Måndag

Igår satt och låg jag om vartannat i sängen med hemtentan, fett oergonomisk arbetsställning för ryggen måste tilläggas, vilket är lite lustigt då kursen vi läser just nu till stor del handlar om skonsamma och mindre skonsamma arbetsförhållanden. Nåväl, trots dålig ergonomi så blev hemtentan i alla fall klar och förhoppningsvis är svaren godkända - men jag må erkänna att jag spenderade ungefär lika mycket tid med hemtentan som jag hade ansiktet i godispåsen för att inte tappa greppet. Några rader på hemtentan = några godisar till Malin - typ. Jag älskar godis, har jag sagt det? Jo, ja, jag kan nog ha nämnt det i förbigående någongång ;-) Höhö. Man kanske kan tycka att jag inte riktigt lever som jag lär på godisfronten som blivande Hälsoutvecklare, men å andra sidan rör jag på mig sex till sju gånger i veckan och har en bra kost så jag finner det godtagbart att man äter lite godis en eller två dagar förutsatt att man kan hålla det på en bra nivå och har kontroll.    
 
Imorgon kliver vi in i februari, hej och hå vad tiden gå!:)
I veckan händer följande;
Imorgon, tisdag - Seminarium kring en kommande arbetsplatsanalys
Onsdag - äta middag på restaurang Wongs med Silja och Krista
Fredag - Examinerande seminarium kring hemtentan, Maria fyller år= Tårta!
Lördag - Melodifestivalen och eventuellt fest! (Eventuellt = 85% säkert)
På söndag - middag hos mormor.

Sen mellan varven blire den vanliga kombinationen:
Skoluppgifter, träning, hushållssysslor och chill :-)
Efter knäproblem förra veckan är jag fylld med tränings-energi, löp-laddad.
Längtar till våren när man ta en liten löptur innan skolan;
Löpturer som fyller lungorna med frisk luft och får en att piggna till.
Löpturer som kickar igång dagen och frigör endorfiner som får läpparna att le.



Fredag

Idag är det fantastic friday - som varje fredag :)
Som ni kanske blitt varse om vid det här laget så älskar jag fredagar.
Det finns nästan ingenting som kan sätta käppar i hjulet på fredagar.
Och helt i ordning har fredagen varit lyckad, den har bland annat bjudit på ett lyckat seminarium med givande diskussioner, en mils promenad, stuvade makaroner och Robins köttebullar till lunch och bakning av stooora muffins som jag sedan använde som grund i hallonbakelser :-) Nu vankas snart el-grillat kött, klyftpotatis, grillade champinjoner och beasås till middag med tända ljus och vin i det bästa sällskap jag kan tänka mig, min partner, min kärlek, min Robin :) 
Allt är alltså i sann fredags-anda just nu, mys-anda och kärleks-anda! Fredagskvällen har gått och blivit mer eller mindre en helig dag och ägnad till fredagsmys i kärlekens tecken - även om fredagskvällarna ser ungefär likadana ut varje fredag så är det en lyckad kombo som inte går av för hackor. Känns skönt att ha en vana man inte ruckar på! :)

Helgen som står för dörren blir lugn och ska ägnas åt att skriva Hemtenta och äta godis om vartannat. Ska förstås även träna, kolla på tv&film - och äta fiskbullar, potatis och morötter på söndag när Robin är på Öland för att lira match. Hehe.

Dags och kolla till maten - och därefter njuta av den! :)

Hallonbakelser á la Mallan


Onsdag

Mitt livs-tåg tuffar på som det ska på sin räls, nästan i alla fall, det kan hända att tåget gör små avstickare här och där, men över lag går tåget som det ska :-) 
Det går runt runt runt med skola, träning, tv, data, uppgifter och hemmasysslor - med andra ord så snurrar det på i vardagens hamsterhjul ;-) Så länge det är snurr på hjulet så känns tillvaron bra. Jag sköter mig bra genom att sova ungefär 8 timmar per natt, tränar bra, äter bra, gör skoluppgifter, lyssnar intresserat i skolan och är med i diskussioner, finns det något bättre än att känna sig tillfreds med hur man lever, är och gör?

MEN - även solen har sina fläckar och just nu har solen (jag) drabbats av smärta i mitt vänsterknä! KATASTROF, typ. Måtte detta inte bli långvarigt, jag bönar och ber! Antar och hoppas att det dock endast beror på någon slags överbelastning av knät efter all löpning, och om så är fallet förmodar jag att det går över inom en snar framtid med lite knä-vila? Det räknar jag med. Kom igen nu knät :)

Eftersom att jag belagt mig själv med träningsförbud finns bara en sak att göra:
HEMTENTAN!
Ack så trööökigt :] (Men å andra sidan - ack så skönt när den är klar?!)

Dagens citat och sanning: "Musen är tillverkad för handen"

Posering?

Söndag

Jag myser. Jag myser över att helgen bjudit på en perfekt kombination av fest, träning och vila. Jag har blandat skön ensamtid i soffan i mysbyxor med festligt umgänge, kjol och höga klackar. Jag myser över att jag ätit och druckit gott, och idag startade dagen med lite fin kvalitetstid med min älskade sambo i form av en långbrunch bestående av allt man kräver - nybakat bröd, massa pålägg, juice, yoghurt med flingor, ägg. Jag älskar att äta gott 8-) En sak jag myser lite extra åt just ikväll är tanken och vetskapen om att jag sprang 8 km på 45 minuter tidigare ikväll, skönt flow.  

