Ayo bitches

En lördagsmorgon känner man väl egentligen mest för att ligga kvar i sängen lääänge med sin älskade och gosa - och speciellt när vädret är gråmulet - men idag fick jag sätta träningen i första rummet för att det väl skulle bli av så jag var på plats när gymmet precis öppnat! Det var lite glest med folk vilket var skönt för det betydde bland annat att jag fick "mitt" löpband vid fönstret som jag alltid springer på, det har lett till att jag måste springa på just det för att det ska gå bra, det är i alla fall en fix-idé jag har och varför bryta ett vinnande koncept? Nu har jag just ätit frukost nummer två och sitter och hoppas på att solen ska spricka igenom i eftermiddag och framåt kvällen då jag som sagt ska träffa mina vänner, vilket jag ser fram emot så klockan får gärna ticka på! :-)

Fick för övrigt positiv feedback på videoinlägget där jag hoppade runt som en crazy monkey, mer sånt var det någon som beordrade, och jag vill ju inte förlora mina vänner så jag ska vara en lydig bitch. 
Videon sas dessutom glädja och eftersom att jag gillar att glädja så bjussar jag generöst på en till liten videosnutt! Glädje ska man inte snåla med utan dela med sig av! Delad glädje är dubbel glädje :)

Lägg märke till att skon är med även här ;-) 
Det kanske ska vara mitt video-signum?


Keep on running

Har ärligt talat lite träningsvärk från rundan igår i framsida lår, haha, det har fan aldrig hänt förut att jag fått träningsvärk av att bara löpa - nästan så det känns pinsamt ;-) Men å andra sidan brukar jag inte löpa på asfalt så det kanske beror på det, eller att det faktiskt var ett tag sedan så det var dags! Imorgon ska jag försöka ta mig till gymmet på förmiddagen efter 2½ veckas uppehåll, wiho, längtar typ och det bådar ju gott! :-) Sen framåt kvällningen så vankas lite festligt då mina studiekamrater kommer till Örebro en sväng, ska bli rejält trevligt att ses igen och tjöta lite! :))

För övrigt, ett hett tips när man springer är att lyssna på någon lång låt som har tempo hela tiden så att man inte tröttnar, för ibland när låten går ned i tempo i verserna så har man en förmåga av att lägga av att springa som ni kanske känner igen. Ett gott exempel på en låt som har tempo hela tiden är E-type-remixen här under, den är 9 minuter lång och en perfekt låt att springa till för att få tiden att gå utan att man tänker på't för man springer bara på så länge musiken spelas, och när låten är slut så har ju liksom huxflux 9 minuter gått - och det är ju runt 1,5 - 2 km man avverkar på den tiden så det är gött mos! :-) 
Det funkar åtminstone för mig! 
  


Dessa gillar jag också!













Klipp

Såg det här klippet på Bingos blogg och blev glad! :-)
Fler poliser som honom skulle la inte skada!

Torsdag

Idag var det dags att starta motionsbiten igen med en långpromenad efter förkylning, resa och dylikt - var på god väg att växa fast i soffan så det var allt hög tid att ta sig ut, dels även för den friska luftens skull som gör en gott. Tänkte gå min långrunda på 8 km och då enbart gå för säkerhets skull, men efter 5 km öppnade himlen på sig och det började fullkomligt ösregna så då visste jag inte bättre än att lägga benen på ryggen och springa de 3 återstående kilometrarna med hög musik i öronen och kände hur otroligt skönt det var att äntligen springa igen - att känna regnet ösa ned på mig gav på något sätt adrenalin och ork och åååh vad jag njöt! Alla bara kollade medlidsamt på mig från sina bilar och tänkte säkert; Stackars henne! Men jag kände mig inte alls bitter utan sprang och log som ett fån, haha... =) Jag tänkte på den där låten där dem sjunger "Keep on running, there's no place like home". Och när jag kom hem var jag ju inte lika torr som jag var när jag gick ut, inte på långa vägar... ;-) Visst var det lite oturligt att det började regna, men jag känner ändå att det var tur för hade det inte börjat regna så hade jag ju inte börjat springa - och det behövde jag! Så för ovanlighetens skull tackar jag för regnet och känner att det var tur i oturen :-)
Hoppas bara inte jag blir förkyld igen nu, men det tror jag ikke! 
Sådär, nu är man så gott som igång igen, det känns skönt!



Waka waka

Hur gick det med mitt videobloggande egentligen?
Tror jag kan konstatera att det inte riktigt var min stil att prata rätt upp och ned med en kamera sådär när man är van att hålla låda inför människor. Videon här under är mer jag, impulsiv och hoppig. Sånahär danser och flumm gör jag en gång om dagen, det frisätter endorfiner och man blir glader och lätt i sinne! Try it! :-)

Enjoy! Robin - hoppas du inte skämms över din girlie nu! =)
Trott eller ej - men det enda jag är hög på är livet!


Tisdagskväll

Ända sedan jag klev upp imorse har saker och ting gått min väg och dagen har präglats av medvind i rätt riktning, det tackar jag för! "Efter regn kommer solsken" sägs det och visst är det så! Ännu en gång gör sig det gamla ordspråket påminnt och just dem orden tror jag banne mig är mitt motto, från och med nu. När man blivit tillfrågad i kompisböcker, på olika forum eller i frågeformulär vilket motto man har så har jag aldrig vetat vad fasen jag har för motto så jag har alltid lämnat motto-fältet tomt. Men hädanefter ska jag skriva just "Efter regn kommer solsken", sanna mina ord, aldrig mer ska jag lämna en motto-rad tom igen! Jag är stor nog att ha ett motto!

