för att ladda inför den nya veckan som innebär lite allvarligare tag, jobbet startar och skolan blir mer krävande. Ikväll börjar ju "Ensam mamma söker" - wiho! Efter det vankas filmen "Eastern Promises" som går på fyran - såg reklam för den igår och tycker den verkar jättebra så jag hoppas det stämmer! Har en liten förkärlek till thrillers.


Lördag

Idag har jag varvat slöhet med effektivitet i en bra blandning.
Har spenderat lagom tid på båda delar och det har utgjort en bra kombination om jag får säga det själv! Visst fasen har jag legat och kollat på tre filmer som en riktigt soffpotatis och ätit chips, godis och jordnötsringar till det, men å andra sidan har jag även tränat, tvättat och hängt tre maskiner, städat, vattnat blommor, gjort lite skoluppgifter och småfixat annat smått och gott så det går la på jämnt ut emellan gott och ont idag skulle man kunna säga! :)

I skrivandets stund surfar jag runt på olika kläd- och skosidor och får en rejäl stor dos inspiration - och för att inte tala om suget det frambringar att shoppa lite nytt inför hösten! Så imorgon ska jag nog banne mig ta en vända i affärer och se vad jag finner, sannolikheten att jag kommer hem med något = stor, vet dessutom redan två saker jag ska köpa - ett par mörkblå jeans och ett par kilklackar.  

För övrigt tror jag att jag börjar få min första visdomstand, attans, trodde att jag kanske skulle slippa! :-)

Älsklings-Robin och hans mors lilla Ozzy :)

Torsdag

Ibland är det inte lätt att komma underfund med vad jag vill bjuda på här i min lilla blogg och vad jag vill dokumentera för min egen skull. Vad är det jag vill komma ihåg och vad uppskattar jag att läsa om när jag kikar tillbaka i mitt arkiv?

Just idag vill jag minnas all tacksamhet jag känner över livet, både så som livet ser ut idag men också hur det sett ut under mina yngre år. Jag är en lyckligt lottad tjej, mina krig och motgångar har varit få och går nog att räkna på en hand. Speciell tacksamhet känner jag till mina medmänniskor som är sådana klippor, riktiga lejonklippor, såna klippor man önskar att alla hade i sitt liv. Alla borde få uppleva kärlek, riktig kärlek, inte bara från en partner utan även från föräldrar, övrig familj, släkt och vänner. Alla borde ha någon som bryr sig om dem, ser dem och alla barn borde få gå och lägga sig lyckliga och trygga varje kväll utan oro eller klumpar i magen.
Tyvärr ser verkligheten inte riktigt ut så, och det gör mig ont, det gör mig ont att jag inte kan rädda alla från olycka och olyckliga familjeförhållanden exempelvis. Jag vill flytta alla barn som far illa till en trygg miljö, där de får en uppväxt som alla barn borde få - en uppväxt och barndom som alla barn har rätt till enligt lag. Jag skulle kunna grotta ner mig totalt i detta ämne och skriva hundramiljoner rader, that's for sure! En sak är säker, och det lovar jag er här och nu, och det är att jag verkligen kommer göra mitt yttersta i mitt framtida yrke för att förhindra att barn far illa eller hamnar i situationer som de inte borde vara i eller uppleva. Jag ska främja skyddsfaktorer och eliminera riskfaktorer så att oönskade händelser inte bryter ut. Det är mitt kall, det är vad jag brinner för och jag kommer må så bra av att dra mitt strå till stacken, att bidra och att göra gott. 

En liten Malin med framtiden framför sig... 
 