Jag känner mig tacksam över att jag inte har någon söndagsångest, utan känner mig redo för vad den nya veckan har att bjuda på och laddad för att fylla di lediga stunderna med saker jag gillar att göra. Skolan känns kul, intressant och givande på ett sätt jag aldrig känt förut - jag antar att det är såhär det känns när man valt rätt utbildning, och dessutom har fina kurskamrater - icke att förglömma :-) En annan positiv känsla är känslan av att ha ett städat hem - vilket vi har - mycket tack vare att mina föräldrar, bror och mormor var här på fika i eftermiddags och då tog jag mig en svängom med dammsugarn, dammtrasan och den plockande handen som ivrigt plockade bort allt onödigt som var framme. Det är bra att få besök, inte bara för att man får trevliga pratstunder och fika utan också för att man får en anledning till att städa lite, det blir som en spark i baken. Det är så lätt att man luffsar runt här hemma i skiten och inte reflekterar över hur det ser ut - en dammråtta hit eller dit liksom. Men när besök knackar på dörren så blir jag mån om att eliminera den värsta skiten, det behöver verkligen inte vara kliniskt och skinande rent men jag vill ju inte att undersidan på gästernas strumpor ska vara beklädda i damm när de travar här i från ;-) Att man själv luffsar runt i skiten är en sak, men att låta andra göra det - nej! Det är nästan allmänt hyfs att inte utsätta sina gäster för allt för mycket skit. 

Jag har ingen akut skoluppgift som kräver min uppmärksamhet, jag har tränat, hemmet är städat och tvättkorgen så gott som tom - detta betyder att jag ska ta tillvara på denna sköna stund genom att luta mig tillbaka i mitt soffhörn och läsa boken "Vårlik" och sedan slå på en film till Herrn John Blund kommer och ber mig hoppa på tåget till Drömmarnas land. 

Igår och idag efter löpningen - lite olika facelook och outfit månne?;)



Fredag

Ännu en bra dag börjar gå mot sitt slut! De flesta dagarna den här veckan har varit bra dagar, och det tackar jag för. Jag har känt mig tillfreds med livet och tillvaron, nöjd och belåten, tacksam. Jag antar att jag har en bra vecka den här veckan, en såndär skön vecka som man har mellan varven, såna veckor som är guld värda just för att allt flyter på utan större knussel eller krångligheter - det är som att surfa på en skön våg. Det är under veckor som dessa som man försöker ta till vara på medvinden i ryggen för att samla på sig energi för att tackla lite sämre veckor, man bygger upp ett slags förråd med denna energi och glädje.  

Hade seminarium idag som gick bra, det var trevligt och lite smått fredags-flummigt som det kan tendera att bli en fredagseftermiddag! :-) Uppgiften gick ut på att vi skulle undersöka hälsoläget på en arbetsplats. Mina kurskamrater hade valt arbetsplatser som de själva hade någon form av anknytning till, antingen kände någon som jobbade där eller jobbat/jobbar där själva. Jag i min tur valde att kika närmare på Sametinget ;-) Mina gruppkamrater kunde nog inte riktigt förstå varför jag valde just Sametinget av alla olika arbetsplatser, men jag tänkte helt enkelt att det skulle var kul, annorlunda och intressant att ta något som man inte alls har någon koll på sedan tidigare. För övrigt bjöd seminariet på en del intressanta diskussioner - jag fullkomligt älskar att utbyta åsikter, tankar och egna erfarenheter! :) Sen är det ju som grädden på moset att man har ett genuint intresse för det vi läser också, det är ämnen som ligger en varmt om hjärtat och som man således älskar att föra konversationer och diskussioner kring.

Nu ska jag fortsätta njuta av att det är fredagskväll och att helg och ledighet står för dörren. Imorgon kväll vankas det ju som sagt en festlig sammankomst hos Ståhljonson's och därefter ett stycke dans någonstans! På söndag eftermiddag kommer mina föräldrar över på fika, tänkte göra kexchokladpaj - har varken gjort eller smakat det förut så det ska bli intressant! Men något som innehåller kexchoklad och vanlig choklad kan ju inte bli fel? 

Tredje dagen i rad med sol för övrigt, det tackar vi för :) 
Kan det bli en fjärde dag imorgon? Låt oss hoppas.

TREVLIG HELG!

Onsdag

Det har varit en bra dag idag!:)
- Jag har ätit fiskbullar, potatis och kokta morötter (♥)
- Jag har genomfört bra träning som frambringade fina endorfiner 
- Solen har strålat och jag har strålat ikapp med den
- Jag har latat mig i soffan med film, älskar't! Har just nu Wallander-marathon.
- Pratat länge med mor min i luren, eller ja, hon tjötade väl mest ;-) Lilla mor ♥
- Gjort en skoluppgift till fredagens seminarium, skönt å ha det gjort!