Andra ord som liknar mitt motto är meningar från Ulf Lundells låt "Andas genom mig", där han bland annat sjunger dessa ord;

"Finns det något skönare
än dom steg som leder bort
från allt mörker, all tristess, ideal byggda av luft

Livet kan vara mäktigt och stort
det kan vara svart som sot
men
dörrar kan öppnas från oväntat håll
som du aldrig trodde fanns
"


Imorgon bär det av mot Kopenga igen, trevlisch!
Falkboet, kalas för pappa och grillkväll med familyn står på agendan.
Förhoppningsvis blir morgondagen minst lika lyckad som dagen idag! =)



Tisdag

Igår kväll kände jag föga hopp om livet må jag erkänna och var som ett vrak som gått på grund, delvis pga förkylningen som begränsat mig vilket är ett faktum som gjort mig frustrerad - men det var även till stor del av andra obekväma skäl som jag dippade men som jag idag inser att det kommer att lösa sig, det gör det jämt! :-)  Idag, samtidigt som solen kommit tillbaka och pryder himlen så vaknade jag äntligen upp med känslan av hur förkylningen mer och mer elimineras i min kropp och att jag är snart återställd - skönt ffs - det gör mig så glader och jag återfår livsglädjen! =) Ikväll blire en lång härlig promenad i min egen värld med mp3n i öronen, härligt. Nu ska jag styra bilen ut mot Marieberg - idag är det present till min egen far som skall inhandlas då han fyller år imörra! Men först måste jag nog äta något vettigt för det slog mig just att jag inte ätit någon riktig frukost idag mer än en godis och två kakor... I helgen händer det trevliga saker, mot det!  

Lyssna nu på den här låten och bli glada:)


Tack för att du finns my Love ♥

Måndag

Denna måndag känns inte alls lika rolig som förra måndagen var, vilket inte är så konstigt eftersom att det var London som gällde för en vecka sedan! :-) Men nu är resan ett härligt minne att ha i åtanke när man känner sig depp :-) Den här veckan inleds med höstväder, inte alls vad man förväntar sig av juli månad, men å andra sidan har ju juli faktiskt bjudit på en massa sol redan så kanske är julis lager av sol förbrukad. Idag fyller Robins mor och far år, så grattisgrattis till mina goa svärföräldrar! :-) Det blir således en tur till Köping i eftermiddag för att gratulera dem - Vati H kl 15 och därefter över till Mutti I kl 18 och få i oss lite godsaker. Men först måste vi förstås tuffa ut till Marieberg och köpa presenter till födelsedagsbarnen - Robin är ute i god tid som vanligt ;-) 

En ny vecka tar nu vid och vi är mer eller mindre någorlunda inne i gamla rutiner igen efter resan, åtminstone i den mån det går när vi båda snurvlar och hostar. Hur underbart det än är att komma iväg på resor emellanåt så måste jag faktiskt säga de gamla orden "Borta bra, men hemma bäst!" För hur mycket jag än kan spy på den simpla vardagen ibland med alla rutiner den kan bjuda på så finns det ändå en tjusning med allt vardagligt, det liksom rullar på rent automatiskt då, inga konstigheter liksom. Och rätt som det är när det väl händer något kul och speciellt utöver det vanliga mitt i allt vardagstjaffs så blire så mycket mer kul, man uppskattar det big time :-) Vardagen hjälper en att uppskatta allt som avviker! Mitt mission nu är att återuppta det liv jag hade innan London, för det funkade suveränt och jag trivdes! Olyckligt nog blev jag ju förkyld vid hemkomsten så jag har inte riktigt kommit igång eller rättare sagt kommit tillbaka till den kosthållning och träning som jag skulle vilja - men en sak i taget. Räknade egentligen med att vara tillbaka på gymmet idag, men förkylningen satte krokben på den planen. Men i slutet av veckan kanske, hoppashoppas, en längre promenad om inte annat =)



Söndag

Hoppas allting är finfint med er mina läsande vänner! :-) 
Vad det beträffar min hälsa så har jag dessvärre inga goda nyheter alls - feber, snuva, halsont och kraftiga nysningar beskriver mitt hälsotillstånd ganska väl, drygt värre och framför allt irriterande. Hur mycket snor kan en människa egentligen producera? Det är en fråga jag ställt mig ett antal gånger det senaste dygnet - fortsätter det såhär så kommer jag väl typ bli sådär röd under näsan som små barn blir. Jag gör allt jag kan för att påskynda förloppet - trycker i mig vitaminer och tabletter av olika slag, nässpray och tar det så himla förbaskat lugnt. Jag antar att det bara är att vänta ut skiten, låta det ta sin tid... Trist och typiskt nog så går tiden så förbannat långsamt när man i princip inte gör något! Det känns liksom som att jag varit förkyld i typ en vecka - fast det egentligen bara är ungefär två-tre dagar; ja, tiden går med andra ord väääldans långsamt. Det som är positivt och bra med detta tillstånd är att jag kommer att värdesätta alla dagar jag är frisk i fortsättningen och vara glad åt att inte tvingas till vila, utan vila när jag själv vill och känner för det. När det gäller vädret är det ju inte så uppmuntande det heller! Sådär, nu har jag fått ur mig min ranson av klagomål för idag :-)  Ärligt talat vill jag bara stanna tiden, gå i dvala till förkylningen är överspelad och till solen återigen pryder himlen utanför...

