Fredag

HEJ!

Ojojoj, redan favvodagen fredag idag alltså! Jag må säga att jag tycker att den här veckan har flygit förbi väldigt snabbt, snabbare än vanligt, kanske kan det bero på att jag gjort mer saker och träffat folk mer denna vecka än vad jag gjort tidigare veckor och det har väl underlättat min vardag.

Igår var jag på indroduktion på Mc Donalds vilket innebar att gå igenom olika saker gällande jobbet, träffa de nya medarbetarna, få kläder och bekanta sig med stället. Jag ska börja med att jobba i köket så på måndag och tisdag ska jag dit igen för att utbilda mig i köket och uppgifterna där och ja, det känns rätt så bra än så länge! En gammal klasskompis hade också fått jobb så hans första replik till mig var: "Jaha, så du hamnade också här till slut! ;-)"

Annars igår var jag med Robin efter jag varit på Donkan och på kvällningen var jag ute och gick 2 timmar i det kalla snöblandade regnet med Elin. Vi var som tur var båda bra klädda och målmedvetna att promenera trots regnet så vi lät det inte nedslå oss, men jag kan meddela att när jag kom hem var jag blöt rätt igenom och mina kläder gick nog nästan att vrida ur, men men, det var skönt att komma ut och dessutom är det så skönt att komma in sen och lägga sig i ett varmt bad som jag gjorde med massa skum och till badmyset hade jag choklad också, haha.. Tjejigt vardagslyx! ;-) Det behövs sånt ibland.

00.07 inatt var det ju premiär av nya Bond-filmen så jag och Robin bestämde oss för att åka och se den sådär mitt i natten. Jag tycker att filmen var lite halvdan så jag ger den typ 2½ poäng av 5. Tycker det var lite för mycket action, pangpang och teknik.

Idag vaknade vi strax före 12, det var verkligen jätteskönt och jag var alldeles utvilad efter att ha sovit hela natten vilket för mig är en ovanlighet! När vi vaknat och morgonmyst så spelade vi en match mot varandra i Alfapet och sen drog vi och lunchade på Falkboet - Dagens pasta as usual. Och ja, nu sitter jag här igen och gottar sig lite.. ;-) Hittills har fredagen varit alldeles bra som min idealbild av den perfekta fredagen är, hoppas att fortsättningen av dagen inte blir en besvikelse utan blir minst lika bra som den varit hittills.

Så.. vad händer nu ihelgen när det är matchledigt? .. 
Ikväll kan det mycket väl bli halloweenfest. Ska leta reda på en utklädnad snart. 
Morgondagen bjuder förmodligen på en vända till V-ås och kanske fest.
Jao, vi får se hur toffel-mallan gör...
Söndag är ju söndag.. Lämnar den dagen öppen.

Dags för annat! HEJ!

    


Tisdag

tjoho!

idag har jag varit med elin; vi gick milen, åt på xuan och strosade i affärer. skön dag! på kvällningen åkte jag och införskaffade mig min tisdagskvälls-vana, alltså godis och naturgodis och nu ligger jag vid tv:n som jag alltid gör på tisdagskvällar... och alla andra kvällar också för den delen! ;-) morfar var här med munkar tidigare så senare ska jag ta mig en munk och lite te också. vardagslyx... det är små saker i vardagen som sätter lite extra guldkant tycker jag.
 
nya avsnitten av desperate housewifes har börjat idag och det känns lite halvmysko och ovant med allt nytt, men så äre ju med serier, drama drama drama, om några avsnitt är man nog inne i det igen... det är bara att kolla på våra bästa år som jag fortfarande följer, sjuk serie men ändå på något sätt bra så man måste fortsätta se..

robin. älskling. hjärtat.
jag kan inte säga det för många gånger, jag är så tacksam över att du finns :) <3

på tal om ingenting så slapp jag undan den träningsvärk jag trodde att jag skulle få idag och det bådar väl gott antar jag för det måste ju betyda att musklerna nu finns där och inte är ovana att användas. jag har blivit mer tränad liksom och klarar av det.  

... tjillevipp!

Måndag

tjoho!

är förtillfället mätt i magen och nyduschad, vilket är en bra och skön kombination.
det bor en mysig och lugn känsla i kroppen efter träningen som innehöll bra med fys även idag, fan vad vi bygger upp oss nu och blir stabila brudar! ;D det skulle faktiskt inte förvåna mig om ett litet sting av träningsvärk bosätter sig i min kropp imorgon. men det gör inget alls, det kan byggandet vara värt, det ska vara hårt att möta oss i närkamper och vi ska vinna närkamperna och motståndarna ska flyga.

ikväll ska jag bara glo på tv. Kanal 5 visar en hel rad med bra program 3 ½ timme framöver med start klockan 21 med CSI, därefter blire säsongpremiären av Boston tea party som premiären till äre bjuder på en massa Köping kan man säga eftersom att Lars Hammar ses i en boxningsduell och man får även i samma avsnitt se glimtar från dagiset Filip var på när han var liten pojk, Tiina ses även då.
Efter Boston tea party äre dags för de dagliga avsnitten av Seinfeld och CSI. Därefter blire sömn, om jag inte slumrar av tidigare. 

Ibland önskar jag att man kunde strycka ett streck över det som varit tidigare i livet, glömma bort och helt börja om på nytt på en ny fräsch kula utan att påverkas av det som var förrut, men det går inte utan det förföljer en tyvärr och även om det som hänt och varit förrut egentligen inte spelar någon roll nu så finns det liksom där, som ett spöke i det förflutna eller nått jox.
Det ligger väl något i citatet 'You can run, but you can't hide'.

Dags att stänga av datorn för idag och se tv...

Tjingeling!

Ser man på!

Hopphej!

Japp, nu är jag anställd på allas vårt kära Mc Donalds, spännande! ;-) Ska på första indroduktionen på torsdag. Hoppas att det inte blir nå svårigheter för mig att komma in i det hela och att jag kommer att trivas med både arbetsuppgifterna och arbetskamraterna! Jag har ju faktiskt om jag ska vara ärlig mer eller mindre alltid varit lite anti till jobb på Donken och tänkt att det skulle vara skämmigt, egentligen av rätt konstiga och små anledningar, men nu är dessa tider förbi och det är dags att ta tjuren vid hornen och ställa om. Det här är ett jobb och det känns skönt efter en höst i arbetslöshetens tecken, så jag måste säga äntligen! Nu blir det en liten vändning i rätt håll... Det behövde jag och var värd.

Dagens match mot Hovsta i Örebro då... Skulle självklart kunna dra en lång utplädering om dagens match som vi vann med 8-5 men jag tänkte sammanfatta det med en lite kortare version.
(Fast det kommer säkert bli långt och se ut som värsta uppsatsen ändå, brukar bli så) 
För min egen del så var det väl inte någon dröm-match, åtminstone inte till en början i första perioden då såväl huvud som kropp var segt, kan mycket väl ha varit för att det var så varmt och kvavt i den där hallen, jag ogillar skarpt sånadär hallar. Hemma-arenan Kb-hallen är kärlek för mig. Nåja, tillbaka till matchen då.. Jag var faktiskt nära på att bänka mig själv efter första perioden, det kändes som att jag stjälpte mer än jag hjälpte, jag gjorde inte något rätt. Men jag tänkte att kanske blir det bättre i andra och visst blev det så, det lossnade och jag spelade bättre, skönt. Det som fortfarande inte klaffade var spelet med övriga i den kedjan jag spelade i, men så äre, man går inte ihop spelmässigt med alla och får försöka köra sitt race ändå, inte mycket att göra åt. Tredje perioden blev ungefär som andra, det gick rätt bra. 
För lagets del så gick det ungefär på samma sätt, först lite trögt men ändå bra tryckt och ju längre matchen gick desto bättre gick det och ja, åtta mål fick vi in. Vi körde dessutom hela matchen på 3 femmor och det är starkt att kunna göra det. Det visar mångfald av bra spelare. 

Nu har jag nyss ätit lite tacos och nu blire tv och film-mys med familyn, chirre och godis står uppdukat, inge bang på det efter match va, och då får man efter massa slit, ömma trampdynor under stortårna nu! Men men, hänger inte läpp för det såklart; Jag är ju anställd på McDonken! haha...  

Nu kom Robin också innan jobbet, alltid uppskattat!


Sunday, oh Sweet Sunday

god eftermiddag!

sist jag skrev kan man väl säga att jag nått botten och bara kvävdes under ytan av allting, typ. men, idag är det rena rama raka motsatsen, och skönt är väl det. att det slagit om förvånar mig inte eftersom att jag inte är långsint och har löjligt lätt för att rycka upp mig och hitta tillbaka till det goda i livet. det har dessutom varit en bra helg ur olika synvinklar.

fredags: hände inte så mycket i fredags. gick en kort promenad. duschade. åt kebab. såg tv. och därefter kom smällen då jag plötsligt av okänd anledning var tvungen att känna mig lite negativt för ett tag, böla en skvätt och få utlopp för mina negativa energier. efter jag skrivit här i fredags så kom sen robin indansandes och sov här och då kom vändningen. så lätt kan det vara att slå om; lite kärlek, närhet, prat och somna och vakna med den man älskar, tryggt. sån är jag!

lördag: klockan var ställd på 10.30 för att komma upp i bra tid och greja med både det ena och det andra innan match. spelade match. det var till en början grötigt och vi visste inte riktigt hur vi skulle spela mot dem utan hade lite svårt att få igång vårt vanligtvis fina och lyckade spel. matchen tog sig mer och mer ju längre det gick och vi kunde gå segrande ur mötet med 5-1. efter matchen drog jag och mammsen och handlade och därefter började jag duscha och fixa mig inför kvällen som tillbringades hos malin med massa goa människor. drog dit runt 7 och väl där höll jag mig till alkoholfria drinkar och chips&ostbågs-skålen, hehe - jag är ju inte den som bangar när det bjuds! jag hade dessutom minst lika kul som alla andra även om jag var nykter, jag är sån. tävlingar i lag (finn fem fel, pennan i flaskan, twister, kroppsdelsleken osv), dans, prat och spår återfanns också som sig bör när 20 pers intar alkohol. runt 23.30 begav vi oss ut och bort till allas vårat Hantis där det var rätt bra med folk med anledning av löning. det var kul, men jag vek av vid 1 för att få mig en god natts sömn osv. med anledning av matchen som ska spelas idag. robin kom hit och vi åt, spelade spel, löste korsord, dansade och sedan somnade vi som de två trötta människor vi inte kunde förneka att vi var. eftersom att mammsen och pappsen sov borta inatt så la vi oss i deras säng och som jag sov bra inatt! kanske ska försöka mig på ett byte ;-)

söndag: hittills idag har inte så mycket hänt. vi hade ställt klockan på 11, återigen idag för att komma upp i bra tid för att äta och komma igång inför match som vi båda har i eftermiddag. det blev först städning och fix och nyss var vi iväg till Verona och åt lunch, även denna söndag. Gött! Nu sitter jag bara å väntar på att åka på match som idag ska spelas mot Hovsta i Örebro. Känner mig rätt laddad och fräsch i kroppen så jag hoppas att det bådar gott! *peppapeppa* Jag är egentligen inte så stort fan av att ha match sådär framåt kvällningen, kl 17.30 börjar matchen, men det är väl bara att hoppas att vi alla är pigga i både ben och huvud och att det går vår väg! Det ska bli kul att se vilka jag får spela i samma kedja som eftersom att tvillingarna som jag annars spelar med är bortresta idag, men det ska nog gå bra! Vi går för 3 poäng, heja oss!

när vi kommit hem igen efter matchen så är nog klockan runt 20.30 så då blire bara chillidilli, robin-häng, tv/data och rätt skaplig tid i säng känner jag.