Egentligen har dagen inte bjudit på något extra-ordinärt, men på något sätt ändå tillräckligt för att jag ska känna att det varit en bra dag. Ibland krävs det helt enkelt inte mycket för att göra mig nöjd, men idag bottnade det nog i att jag kände glädjen sprudla inom mig redan från dagens start och sen var det lite små-saker som spädde på denna glädje, typ :-) Dessutom uppskattar man automatiskt allt en smula extra när man är vid gott humör! Det är trevligt att så små vardags-ting kan förgylla tillvaron och ge den lite extra guldkant, jag menar; Hur glamouröst är det med fiskbullar?! Hade jag haft en medel-dag kanske jag istället tänkt; "Fan, här sitter jag i min ensamhet och äter mina jävla fiskbullar". Istället gluffsade jag glatt i mig kombinationen potatis, fiskbullar och kokta morötter efter ett väl genomfört träningspass, och det finns ju få saker som är så underbara som att äta varm lagad mat efter träning, right? Sen visades bra program på tv:n så då blidde det helt enkelt en total njutning för både gom och ögon när maten kombinerades med tv-tittande.

Imorgon är jag ledig på schemat. Morgondagens planer är att gymma, samt att ha fredagsmys en dag i förskott med min älskade i form av tacos och film. Robin ska nämligen till Köping på fredag kväll och eftersom att fredagsmyset är heligt så får man helt enkelt flytta på det, en dag hit eller dit spelar ingen roll, huvdsaken är att det blir av! :) Man ska inte rucka på en bra vana, speciellt inte om den innehåller mys och kärlek med sin partner - det är tid som är värdefull.   
Avslutningsvis så hoppas jag att solen lyser imorgon också! :):):)

Dags att lägga sig och läsa vidare i boken "Vecka 36" - spännande...

Måndag

Ni må tro att det var trevligt att återförenas med vänninorna igen, och att återigen ta sällskap med Diana till och från skolan - för att inte tala om vilket nöje det är att sitta bredvid varandra och viska kommentarer och småskratta ;-) 
Lite kommentarer och skratt är ett bra inslag i lagom och rätt mängd, det lättar liksom upp :) För att fira vår återförening har jag tänkt att styra upp en fest, det var ett tag sedan. Jag tror att det blir maskerad närmare bestämt och att temat blir en bokstav - att alla klär ut sig till något på bokstaven M exempelvis. Men innan min fest vankas fest redan i helgen hemma hos Emz&Mary, görgött, kan inte bli annat än bra! Vi gör med andra ord det enda rätta - festar in vårterminen!

För övrigt så valde alla vi vänner föga förvånande att vara i samma grupp som varandra när vi skulle dela in oss i grupper, på gott och ont ;-) Ibland väljer man liksom det säkra före det osäkra, även om man kanske skulle utvecklas mer om man är i samma grupp som nya människor så vet man liksom att det blir bra om vi gamlingar är tillsammans just för att vi känner varandra, vet var vi har varandra, har inga hämningar osv. Men jag fattar helt klart resonemanget att man ska byta partners då och då för att stimulera andra egenskaper och kunskaper hos sig själv! Det kommer att bli en tuff vårtermin i jämförelse med hur chill hösten var, det är ett som är säkert, så förhoppningsvis har chill-hösten lett till att man har lite krut att ge i vår!

För övrigt är jag i startgroparna med att påbörja en FET utrensning av min garderob, lite kommer läggas ut på tradera medan vissa saker helt enkelt skänks till bättre behövande. Tänkte även försöka sälja lite kurslitteratur och skor.
Jag tycker att det är så brutalt skönt att rensa och bli av med saker! :-)

Dessa skor ska bland annat säljas, har endast använt dem tre gånger.
Det är mucho fina och det bär mig emot, men de är lite för stora tyvärr.
 


Söndag

Hej på er vänner!

Jag hoppas att helgen varit till sin belåtenhet för eder alla :) Min helg har varit bra! Jag har i stort sätt mest njutit av att befinna mig mellan två kurser, vilket betyder att jag inte haft något skolrelaterat att tänka på för första gången på ett tag. Igår klev jag inte upp ur sängen förrän 12.30, jag sov ikapp och tog igen missade sömntimmar och passade på att sova ännu mer bara för att jag kunde, typ :) Jag har med gott samvete spenderat helgeftermiddagarna i soffan med att glo film och Tre Kronor samt ätit godis i vad som anses vara ohälsosamma mängder, det smakade finfint. Jag älskar verkligen godis, i synnerhet choklad, och godiset är min akilleshäl och stora last här i livet. Alla har ju något som de är lite extra svaga för och lägger sig platt för när suget sätter in - godiset är min onda älskare. Ni kan försöka fresta mig med chips, bullar, fikabröd, popcorn, pizza, kebab, kakor eller glass - jag kommer inte röra en fena för att ta ens en tugga - men ställer ni fram en skål med godis så kommer min hand att vara där och raffsa åt sig en och annan godisbit innan ni ens hinner blinka. Snacka om att jag är en anhängare av belönings-systemet förresten - belönar mig själv med godis efter en veckas hård träning och en period med massa skolgöra ;-) Men för att inte framstå i allt för dålig dager så måste jag till mitt eget försvar säga att helt lat har jag inte varit i helgen, jag har nämligen tränat samtliga dagar, städat lite smått, tvättat och hängt några maskiner tvätt. Klapp på axeln, typ.