Ikväll ska vi äta grillat, det är ju gött mos va - men dessvärre känner jag inte smak i den mån jag skulle önska, men jag får väl försöka tänka mig hur gött det är! ;-) Sist men inte minst - Håll gärna en och annan tumme för att förkylningen inte blir långvarig - om inte för att ni ska slippa läsa en massa negativt blajj här!  

Här är de två klänningarna jag köpte i London förresten: 
 

London baby

Londonresan i antal
Antal tagna bilder:
282 st
Antal köpta plagg: 2 st klänningar
Antal kg i viktuppgång: 2,9 kg (Hehe)
Antal olästa inlägg på Bloglovin vid hemkomst: 158 st
Antal gånger jag trodde jag skulle dö: 3 ggr
(Första gången stod jag ihopklämd i en överfull tunnelbanevagn, andra gången var på en skräckvandring på Madame Tussauds och tredje gången skedde på flyget hem när det kändes som att trumhinnorna höll på att sprängas - då började jag gråta i ren skär panik av den enorma smärtan)

Måndag: Vi ankom till Stansteds flygplats kl 10.40 och fixade tågbiljetter som skulle ta oss in till London och till vårat hotell. Väl framme i London klev vi in på första bästa matställe vilket var en så gott som folktom pub med en skum servitris, men nöden hade ingen lag - vi var tvungna att äta något. Jag tog en Ceasarsallad, så matintaget började ju med andra ord åtminstone någorlunda bra - sedan gick det ju något utför kan vi konstatera när vi ser viktuppgången ;-) Efter vi fått oss lite i magen så tog vi tunnelbanan till vårt hotell som verkligen var asfräscht och får mycket bra betyg - Holiday Inn Newbury Park hette det! Vi packade upp och tog en tupplur innan vi tog oss in till city igen för att spatsera runt och kolla lite samt inta middag som blev på ett ställe som hette Angus Steakhouse, gött gött vare, jag tog kyckling med ört-bulgur och det klådde ju Ceasarsalladen med hästlängder vill jag lova. När vi var mätta och belåtna kilade vi vidare till det stora Ripley's Believe it or not där vi vandrade runt på olika våningar och kollade in massa konstiga ting, konstiga djur, konstiga händelser och inte minst konstiga människor och förundrades över allt tokigt.

Tisdag: Klev upp 08.30 till frukostbuffén som bestod av crossianter, såväl vanliga som med chokladfyllning, samt olika marmelader, äggröra, bacon, yoghurt och så färsk frukt. Tack gode gud för den färska frukten så att man inte enbart åt socker - det var skönt att ta lite frukt i en skål varje morgon för att bryta av sockerbomberna. Man blev ju i alla fall mätt i magen efter varje frukostintag, det är ett som är säkert. På tisdagens schema stod först Buckinghams palace för att se vaktbytet, vilket var väldigt pampigt när vakterna med sånadär puff-hattar/hjälmar/mössor kom marscherandes i takt med musiken som spelades, samt att några kom ridandes på hästar och trumpetade. Efter deras marsch satte vi oss i en stor park och tog en glass innan vi promenixade vidare mot Big Ben och London eye. Inför London Eye fick man se en cool introduktionsfilm i 4D och sen vare dags att åka upp och åååhå vilken utsikt - snacka om heltäckande bild av London. Väl nere så åt vi orientalisk buffé, satt som en smäck, jag älskar buffé med dess många valmöjligheter och olika alternativ - då slipper man bestämma sig för bara en enda rätt och kan ta av precis det man vill ha! :-) Buffén följdes upp med varsin glass till efterrätt innan vi tog tunnelbanan in mot city igen där vi strosade runt, gick på det stora köpcentrat Harrods, fikade, kollade på ett och annat liveuppträdanden, tog ett glas att dricka på en restaurang och slutligen åt en väldigt god pasta till middag som var bland den godaste maten jag åt i London... Blir lite lätt hungrig vid bara blotta tanken på hur gött det var!     

Onsdag: Upp och moffa frulle 08.30 även denna dag. Efter frukosten tog tunnelbanan oss mot Madame Tussauds för att checka in alla många kändisar i vax - vissa såg faktiskt skrämmande äkta ut och lika orginalet medan man lätt kunde se att vissa helt klart var fejkade i vax, men grymt ändå att man kan göra så pass bra. Mycket folk gjorde att det var svårt att få bra och verklighetstrogna bilder som reflekterade vad vi såg tyvärr, men men, man minns ju i huvudet. Mot slutet av alla vaxdockor kunde man gå på skräckvandring som jag och Robin malligt gav oss på, hur farligt kunde det vara liksom? Det var både tur och otur att vi inte visste innan för visste jag hur rädd jag skulle bli och hur hårt och snabbt mitt hjärta skulle bulta så skulle jag utan tvekan valt den fega vägen, för det där var en rejäl prövning och jag har nog aldrig svettats så mycket om händerna förut. Förhoppningsvis så blev hjärtat lite starkare av den prövningen... Man måste i alla fall ge dem beröm för bra skådespel and so on! Även på Madame Tussauds fick man se en film i 4D, den tecknade filmen Superhjältar, vilken var grrrym och för övrigt mer i min stil än skräckvandringen! 4D är verkligen det nya, det handlar inte bara om att se utan att känna också, så vi fick såväl små vattenstänk på oss som bultande i ryggen, vinden i håret och ansiktet, och trådar kring benen osv. Coolt! Efter vårt besök på Madame Tussauds åkte vi återigen lite tunnelbana för att finna ett bra matställe, vilket vi gjorde och blev nöjda och därefter gick vi i affärer - mycket för min skull skulle jag tippa för så fort jag var nöjd så slutade vi ;-) Jag hittade iaf två klänningar - på H&M - Hehe, man åker till London där det finns ett enormt utbud och så shoppar man på ett ställe som finns hemmavid ;-P På kvällsvisten tog vi oss till Towern och London Bridge där vi satt och bara mös ett tag, samt kollade på när ett par pensionärer spelade en match i Boule ;-) Kvällen avslutades med middag på ett stekhus med efterföljande efterrätt och drinkar eftersom att det var sista kvällen.