Hoppas att ni haft en lyckad helg,
HOPPLAHEJ!


Ps. Kul att Blondinbella är igång igen! ;-)

  

Fredagkväll

Ungefär såhär känner jag mig just nu, och det är fredag - min favoritdag,
fatta hur värdelöst det är!!!



Jag är både arg och ledsen, men kan inte skylla det på någon, om inte mig själv och det gör det mer frustrerande för jag älskar att skylla mina missöden på andra, få mig själv att tro att det är någon annans fel att jag mår dåligt osv osv. Vissa sidor av mig är rätt elaka och självgoda när det kommer till det. Just nu är det jobbigaste att jag inte har gjort min högskoleanmälan till våren ordentligt och nu är anmälningsdatumet passerat, så jag får bara be till mina högre gudar att jag lyckas komma in på sen anmälan eller nått annat finurligt. Jag är så klantig. Fan. Hoppas att jag får något bra jobb annars som döljer detta missöde och den missär som kommer att vänta mig... Jag som vill så mycket och ingenting händer! Jag skattar mig lycklig åt att du finns just nu min älskade Robin. <3 Innebandyn är också positiv! För visst ska man försöka se livet från den positiva sidan istället för att fokusera på det negativa? Ödet kanske har något annat på gång för mig, det finns en mening med att det här händer mig och att allt blir som det blir, för i slutändan blir det bra. Efter regn kommer solsken och andra goa glada klyschor! Nu är det bara att hålla i sig till det vänder. För mig får det jättegärna vända snart innan jag går in i väggen och blir deprimerad på riktigt. Jag nåjar inte, jag har syndrom :-O


Fredag

Så har favoritdagen börjat och tagit fart. Det känns bra att vakna på fredagar för då vet jag att det kommer att bli en lyckad dag, och går lite saker fel så gör jag det till en bra dag. Idag är det grått väder ute och det är ju inte direkt motiverande att kliva upp ur sängen för, men är det fredag så är det oavsett om vädret är grått och jag känner mig seg trots att jag sovit typ 10 timmar. Eller ja, anledningen till segheten är just att jag sovit så mycket som 10 timmar. För mycket sömn gör mig seg. Det är för lång tid för mig att ligga och vara oaktiv på typ...
Så, därför tänker jag alldeles snart gå några kilometer i skogen för att komma ut och piggna till, därefter dusch och påbörja dagen med en bättre lunch någonstans med någon goding. Vad dagen mer kommer bjuda på är osäkert. Lite Robin-häng kanske innan hans match i Torshälla ikväll som jag i nuläget tror att jag ska se, men vi får se om jag kanske stannar hemma. Ska suga lite på den karamellen och se vad jag är sugen på. 

Helg och därefter lov för skolungdomarna nu! Skönt för er! För en annan så kommer kommande vecka att bli som vilket vecka som helst när det gäller fritid osv, men det kommer ju vara annorlunda att fler är hemma samtidigt som jag - men mest kul tror jag, fast det skulle inte förvåna mig om jag stör mig på mina bröder som kommer vara hemma eftersom att jag är van att vara själv. De kanske förstör min själv-hemma-image.

Helgen nu kommer att bjuda på en del innebandy. Ska spela match både imorgon och på söndag, kul! Känner mig laddad i kroppen också nu när träningsvärken är helt veck! Imorgon är det ju festlighet hemma hos Malin - men det blir dock som tur är inget kändistema, men jag kommer ha klädångest ändå, det är aldrig något jag kommer undan. Kanske blire en sväng å fixa nå nytt idag... Eller..

Jag börjar få lite ångest över vad jag ska köpa för julklappar till alla redan. Jag skulle så gärna vilja köpa en del nu så man har det ur världen och inte drabbas av den vanliga julklapps-paniken en vecka innan julafton som vanligt. Jag kanske ska passa på nu när jag är ledig och har tid att fixa juleklappar. Förr om åren har man inte haft tid för att allt annat (skolan) tagit upp tid och därför varit så illa tvungen att fixa allt i sista sekund. 

Undra när vi ska åka på kryssningen vi vann.. Måste tjata lite!

UT NU! HA EN BRA DAG! =) 

Torsdag

HEJ PÅ ER!

Idag har jag nästan inte alls gjort något som kan klassas typiskt för en 19-årig tjej.
Jag har nästan rent av bara tagit mig an saker som berör mina mognare sidor idag.
Jag har varit ute och gått en mil, städat, tvättat, spelat alfapet, löst korsord och frysit, och uppepå det så är jag även lite småtrött redan såhär tidigt på kvällen. Öh, normalt? Tröttheten beror nog visserligen säkert på att jag vaknar typ 3 gånger varje natt och jag kan inte låta bli att undra vad det är för slags av sömnproblem som drabbat mig och varför? Vad håller på att hända med mig? 
Men, helt ihop-sackad och på ålderns kant är jag inte vill jag påstå eftersom att jag rakat mig både här och var idag och plockat ögonbrynen med min favoritpincett som jag hittade när jag städade lite, woho.. sånt kan göra en hel dag ;-) 

Jag har förresten hittat en ny rolig blogg att spana in med jämna mellanrum-> www.egoina.se - tjejen som är hjärnan bakom bloggen är arbetslös liksom jag och skriver om livet och små vardagliga och udda saker på ett skönt sätt, ofta med glimten i ögat och med annorlunda tolkningar. det är sånadär bloggar jag gillar att läsa för att de är så äkta, då tar man till sig det som skrivs lättare, ärlighet gör det intressant. josefins blogg som jag har länkat här på sidan under "Bloggar jag läser" är även den ett bra exempel på vad jag tycker är en bra blogg. hon skriver om saker som är vanliga för alla, dvs. mens, bajs, sex osv. men som är ovanligt att man skriver om för att det kan tyckas vara lite tabu och för intimt för att skriva om i en blogg, men för mig är det ärlighet och inga skygglappar rakt igenom om över hur det verkligen är och man känner igen sig och kan relatera till. go girl! =)

I Tisdags köpte jag en jacka/kappa på H&M. Jag var nöjd och glad över både passform, modell och pris - till idag när jag får ett mail av H&M-club att i helgen så har de halva priset på typ alla höstens&vinterns jackor och kappor och man fick dessutom en rabattkupong på 20% på valfritt plagg vid ett köptillfälle på H&M i Köping. Så det kändes lite surt, men å andra sidan kan jag ju inte vara efterklok över något som jag inte alls visste om att de hade på gång. Men lite typiskt, helt klart. (BRÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖL)

Hm.. Jag undrar förresten om min brorsa tror att det bor ett monster i papperkorgen på toaletten eftersom att han aldrig kastar den tomma toarullen i papperskorgen utan ställer istället alltid rullen som är slut på handfatet - vilket är VÄLDIGT irriterande när man kommer in och får kasta den själv. Finns det monster ens?

Imorgon är det fredag - favoritdagen! =)

TAKE CARE!

Onsdag

godkväll!

jag måste erkänna att jag tycker att det känns som att klockan är mer än den i själva verket är egentligen. det känns som att klockan är 2 på natten. min oriktiga tidsuppfattning beror nog dels på att jag klev upp halv 8 imorse, och dels på att vi nu på kvällskvisten var iväg och relaxade på Arboga Badhus så jag känner av en viss befogad trötthet - men som tur är så är tröttheten av det sköna och mysiga slaget och inte det dryga. förtillfället gör jag som jag brukar göra vid denna tid - äter äpple, dricker juice och spelar alfapet. grämer mig lite såhär i efterhand över att jag glömde kameran hemma ikväller, det hade varit kul att knäppa lite kort, lägga ut på lagsidan och minnas... men men.. skönt vare iaf kan ni lita på! nu i efterhand känner man sig sådär lugn och harmonisk som man ofta känner efteråt, så är det i alla fall för mig. och håret luktar klor. en annan bra grej är att träningsvärken gått över lite. jag vet inte om det beror på relaxandet eller om det bara försvunnit lite av sig själv, och det kvittar mig hur den minskat - huvudsaken och det sköna är att den börjat avta! när man väl har smärta, ohälsa, dåligt humör osv. så tror man alltid att det ska fortsätta vara så förevigt, men så plötsligt så blir allt alltid bättre - och tur är väl det! ;-) jag tänker t ex tillbaka på för en vecka sedan när jag hade sådana problem med min urinvägsinfektion - och nu en vecka senare så minns jag knappt att jag haft nå besvär!

alltså, vilken kändis ska jag vara på lördag?!  dagarna går och det står helt stilla i min hjärnas tankeverksamhet när det gäller just att komma på en bra kändis så förslag mottages gärna och tacksamt! inget förslag är för konstigt eller dumt 8-)

wellwell, imorgon är det en ny dag, då känner jag för att göra något annorlunda! ;-)
en sak som jag redan bestämt mig för att göra imorgon är att tvätta och kanske till och med dammsuga för att vara riktigt duktig och ansvarsfull. dessa sysslor är tyvärr ovanliga för mig att göra måste jag skamset erkänna och tycka lite synd om mina föräldrar som har en sådan slapp dotter som bara går hemma hela dagarna men aldrig förmår sig till att röra ett enda finger i hemmet, typ. men nu gott folk så ska jag på eget initiativ börja ta lite mer ansvar och hjälpa till. lite mer hjälp skulle göra dem så glada och det vill jag verkligen nu, glädja och vara en bra dotter! haha.. och så är det ju verkligen hög tid för mig att jag börjar lägga in en stöt i hemmet som den 19åring jag är och får bo här gratis och använda allt. det har varit för lite givande och för mycket tagande från min sida hittills, men nu ska jag försöka göra vågen lite mer jämn, så det så!
var kom den nyfunna insikten och förståndet ifrån? håller jag på att bli en bra människa?
är detta kanske ett tecken på mognad?

hoppas att det är bra väder imorgon, bra väder kan göra så mycket tycker jag!
nu blire tv och smsande med min kärlek, nattinatti!