Summan av kardemumman så har det varit en bra blandning mellan slöhet och duktighet i helgen, jämnvikt. Känner mig laddad inför veckan som startar med en ny kurs imörra - Hälsa i arbetslivet. Det blir även en återförening med några godingar i och med denna kurs, I like.

Nu ska jag åka och hämta min Älskling, sen mys till Morden i Midsommer


 


Fredag

Här kommer en sammanfattning på min fredag i långa drag... :-)

Dagen idag började kl 06.45 och då hade jag sovit i endast ynka 4 timmar, vilket kanske inte är det mest optimala antalet sömntimmar. Så går det när man är nattuggla och kvar i chill-mode från julledigheten :-) Kan erkänna att påsarna under ögonen gick ned till fötterna när jag klev upp, hade nästan behövt en skottkärra framför mig att skjuta fram dem på, men det finns ingenting som inte lite smink kan råda bot på så påsarna täckte jag över med concealer efter bästa förmåga och traskade iväg till Universitetet där det idag var dags för examinerande seminarium. Jag var ute i god tid för att jag skulle hinna skriva ut lite nödvändiga papper innan, men skrivaren hade fått tupp-juck och biblioteket öppnade inte förrän 08.30 så jag fick helt enkelt finna mig i att komma till seminariet utan papper, lite skamset och svansen mellan benen. Fan vad jag hatar teknik när den motarbetar mig och inte fungerar, men som jag älskar den när den väl fungerar! Jaja, det var ju dock ingen big deal att jag inte kunnat skriva ut mina papper eftersom att jag skulle kunna skriva ut på första rasten - men ändå, jag är lite av en perfektionist när det gäller vissa saker och speciellt när saker jag själv inte rår för eller kan påverka förstör för mig och mina planer.

Tillbaka till min dag... Tanken var egentligen att jag skulle presentera mitt arbete först och bli opponerad på, men då jag saknade papper fick vi byta turordning så en annan kurskamrat började - vilket var okej och inte några konstigheter. Hon börjar sin presentation helt normalt men ungefär halvvägs börjar hon få tårar i ögonen och man ser att hon är ledsen, allt kommer plötsligt liksom över henne. Hon ber om ursäkt och berättar att hon på morgonkvisten fått reda på ett dödsfall. Hua! Fasen så strongt av henne att ta sig till seminariet för att få det avklarat, målmedvetet. Så, hon får gå ut och samla sig lite och torka tårarna och då börjar vår lärare prata om att det är tyst minut för Eva idag, både för lärare och elever varpå hon börjar gråta lite över sin kollegas tragiska öde och jag, den blödiga jäveln, får ju förstås också tårar i ögonen som sniglar sig ned för kinderna. Jag kände inte henne så väl men vi hade henne under några lektioner i retorik förra hösten och spelade in en video minns jag - och vad jag minns så brann hon för det hon gjorde och jag imponerades av hennes engagemang.
Vila i frid, ingen förtjänar ett sådant öde. Det var många som hedrade dig genom att tända ljus på Uni i eftermiddags, hoppas du såg.

Tillbaka till min dag nu igen försjutton... Schemat blev lite annorlunda med anledning av den tysta minuten så det betydde att vi hade lunch från 10.30 till 12.30, så med tanke på den tidiga lunchen så skippade jag mitt sedvanliga mellanmål vid 10 så att jag skulle kunna vara hungrig till matdags. Att hoppa över mellanmålet visade sig vara ett stort misstag då min mage var i grovt uppror efter lunchen - gjorde ont, lät och hade sig, haha.. Lilla magen då, när den inte fick som den ville blev det störningar i systemet. Min presentation och opponering gick i alla fall mycket bra och bättre än vad jag trott måste jag tillägga för att väga upp den låga stämningen lite! :-) Nu börjar en konstig dag lida mot sitt slut, det känns skönt, nu laddar vi om!  Nu ska jag fortsätta vältra mig i allt jävla godis jag köpte hem i någon svag sekund - det kan ju inte gå till spillo?

Nu vankas det en heeeelt ledig helg innan vårterminen drar igång på måndag. 
Jag ska ta tillvara på helgen genom riktigt hård träning och riktigt hård vila.

När mitt hår växt ut ska jag återgå till min naturliga hårfärg - och stanna där.


Onsdagen

Har jag blivit beroende av löpning? Är jag manisk? Är löpning en drog?
Jag börjar ju undra när det enda jag tänker på när jag är utomhus är hur cykelbanorna ser ut och kontrollerar löpvänligheten på vägarna och hur underlaget ser ut. Jag tänker "åh, här skulle det gå bra att löpa, tänk vad skönt att löpa här, vilket flyt man skulle ha". Skulle ta mig en härlig och lång kvällspromenad ikväll tänkte jag, men efter 10 minuter ångrade jag mig och vände - begäret efter att löpa blev för stort, jag var så taggad! Så kl 18.50 kom jag hem, kängorna byttes till löparskor, vinterjackan blev till vindjacka, träningsoverallsbyxor blev löpartights och radion i lurarna blev till mer löpvänlig musik - och kl 18.55 var jag ute igen, springandes med ett litet nöjt leende på läpparna :) 