Onsdag

Dagens inlägg finns i textversion som vanligt - men även i videoversion! Jag nämner inte riktigt lika i text och bild, men huvuddragen är samma :-) Vissa orkar tyvärr inte läsa all text, så då får ni lyssna istället! Schysst va? För full upplevelse föreslår jag att man läser först och kollar sen 8-)
- - - - - - - - -
Woho, gissa vem som vaknade utan halsont idag? Jajjämen, ingen mindre än jag själv i egen hög person! :-) Vila, godis, frukt och tabletter är ett vinnande koncept, framför allt de första två - vila och godis. Skönt som fanken att det inte blev mer långvarigt än två dagar, höjden av tur. Det var förstås lite frestande att bege sig till gymmet efter skolan i ren glädje över att herr halsont lämnat min hals, men jag drog hem och la mig i soffan istället för man vet ju inte om han ligger och lurar bakom hörnet för att komma tillbaka vid ansträngning, rätt så vettig slutsats för att komma från mig. Håller mig till kombinationen vila och godis även idag eftersom att herr halsont inte verkade gilla det medan jag själv stormtrivs med det, hehe, så satsar jag istället på fredags-gym, tummen upp! Jag är väl allt en fin hälsoutvecklare va? Ena stunden är det träning och bra kost som gäller, och andra stunden softa järnet och mumsa i mig godis för glatta livet ;-) Det är en balansgång mellan gott och ont, men till mitt försvar så vinner nog den goda sidan trots allt, och vila bör man göra emellanåt - speciellt när man dragit med halsont. Punkt.

Den årliga pubrundan med nollorna genomförs idag, vilket jag fann väldigt trevligt förra året och skulle hemskt gärna velat medverka även i år, men jag håller mig på den säkra sidan och stannar hemma för hälsans skull, vuxet eller rent av torrt beslut av mig? Å ena sida kan man resonera som så att man bara lever en gång och lite halsont har ingen dött av - men å andra sidan så vill jag så gärna fortsätta må bra och hindra det från att bryta ut igen - det finns fan inget bättre än att må bra, det är värt så mycket! I vilket fall som helt så betvivlar jag inte en sekund att kvällen blir fin på sitt eget sätt ändå för jag och Robin ska se film och dricka lite vin, allmänt mys och kvalitetstid såhär mitt i veckan :-)

Skolan lunkar på som den ska, inga stora protester ännu! :)

Världens bästa mami som fyllde år igår :) ♥

- - - - - - - - -  - -
Videoinlägg:

Tisdag

Igår när jag vaknade hade jag fått ovälkommet besök av herr halsont och den jäveln har såklart inte gett sig av ännu, ytterst irriterande, men under sker ju inte över en natt bara så jag får väl proppa i mig ännu mer tabletter och nyttigheter för att försöka skrämma iväg honom och påskynda förloppet i den mån jag kan. Vila är väl egentligen bästa medicinen och självklart tar jag det väldigt lugnt och skippar träning till herrn eliminerats. Behöver jag ens säga att jag såklart även hel-garderat mig med en fet godispåse? ;-) Det är ren och skär fakta att man mår lite bättre av det söta - även om det säkert mest beror på sockret som gör att man känner sig tillfreds och lite mer belåten, blodsocker-toppar av bästa sort! ;-) Det värsta med halsontet är att inte just smärtan i halsen utan att jag alltid blir så förbaskat stel i nacken till följd av det och även får ett tungt huvud. Men jag är nöjd med så mycket i mitt liv just nu så lite halsont nedslår mig inte märkvärt, dessutom är ju halsont inget som består utan något som faktiskt försvinner inom en snar framtid vilket är skönt! :-)
 
Till något roligare än halsont så är ju tv-hösten igång till min glädje, tv-fanatiker som man är uti fingertopparna! :-) Hösten är lätt den bästa tv-årstiden. Malin ♥ tv-hösten och alla goa tv-program den bjuder på, alla nya säsonger av program. Dessutom är ju tv-tittandet något bra för mitt nuvarande hälsotillstånd så jag kan med gott samvete kolla på tv då jag samtidigt gör hälsan en förtjänst genom att bara ligga och ta det lugnt och glo - det är jag rätt så bra på om jag får säga det själv ;-) Tv-kvällen ikväll bjussar bland annat på Biggest Loser (Amerikanska versionen, invägning ikväll, spännande), Halv åtta hos mig, Idolpremiär, Whitechapel, Kvällsöpppet: Valspecial - sen är det ju även fotboll, EM-kval mellan Sverige och San Marino! Allt detta ögongodis på en och samma kväll, I'm in heaven och känner spontant att det är tur att vi har inspelningsbar digitalbox vid såna här tv-kvällar, och även en video om så skulle behövas. Höhö. Dags å ladda upp en tallrik avokado och keso med kall pepsi till, just den kombinationen äter jag alltid till Biggest Loser så varför bryta ett lyckat koncept? :-)