Tisdagskväll

godkväll!

som jag förutspådde tidigare så har träningsvärken tilltagit allt mer och mer ju längre dagen gått. jag ser därför fram emot imorgon kväll när vi ska till Arboga badhus. På vår hemsida står nu följande;
 
"Info om onsdagsträning

Det blir en annorlunda träning nu onsdag mest p g a att det är match på våran träningstid men sen kan det vara skönt med lite variation efter helgens matchande samt Karins "lätta" fyspass i måndags!!

Vi packar ned badgrejer och åker till Arboga badus för lite relax med bad, bubbelpool och bastu! Samling kl 17.30 vid KB-hallen, bra om några har bilar.
Vi har även med oss lite fika."


Jag kan inte säga annat än att det låter som en klockren och skön kväll med brudarna.
Det kan vara bra att göra lite annat emellanåt och utanför planen för lagkänslan skull.

Dagen idag har tack vare träningsvärken och det tråkiga vädret bidragit till en seghet så det passade ypperligt att dra till Robin för att äta och se film,
28 dagar senare hette filmen vi såg - en sjuk/konstig men rätt bra thriller!  
Eftersom att det tisdag idag så betyder det som vanligt att jag spenderar kvällen mest i sängen eftersom att tv-tablån på kanal 5 är skön och bra på tisdagar;
Desperate Housewifes, Christine, Brothers and Sisters, Seinfeld, CSI, Las Vegas.
Nördigt men skönt!

Ska ta mig en snabbdusch nu så att jag slipper göra det imorgon när jag ska upp tidigt för intervju.
Jag är egentligen mer av en morgon-duschare, men imorgon när jag vaknar vill jag bespara mig det och istället bara tvätta av mig som hastigast, klä på mig och fixa mig innan jag drar iväg. jag har faktiskt till och med redan lagt fram kläder och alla dokument med anställningar, betyg osv. som jag ska ta med mig till intervjun för att slippa göra det imorgon, så nu är allt i ordning och jag slipper tänka på det på morgonkvisten.
Hoppas att det går bra! (:

Ha det bra!

Tisdag

hej på er!

allt är väl här med mig, om man bortser från träningsvärk....
efter gårdagskvällens innebandyträning så kändes det som att vi hade tränat så att det räckte och blev över för ett år framåt. ja, igår var det inte nådigt alltså, speciellt inte om man lägger till den träningsvärk som redan bodde i kroppen efter helgen. huhu. helt mör i hela kroppen så däckade jag efter duschen hårt i sängen och fortsatte att stretcha ut för att minska dagens träningsvärk, även om jag mer eller mindre visste att jag redan var dömd att få det och javisst blev det så. ärligt talat så trodde jag igår kväll när jag somnade att jag inte skulle kunna kliva upp imorse, men det gick bra även om vissa rörelser tar emot lite. men jag kan säga att jag faktiskt känner mig lite glad åt det faktum att jag slipper gå runt på ett jobb eller i skolan med denna träningsvärk.

träningsvärken kommer säkert sitta i och kanske till och med bli värre  till imorgon, men som tur är så uteblir morgondagens vanliga innebandyträning med anledning av att P92 har match på vår träningstid, så istället för att skippa träning helt eller träna utomhus så kom  vi på idén att åka till Arboga Badhus istället och så blir det. roligt tycker jag, det var ett tag sedan jag var där och ja, badade på badhus med för den delen också tror jag!
 
jag har förresten bestämt mig för att slå på stort - två eller tre tatueringar och en piercing ska jag förstöra min kropp med. fråga mig inte hur det gick till att ha gått från helt anti till öppen men jag har ändrat mig iaf! ska passa på att kila in och boka tid snart eftersom att man får tid rätt snabbt om man bokar just nu här i Köping. 
färga håret ska jag också göra någon dag här framöver..

jag har inte riktigt kommit på vilken kändis jag ska vara på lördagens fest, mest för att jag inriktat mig på att inte vara något alltför extremt om man ska gå ut på krogen sen. men, nu kan jag börja tänka i andra banor och mer extremt eftersom att jag förmodligen inte ska följa med ut på krogen när det är dags eftersom att jag har match på söndagen, men ja, allt är ju beroende på om jag får vara med eller inte..  

jahaja.. dagens planer är väl få och inte så stortslagna. men det är inget jag klagar över.
ska snart brumma iväg och köpa jacka och kanske nå annat kul, är på lite shoppinghumör.
annars äre väl i vanlig ordning att luncha och vara med robin när han vaknat till liv.
funderar faktiskt på om jag ska göra egen mat idag (!!?) .. ska kika i frysen vad som finns till förfogande, eller om jag köper nå goda saker när jag ändå är ute i farten.. fast, Xuan-suget skriker också.. maah..   

dags att hitta min luriga kaninchen nu innan hon bajsar ned mitt rum alltför mkt!

Ha en skön dag!

Som sanden i timglaset, så passerar dagarna i vår liv...

jamenvisst är det så! ^ plötsligt har en helg gått, en händelsrik sådan.
en sporthelg kan man sammanfatta helgen som. mest innebandy.
igår spelade vårt lag match mot per ols och jag var med å slet lite, slutresultatet blev 7-2 till oss och det kändes riktigt viktigt och helskönt inför framtida matcher, som vi såklart hoppas på att spela minst lika bra - det ser än så länge åtminstone rätt bra och lovande ut iaf, mycket stämmer. i och med den vinsten och vinsten i fredags mot vib så blev det 6 poäng och ett snäpp upp i serien, igår kväll var vi till och med serieledare i Div.2, höhö.
imorse var det dags för match igen, då i DJ20-serien mot Rönnby. Vi spelar jättebra, skapar ytor, chanser och hittar varandra men lyckas inte riktigt få in bollen utan det blir mer gröt än utdelning i form av mål, något som rönnby hade lättare med så de fick in två snabba mål. men det var som tändvätska för oss och vi gör i början av andra perioden äntligen mål genom att jag fick pass av Elsa som jag kunde slå in i mål, kul att äntligen hänga en kasse! rönnby gör strax därefter 3-1 och det är resultatet innan sista perioden. vi lade i vår högsta växel och elsa lyckas trycka dit 3-2 och i det läget känner vi att vi har lite grepp om rönnby som blivit lite mer osäkra och nervösa i sitt spel vilket vi kan dra fördel av och använda. vi hade bra chanser men det blev istället rönnby som kunde punktera matchen till 4-2 som blev resultatet. vissa förluster känns verkligen som förlusten men trots förlust så gör vi en jättebra match och därför känns det bättre, med i åtanke kan man ha att de typ var 20 st spelar och vi var 10 st så det var bra kämp av oss som höll ut! men det är klart att det är trist att förlora en match som man varit lika duktiga i. men men! nästa gång! :)

idag efter min match så drog jag och robin till verona och tog oss varsin kebabsallad och därefter en snabb fika på mc donalds innan vi åkte vidare till västerås för att se på innebandymatchen mellan vib och pixbo med ett gäng av robins vänner. västerås lyckades väl lite halvdant idag kan jag tycka, det gick bra lite då och då och till och från för dem. pixbo å andra sidan spelade mer stabilt och jämt matchen igenom och således kunde de därför vinna med 8-7, kan vara snopet för vib med uddamål, men så är det. efter matchen åkte vi direkt vidare till kungsör och såg på hockey i actahallen som var kallare inuti än utanför i vanliga uteluften, helt sjukt. kungsör förlorade också med uddamål! 

på onsdag ska jag på jobbintervju på mc donalds, hehe 8-)
så kan det bli!

nu är det bara sängen och mitt naturgodis och vanliga godis som gäller med en bättre film, skönt att värma sig och mysa i sängen efter den där kalla hallen!

PUSS&KRAM!

Ps. Bullarna som bakades till lördagens match blev de godaste jag någonsin ätit,
man brukar ju snacka om att man har gröna fingrar när man lyckas med växter,
undrar det kallas när man lyckas med bullar, bullbakarfingrar? .Ds

    

Fredag

hopphej!

jaha, nu är det fredag igen - vad är det jag tidigare sagt, det är nya fredagar och måndagar hela tiden! ja, det går bara runt runt runt.
idag fick jag nog av de urinvägsinfektions-lika besvären som jag dragits med i ungefär en vecka så efter att ha gråtit och hetsat x antal gånger så jag ringde och sa att jag helt enkelt måste få komma och undersöka mig igen och i luren hör jag tanten säga att de gjort en odling på det prov jag lämnade tidigare i veckan och att resultatet visar att jag såklart som jag hela tiden trott har urinvägsinfektion! så de skickade recept som jag fick hämta ut på apoteket och det gott folk var väl på tiden! beundransvärt att jag gått runt och varit kissnödig en massa dagar nu utan att klagat nå stort. synd om mig som det är hade robin köpt en stor Marabou chokladkaka till mig imorse när jag vaknade för att jag skulle känna mig lite bättre till mods. Gullegubben;-) <3
Förresten så blev det ingen rosepepparbiff och klyftpotatis igår kväll, utan vi åt Mc Donalds istället. Mohaha, gött det med och det är lite mer i min stil! (:

Tack vare mina dumma bakterier som orsakat dum-infektionen så fick jag tyvärr lämna återbud till matchen som ska spelas idag, men tjejerna är starka nog utan mig och det går förhoppningsvis galant nu på kvällskvistern! jag sa dock att imorgon är jag fit for fight igen eftersom att medicinen verkar rätt snabbt, det gjorde den iaf förra gången och jag känner mig faktiskt redan bättre tror jag, eller om det bara är inbillning - spela roll :) bara det inte känns så.. dessutom kan man koppla bort det om man gör annat. alfapet funkar som bra terapi.