På duktighetslistan står även väl genomförd styrketräning idag. Det var Herr Samvete som sa åt mig att besöka gymmet eftersom att det var sin lilla tid sedan, och samvetet är bäst att stilla för annars riskerar det att övergå till att bli ett dåligt samvete - och ett dåligt samvete vill ju ingen ha sittandes på sina axlar så jag löd order. Träningen går väldans bra nu, malin-tåget tuffar på som på räls. Endorfiner, åh dessa härliga endorfiner som strömmar genom kropp och knopp och som gör att man får mersmak och som gör att man längtar till varje pass - man längtar till kickarna och den tillfredsställelse träningen ger, man vill svettas, känna kroppen och musklerna arbeta, blodet pulsa i kroppen. Det är en slags magi man inte kan sätta fingret på utan som bara finns där och som endast kan uppnås genom hård träning som ger kroppen en omgång och när den får visa vad den går för. Träning är som ett livslångt äktenskap som det gäller att vårda och ge tid för att det ska fungera väl. Om man ger träning tid och gör träning till en del av vardagen så får man så mycket tillbaka, man får så mycket vinster som är ovärdeliga och livsviktiga. Träning är en investering i sig själv och i sin kropp. Det finns ett ordspråk som säger; "Den som inte har tid att träna får senare i livet avlägga tid för sjukdom". Självklart blir man inte nödvändigtvis sjuk om man inte tränar - men risken är större - vågar du ta risken? ;-)

En tjej som fått dille på löpning


Måndag

Litteraturstudien är inskickad, julen bortplockad, tvätten tvättad och jag är tränad,
så kvällen ägnar jag förstås till min andra kärlek - ja, jag menar förstås Tvn!
Top Model 15, Drottningsoffret, Spårlöst, Familjen Annorlunda, Konferensresan.

Fick en påtaglig träningsvärk efter löpningen i lördags som jag befarat. Antar att det berodde på min ovana att löpa på det sättet och att jag på så sätt gick ut lite väl hårt för att vara första gången, hade räckt med en kvart eller halvtimme på sin höjd - men när jag har flyt så går jag all in för att ta tillvara på flytet maximalt och vill inte sluta när jag känner att jag har mer att ge. Idag hade dock träningsvärken försvunnit så eftersom att jag fick en enorm mersmak för att löpa utomhus så gjorde jag ett nytt försök idag som gick lite sisådär - dock berodde det inte på mig utan på det förjävligt hala underlaget så det är ingenting att göra åt, men ack så irriterande det är när man har allt som krävs men så skiter det sig på att andra faktorer inte kan leva upp till min kapacitet! Jag var ute en timme, men jag tippar på att det säkert endast blev 20 minuter aktiv löpning och övriga 40 minuter ägnades åt att gå. Gah :-) Nu längtar jag såklart till nästa gång igen, bara för att det blev lite ryckigt idag - springa, gå, springa, gå om vartannat. Jag vill ha flyt och springa oavbrutet en timme utan irriterande moment som sätter käppar i hjulet för mig, men det kanske är mycket begärt när man springer utomhus såhär i januari...  Men det är ingen idé att stressa upp sig, det har endast gått 10 dagar av årets första månad och vår och bättre underlag står för dörren så jag har allt i min makt för att göra detta till ett bra löpår! Det är en chans jag måste ta!

En annan sak jag är taggad för och som är rena rama raka motsatsen till löpningen är att ligga i soffan och dega, föga förvånande va? ;-) Jag är en riktig soffråtta och nu har jag ingenting som jag måste göra så på min agenda de närmaste dagarna står böcker, Tv och film. Och träning såklart, alltid träning.

För en vecka sedan - Litteraturstudie och handen i chokladasken :)

Lördag

Efter två timmars promenad och en timmes löpning utomhus betraktar jag mig som tillbaka i mitt aktiva liv igen, med god marginal. Dagens aktivitet var egentligen endast tänkt att bli en promenad så jag drog till med att gå två timmar, men så fick jag ett infall i eftermiddags att test-löpa utomhus för att se hur det var och kändes såhär på vintern med snö och andra vinter-relaterade faktorer. 
Har varit sugen på att testa springa utomhus en längre tid nu för variationens och utvecklingens skull, men jag har banne mig aldrig kommit till skott förrän nu! Såhär i efterhand känner jag mig en smula bitter över att jag inte tagit mig i kragen och genomfört test-löpningen tidigare eftersom att det gick så mycket bättre än vad jag förväntat mig och vågat hoppats på. Tanken var egentligen bara att testlöpa lite granna, typ 15 minuter, bara för att checka löpläget - men så fick jag in ett sånt himla bra lunk så jag sprang på av bara farten, 15 minuter blev till 30 som blev till 45 som blev till 60 och där satte jag stopp för någon måtta får det ju vara ;-) Åååh, det gick så bra, det var så skönt, frisk luft, jag tänkte liksom inte på att jag sprang utan benen travade på automatiskt och det var liksom roligt - för att inte tala om hur omväxlande det var miljömässigt i jämförelse med att springa på löpbandet där man springer platt, man ser samma lokal framför sig hela tiden och kommer ingen vart ;-) Behöver jag säga att detta inte var sista gången i vinter som jag löper utomhus? Behöver jag tillägga att jag snudd på längtar till nästa gång? Är inte kroppen fantastisk som orkar springa? En sak som är mer fantastisk är att dagens löptur tog min löpning till en helt ny nivå, jag trodde liksom att jag inte kunde gilla löpning mer, men idag bevisades motsatsen och ingen är gladare än jag. 

