Onsdag

Julen är nu över och vi är åter hemma i Örebro en sväng för att spendera två nätter. Robin ska avverka två träningar och jag ska träffa handledar-Agneta imorgon för att få de sista synpunkterna på uppsatsen innan inskick samt därefter göra lite förbättringar utifrån synpunkterna. Jag hoppas mycket på att hinna klämma in en titt i affärer också, men frågan är ju om det finns något värt att shoppa på mellandagsrean eller om det mest är kaos och konstiga storlekar?! På fredag tar vi oss sedan tillbaka till Köping för lördagens nyårsfirande och sen lite efterhäng några dagar förmodligen.

Julen summeras som följer:
De två nya inslagen på julaftonen var båda väldigt positiva och det är två inslag jag helt klart gärna lägger till i julaftonstraditionen för kommande år. Det var fantastiskt kul och mysigt att träffa mina stora kusiner på morgonen ♥ Vi pratade massa minnen och skrattade, så härligt. Tänk så mycket vi gjort tillsammans genom åren. Önskar vi sågs oftare, vi lovar alltid oss själva bättring men det har visat sig vara lättare sagt än gjort att förverkliga, tyvärr.
Efter julaftonsmorgonens frukosthäng så åkte vi hem och fixade oss innan vi gick över till Kristoffer och Sandra. Väl där föråt jag mig på den kalla julmaten så när det var dags att hugga in på paraden av mina favoriter i form av köttbullar och prinskorvar så tog jag endast en av varje för att jag var så mätt! Så himla orutinerat. Nåväl... I övrigt pratades det vitt och brett om ditten och datten kring bordet, såväl skvaller-ämnen som djupt snack bearbetades över några glas vin. Utöver detta lekte jag självfallet lite med mina små kusiner, mest med Leia som fick frisör-kit i julklapp som hon med glädje gick loss med genom att leka frisör med mig samt målade med läppglans på mina läppar. Riktigt skönt å bli ompysslad ;-) Hon krävde inte ens att jag pysslade med hennes hår i gengäld utan jag fick bara sitta och njuta jag, underbara barn! Vänta bara till du blir äldre, då kommer du kräva gentjäster om du ger massage eller liknande :-P

Juldagen firades som vanligt hemma hos mina föräldrar med övriga släkten. Kring det firandet finns det inte så mycket att säga, utan det vara bara som det brukar - det vill säga lugnt, skönt och kärt - fast med några heta samtalsämnen som rör om i grytan lite. Till skillnad mot julaftonen så åt jag en drös fler köttbullar och prinskorvar på juldagen som kompensation för de köttbullar och prinskorvar som jag inte åt på julaftonen.

Julklapparna som fanns under granen till mig i år var...
- Pengar
- Presentkort på Kicks
- Tre presentkort på H&M
- Usb-minne
- Boken "Den femte årstiden" av Mons Kallentoft
- Tvålar och deo
- Kylplatta till min nya dator
(så jag kan hänga med den i soffa/säng utan att fläkten tar skada)

Sen fick jag och Robin lite prylar tillsammans såsom...
- Kaffebryggare (nu har vi tre st)
- Presentkort på IKEA
- Handdukar
- Ljuslyktor
- Porslinsskålar
- Stor glasskål
- Salladsbestick
- Matlådor
- Vin
- Choklad

Nu ska jag ta mig an att packa upp alla julklappar samt tvätta! Hepphepp!

Lite bilder:
          
        


Fredag

Äntligen 23e december! En av årets bästa dagar typ. Varför? Jo, för då har man julen och allt det göttiga den medför framför sig. Trodde att jag skulle känna hyper-stress över livet och uppsatsen såhär i juletiden, men ikke, jag och Diana ligger bra till för att vara 1 ½ vecka kvar så jag känner julefrid. Fast det är ju klart att det kittlar till lite i maggropen vid blotta tanken på att vi ska lämna ifrån oss den om så pass kort tid, då är det över typ? Allt hårt jobb, runt 46 fullproppade sidor. Well, jag tackar i alla fall vår arbetsmoral som bidragit till att jag fått julefrid i sinnet och är nu övertygad om att detta blir ännu en fin och hjärtlig jul. 

I eftermiddags landade vi åter för julfiranden här i Köping, så nu är jag hemma hos min familj, mitt andra hem. Bosätter mig här för några dagar, till 28e eller 29e då det vankas handledarträff igen - den sista checken tillsammans på uppsatsen innan inskick! Sen blir det en vända tillbaka till Köping igen för att fira nyår.