Till matchen imorgon så har jag fått ansvaret att baka 30st bullar... Det är inget uppdrag jag hoppar jämfota av glädje över kan jag meddela eftersom att jag aldrig har bakat en enda bulle i hela mitt liv så jag kan ju inte skryta om att vara någon hejare på det. och typiskt nog så har vi inte nå bullar hemma, vilket jag har mig själv att skylla eftersom att jag gått nu hela hösten när jag varit arbetslös och småätit upp allt fikabröd, typ.. i brist på annat och ja, tv och godsaker passar så bra ihop - eller hur?! ... jaja, jag ångrar mig nu i efterhand. och mormor hade inte heller några bullar till övers för den delen och till råga på allt så har mamma inte tid att hjälpa mig baka bullar så mormor får helt enkelt rycka in och det är jag tacksam över, hon är en riktig fena på att baka bullar hon. 

ikväll blire god mat, tv och mys med allt vad det innebär... en bra melodi. (alfapet också)
ska hålla tummarna för att tjejerna i laget vinner där borta i västerås nu!
jag längtar som fan till morgondagens match, är så taggad! 
och ja, söndag också ju :) .. 

PUSS!  


Torsdag

hejsan!

som planerat så tog jag mig iväg på en tripp till västerås idag. den som söker ska finna brukar man säga och fann det gjorde jag som tur var! jag fann viktigast och bästa av allt svarta stövlar som var både sköna och snygga med för den delen. jag kan tillägga och erkänna att jag hade en långdragen beslutsamhetsångest mellan tre st olika stövlar innan jag väl bestämde mig, det var som vanligt alltså. testade alla tre par om och om och om och om igen... såklart! men jag valde rätt känner jag;-) tur det! handlade även andra små grunkor såsom underkläder, tunika, mascara, parfym och munktröja. kort och gott alltså saker som alltid är användbara. 

när jag kommit hem från västerås så praktiskt taget skrek ju magen efter något grövre att äta efter att bara ha ätit en chicken wrap som hastigast i västerås. robin kom därför och hämtade mig och vi drog och inhandlade ingredienser till dagens två matmål och morgondagens lunch. väl hemkomna stekte vi som planerat crispies och kokte potäter, till det gjorde robin en egen remouladsås, asgod! ;-) han har sådana bra och goda matidéer den där... ikväll ska han göra rosepepparbiffar och klyftpotatis - gott det också såklart! och imorgon till lunch blire robins egna köttfärssås och spagetti. haha.. kul att någon gillar att laga mat och greja. själv har jag filosofin att man kan köpa det som är färdigt, t ex så tyckte jag att vi kunde köpa pizza, köpa färdig kelda carbonarasås och köpa färdig remouladsås, men han står på sig att hålla göra-själv-stilen.

ihelgen nu väntar tre matcher för vårt lags del, två div.2-matcher och en DJ20-match på söndag och jag ska spela samtliga till min belåtenhet såklart! visst kan det bli segt i benen, men jag är glad - man får värma upp och stretcha noga och dessutom kommer det att bli kul, så pass kul och intensivt att man glömmer allt annat och allt fokus är på matchen i  fråga! som att det inte vore nog med innebandy där så ska jag på lördag morgon även kliva upp lite tidigare än vanligt för att träna ett pojklag med pojkar födda 2000-2002 tillsammans med johanna, hihi, sweet boyz! vi ska nog kunna lära dem ett å annat ;-)

nu är robin iväg och tränar och därför passar jag på att åka hem för att duscha, dricka cola och spela alfapet typ. jag längtar såklart till han kommer å hämtar upp mig igen, mest för att det står god mat på schemat då och inte minst - vi köpte pommelu när vi var och handlade som jag skalade och rensade och ställde in i kylskåpet så efter maten ska jag äta kall pommelu och tänka tillbaka på stranden i thailand. förresten, har ni ätit pommelu någongång? skalet är astjockt och det är jättekomplicerat att skala och rensa osv... men tålamod hade jag!

nu ska jag fokusera på alfapet-matchen! =)
PUSS!
 
     


Hjärtat slår

Sitter här på min nattliga kant och känner känslan av tacksamhet och lugn.
Jag är så glad för att du finns, för allt du är, för allt du är för mig och för att du är min.
Min bästa vän
Min Älskling
Min pojkvän
Min trygghet
Min kärlek
Min lycka
Mitt allt
Robin
<3

Jahaja, klockan är efter midnatt och jag är sugen på stekt fisk, potatis och kall sås,
det känns ju inte riktigt normalt för att vara såhär dags, men så är det, inget att rå för!
Men, jag hänger inte läpp för det för som tur är så är jag så pass lyckligt lottad och ja, kanske till och med lite bortskämd att jag just blivit lovad av Robin att vi ska åka och köpa just stekt fisk, potatis och kall sås för att äta när jag kommit hem från Västerås imorgon.. mohaha, jag e glader! längtar! kommer säkert drömma om vår goda dejt inatt! ;-)


  

Onsdag

tjenixen!

orkar inte skriva något långdraget så här under följer istället saker jag gjort, saker som är på gång och saker jag har på tankarna rätt och slätt! så ja, det här är nu..

* nyss hemkommen från innebandyträning och varvar ned lite
* idag körde vi hårt och fys på träningen, det känns och gör lite ont i ryggen nu
* ikväll är jag trött så härnäst väntar badet och därefter ska jag fixa lite cola och frukt och lägga mig i sängen och glo tv och därefter kvälls-sms:a med robin som varje kväll, mysi!
* robin och jag åt på sibylla idag, det var riktigt längesedan konstaterade vi så gott var det och jag är fortfarande rejält mätt i magen
* imorgon ska jag förhoppningsvis till v-ås och småshoppa lite. jag är först och främst ute efter svarta stövlar, klänning/festlig klädsel, tröjor och t-shirts... sen om annat intresserar så äre bara plus!
* sitter för tillfället å kikar lite på bonde söker fru och jag har redan en favorit till Köpings-killen, haha.. Hon från Danmark verkade söt och som en typ för honom, liksom mest normal.. men vad vet jag!
* om precis en månad så fyller min gammelmormor hela 90 år, då är allesammans hembjudna på lite festligheter - längtar så till det för jag <3 kalasiga meetings, som sagt!
* jag längtar till julen
* lägenhet närmar sig
* jobb närmar sig
* hoppas på att komma in på någon skola nu till våren
* jag har kommit på att jag måste prata med någon för att rådfråga om att vad jag ska göra för att min vikt ska bli mer stabil på något sätt. de senaste åren har jag nämligen ständigt och ofrivilligt pendlat i vikt mellan 55-60 kg och det verkar ju inte hälsosamt.
* jag ska byta mina p-piller och istället sätta in p-stav i armen snart, läskihh
* jag spelar verkligen alfapet så fort jag får möjlighet nuförtiden, typ beroende, tvångsmässigt
* om en vecka ska jag på avskedsfest för malin, cissi och madde som ska resa runt i asien 28/10-4/1. temat på avskedsfesten är att vara en kändis. har inte riktigt kommit på vem jag ska vara... tips?! =)
* jag älskar att vara osminkad! det är skönt att slippa ta bort något på kvällen eller när man ska duscha ;-) dessutom är det ju bra att vila ansiktet och i synnerhet ögonen från massa kladd.

här kan jag inte sitta å mala, duschen nu! hej på er! (:

Tisdag

God förmiddag!

En god natts sömn gör verkligen susen, jag vaknade pigg och utvilad och dessutom på ett riktigt strålande humör idag - härligt, finns det nå bättre?! Man känner sig liksom oslagbar och allt känns möjligt, jag återfår hopp om livet! ;-) Den goda sinnesstämningen i kroppen blir inte heller sämre av att vädret här utanför är soligt och dant! Jag trodde aldrig att jag skulle säga de här orden, men idag är det faktiskt skönt att vara ledig eftersom att jag kan göra vad jag känner för och bara njuta av livet istället för att vara inne på ett jobb eller skola hela långa dagen och bara se hur en fin dag passerar. Två andra glädjande saker med den här tisdagen är att jag ska hämta min stövlar hos skomakaren och att jag har bilen hemma! Sen är det inte minus att Robin min Älskling är ledig. Desperate Housewifes ikväll också! Woho! Vad kan gå fel idag? ;-)

Uppe med tuppen som jag nästan var idag så passade jag på att åka till vårdcentralen för att kolla om jag verkligen har urinvägsinfektion, men efter en VÄLDIGT lång och utdragen väntan så visade det sig att jag inte hade det och ja, tur i oturen var väl det... Fick ordinationen att dricka mycket så skulle det förmodligen ordna upp sig. Börjar jag bli hypokondriker av att gå hemma? Nåja.. Idag var det i alla fall mitt värsta besök där, och det är en underdrift - jag var redo att gå hem, så jobbigt var det. Anledningar:
1. Ja, för det första hatar jag att vänta på saker, jag blir rastlös&irriterad
2. Väntan i sig blev såklart inte bättre av att jag var kissnödig
3. I väntrummet satt det massa människor i kö om att få komma in
4. Pensionärerna pratade med varandra om "vilken lång tid det tog"
5. Småbarn skrek och var vilda

Det mest positiva med besöket var nästan att träffa på Tiina min gamla lärare och byta ett par ord med henne i väntan, det underlättade lite granna en liten stund. När hon sedan gick så började det plågsamma. Men, vad gör det nu när jag är hemma och det mesta är frid och fröjd! =) För att inte låta alltför optimistiskt så finns det förtillfället en negativ grej med nuet, det är att mitt kära Alfapet har fått Error.

Hej på er, nu är det dags att fånga dagen så att säga!