Torsdag: Då detta var sista dagen så tog vi lite sovmorgon till kl 9, wehej! Frukost moffades rejält för att man skulle klara sig ett tag och sen packade vi ihop våra grejer inför utcheckning. För att få tiden att gå så drog vi in till London city och drog runt några kvarter innan vi åkte till flygplatsen för att käka på Burger King och ladda inför avgång. Flygresan hem gick bra bortsett från när vi började gå ned i höjd och förbereda oss för landning för då drabbades mina öron av den värsta smärtan jag någonsin upplevt - trodde verkligen att trumhinnan skulle sprängas och grät i ren skär panik över att det skulle ske. Jag försökte tryckutjämna, tugga tuggummi och svälja, men inget rådde på smärtan förrän vi kom lite längre ned. Usch - varje gång jag upplever sån smärta tänker jag på att en förlossning förmodligen gör 100 gånger ondare och tänker hur jag ska kunna överleva det och bemästra smärtan, men det gör man ju alltid! =)  

Hoppas att jag har fått med alla viktiga och oviktiga detaljer nu ;-)
(Det har jag inte på långa vägar, men ändå, i stora drag)
Vill avsluta med att ge en eloge till alla som åker tunnelbana dagligen!
Spana in mina bilder på facebook vettja! Här kommer ett smakprov;

London Eye, uppe i luften, utsikt över London och Big Ben
   

Buckinghams palace, vaktparad, kortege
  
Lite blandat...
   
  


Fredag

Hej på er dönickar! Är nu hemkommen från London, vilket känns kul och tråkigt såklart =) Jag glädjer mig över att temperaturen äntligen gått ned här i Sverige och blivit mer lagom i min stil, det tackar vi för. Imorse vaknade jag upp med dryga förkylningssymptom som halsont och täppt näsa i kombination med en hel lista med måsten att ta tag i, exempelvis packa upp, tvätta, handla, gå ned med massa sopor, skicka en klänning, träna... Så - en London-redogörelse får med andra ord vänta till jag känner mig lugn nog att sätta mig ned och skriva av mig utan att jag känner hur allt annat borde göras före! :-) Jag kan i alla fall ge er hinten om att det var en väldigt lyckad tripp och att vi nog besökte det mesta som man förväntas göra som turist - många bilder blidde det också som kommer dyka upp på facebook och lite även här inom sinom tid =)

Kram! Borta bra med hemma bäst!

Jag på Ripley's - Believe it or not


Söndag

Helgen börjar sakta lida mot sitt slut, men det gör mig inte ett smack eftersom att en tripp till London står på agendan imorgon, wiho! :-) Det ska bli väldigt kul att utforska en plats jag aldrig besökt förrut, och att få praktisera engelska lite granna, det händer ju liksom inte dagligen att man för längre konversationer på engelska med någon. Tvivlar på att det kommer ske någon uppdatering från London så vi ses och hörs på torsdag kväll eller fredag förmiddag då det förmodligen kan bli ett saftig inlägg om vistelsen och tillhörande bilder som får representera =) Ojoj vad tiden springer iväg såhär på kvällskvisten... Nu är det sannerligen hög tid att slumra in så man får några timmars sömn innan väckarklockan ringer kl 5, huuh! Som tur är så är det ju ljust ute så dags så det ska nog gå bra - dessutom är det ju inte jobb man ska upp till utan något mer angenämt! Ha en bra vecka hörrni! :]

Saknar håret.. Varje dag... Men det växer! Kom igen...


Lördag

Här är jag igen efter några dagars bloggfrånvaro - lika glad och levande som alltid! Nåja, åtminstone så glad och levande man kan vara när man festat dagen innan - men någon baksmälla är det inte tal om utan mer seghet och sugenhet efter goda saker :-) Dessvärre känner jag mig väldigt ledsen, arg och irriterad över att jag lyckats köra in i brevlådan med mor&fars bil vilket orsakade en repa på ca 2 meter. Huuuuuu vad typiskt, man kan ju liksom lägga pengarna på roligare saker än så... BRÖL! Bitterfitta hejhej. Klumpigt värre. Men det är ju bara pengar ändå, tänk om jag krockat och fått någon skada eller skadat någon annan - nu skadade jag bara en bil vilket inte är ett levande ting - och det går ju att fixa för bövelen! Det ordnar sig. 