Idag har jag bäddat rent i vår säng med det nya bäddsetet som är nytvättat så jag längtar till det är dags att krypa ned i sängen. Jag är nog inte ensam om att tycka att det är en mysigt med nybäddat i form av fräscha påslakan, lakan och kuddar som luktar sköljmedel. På morgondagens agenda står finslip av min litteraturstudie, inrednings-shopping, tvätta och städa bort julen.
Har jag tur kanske jag hinner med en liten runda också ;-) (Frälst tjej) 

Taggad brud för löpning;

Blöt brud efter genomförd löptur:
 


Goodbye, Hello!

Goodbye Köping, Hello Örebro!

Började sista Köpings-morgonen med att besöka Jysk med moder, jag fullkomligt älskar affärer som Jysk och ÖoB - de har mer eller mindre alla olika slags inredningsprylar och andra schyssta saker till hemmet för en bra penning! På min inköpslista stod bland annat bäddset, duschdraperi och förvaringskorgar/lådor varpå jag kom hem med bäddset, men inga korgar eller duschdraperi, dock slank tre par ankelstrumpor (?!) och bilder till tavlor med istället. Ska ta mig ut till Jysk här i Örebro på söndag och se om de har de förvaringslådorna och duschdraperiet som jag eftersöker, hoppas!

I eftermiddags avslutade vi som planerat Köpingsvistelsen med lunch hos Robins mormor och morfar som bjöd på god kycklinggryta och en ännu godare dessert i form av cheesecake innan vi packade in oss och alla grejer och tog oss hem. Typiskt nog blev vi stannade av herrar från trafikpolisen strax utanför Örebro, haha =) De hade bara anmärkning på att ett framljus var sönder och gjorde en flygande besiktning av bilen, ingen böter denna gång. I samma sekund som jag ställde ned väskorna i hallen kände jag ett slags pirr i maggropen, ett lugn inombords och jag tror till och med att jag log; Hem ljuva hem! Nu är jag tillbaka i mitt eget liv, mitt och Robins liv. Jag har gästspelat i familjens liv under två veckor, men nu återgår min rollfigur till sin vanliga serie. Det är fantastiskt att ha två hem där man känner sig hemmastadd och välkommen.

Har nu packat upp alla julklappar och annan packning och städat undan. Nu återstår bara att ta sig till affärn och fylla upp kylen som ekar megatomt och köpa ingredienser till kvällens tortillinigratäng. Kvällens kombination blir soffan, tortillinigratäng och vitlöksbröd, lite vin och På Spåret samt Let's Dance. 

Nu är det bara du & jag igen, jag & du, Vi två.



Torsdag

Det har blivit kväll och dags att summera och ventilera lite innan sängbesök! :)
Vi skippade gymmet idag, på gott och ont - mest på gott kanske eftersom att det resulterade i ytterligare en dag i uppgiftens tecken vilket lett till att jag nu börjar se mig så gott som klar, ska bara finslipa och förtydliga lite och sen slipper ni mitt tjat och gnat om den där uppgiften och jag slipper kämpa med den= wiho, alla vinner på det! ;) Istället för att träna gjorde vi det motsatta i eftermiddags skulle man kunna säga - vi drog med oss mina föräldrar till Greken och åt massa olika spett, namnam... Det ska va gött å leva! Imorgon bär det ju av hem till Örebro igen så det var som en liten små-festlig avslutning på vistelsen och som tack för den här gången, vi njöd naturligtvis! Efterrätten intog vi nu på kvällskvisten i form av milkshakes från McDonchen, inte fullt lika glamouröst men det smakade jävligt najz.

På tal om mat så känner jag mig belåten över att det blivit en del bortaluncher med och hos folk under vår vistelse här; Falkboet två gånger, lunchat hos Robins farmor och farfar, lunchat med Robins far, ätit middag hos hans mor, ätit massa med mina föräldrar och fikat hos min mormor. Jag gillar konceptet att umgås över en bit mat, snacka och äta - två av mina favoriter samtidigt. Imorgon knyter vi ihop säcken med lunch hos Robins mormor och morfar som sista måltid i Köping på ett tag.

En av de lite roligare sekvenserna i detta hus var när jag hade råkat tappa tv-dosan i golvet så att den blivit glapp och sa till pappa att det var något fel på den - självklart utan att berätta att jag faktiskt haft ned den på golvet. Pappa frågar då helt i sin ordning om jag tappat den på golvet? Nej, inte vad jag kan komma ihåg, svarar jag med min lögnaktiga röst som mina föräldrar förmodligen kan syna vid det här laget. Vad händer då? Jo, far min kastar kontrollen i golvet med motiveringen; "ibland funkar det att tappa tillbaka den, det är en sån modell" -
och mycket riktigt, den fungerade problemfritt efteråt.
Kom ihåg: Far vet alltid bäst. 