Måndag va, igen!

javisst är det så... tiden går snabbt den! det känns dessutom som att veckorna nästan bara består av måndagar och därefter fredagar. alla dagar emellan slinker så gott som förbi både snabbt och utan att lämna något sårskilt avtryck som består, för mig är de bara dagar som oftast inte betyder nå speciellt. mer än ja, onsdagar äre träning på kvällen och sen finns det ju vissa program vissa dagar som kan vara signum för dagen, men det är ju inget stort.  

livet och tiden framförallt är så relativ. det går både snabbt och långsamt. och man kan ändra uppfattning om tiden stup i kvarten. En dag kan vara en evighet eller vara borta på en sekund. Ibland kan jag tänka; oj vad lång tid det är kvar, så gott som hela 5 timmar... men så plötsligt har dessa 5 timmar gått som av trolleri, på gott och ont! 
när jag gick i skolan var jag oftast tidsoptimist när det gällde inlämningar och prov. när man fick reda på datumet som provet skulle skrivas eller arbetet lämnas in så tyckte man att det var så lång tid kvar, så pass lång tid att man kunde chilla lite med det och inte börja öva eller skriva med detsamma utan att man gott och väl kunde vänta lite till datumet kom närmare. oftast blev det ju istället att OJSAN! - tiden sprang visst på bra och datumet låg plötsligt bara bakom hörnet och man fick ta till sin självdiciplin för att börja träna på provet eller börja skriva på arbetet och bli klar. tänk så många nätter och kvällar jag suttit dagen innan inlämning... jag har lärt mig att jag jobbar väldigt bra under tidspress också, och det var ytterligare en av anledningarna till att jag sparade det som behövde göras till jag helt enkelt inte kunde undvika det längre. 

jahaja... vad händer? jag sitter här och lirar alfapet som varje kväll, spel efter spel och det spel jag för tillfället har uppe ser jag ut att gå som segrare ur och det tillhör inte vanligheterna. jag är även den här kvällen till ära lite mer trött än vanligt och det ser jag som ett positivt tecken, hoppas att tröttheten inte får för sig att smita när jag lägger mig och ska sova, det brukar tyvärr bli så. idag har jag faktiskt städat!!! woho, guldstjärna till mig.. eller kanske inte eftersom att det tagit sitt lilla tag att få tummen ur arslet att göra det, men nu så! sen har jag även träffat robin och vi lunchade idag på Mr. Wok - kalasgott!
Nu på kvällen var det som alla andra måndagar innebandyträning. Idag satt vi och pratade i en timme innan själva träningen i sig kom igång och det kan med all säkerhet behövas ibland i ett lag, att gå igenom året, matcher, vad som gäller, spel, åsikter osv osv osv.. det insyrar en positiv anda och öppenhet i laget och då kan man prestera bättre som ett lag som vi faktiskt är också. vi är ett sådant bra gäng i år tjejer! :D jag blir så glad när jag tänker på't. Svårt att sätta fingret på vad det är, och det kvittar kanske egentligen, bara det känns bra och det gör det utan tvivel! Det är jag säker på att jag inte är ensam om att tycka heller, utan alla i laget har ungefär samma tankar, åsikter och filosofi. I år ligger vi helt enkelt på samma nivå såväl tankemässigt som spelmässigt, en jämn nivå utan uppstickare!

ojoj, idag blev det lite jiddrigt! pöss! 

Söndag

tjenare!


jahaja, känner mig inte direkt lyckligt lottad när det gäller mitt immunförsvar mot bakterier just nu. först angrep bakterier min kropp och yttrade sig i form av halsfluss, och nu har bakterierna gjort en mindre rolig comeback och förbannat mig med urinvägsinfektion, typiskt! tog den sista tabletten av halsfluss-pencillinet i morse och imorgon måste jag till vårdcentralen och fixa pencillinet selexid mot denna infektion om det inte händer nå mirakel under natten eller går över av sig själv eftersom att jag dricker massa hela tiden och då speciellt sura drycker som citrondryck och tranbärsdryck, så kanske sköljer jag bort bakterierna - hope so!
 
den här helgen måste jag betygsätta med 8 poäng av 10 med anledning av att den innehållt en riktigt bra blandning av helgsysselsättningar. jag har umgåtts både lugnt och vilt, gosat, kollat på innebandy, sett tv, ätit gott... det som drar ned poängen är att jag inte kunnat sovit ordentligt utan ligger nog riktigt minus med sömn eftersom att jag endast sovit runt 15 timmar de tre senaste nätterna. får hoppas sömnen reder upp sig inatt! en annan sak som drar ned poängen ytterligare är att jag inte städat, vilket jag hade som mål/plan att göra den här helgen, men icke - jag har prioriterat annat mer socialt istället! :)
 
idag åkte vi iväg till v-ås på kalas för kusin simona som fyllde 19år igår, det var både en trevlig och god tillställning som anordnades på deras café för släkten, därför var utbudet på sötsaker stort! det fanns något för alla smaker, och det är ju så svårt att stå emot, man vill prova allt! nu känner jag mig bra mätt på sötsaker i magen, men det finns alltid lite plats för mat - och speciellt finns utrymme för den mat som det bjuds på ikväll i det Lindgrenska hemmet för det är nämligen taaacooos! mumzi!
ikväll annars så äre bara tv och data som gäller. det är rätt bra saker på televisionen på söndagskvällar. just nu sitter jag för tillfället och surfar runt på både olika sidor och bloggar för att bli uppdaterad av vad som hänt. håller även ett öga på liveuppdateringen från kungsörs match i jönköping, robin står dock inte med lika intressant och spännande är det ändå att följa det hela och föreställa sig. för tillfället ligger de tyvärr under med 6-2 så hoppas de rycker upp sig och får in några mål för att hämta upp! ..


blondinbella tar förresten bloggpaus, whoot?! vad sägs? 


Ha det skönt!

          


Nånstans i mitten mellan fredag och lördag

god nattetid!

rent teoretiskt sätt är det ju faktiskt lördag nu, men å andra sidan inte för mig som fortfarande är vaken och därför har jag ju fortfarande fredag eftersom att jag inte har avslutat denna dag ännu med att sova och vaknat upp med lördag. jag är faktiskt aspigg nu, trott eller ej, trots en helkväll med massa umgänge, karaoeke, dans och kebabmoffel! det är så konstigt med tröttheten att den liksom når sin kulm och absoluta trötthets-topp och sen vänder det och man blir piggelin, det är som att kroppen och knoppen tänker; nehe, ingen sömn, då skiter vi i det och istället blir pigga och rockar järnet. yeahyeah. kroppen och hjärnan är konstiga grejer det, väldigt komplicerade är de och smartare än oss själva. ja, det är såntdär man inte ska försöka fördjupa sig i för då blir man alldeles knäppiz!
jag är kalasnöjd med kvällen som varit, en klar tiopoängare, det får mig att tro på utelivet igen! ;-) karaoken på lunkans var grym, skönt umgänge! kvällen avslutades med en standard; kebab på kebabhouse ofc! två gånger kebab på en och samma dag, inte illa det! hoho.. 

även om jag är piggelinus så gör det gott för mig att sova nu.
ska upp och kolla på match kl 11 så att sova ut äre inte tal om dirr!
men efter matchen imorgon ska jag bara ligga i sängen och se repriser och webb-tv kan ni lita på och sova. längtar till det! hehe. ska köpa godis och nötter också om suget jag känner nu håller i sig... myyyyyyyyyyzzzz.

komsi nu min kärlek! nattinatti! 

    

Fredag

tjoho!

ojojoj, trött och hungrig är vad jag är! det låter kanske inte som den allra bästa kombinationen utan mer som en kombination som man blir grinig av, men eftersom att det är fredag och jag snart får kebab så är jag stabil. jag kan inte förklara vad det är som gör att fredagarna vecka efter vecka inger sådan glädje hos mig och lyckas bli riktigt bra. mina planer för ikväll är först och främst att njuta av kebaben och det ska bli riktigt jävla gött för att uttrycka sig milt, det kommer helt klart sitta fint och värma i magen. jag gillar mat överhuvudtaget, men det finns inget bättre än att äta något gott när man är riktigt hungrig, mat smakar aldrig så bra som då tycker jag, och som det retar smaklökarna och aptiten att tänka på allt gott när magen ekar tomt. mamma mamma mamma, skynda dig och kom nu så jag får mig lite att smörja kistan med!

efter den förmodligen underbara kebaben och colan och lite snack med familyn så ska jag cykla över till malins place för lite umgänge och därefter ska vi till lunkans och sjunga karaoke, woho! ;-) jag har en förmåga att lätt lära mig låtar utantill och är bra på texter, men om jag sjunger bra är en annan femma, det går nog att lyssna på iaf tror jag utan att ge mina lyssnare obehagliga error-ljud i öronen.
efter lunkans så kanske möjligheten finns att vi glider vidare till hantis, det återstår att se. jag skulle nog inte ha något emot det utan är öppen för att ge det ett försök, man vet aldrig med hantan om det blir flipp eller flopp!
det som dock talar emot mig ikväll är att jag är så nedrans trötter, men förhoppningsvis kan kanske lite mat, cola och peppmusik råda bot på segheten som jag förresten ligger bakom själv eftersom att jag var vaken till runt 5-snåret imorse för kärlekens skull. ja ni, the power of love va! det har sina baksidor att vara förälskad. detta tillhör dock en av de bättre och överenskomliga baksidorna så det är okej - även om man skulle vilja vara lite mer piggelin ;-)

men ja, hallelujah, nu kommer maten, prisa gudarna! Ciao! 