Över till något mer positivt: Ohfuckingyeah vad gårdagskvällen var fun!
Igår fyllde ju nämligen världens bästa Elin 18 barre och det firade jag (gammelgäddan herself i gänget) och de unga 18-åriga vännerna med en härlig kombination av grillat, tårta, umgänge, musik och dricka :-) Sen drog vi såklart till B&S och introducerade krogen för Elin, skakade rumporna och minglade. Vid kvällens slut eskorterades jag hem av en mycket fin och tålmodig kavaljer - nämligen min allra bästaste livskamrat ♥. Den fina kvällen till ära så hade jag ingen bh utan endast nipple covers - wiho - och det är något som jag banne mig tänker ha fler gånger - fan vad skönt det var att slippa bh-helvete! Dessutom hade jag kvällen till ära en annan frisyr än bara hängande utsläppt, avancerade faktiskt lite och fixade en frissa som krävde 21 hårnålar, det ni. Jag tror att jag har börjat inse att man ibland måste våga kliva ur sin comfort-zone och avvika från hur man brukar göra, då kan det bli succé som igår! :-)

I övermorgon flyger vi till London, fett med nice!
Ikväll blire biomys, restaurangmys och vanligt mys med Hjärtat.

Bilder från gårdagen följer här nedan och finns även på fejjan ofc!
      


Grr.. mjau!

Jag köpte en leopard-klänning i måndags och den lockar minsann fram mina djuriska lustar må ni tro. Jasså, en lust efter svettigt och djuriskt sex kanske ni tänker - men ikke vänner, inte denna gång och dessutom behövs ingen leopardklänning för att frambringa det, utan de djuriska lustarna jag åsyftar är att jag vill äta kött, liksom slita köttstycken med tänderna som en stenåldersmänniska, eller rent av en leopard som fångat ett mindre djur på savannen och kalasar på det. Eeeh va? Kan en klänning verkligen locka fram sånt? Det var som fan! Ikväll blire inget kött, men det gör mig ingenting för jag&min älskade Rob ska se på film och kalasa på ost&kex med rosévin och jordgubbar till - och det funkar som ni kanske förstår fint det med! :-)

The magic dress 
 

Hög tid

Börjar det kanske bli dags att sätta tänderna i påskharen av choklad nu?
Japp, men då tar jag väl och gör det då! Bättre sent än aldrig. 
Det kan jag ju behöva efter 8 timmar framför tv och dator idag, not...
Men jag behöver chokladen för att trösta att vår mikro gått sönder.
Å andra sidan har man väl aldrig behövt en ursäkt för att äta choklad?
 


Måndag

Har haft en grym dag med en grymt bra tjej, som förövrigt är väldigt grym på att shoppa - antar att det blir så när man är så snygg och välformad så att man passar i allt ;-) Visst vore det kul om man passade i allt kan tyckas, men faktum är att det nog är ett lyxproblem som kan bli dyrt i längden om man inte kan tygla sig. Men Elin är ung och spänstig, jag unnar henne att passa på innan hon sitter som en annan med såväl ett brett bakparti som studielån och vanligt lån på en lägenhet som gör att man får små samvetskval varje gång man köper något så litet som ett fjuttigt halsband. Hehe. Men jag ska väl se det positiva i det hela - att det är bra att tänka igenom sina köp en extra gång :-)

Trots att jag inte gick loss på kläder som Elon gjorde så hittade jag åtminstone en outfit till fredagens partaj som var målet, så nu må ni tro att jag är redo och vill ha fredag nu! Känner mig själv som 18 igen faktiskt - åtminstone lika taggad för pataj som jag var då när det begav sig för 3 år sedan. Haha, asså hör ni vilken åldersnoja jag har börjat få?! Det är fan inte okej, jag är ju bara 21 - dock snygg som sjutton... Höhö, det gamla skämtet är torrt, men lika sant för det. Just nu känner jag spontant för att sätta mig på balkongen med en kall cider med is i för att börja förfesten i god tid, är det okej att göra det ensam såhär på en måndag eller är det tragiskt? Daah, klart det inte är något konstigt med det! =) Jag bestämmer att det är helt okej - jag är ju trots allt snart 21 år, ledig och inga föräldrar som misstycker längre. Gud vad sköööönt! Balkongen nästa då! <:o) 

Nu taggar vi till fredag alla brudar och tjejer!

Das Måndagschen

Ny vecka och nya tag - inte sant? :-) Låt oss göra denna vecka grym!
Veckan börjar åtminstone optimistiskt och bra med att gitta iväg till das gym och svettas lite (som om man inte svettats nog de senaste dagarna)...
Känner mig värsta pepp på att springa skiten ur mig på bandet idag, mycket på grund av att jag har laddat in ny musik i mp3n som jag ser fram emot att testa att springa till. Jag tycker att musik när man tränar är som mjölk är för pannkaka - alltså en fin kombination :-) En bra låt kan ge en mer krafter och få en att fortsätta. Well, efter gymmet ska jag duscha av mig och åka och plocka upp min Elin på tågstationen för att då styra bilen ut mot Marieberg för some shopping =) Ikväll ska jag sedan ligga naken i soffan som en utslagen jävel som bara jag kan med ett glas kall pepsi och glo Van Veteren som jag gör varje måndag - och sedan avslutas förstås dagen med att somna tillsammans med Robban min. I don't complain.

En vecka till London, finemang!