Nu är jag mätt i magen efter tacomoffel med la famila.
23e december betyder uppesittarkväll på Bingolotto, går inte att missa, det är tradition - detsamma gäller vörtbröd med skinka till. Fantastiskt! Åh, jag känner mig så nöjd med tillvaron. Jag tror att det beror på att jag egentligen inte trodde att jag skulle känna mig lugn, nöjd och glad runt julen - så nu känner jag desto mer lycka över att jag faktiskt kan njuta av julen. Det är just av denna anledning man ska förvänta sig det värsta, för då kan det bara bli bättre och man blir så fantastiskt nöjd då! :-))

I år kommer julaftonen betyda två nyheter på agendan.
Den första är att vi ska åka till Västerås på morgonen för att intaga julfrukost hos farmor och farfar där även farbror och sambo + mina kusiner befinner sig. Den andra nyheten är att resten av julaftonen ska spenderas hemma hos morbror Kristoffer och Sandra. Förr om åren har julafton betytt häng hos morfar, men icke nu när Kristoffer har det liiiite större än morfar. Tyvärr morfar. Jobbigt för morfar att släppa kontrollen  ;-) Han som fixar ALLT på julafton, nu blir det istället knytis. Kul med lite nya inslag :-) 

Redo för julen, men snön då? Äh!
Härnäst: En smula godis. Ska försöka att inte föräta mig. Kan misslyckas.

GOD JUL!

Bilden här under har jag som bakgrundsbild på min dator.
Som en påminnelse av hur skönt det var, samt en påminnelse om att om man sparar pengar och är målmedveten så kan man komma dit igen. Kanske inte till samma plats, men till en plats där solen skiner och värmer kroppen. När jag kollar på bilden så minns jag verkligen hur skönt solen värmde min kropp. Underbart!

Fredag

Jag lever.
Men jag må säga att det fan var tveksamt tidigare i veckan om jag skulle överleva, kändes spontant som att jag var fett nära på att stryka med dödståget. Närå, skämt åsido, man ska inte skämta om eller med döden. Men faktum är att jag inte alls mådde bra psykiskt sätt för några dagar sedan. Hade en sådan brutalt påtaglig stresskänsla över uppsatsen och livet i sig som far förbi medan man varje dag sitter i en datasal och skriver från kl 8 på morgonen till halv 7 på kvällen. Inte en smula sunt för varken psyke, kropp eller knopp. Alla saker man vill och måste göra, men som sätts åt sidan till förmån för uppsatsen. Men nu efter en hel veckas fullt fokus på uppsatsen, och endast uppsatsen, så har vi ett bra grepp! Och nu i efterhand känns det onekligen värt veckans möda, helt perfekt att avsluta veckan med en god känsla inför helgen och att man börjar med god känsla när vi kör igen på måndag morgon.

Nu har jag och min kärleksduva just inlett helgen med att fredagsfika stora blåbärsbakelser innehållande vaniljkräm och blåbärssylt, och jag tittar för nuvarande på Tarzan som går på tvn, en av mina favoritfilmer. Ska snart skriva en att-göra-lista, för i helgen ska jag återföra ordning till livet för att lägga en bra grund inför nästa veckas fullspäckade schema som avslutas med julfirande. Jul - redan?! En vecka kvar bara? Var är snön? Har inte kirrat några juleklappar ännu heller, men det är inget större problem, vet redan vad jag ska köpa till mina sockergrisar. Typ.  Själv önskar jag mig typ bara presentkort, fett trist, men hur jag än tänker så kommer jag inte på något annat! Någon bok skulle jag också gärna ta emot. Men utöver det är fantasin blank.  

För övrigt går min försäljning av kurslitteratur som smort! :-) Sålt 6 böcker nu!


Älskar att leva med dig

Lördag

Veckan som gått
- Intervjuat de sista ungdomarna
- Transkriberat klart alla intervjuer
- Påbörjat innehållsanalyser = hard work work!
- Fick ny dator i måndag som jag sakta vågar mig på att använda
- Moa åkte ut Idol i fredags, gött, två entertainers i final. Hejar på Amanda!
- Sålt tre böcker/kurslitteratur, nice med lite extra money!
(Undra hur mycket pengar man spenderat på kurslitteratur dessa tre år?)
- Köpt två klänningar till julsammankomsterna

I övrigt känner jag en neutral känsla inför julen som är om tre veckor.
Jag varken längtar eller bävar för den utan det känns bara okej.
Brukar alltid längta ju! Har det att göra med att det ännu inte snöat?! 
Förhoppningsvis kommer den mysiga känslan av jul ju närmare jul vi kommer.
Eller tränger alla tankar på vår uppsats bort juletankarna och julekänslorna?
Målet är som sagt att kötta på med uppsatsen i stil med full ös medvetslös de tre veckor som återstår till jul så att juledagarna och dagarna kring kan avnjutas utan en överhängande känsla av stress. Jag vill ju liksom att vi packar in oss i bilen den 23:e december för att ta oss till Köping för att spendera sköna dagar med nära och kära. Att komma hem till mina föräldrar, min familj, och bara mysa ned sig, äta choklad, ta vintriga promenader där kylan gör en rödrosig om kinderna för att sedan komma in och sätta sig i soffan i vardagsrummet med en smattrande brasa, se film. Men yeah, nu vi styr upp denna uppsats! Nu innehållsanalyserar vi av bara fan, hittar meningsenheter, kondenserar och kodar, sen tar vi och sätter allt i subkategorier och därefter kategorier, och teman... Japp, så gör vi! Mycket tankearbete och övrigt arbete är att vänta, men med ett mål i sikte brukar man arbeta på en gnutta bättre just för att man är målmedveten och så motiverad att fixa det :-)

För övrigt är jag i rätt kass fysisk form, det skall styras upp i vår!

RSS 2.0