Torsdag

Innelistan
1.  Kärleken. Störst av allt är kärleken och visst stämmer det, därför listar jag Kärleken på plats ett idag, då tänker jag i första hand mest på Kärleken som Kärleksrelation till min pojkvän och inte till vänner & familj. Jag har aldrig riktigt vågat ta någonting för givet när det gäller mig och Robin med anledning av de stormar vi haft de senaste åren. Och ja, visst har vi haft en resa som varit ett lidande för att komma dit där vi står idag, det går verkligen inte att sticka under stolen med, men vi har äntligen landat nu och det var värt allting, det  kom något gott ur det hela och jag tror inte att det förvånade särskilt många att jag och Robin blev tillsammans igen. Vi har mött våra törnar nu för ett tag så att det räcker och blir över. I dagsläget vågar jag till och med faktiskt självsäkert säga att vi kommer hålla ett tag framöver. Sånt känner man. Jag kan inte säga hur länge och definitivt inte säga hela livet, det är ett sånt långt perspektiv. Men jag kan säga att nu står vi så pass stabilt att det inte tar slut i första taget, det finns inget rum för tvivel längre. Det är slut på det dåliga för en tid. 4 nya fräscha och stabila månader nu. Jag är så lycklig<3

2. Pengar. Ja, pengar är riktigt användbart och därför bra att ha det vet vi alla, därför är det alltid inne att ha pengar - vem skulle banga lite kosing liksom? Den här hösten glädjs jag över att jag faktiskt för första gången någonsin har bra med pengar att röra mig med. Tidigare år har hösten varit en grå tid för min ekonomi, men inte i år! Pengar kan långt ifrån ersätta något annat, men jag tycker pengar är en liten trygghet, det känns bra att bära med sig vetskapen om att man kan göra vad man vill inom vissa gränser. Visst är det bra att spara pengar och lägga dem på hög inför framtida utgifter som man vet kommer vänta runt hörnet, det tänker jag på typ jämt, men jag känner ändå att jag måste leva nu också och inte begränsa mig.

3. Random av gott och blandat. Sist ut på dagens innelista är sånadär småsaker i vardagen som man blir glad av och som sätter lite guldkant på tillvaron och som egentligen betyder så lite men som ändå glädjer. Det kan ju vara i stort sätt vad som helst som man finner är positivt.  Det som jag just nu uppskattar lite extra är mina fina naglar, mitt finn-fria ansikte och mitt stabila och goda humör. Å andra sidan, när man är på gott humör så har man lätt att uppskatta småsaker. Jag ska inte sticka under stolen med att det dessutom ska bli kul, mysigt osv. osv. att umgås och sova med Robin två dagar och nätter nu.  

Utelistan
1.
Arbetslösheten. Ja, först på min utelista måste jag självklart lista att jag fortfarande är arbetslös såklart! Att vara utan jobb eller annan tidskrävande sysselsättning om dagarna är självklart jättetråkigt när alla andra har sitt. Den tråkiga vardagen är ju dock inget jag försöker fokusera på utan jag försöker göra det bästa av det för att inte gå ner mig, men det är ju lite oundvikligt att varje dag vakna och tänka; "Jaha, vad ska jag göra idag? Justja, jag är arbetslös." Och därefter göra samma saker dagarna igenom, typ. Haha. Närå. Men jag saknar att planera mina dagar och anstränga mig till att få dagarna att gå ihop som ett schema. I början av min arbetslösa tid drabbades jag typ av dåligt samvete av att bara gå runt och vara ledig, men sen kom jag till insikt med att man inte kan göra så mycket mer än att söka jobb och hoppas på intresse och får man ingenting så har man ju iaf försökt, visat intresse och varit aktivt jobbsökande. Kort och gott handlar det om att vända arbetslösheten till något bra, om det går. Man kan ju lära sig nya saker varje dag eller aktivera sig på andra sätt så.. ja.. tiden fortsätter att gå medan man är arbetslös och då äre bara att fånga den tiden så man inte vaknar upp om några månader och tänker vadfan man gjorde under tiden egentligen... 

2. Bristande pokerkunskaper. Anledning: Jag vill kunna spela poker så pass bra att jag vågar möta andra i riktiga livet än de jag känner. Robin ska iväg på poker imorgon kväll och har tjatat på mig att jag ska vara med och erbjöd sig till och med att betala för mig om jag bestämde mig för att vilja följa med och spela. Jag är självklart sugen på att medverka, men hindras av mitt dåliga självförtroende när det gäller mina pokerkunskaper. Jag vill inte göra bort mig eller åka ut först typ så jag väntar till jag spelat upp mitt självförtroende. Jag tror att chansen finns att killar underskattar tjejer i poker, så därför vill jag vara rätt lurig och grym för att imponera och kunna utnyttja detta till min fördel när jag sen kommit så långt att jag spelar bland nytt folk. Så nu har jag på Robins begäran lånat en bok som heter "Pokerhandboken" där man lär sig att bli en vinnare, det är iaf vad som står på baksidan av boken. Hoppas det kan leda till nå bra! ;-)

3. Festande och röj. Med det menar jag inte att det är ute att festa och röja, men jag är inte alls längre någon förespråkare av festligheter på en full och röjjig nivå där det oftast spårar. Jag har blivit en tråkig toffel. Gång på gång försöker jag festa och dricka och ha trevligt, men den senaste tiden har det slutat med att jag gått hem tidigare än andra och avslutat när kvällen nått sin absoluta topp för att inte se baksidan av det hela. Jag gillar verkligen fest och kalas, att träffa folk och prata om massa saker, men blir det för mycket fylleri och grova påverkningar är jag inte med på noterna alls. Skrik och härj, nejtack. Jatack säger jag istället till trevliga sammankomster med konversationer, lite dans och kontrollerat intag av vad man dricker istället för att hinka i sig drycker. Jag vet inte vad som lett till denna inställning, men jag vet att jag måste bli mer tålig och här framöver utsätta mig själv för massa sånt där som jag egentligen inte gillar, dvs vara på en brakfest med bara fulla människor som spårar. Det kommer att bli jobbigt, men förhoppningsvis ändrar det min inställning lite. Anledningen till viljan att ändra inställning är att jag inte  vill vara anti! Jag vill vara öppen och inte dömande.

Onsdag

Tjena!

tummen upp för att det redan onsdag idag och faktiskt till och med onsdag kväll - snart torsdag, det betyder ju som vi alla vet att helgen närmar sig vilket såklart är positivt. helgen kommer för min del bjuda på lite av varje av både det ena och andra. ska iväg till v-ås för att hänga med kusins med allt vad det kan innebära och så avslutas västerås-vistelsen med kalas för simona-kusinen som fyller år och ska gratuleras, så det blir kalas för släkten på västeråsbagarn.

ikväll är jag riktigt trött och det är skönt, jag gillar på något sätt att vara just den här graden av trött i kropp och knopp, det finns en dryg form av trötthet, det är den tröttheten som drabbar en när man inte får eller kan sova av någon anledning, t ex när man är i skolan/jobbet och när allt bara är och blir jobbigt för att man är så trött. men det grad av trötthet som jag känner av just nu är alldeles lagom. det ska bli så skönt att krypa ned och mysa i sängen och därefter somna in och sova sova sova. en av de positiva sakerna med att ha lediga fria dagar är att jag varje kväll vet att jag kan sova ut dagen därpå och behöver inte ha någon panik över hur sent jag går och lägger mig.

så jahaja, nu är det bara å kötta igenom morgondagen så äre fredag - min absoluta favoritdag och denna fredag ska förmodligen tillbringas med älsklingen så då blir fredagen ännu mer bra. jag brukar inte ha krav på att fredagarna ska bjuda på något speciellt utan jag tycker helt enkelt bara om att leva då och göra vad som helst, det som händer händer liksom och det som inte händer det händer inte. dagen fredag är bra som den är och då spelar det ingen roll vad som sker eller vad jag gör. jag har bara en fin fredags-feeling i kroppen och det räcker. om fredagen sen bjuder på nå kul är det bara plus i kanten och välkommet såklart.

det finns för tillfället inte så mycket att säga mer än att jag spelar alfapet för fulla muggar under all min lediga tid när jag sitter vid datorn. jag skulle kanske nästan ta å börja spela sånadär spel för pengar istället för att spela poker och spela på odds som vissa gör. (läs robin) den stilen funkar ju den med.. eftersom att varken poker eller odds är något för mig att satsa på så kanske man skulle hitta nå eget. jag är åtminstone lite sugen på att spela för pengar och vinna lite, hehe. har dessutom fått ett löfte om att få hjälp i början. det som är viktigt att ha i bakhuvudet när man spelar är att veta när det är dags att sluta spela så man inte spelar aggresivt och inte slutar när man egentligen bör. jag tror faktiskt ärligt att jag skulle bli så himla peppad av att vinna så att jag skulle spela på i tron om att det fortsätter i den positiva andan, och skulle jag förlora gång på gång så skulle jag bli peppad att fortsätta i tron om att jag ska vinna tillbaka det jag förlorat. det bådar gott va?! ;-) äsch, man lär sig väl med tiden och utvecklar spelförståelse och förstånd för hur man ska spela.

jag klippte mig förresten kort idag och det känns bra! det är skönt att inte ångra ett sånt stort steg, var lite nervös för att det skulle bli megafult och att jag skulle ångra mig varje dag, men nu blev jag själv nöjd och att jag har fått positiva komplimanger också gör det hela bättre. även om man själv gillar det så blir man ännu mer säker på den nya looken om man får uppskattning över't. man fyller på självförtroendekontot.
det korta håret är bra på några sätt mer än att det är en förändring:
- jag behöver inte tvätta det lika ofta
- behöver inte använda lika mycket shampoo och inget balsam alls om jag inte vill
- det går snabbare att duscha
- håret är nu fräscht och friskt

dags för sängen! woho!

 


Tisdag

god eftermiddag!

igår uteblev bloggandet med anledning av att jag faktiskt var aktiv hela långa dagen, ja, full rulle skulle jag vilja säga att det var utan att överdriva, detta ledde till att jag somnade väldigt lätt och sov hårt/gott inatt vilket var skönt. jag må säga att jag gjorde en riktig rivstart av veckan igår genom att både göra det ena och andra. och resten av veckan fortsätter även den aktiv och bra. nu känner jag mig motiverad till att fortsätta min sysslorika vardag och göra något av min lediga tid istället för att ligga i sängen och vänta på att något ska ske, den stilen funkar inte. man kan göra något av dagarna och passa på att ta för sig.
 hittills denna vecka har jag gjort följande:
- gått en mil
- tränat innebandy
- lämnat in mina stövlar hos skomakaren
- beställt nytt bankkort
- sökt två jobb
- beställt klipptid
- städat mitt rum
- bäddat rent i sängen
- shoppat på apoteket
- rensat och lagt ordning kläderna i min byrå

om en timme ska jag och mio sola oss, därefter blir det ett pilates-pass.
det känns skönt att ha kommit igång med träningen igen må jag säga.
japp, det är nya tag nu! resten av veckan kommer att bjuda på milen med elin, innebandyträning, core-pass, ev. match, fest, kalas, vattengympa och inte minst - klippning imorgon som jag längtar så mycket till! äntligen sker det!