Home sweet home

Så var man hemma i Örebro återigen efter en snabb men ack så trevlig visit hos föräldrarna i Köping, kvällen bjöd som planerat på en riktigt rejäl och lyckad grillbuffé i gott sällskap och morgonen bjöd på den längsta sovmorgonen jag haft på ett halvår typ. Att sova ut är i all sin ära bra egentligen, men när jag ligger i sängen till strax innan 12 så känner jag mig inte utvilad utan mer seg, illamående och har huvudvärk, blir helt off - kanske har man blivit gammal ;-) Fem dagar i veckan går jag upp runt 08.30 så det är lite skillnad... :) Jag älskar att kliva upp i god tid på morgonen och veta att man har en hel dag till sitt förfogande, den känslan är skön.

När jag satt på tåget hem satt jag djupt försjunken i mina egna tankar och tänkte att under en tågresa åker man förbi ett skapligt antal hus under färden, svisch säger det, och vid anblicken av alla hus och städer så tänker man antingen - åh vad fint det ser ut att vara där, där skulle jag kunna tänka mig att kanske bo, eller så tänker man nej, fy, där vill jag inte bo - det ser ju helt dött ut. Men så i slutet av resan när man sett både det ena och det andra så kommer det fina, för då kommer man hem och till det ställe där man vill bo. Man går in i porten där ens lägenheten är någon trappa upp, man låser upp, kliver in i lägenheten, ställer ned väskan och andas in, känner ett lugn.
Mitt hem, min oas och fristad. Borta bra, men hemma bäst. Hem ljuva hem. Hemmet är den bästa platsen på jorden. Här får jag vara hur jag vill, göra vad jag vill, säga vad jag vill, gå naken, ha det stökigt, - ja i hemmet är man mänsklig och sig själv. Dessvärre är min älskade sambo som är en del av hemmet i Stockholm med grabbarna idag, men jag klarar mig ;-) Lite ensamtid är nyttigt och nödvändigt.

En bild Robin ritade i paint förrut, sweet =) ♥


Fredag

Är fortfarande lite mini-bitter över min stulna cykel - den där cykeln var ju liksom den som jag skulle skjutsa mina barn till dagis på och dessutom hörde cykeln ihop med Robins cykel. De var nästan identiska bortsett från att de var av olika märken - svarta riktigt typiska damtrallor med cykelkorg och kjolskydd, och de stod alltid bredvid varandra i cykelstället, i vått och torrt, som ett kärlekspar, precis som deras ägare gör. Jag är övertygad om att de var kära, faktum är att Robins cykel ser lite ensam och ledsen ut i cykelstället nu. Min cykel lider förmodligen av minst lika mycket hjärtesorg var den nu befinner sig. Kan cyklar telepatera? Jag vill tro det för våra cyklars skull så deras kärlek får leva vidare i det tysta. Vilken fin fantasi va! ;-)

Men okej, nu lägger vi cykel-storyn bakom oss och fokuserar på det trevliga i tillvaron vilket härnäst är grillmys med familjen samt farmor och farfar i Köping denna fredagskväll, det bliver övernattning där och sen vid fint väder glida ut till Runskär imorgon, om inte så blire väl nå annat gött! :-) En annan trevlighet jag ser fram emot är resan till London om 1 ½ vecka (19e) och nästa fredags stora thing - Elin fyller 18 (äntligen!) och det ska banne mig firas med partaj och utgång i Köpings heta uteliv! <:o) Just nu chillar jag efter ett grymt gympass och är allmänt nöjd och belåten, man kunde ha det sämre... Ajajaj, nu sa visserligen Robin: "Malin, på söndag måste vi städa!"..
Bröl, plötsligt försvann glamouren ;-) Nejdå, det är tacksamt med en sån karl som ser vad som behövs göras, man har ju hört talas om dem som tycker städning är kvinnogöra.

Tjejen som blir stora damen; Elin-loppan min :) ♥ 
 

Torsdag

Lycka är att kliva upp och känna lukten av nybryggt kaffe på morgonen, fastän man själv inte dricker kaffe :-) Tänk att något som smakar så äckligt kan lukta så gött! Hehe. En annan doft som är ljuvlig att andas in är väl ändå bensinlukt? ;-)

Vad som inte alls är lycka utan ren typisk irriterande olycka är att min fina cykel blev stulen inatt när Nisse och Robin var uppe på stan!!! :(:(:(:(
Min svarta Skeppshult som jag fick förra sommaren av mina föräldrar, den finaste, rejälaste och bästa cykeln jag någonsin haft. Låg och grät typ en timme när jag fick veta det, men nu känns det bättre... Men bitter är jag, det känns så typiskt. Antar att det kanske var mer en ren tidsfråga innan den skulle försvinna i en större stad som denna eftersom att den var så pass fin, så nu i fortsättningen får man väl ha en jävla ful skitcykel för att få ha den i fred! Men som ni vet, Karma is a bitch, så den/dem som stal cykeln kommer säkert få betala för att dem syndat. Mohaha.
Det ger mig inte cykeln tillbaka, men skänker lite lugn. 