Jag tackar Köping för den här gången, det var lyckat och behövligt!
Nu känner jag mig taggad för att komma hem och ta tag i saker!  


Onsdag

Idag har jag spenderat hela dagen framför datorn med fullt fokus på uppgiften,
och det har faktiskt gått bra! Ibland när jag bestämmer mig för att ägna min totala koncentration åt något så brukar det tyvärr tendera att gå åt skogen just för att jag tvingar mig själv till att prestera, och bäst resultat brukar jag få när jag hoppar in lite spontant för att skriva något just för att jag känner att jag har smarthjärnan aktiverad - men idag lönade det sig minsann att tvinga hjärnan att tänka och kanske var det målmedvetenheten att blir klar som kröp fram och pushade? Nåja, igår skrev jag att jag såg en strimma ljus i tunneln och efter idag känner jag att jag tagit mig ännu närmare ljuset! :)
Måtte nu denna medvind fortsätta ända till slutet. 
  
Efter dagens bedrift känner jag mig grymt sugen på att fullkomligt bädda ned mig i sängen och glo massa härlig tv eller en go film, men till min besvikelse visas inget som uppfyller mina krav och är 100% i min smak så jag kan väl lika gärna mosa på med mitt skriveri tänkte jag - till jag kom på att jag ju för fanken har massa Tre Kronor att plöja igenom! Mohaha, Hallelujah... ;-) Bortsett från dagens svaga tv-tablå så måste jag faktiskt säga att tv-våren är nästan i klass med tv-hösten. Tv-hösten i all ära, men det tv-våren bjuder på är så gott som lika bra vilket får tv-nörden inom mig att jubla och slå kullerbyttor av lycka, typ.
Bland annat visar tv-tablån för våren Let's Dance, Spårlöst, Familjen Annorlunda, nya avsnitt av Morden i Midsommer, Halv åtta hos mig, Top Model 15, Biggest Loser - och förmodligen något mer jag i all hast glömt :-) Tv lättar liksom upp den allvarliga vardags-stämningen tycker jag. Det är mitt sätt att koppla bort jobbiga moment och koppla av för ett tag, tänka på annat, fly för en timme eller två.. Eller en hel kväll.. Det behövs :) 

Nu är det dags för taco-moffel, namnam! ..
Imorgon förmiddag vankas GYM, namnam på sätt å vis det med! :-)

Tisdag

Vi hänger kvar i Köping, som två små iglar tycks vi ha bitit oss fast här ;-)
På fredag eftermiddag får det dock vara nog för den här gången.
Man måste komma hem och få in lite rutin och vardag, faktiskt.
Det kan låta och verka trist med vardag, men det ska faktiskt bli skönt. Även om vardagen på långa vägar inte är guld och gröna skogar jämt så gillar jag min vardag för det mesta, den har sin charm och sina ljusglimtar - sen är det klart att det underlättar att jag har en person vid min sida att dela vardagslivet med. 
Mest ser jag fram emot att träna på mitt eget gym, sova i vår säng, duscha i vår dusch, ha tillgång till mina egna garderober med obegränsade klädmöjligheter. Träningsbiten har fungerat hyfsat bra här vilket glädjer mig, har gjort det jag kunnat efter bästa förmåga. Det har mest blivit promenader - vilket inte är fy skam, men även några gånger på träningscykeln och så var vi ju till gymmet i torsdags. Min förhoppning var förstås att testa löpningen för att se hur jag låg till, men det där löpbandet och jag var inte riktigt kompisar med varandra så till min besvikelse fick jag avskriva den planen och istället fokusera på styrka vilket inte var en dag för tidigt då jag tyvärr prioriterat bort den på sistone. Styrketräningen ledde till träningsvärk i magen som höll i sig i fem dagar och även andra kroppsdelar fick sin beskärda del träningsvärk, men det var bara två dagar typ. På torsdag tänkte vi bege oss till gymmet igen och köra och då blire samma visa styrkemässigt, och kanske kan jag få en andra chans på löpbandet... 
 
När det gäller den där litteraturstudien som jag skrivit otaliga gånger om här redan så börjar jag se ett litet tecken på ljus i tunneln, och trots att det endast är en liten ljusglimt så känns det mycket bättre än det totala mörker jag famlat i de två senaste veckorna. Att den färdiga produkten kommer att hamna på topp 3 över sämsta uppgifter jag någonsin genomför skiter jag i - den kommer att bli färdig och hyfsat okej vilket känns som huvudsaken och får räcka för denna gång. Efter en höst som präglats av medvind på pluggfronten känner jag mig helt okej med att det blidde lite stiltje såhär på slutet av kursen, man kan inte vara på topp jämt och hellre än dipp än att prestera lite halvdant varje uppgift och riskera kompletteringar. En sak är i alla fall bomb-säker och det är att jag längtar till jag blir klar och får känna frid några dagar, då ska jag börja läsa böckerna som jag fick i julklapp och glo på Tre Kronor-boxarna som jag också fick. Att chilla med gott samvete, inte ha något som gnager och att inte tänka på mer än att andas och njuta - det siktar jag mot och fortsätter skrivandet nu! Heja mig själv!