Sunday

hej på er!

trots att jag kände mig på dåligt humör imorse helt utan anledning och inte alls ville kliva upp ur sängen så klev jag ju självklart upp och lät det inte nedslå mig, och fakum är att dagen bara blev bättre och bättre ju mer den fortskred. det bevisar att bara man tar tag i sig själv och rycker upp sig så väntar oftast bakom hörnet trevliga saker. en riktigt trevlig söndag har passerat, i umgängets tecken! ingen söndagsångest över en ny jobb/skol-vecka har jag heller, det är en av de få positiva sakerna som arbetslösheten för med sig. det enda den nya veckan kommer att föra med sig är positiva energier, förändringar och glädje, så det känns som att det kommer att bli en bra vecka, håller tummarna för det!

dopet för ebba gick riktigt snabbt tycker jag, nästan för snabbt, jag skulle uppskatta att allt gick på sammanlagt 15-20 minuter typ. det var inte alls lika mycket innehåll av sång, dikter, tal och psalmer som jag minns att dop jag tidigare varit på innehållt. men men, det behöver ju inte vara något negativt, det kan bli för gyttrigt med för mycket i en kyrka för man hör ju lite dåligt vad prästen säger ibland. nåja, lilla ebba var vid ett gott mod hela dopakten igenom om man bortser från lite tårar under själva döpningen när hon fick vatten på huvudet. det bjöds som jag gissade på god smörgåstårta och tårta därefter med lite inslag av rosa. haha, så förutsägbart! (: och nu till en typisk lindgrensk grej; vi åkte till ikea efter dopet och tog oss varsin korv med bröd för att klara oss på vägen hem. hahaha.. även det var rätt förutsägbart ;-) 

jag har inte så mycket att säga i nuläget mer än att jag ser fram emot veckan,
en ny fräsch frisk vecka och jag kommer att återuppta träning och umgänge :)
vi får se vad som väntar runt hörnet och vad veckan bjuder på...
kanske händer det något ovanlig den här veckan, det visar sig! ;) 

här följer lite bilder från den gångna dagen...

          


Lördagsnatt

tjenixen!

här följer en liten summering av dagen och andra saker...
först och främst har jag nu på kvällskvisten fått värsta knasiga idéerna angående vissa saker, det var som att hjärnan jobbade på högvarv av sig själv utan att jag var medveten om det. jag vill inte avslöja för mycket om vad som komma skall, men jag kan avslöja att mina känslor är en blandning av förväntansfullhet, nervositet, rädsla och glädje för nu är det förändring och andra nya puckar på gång, nästan helomvändning. nåja, mer om det när det närmar sig :) ... om det blir nå av det, men i nuläget känner jag mig väldigt motiverad så jag ser ingen anledning till att inte genomföra detta, men å andra sidan känner man ju alltid sig som mest motiverad i början när man just har kläckt en idé som man tycker är klockren! ;-) ibland bleknar idén på vägen.. men så är det nog inte denna gång tror jag... hoppas jag..

kungsör vann matchen mot tranås idag, 7-4 skrevs slutresultatet till, men det kunde faktiskt mycket väl ha blivit fler mål för motståndarnas del för i tredje perioden tryckte de på för fullt ös framåt för att kunna hänga in några mål för att knappa in på Kungsör, men som tur var utan resultat tack vare det täta kungsörs-försvaret och självklart i målet av robin som fick ligga i riktigt i slutet då de minst sagt pepprade bollar på honom och radade upp med chanser. så ja, härligt med seger! det är skönt att se syy kungsör är starka på hemmaplan.
imorgon medan jag är iväg på dop spelar mitt lag första seriematchen i div.2-serien och jag ska sitta och hålla tummarna för att det blir så pass bra inledning av säsongen att de bärgar tre pinnar till oss, det vore skönt! hårt motstånd väntar i varje match så det är bara fullt öööös och ånga på starkt i 60 minuter!

wehej, nu spelas "I'm alive" med Celine Dion, det är lite av en mysfavorit det!
och snart kommer robin hit å sover, gött mos på det och godnatt säger jag!

jag älskar dig så robin, i bröstet dansar mitt hjärta precis som balett <3

  

Lördag - Kanelbullens dag!

tjohej!

så har man hittat till datan igen, som så många gånger förr. jag sitter nu här mätt och väldigt belåten må ni tro. först intogs en god lunch på falkboet med min älskade robin, vi åt dagens pasta som dagen till ära var så enkelt som pasta bolognese, alltså köttfärsås och spagetti kort och gott, men smarrigt vare och dessutom äre alltid tacksamt att äta ute även om det är enkla rätter som man kan äta hemma, det blir lite festligt i vardagen! hehe. efter lunchen så mofflades kanelbullar här hemma, vi testade kanelbullar från olika tillverkare. nu klarar jag och min mätta mage oss ett tag kan jag lova! (2 timmar)
i eftermiddag ska jag och mor min åka iväg till Kungsör och kolla på deras match mot Tranås, som jag självfallet hoppas slutar i vinst till Kungsör och att Robin gör bra ifrån sig;) .. vad som händer ikväll sen får tiden utvisa, det känns om att det kvittar för mig vad det blir, jag är bara så glad just nu eftersom att jag äntligen börjar bli/är så gott som frikus nu - peppa peppa - hoppas det inte vänder nu igen! man ska inte ta ut något i förskott, men jag känner mig iaf fräsch, och det är väl inte mer än rättvist om jag blir av med skiten nu efter en vecka i misär ;-) 

igår var jag och mammsen jättenära att slå slag i saken och boka tatuering eftersom att vi talat om det en lång tid nu. mamma är helt säker på vad och var och har till och med fått sitt motiv avmålat på ett papper, jag å andra sidan är fegisen och tvekarn i det hela. jag vill så gärna, men det tar emot i den synpunkt att jag inte vill "förstöra" min kropp, min rena hud. jag är rädd för att jag skulle haka upp mig på att ha sama sak intatuerad på samma ställe permanent hela livet. kanske inte, men jag är rädd för't. därför kanske jag ska testa å göra min tänkte tatuering som en henna-tatoo först eller nått, så märker jag... 

imorgon är det dags för dop för min syssling ebba i enköping och det ska självklart bli kul att se och gulla lite med den lilla och trevligt att träffa de andra mer vuxna släktingarna också för den delen, tjöta loss lite. en annan rolig bra sak med dopet är såklart att det ska bli gött med ätbart och fika, det vet ni som känner mig att jag tycker ;-)  det är typiskt mig att jag alltid tänker på alla tillställningars ätbara godsaker, vad man kan tänkas få att äta. kan det bli smörgåstårta imorgon kanske? och någon fin rosa tårta till fikat... låter rätt troligt, och det fakumet är inget jag klagar över dirr! det där med mat-tänket ligger i släkten, för innan förra dopet vi var på så stannade vi på mc donalds och åt ifall att det inte skulle bjudas på något gott på dopet, haha. och det har även hänt att vi konstaterat att vi fortfarande varit hungriga och inte nöjda när vi åkt ifrån ett kalas och därför stannat på hemvägen för att äta. det är lite knivigt det där, att veta vad det ska bjuda på. om det blir matigt och i såna fall, om det blir nå matigt som man gillar och står sig på ett tag.  

tråkigt nog så krockar dessvärre morgondagens dop med en annan kalasaktig happening - robins farmors födelsedag, 80 år blir tantalongen så det har kommit hit finska släktingar för att gratulera. optimist som jag är hoppas jag på att jag kan glida över dit efter dopet eftersom att dopet börjar redan kl 13. kalas är min grej så egentligen borde jag bli kändis eller iaf så pass viktig person att jag blir inbjuden på en massa tillställningar, öppningar, förhansvisningar osv med mingel när jag blir vuxen - jag skulle lätt njuta och passa in. tänk så mycket gott ätbart de bjuder på, och träffa nya intressanta människor all the time - inget jag bangar dirr! 

Nu ska jag dona lite - men för all del, HA EN TREVLIG LÖRDAG!       

Fredag

HEJHOPP!

Så har vi nått fram till det bästa på hela veckan - helgen! :)
Här är en lista på vad jag tycker är helgens höjdpunkter:
- kvällens taco med familjen
- doobidoo
- singing bee
- se robins innebandymatch imorgon
- svensson, svensson
- csi
- stjärnor på is
- dop på söndag
- hål i väggen
- allmänt mys
- gott att stoppa i sig, såväl mat som läsk, godis&snacks
- filmer
- ordentligt härlig helgfrukost med familjen

DAGS FÖR VÅRA BÄSTA ÅR NU! ;-)

Torsdag

hej på er!

listan av vad jag har sysslat med idag kan göras väldigt kort och innehåller enkla saker inom husets väggar och mestadels på mitt rum. lika bra att inte äventyra något för min hälsas skull, men jag kan säga att hälsoläget för tillfället är lika dåligt som det varit under hela dagen. men, en sak som är positiv är att jag känner mig lättare i kropp och knopp på det psykiska sättet. anledningen till att det känns bättre i psyket nu är för att jag helt enkelt bröt ihop totalt tidigare idag. jag måste erkänna att jag inte hade någon aning om att jag hade så mycket att gråta ut över, men tydligen och så skönt det var att bara gråta hejdlöst och ohindrat! vissa kan se det som en svaghet att man gråter, men jag har vänt det och ser det som en styrka att våga gråta och visa känslor över saker, det visar att man är mänsklig och dessutom är det skönt att rensa hjärnan på skit ibland. det kan rent av vara hälsosamt.

att gråta eller visa känslighet när jag mådde dåligt var ingenting som tillhörde vanligheterna för ett år sedan, då vände jag alltid taggarna utåt, blev aggresiv och hetsade. jag kunde hade ingen självbehärskning. jag var så bitter och tog omvägar runt problem, jag gjorde onödiga saker för att få uppmärksamhet och bekräftelse. min tidigare ilska har nu istället gått över i sårbarhet och jag vågar ärligt visa att jag är ledsen och tar inga omvägar runt det hela, det är jag glad över. jag känner mig så lugn och mjuk inuti numera. man kan faktiskt säga att jag helt enkelt var för svag inuti för att kunna stå på mig och visa sårade känslor. till skillnad mot då känner jag nu mig så pass stark inuti att jag vågar gråta och stå för hur jag mår. jag vågar till och med påstå att det kan vara anledningen till att jag återfunnit en fin, trygg och hälsosam kärleksrelation igen och det glädjer mig. det finns något som säger att man inte kan älska någon annan förrän man älskar sig själv, och det är möjligt att det ligger något i det. åtminstone kan man nog inte ha en bra relation till någon om man inte har det till sig själv, det är ju i sig själv man grundar allting.

förövrigt så har året 2008 verkligen varit förändringarnas år för min del när det gäller en rad andra olika saker. störst och faktiskt bäst har förändringen av mig själv varit, men det har även hänt saker när det gäller saker som skola, vänner och kärlek också som sagt.