På tal om cykel



  

Sommar och sol

Ligger på en filt i solen och stryker med min hand i det gröna friska gräset, känner hur det kittlar till lite mot min hand. Vinden smeker min kropp på ett skönt sätt i solens värme, min kropp är varm och knoppen skriker egentligen vaaarmt, men en liten stund tänker jag allt ligga för att bättra på färgen.
Jag tar en mun vatten ur vattenflaskan jag tagit med mig, ovanligt smart att ta med vatten för att vara tjejen som dricker minst vatten i nordeuropa - typ. Känner hur vattnet fuktar munnen och strupen, det svalkar en aning. 
Lägger mig ner igen och lyssnar på bilarna som åker förbi på andra sidan busken, ett ljud som nästan är sövande. Ett tiotal meter bort ligger en liten familj - mamma, pappa och en liten dotter, förmodligen runt ett år gammal och jag ser föräldrarnas kärlek till varandra och till barnet - deras kärleksbarn, det är härligt att se kemin mellan människor, deras ömhet. Det ser ut som att dottern nyss lärt sig att gå, så jag antar att det här är sommaren som kommer minnas som sommaren då deras barn lärde sig gå. Det måste vara häftigt att se hur ens barn utvecklas, att man får vara med på hela vägen och se alla steg, livets väg framåt. Om drygt 18 år står de på dotterns gymnasieskola och ser henne springa ut och vifta med sina slutbetyg när hon tar studenten och föräldrarna tänker förmodligen i sitt stilla sinne: "Var tog tiden vägen? Hur blev hon så stor? Hon som nyss lärde sig att gå?..." Nåja, än är det många år kvar till dess som skall fyllas med minnen och trevligheter så nu ska vi inte gå händelserna i förväg. Nu hör jag pappan i familjen nämna något om mat, och känner själv att magen börjar bli hungrig. Spaghetti och köttfärssås står på menyn idag, det kommer mätta bra det! Jag ska bara läsa klart kapitlet i boken jag läser sen vandrar jag inåt... Känner mig väldigt bekväm, lugn och belåten inombords - kan det tänkas vara lycka och harmoni jag känner? Vad det än är så gillar jag det. Börjar känna hur en träningsvärk från förmiddagens gympass börjar komma och göra sig påmind. Gött, då vet man att man gjort något! Resten av denna härliga dag ska ägnas åt lite blandat av ditten och datten, men jag tänker inte stressa, det som inte sker idag får ske imorgon ;-) Typisk ledighets-filosofi. 

/Bruden som verkligen inte har några arm-muskler at all... ;-)
  


Do your thing

http://www.fitnessplay.tv/
Att läsa bloggarna på sidan här ovan gör mig så himla träningspepp!
Blir så himla motiverad till att kvida av smärta och belastning, känna hur kroppen arbetar, svettas skiten ur mig och få enorm träningsvärk - haha, typ. 
Speciellt gillar jag dessa två här under, kanske för att de har vältränade kroppar utan att se för vältränade ut: 
http://www.fitnessplay.tv/author/emma/
http://www.fitnessplay.tv/author/sandra/

The time is right now
You got to decide
Stand in the back or be the star

Don't sit there like some silly girl
If you wait too long it'll be too late
I'm not telling you something new
There ain't no time to lose

Get up, little girl
It's time, your world
Your life, your choice
It's time, live it up

On and on, on the beat goes
:)


Katie Melua

Hur kommer det sig att jag inte hört denna sköna tjej tidigare? Katie alltså! ^
Bättre sent än aldrig! Nu är hon på spellistan för kvällarna.
Om du har Spotify så rekommenderar jag dig till att lyssna och njuta! :-)
Min sköna playlist

Idag köpte jag nya skor och två nya träningslinnen som planerat. Göttans!
Tog skorna på en timmes vända för att gå in dem, och det var inga problems.
Klart det var lite ovant och man tänkte på allt som kändes annorlunda i jämförelse mot sina gamla dojor, men det dröjer nog inte länge förrän det känns som att man aldrig haft några andra skor :) Testade även att ta några springsteg för att känna hurdannt det kändes, och det kändes som att man studsade för det var så mjukt - bra antar jag? Fick en lätt optimistisk känsla iaf! Nu ska jag duka fram massa gött naturgodis och pepsi inför Van Veteren-filmen som jag har för vana att se varje måndagskväll :-)


Söndag

Mmm mumsmums på den kycklingwok med nudlar som jag sitter och äter på balkongen nu - sen ett glas kall pepsi max med isbitar i till det, lite svalkande vindar och söndagstillvaron känns inte helt fel. Äntligen börjar jag känna mig levande igen efter att ha legat i soffan och sängen mer eller mindre hela dagen, har mått konstigt och inte orkat lyfta en fena alls - säkert mycket tack vare den kvava värmen eller har jag kanske varit lite smått bakis från gårdagens alkoholintag hos morfarn? ;-) Haha.. Men allvarligt vänner, nu skulle man ju inte direkt tacka nej till lite regn och åska som friskar upp luften, funderar starkt på att samla ihop en liten skara och göra regndansen - kan ju inte skada att försöka åtminstone för värre lär det ju inte bli om man säger så!
Missförstå mig inte, jag älskar sommaren, men ibland kan ju faktiskt all värme och stekande sol bli en pain in the ass rent ut sagt! Man ska inte klaga, men någon måtta får det väl ändå vara på hur varmt och kvavt det får vara :-) Man får ju ingen behållning av sommaren om man ändå inte kan göra något utan att bli svettig som en svetthäst. Well, imorgon ska jag köpa nya löparskor, det känns både kul och tråkigt, kul med nya dojjor men tråkigt eftersom att jag älskar mina gamla och är så fäst vid dem men är dem sönder i hälen så att man får skavsår så äre ju inget att göra åt. Förhoppningsvis förälskar jag mig i ett par minst lika sköna! Ska även köpa ytterligare ett träningslinne samt måttband. Har man inget jobb i sommar så får man jobba på kroppen, typ. Hehe.