Det var längesedan du var på bild min bästa, men idag så, åh!:) ♥

Söndag

Efter en lite smått panikartad förmiddag igår så kom jag slutligen iväg till Köping och har haft ett riktigt kanon-dygn där med familjen Taikon som nästan inte bjöd på en lugn stund utan tokigheter - jag gillar't! På kalaset var det såklart gött att träffa alla godingar och med fika, självfallet. Mycket gott fikabröd och kakor och sen tog jag dagen till ära tre kladdkakebitar med grädde och en bit marsipantårta, haha - varför snåla in på kaloriintaget?;-) Sen på kvällen åt jag en hel fet kebabrullisch och massa godis - satt som en smäck och jag var med all rätt nästan spyfärdig efter allt det intaget. Men varför ligga hemma i sängen och klappa sig på magen tänkte jag och gav mig ut på en nykter spontan-utgång! Kl 23.45 hade jag myskläder och var helt ofixad då jag skulle skjutsa bror och Nattis till B&S, men så fick jag lite påtryckningar från Robin och dem att komma med ut så sen 00.15 var vi inne på B&S - var snabb för en gångs skull :-) Var väl sisådär-kul om jag ska vara ärlig, men helt okej för att vara spontant och nyktert! =)  

Nu är jag rätt så nyligen hemkommen från ett av de bästa gympassen i mitt liv - precis vad jag behövde såhär på söndagen och inför den nya veckan! :) Idag har jag tränat så jävla bra så jag blir alldeles till mig av lycka, okej nästan i alla fall, men det är så skön känsla att vara nöjd över sin prestation för det händer inte allt för ofta :-) Det är som idag som man önskar att alla dagar vore ur träningssynpunkt, men det har man oftast varken kraft eller tid till i vardagen som består av så mycket annat man ska hinna med och orka, var det därför Gud skapade söndagarna - för att man skulle ha tid och ork till sånahär hästpass? ;-) Nåja, en sak är säkert - såsom jag tränat idag ska jag ha för vana att träna varje söndag från och med nu, försöka åtminstone, för det vore en väldigt bra vana och bra vanor vill man ju ha! =)

Förövrigt har jag ett annat glädjande besked att berätta - jag har fått 3050 kr i försäkringspengar för min cykel som blev stulen i juli, finfina firren må jag säga! :-) Nu kan jag investera i en ny för de pengarna. Är på jakt efter en liknande som jag hade för en hyfsat billig peng så att man rent av kanske kan få 1000 kr över! ;-) Pengar kan man inte ha för mycket av!

Lilla söta Leia (som snart får en lillasyster) :)


Fredag

Igår hade jag minnsann en riktig slappardag, rörde inte en fena i onödan och åt kakor, muffins och mackor - som gamla tider med andra ord. Jag tror det var nyttigt både för min kropp och mitt psyke att ha en sån där dag för imorse när jag vaknade var jag energisk, glad och peppad på livet och träning igen! :-) Så det har blivit helt andra bullar idag mot igår, bullar av den mer aktiva sorten. Ser nu fram emot och laddar för imorgon förmiddag när jag ska till gymmet innan trippen till Kopenga! Har nämligen för ovanlighetens skull inte varit på gymmet sedan i måndags utan har tränat annat så det kommer sitta fint att använda musklerna och svettas skiten ur sig på bandet, cykeln, crosstrainern och trappmaskinen :-) 