När jag nu sitter här i min fåtölj och ser tillbaka på de 4 månaderna som gått sedan jag tog studenten så glädjs jag över hur trygga de varit från första sommarlovsdagen när jag och robin vaknade tillsammans och hur jag nu känner mig tillfreds med allt. Jag och Robin har stått på en stabil plattform för första gången på länge och det fungerar långsiktigare än förrut. Det är inget som stör i vår relation. Vi lyckades slå oss fria från det som tidigare missgynnade oss och som talade emot oss, vi har både funnit och vunnit varandra på nytt och det känns helt annorlunda mot tidigare - på ett bra sätt. Jag glädjs varje dag av vetskapen av att han finns där. Han är min trygghet helt klart. Konstigt vore annat efter 5 ½ år. Jag är så kär och det förvånar mig själv ibland att vi efter massa svängar fortfarande är 'vi'. Den grund vi byggde upp under våra tidigare tonår står sig fortfarande.

Men å andra sidan, kollar jag tillbaka på de fyra senaste månaderna med andra ögon så ser jag att jag tappat några på den vägen sedan jag tog studenten, några vänner som jag tidigare polat med rätt stabilt och ofta kommer inte längre vara dem de tidigare varit, och det gäller även mig, jag blir aldrig den för dem igen. När jag och Robin lämnade studentfesten tidigare än de andra den 5:e juni så visste jag inte att det skulle dröja innan jag såg dem igen och att det inte skulle bli på samma sätt igen. eller jo, det visste jag, men det kunde man inte förstå när allt var så nära. Människor som jag sett i snitt 5 gånger i veckan lämnade jag på något sätt bakom mig. När jag slutade gymnasiet gick jag ifrån ett kapitel och påbörjade ett nytt kan man säga. Man glider isär och blir andra människor på vägen, det vet jag. Men det är svårt att förstå nu i efterhand hur jag på ett tjillevipp kunde ställa om, att jag kunde lämna människor som betytt så mycket för mig under flera år en gång i livet utan problem. Det trodde man ju verkligen inte när man var så 'inne' i vänskapen, det var ju vänner-föralltid-känslan. Kanske avvecklades allt under tiden, sakta men säkert så gled vi.
Men en sak är säker mina vänner,  om ni läser så ska ni veta att jag alltid kommer att minnas er i mitt hjärta med goda minnen, allt tok vi gjort under årens gång för när jag ser bilder på er så fylls jag med glädje över hur ni förgyllde mina tonår. ni är ett kapitel av mitt liv.  jag känner mest glädje i att se bilderna än sorgenhet över att det gått förlorat, för det känns inte som att det kom som en förvåning för någon av oss. det bara blev automatiskt, det var dem vi blev och vi utvecklades helt enkelt åt olika håll och har därför inget otalt eller kan säga att vi 'förlorade' varandra under negativa former. vissa utvecklades tillsammans på vägen, medan andra tog nya vägar.

imorgon ska jag till vårdcentralen med halsen, wehej!
jag hoppas typ att jag har halsfluss så att jag får pencillin,
annars måste man ju gå och vänta ut det hela bara - drygt!
återkommer med resultatet ;-)

Nu är Robin på väg hit för en snabbvisit innan jobbet, hihi, myseli<3
  
KRAM!

Fjutt

HALLOJ!

ja, men sådärja, då var man tillbaka i sjukträsket återigen! det var såklart ingen comeback som jag bad om och därför är den inte välkommen heller, utan mina tidigare bekymmer bara kom tillbaka med all sin kraft av någon anledning som jag inte kan förstå. igår var det ju helt okej och jag trodde allt var på väg bort från mig. men nehe, nu är halsen en riktig odåga och jag börjar överväga möjligheten att jag faktiskt kanske har halsfluss. för att bli varsse om det stämmer så måste man gå till vårdcentralen. men ja, i vanlig svensk ordning så går jag och bär på mina besvär och bagatelliserar dem istället för att gå med bestämda steg till en doktor för att se vad felet är. det är ju fan det enklaste egentligen. men ja, man vill ju inte vara till onödigt besvär och så vidare. jag vill inte gå dit och sjåpa mig över mitt halsont om det råkar visa sig att det faktiskt bara är vanligt halsont - men som för all del gör förskräckligt ont i svaljet och som börjar ta sig nedåt i halsen och medför ibland hostningar som känns. det finns ju självtest för klamydia numera, varför inte för halsfluss? man tar bara en tops som de gör på vårdcentralen och så kan man väl ha någon vätska som man har på topsen och se. hehe. problemlösarn.
aja, är det såhär med halsen imorgon också så lovar jag att jag ska gå till botten med vad det är, det har ni mitt ord på. läkare och sköterskor finns ju trots allt där av just den anledningen - att hjälpa oss sjuka så då ska man väl använda sig av dem.

igår kväll visade tv3 två människor som var varandras motsatser rent kroppsmässigt sett, men de hade två gemensamma nämnare; ångest och tvångsmässigt beteende. men ångesten över livet har yttrat sig på två helt olika sätt för dessa två. det var först Engla- Louise i tv-programmet 'Sjukhuset' som vägde ynka 26kg och var inlagd för sin allvarliga anorexi. senare på kvällen visades dokumentären 'Generation Fett' där världens tyngsta man stod i fokus och vägde mer än 20 gånger så mycket mer än lilla Engla-Louise. tänk att det kan skilja så pass mycket mellan två människor som ändå lever i samma värld som varandra. den ena svälter sig själv och hade märkbar ångest över att väga mer än 26 kg, medan den tunga mannen gjorde motsatsen mot ångesten - dvs. han åt och åt och åt obehindrat ohälsosamma mängder av allt möjligt skit och la därför på sig flera hundra pannor. han kunde inte röra sig någonstans med anledningen av sin stora kroppshydda, han kunde inte stå upp på sina egna ben utan låg i en säng hela dagarna. samma sak gällde för lilla Engla-Louise, hon var orörlig och därmed sängliggande med anledning av sin magra kropp, hon hade heller inga krafter och muskler att använda. ja.. tänka sig.. två människor - så olika rent utseendemässigt, men så lika ändå. detta är trots allt vår vardag, kontrasterna mellan människor börjar bli så stora. antingen är man så medveten och kanske till och med fixerad att man tränar och äter nyttigt, är hälsofreak - eller så går man helt emot allting och gör tvärsom, ligger och frossar i sig av allt livets goda.
livets och våra ideal yttrar sig i helt olika beteenden, vi tar det på olika sätt och gör därför olika.

nu blire te med honung i för min del! hej!


Jungleland

tjofaderittan!

äntligen har såväl feber som halsont försvunnit så pass mycket att jag börjar känna att jag snart är tillbaka i min vanliga form när det gäller hälsan. jag har inte tänkt på hur jag mått på hela dagen eller känt något särskilt så det ser jag som ett positivt tecken - att jag liksom bara kunnat glida på som vanligt. dagen har mestadels spenderats med robin. när han vaknat runt 14-snåret åkte jag dit och hämtade honom för en shoppingtur "på Ica Kvantum förstås", för att vara lite fyndig för er som minns reklamen. vi handlade ingredienser till robins pastaröra, som han sedan tillagade idag, men det inhandlades även till imorgon när han tydligen har fått för sig att han ska göra en minestronesoppa som han sett recept på i aftonbladet och blev tydligen sugen på att göra. soppan skulle innehålla en lång rad av massa konstiga grönsaker som jag tidigare aldrig varken smakat eller ens sett. jag kan tala om att det var som rena rama skattjakten att hitta alla sjuhundramiljoner ingredienserna som behövdes för att göra soppan komplett. efter en massa fläng hit och dit i affären hittade vi till slut allt. nåja.. det återstår att se hur den smakar sen, hehe. 

resten av kvällen.. ja.. det tar emot att erkänna det kära vänner, men det blev tyvärr både en påse naturgodis och en vanlig godispåse även ikväll och så tv-tittande på det och det är en malin-klassiker-special. jag vet inte vad som har hänt med mig, det är ju varje dag nu! vad händer med mig?! det kan inte båda gott så jag måste ta å skärpa mig - innan jag fastnar mer än vad jag redan gjort! positivt med situationen är att jag är medveten om den, jag vet vad jag gör och vet att det är fel. men ni vet hur det är - "ränderna går aldrig ur en zebra" och det är ett påstående som stämmer allt för väl när det gäller mig.
 
har förresten börjat slipa lite på ny design till robins blogg. uppfräschning behövdes eftersom att hans förra inte riktigt höll måttet för att vara en sport-blogg tycker jag, det var allt för mycket skogsmulle-känsla över den med växtlighet i headern och gröna färger. jag är inte klar ännu, men jag är på god väg. 

surfade förresten in på studera.nu ikväller och har nu anmält mig till utbildningar. det tar emot att gå från en chill vardag som i nuläget innehåller både frihet och fritid till att under studietiden vara låst praktiskt taget dygnet runt. det är det dåliga med skolan, att man tar med sig allt hem. jobb är chill på det sätt att man är på jobbet med både kropp och knopp när man är på jobbet men när man går därifrån så lämnar man jobbet och allt vad det innebär där i viss mån och är fri. (mja, detta skiljer ju sig dock mellan olika yrken men över lag så)  så ja, nu tar jag tag i det här för det ska ju börjas någongång och nu är tiden den rätta. jag vill ju bli färdig någongång och inte för sent i livet.  

fan, nu äre kväll å då kommer lite halsont.
mot helgen för fan!

HOPPHOPPHEJ!

RSS 2.0