Ikväll ska vi kolla på film jag och min herre.
Vi har fått en fling för thrillers på sistone, läskigt värre.

Bland det bästa med sommaren är att kunna sitta vid vattnet i endast bikini

Lördag

Såg att gårdagens mobil-inlägg kom först i eftermiddags, men vad gör det? :-) Vänner, kan ni andas i sommarvärmen? Just den här varma dagen ska jag ha i åtanke när jag fryser som en tok i vinter när kylan biter tag, man kan ju alltid hoppas att man blir lite varmare av den tanken då. Idiotisk/träningssugen som jag är så trotsade jag faktiskt värmen tidigare och gav mig ut på en skogsvända på 5 km, som ni förstår så rann det lagom måttligt om mig - men det är nog inget vad det gjorde om Robin och Jimmy som tog i rejält och sprang 1,2 mil!!! Ojoj, good work boys, minst sagt :-) I skrivandets stund sitter jag färdigsminkad och klädd och väntar på min seging-familj för att kila iväg till morfarn min på god mat och sällskap. Robbofanten min kommer också dit såklart, min livskamrat ♥ :) Ikväll beger vi oss nog hem till Öret igen, till vår lägenhet som vi äger, höhö. Ska snart börja planera för lite grejer vi ska ta tag i nu när vi äger den och får göra vad vi vill, tapetsering av kök och vardagsrum t ex. Nu tror jag familjen är redo, tjipp å hej på er soldater! Ta den fina sommarkvällen i akt att leva livet vettja! =)


Mobilblogg

God kväll vänner, hoppas ni haft en bra dag oavsett om ni jobbat eller varit lediga!:-) Tänkte att jag skulle testa att sända in ett inlägg till bloggen från mobilen nu när jag har en mer blogg och surf-vänlig mobil! Vi sitter i stugan och dödar ovälkomna insekter. Snart dags för kvällspromenad hand i hand på ön följt av bastu och sömn på det, inga fel alls efter en lycklig dag om ni frågar mig:) Kram


Fredag

I förrgår när jag var ute på motionsrunda så bevittnade jag ju som ni kanske vet en kvinna som ramlade på sin cykel, antar det ringer en klocka hos någon. Vänner, igår hände en liknande händelse - en tjej och en kille cyklade in i varandra så de ramlade och blabla. När jag var ute idag så får jag syn på poliser, brandkår och ambulans och när jag går förbi ser jag att det är en bil som kraschat in i en lyktstolpe och blivit rejält tilltygad. Min fråga är, vad kommer jag att se härnäst? Betyder dessa olyckor något? Ska jag ta det som ett tecken? Well well, nu sjappar vi iväg till Runskär, där kan jag inte bevittna någon olycka... Eller?

För övrigt medförde morgonpromenaden en god sak idag: Jag hjälpte ett par att hitta till resecentrum! Wiho, blir så nöjd när jag kan hjälpa till, känns som att jag fyller en funktion. Skönt att de efterfrågade ett ställe som man visste var det låg, och att de inte frågade om någon konstig väg som vissa stannar en och gör - då är jag helt vilse och kan inte hjälpa till, vilket gör att jag känner mig otillräcklig.
Och för övrigt så gillar jag verkligen vår pilatesboll/balansboll! :-D

  


Torsdag

Dagen startade med ett riktigt bra gympass, göttans, börjar få lite rutin på't nu! Jag hoppas innerligt att det förblir så, även om jag innerst inne vet att det kommer att avta lite precis som vanligt, jag har träningsperiod, sen slöperiod och sen börjar träningsperioden om igen - inte så konstigt att man får celluliter då lixom, daah... Well, det är som det är! På söndag går dock mitt gymkort ut - såhär lagom till att jag blivit motiverad att träna igen. Frågan är om jag ska skaffa nytt direkt eller vänta till senare i sommar och skaffa lika som mina Örebro(f)isar? Det andra stället är visserligen billigare, men jag trivs på Actic och vill fortsätta där på något sätt nu när jag är igång där med allt. Så som det ser ut nu lutar det åt att köpa nytt på Actic på måndag så att träningen fortlöper regelbundet istället för att ta gym-uppehåll - vem vet när man kommer igång igen då? Om man ens gör't...

Imorgon ska ju tydligen någon rekordvärme slå till enligt uppgifter så vi har då tänkt att stiga opp i ottan och bege oss mot Köping för att ta båten ut till Runskär där vi ska spendera hela dagen och natten lång. Framåt kvällskvisten styr vi in med båten och plockar upp mina föräldrar och bror för att grilla och umgås ute på ön under kvällen :-) Angenämt! Sen på lördag kväll är vi bjudna till morfar på mat och trevligheter, schyrre! Jag gillar att hänga med folk.

Igår köpte Robbi en pilatesboll så nu kan det mycket väl bli lite hemmaträning! Har aldrig testat att träna med en sådan på riktigt så det ska bli intressant att se vad man kan göra för olika övningar med den:)

Se till att solen skiner på er vänner, både utifrån och inifrån:)


RSS 2.0