Mål och planer

År 2010 slutade ungefär så pass bra som det kunde och därför har jag för avsikt att fortsätta i samma bana detta år, det är en bana som jag mår bra av och som jag såhär i efterhand känner mig lite smått bitter och förvånad över att jag inte upptäckt tidigare då den är självklar - åtminstone har jag lätt att se och tycka det nu när jag testat den :) Det är löjligt lätt att vara efterklok och önska att man testat den lyckade banan tidigare, men man ska inte gruva sig över något man inte kan förändra, utan man får försöka glädjas åt att man faktiskt funnit rätt bana till slut (bättre sent än aldrig) och låta the past be the past! Framåt är den enda riktningen att gå, bakåt är inte ens ett alternativ, full fokus och blicka fram. Yeah!

Vad jag kan minnas har jag aldrig haft något nyårslöfte, och nyårlöfte i ordets rätta bemärkelse skippar jag även i år. Men bara för att jag inte har något löfte betyder det för den delen inte att jag ska fortsätta i mitt gamla vanliga lunk, utan istället för löfte har jag tänkt mig riktlinjer som jag vill följa för att förbättra mig själv, mitt liv och få mer livskvalité. Det handlar till stor del om att prioritera rätt och prioritera bort det som egentligen är onödigt.

Riktlinjer för 2011;
* Försöka minska onödigt tv-tittandet och data-sittande
* Fokusera mer koncentrerat på skoluppgifter
* Umgås mer med vänner
* Söka extra-jobb
* Avsätta mer tid för kärlek och vardagsspontanitet
* Vara ärlig mot mig själv
* Fortsätta löpningen
* Testa olika pass på gymmet
* Lägga upp en priliminär budget som inkluderar sparande

Nu är det bara att hålla i sig och spänna fast säkerhetsbältet för ytterligare ett år i livets karusell, man vet aldrig vilken tur den tar en på. Livets karusell går att titulera som en oförutsätbar berg och dalbana som går upp och ned och hit och dit på livets snirkliga spår. Jag hoppas på vind i håret och pirr i magen!

Jag är på gång, jag är laddad, jag är tänd!


Sammanfattning 2010

Ett axplock av di bästa händelserna 2010;
* Vi köpte vår lägenhet
* En helg i Stockholm med teater och hotell med min Kärlek
* London-resan
* Lyckad skolgång
* Köpte gymkort
* Såg Lady GaGa i Globen med Elin
* Jobbade under hösten

Lite mindre roliga saker under 2010;
* Hade inget sommarjobb
* Jag klippte av mig håret igen. Big misstake. Men hey, det växer! :)
* Jag har gråtit mer än tidigare år, oklart varför egentligen...
* Fotproblemen! Haft såväl självsprickor som blåsor, nageltrång, skavsår m.m
* Har umgåtts alldes för lite med andra människor för mitt eget bästa, skärpning!
* Cykelproblem - först en stulen cykel och sedan två punkteringar på nya cykeln 

Detta vill jag ta med mig från 2010 till det nya året;
* Den positiva drivkraften att ta tag i saker och att genomföra dem
* Löpningen
* Vårt fungerande hushåll och förmågan att kunna prata med varandra om allt ♥

Betyg på år 2010:
MMMMMMM= 7 av 10 M

Imorgon bjuder jag på vilka mål och planer jag har för 2011!:)

Om man är positiv som fan så går allting bra!


20110101

Jag vill hälsa år 2011 varmt välkommen med öppna armar! 
Min förhoppning är att året bjuder på fler positiva överraskningar och godbitar än hemskheter och sura citroner. Jag känner mig laddad att ta mig an vad 2011 har att bjuda på och ska göra och ge mitt allra yttersta för att året ska gå i rätt riktning, den riktning jag önskar. Vad som händer detta år är det ingen som vet, men en sak är viktig att komma ihåg och det är att man till stor del har makten själv att avgöra hur livet blir och vad som händer, det är bara du själv som kan uppfylla vad som står på din önskelista för året. Jag tycker att det är en sån härlig känsla att känna kontroll över mitt eget liv och känna att det är jag som innehar huvudrollen i livets teater, det är upp till mig själv att spela mina kort såsom jag vill och efter bästa förmåga försöka göra och agera rätt. 
Visst fanken händer det mycket på grund av saker man inte kan rå för själv utan vissa saker och händelser är helt enkelt menade att hända och går inte att göra något åt - men så finns det en hel rad andra parametrar som man faktiskt har maken över och kan styra i den riktning man önskar, och det är ens eget ansvar och uppgift att verkligen ta tillvara på den chansen! Sitt inte och vänta på att saker ska komma till dig av sig själva utan våga och satsa för att nå dina mål och planer :-) Tänk som Gunde; Ingenting är omöjligt! Det är endast du själv som sätter begränsningar för vad som är möjligt. If you believe it, you can achieve it!

Jag är förväntansfull och nyfiken på hur året kommer att arta sig.
Jag har lagt upp lite mål som ni kommer att få ta del av så småningom.
En sak är säker och den saken är bäst av allt;
År 2011 kommer att fortsätta bjuda på kärlek.
Jag Älskar Dig ♥

RSS 2.0