Antar att det blir lite mindre gym nu i fortsättningen när skolan tar sin tid, men det känns faktiskt okej! För någon vecka sedan var jag frustrerad över det faktumet, men igår när jag tillät mig själv att ha en slappdag så fick jag lite perspektiv på saker och ting och inser att det faktiskt är helt okej om jag gymmar åtminstone 3 gånger i veckan, det är ju liksom normalt! Muskelbygget tror jag banne mig att jag ska bojkotta, haha, jag har alltid varit en konditionstjej så varför trotsa ödet och guds plan för mig? Jag ska självklart fortsätta köra stryketräning, men inte förvänta mig så synliga muskler utan bara låta det vara som det är. Visst är jag velig och rolig som ändrar mig stup i kvarten när det gäller saker ;-) Jag älskar att ha mål att sträva efter för då utvecklas man och går framåt istället för att bara träna på i samma lunk som alltid - inget fel med det, all träning är bra men jag personligen måste alltid ha något mål. Nu får jag sätta upp konditionsmål istället för muskelmål - och känner jag mig själv och min kropp rätt så är det lättare att uppnå.

Sådär, det var det jag behövde få ur mig för nu! :-P Och slutligen måste jag ju såklart önska er nya besökare välkomna hit till mitt krypin! Jag kan såklart inte låta bli att undra vilka ni kan tänkas vara som hittat hit och varför... :) Kanske är ni sugna på mer nakenbilder? Dessvärre har jag inget att visa upp, åtminstone inte i muskelväg, önskar jag hade lite muskler att flasha - men ikke.. Däremot kan jag visa en bild från mars tidigare i år och en nytagen, exakt samma trosor, samma ställe och samma pose för att man ska se skillnaden... Men inte idag, på måndag kanske! Cliffhanger ;-)
Ni kikar väl in?


Torsdag

Åh, fint väder idag, I like! Det finns inget bättre än att kliva upp till sol och klarblå himmel, man känner genast optimism, hopp och tro om att man ska klara dagen :-)

Föga förvånande och inte helt oväntat så blidde det ju ikke något inlägg igår kväll, hade annat för mig än att häcka vid datorn - ohoj så kul det var! :-) Härligt att svänga sina lurviga med vännerna igen, det får banne mig bli snart igen. Jag fick en nollebricka igår så då måste man ju passa på att utnyttja förmånerna! ;-) Idag ställer jag två frågor till mig själv; Hur kommer det sig att jag endast har träningsvärk i höger skinka? Och varför dansade jag breakdance barfota? Har brännsår på fötterna idag som svider. Egentligen kanske jag ska fråga mig själv varför jag dansade breakdance över huvudtaget, men äh! Strömpis var FULLPROPPAT som väntat och det kan sammanfattas med orden roligt, varmt, många klackar som trampade på fötterna och jobbigt med massa puttande på dansgolvet - som dels ledde till att man fick massa drickbart på sig, men det är sånt man får räkna med! Vi dansade fan järnet och jag vill påstå att det var som ett mindre träningspass, gött, 58.5 kg i morse tyder på bra aktivitet, haha.. Sa ju det ;-) På hemvägen skjutsade jag Norman som skulle sova här och vi fick till värsta samtalet som man bara får till under berusning - det måste man älska, haha ;-) Sen fastnade vi med en hundjävel som var ettrig, rädd och skällig och som absolut inte ville ge sig av, men till slut lurade vi den och kom hem. Väl hemma kröp jag ned bredvid en varm och mysig sovande Tiger - min Tiger och den bästa Tigern i hela världen :) ♥ 

Idag har jag skola några lätta timmar bara sen är det ledigt från skolan till tisdag - gött! Längtar lite till lördag då jag sjappar iväg mot Köping för ett mysigt dygn där med familjen medan Robin är i Falun. Först ut på lördag är födelsedagsfirande och fika för mamma, sen på kvällningen ska vi äta mat från grekiska och mysa med diverse godsaker och glo film, gillar't stenhårt, och sen sover jag förstås kvar där. Som jag sagt förrut så finns det en tjusning med att komma hem till föräldrarna sådär någon natt emellanåt - för att inte tala om hur mycket jag älskar att kliva upp till frukostbuffén som familjen Lindgren alltid har på helgerna och gotta sig i den =)

Frukost och dusch så man blir människa innan skolan nu då...

Ikväll är det invägning på Biggest Loser, wii! ;)
På måndag börjar Biggest Loser Sverige, ännu mer wii!
Snyggingkropp...

RSS 2.0