Söndag

Mitt bloggande är under all kritik känner jag :-) Tror att jag tappat stinget lite... Det finns dock inte på världskartan att lägga ned bloggen, no way, ibland faller skrivlusten in och dessutom vill jag så gärna ha kvar allt jag skrivit under dessa tre år för att då och då kunna gå tillbaka i arkivet och minnas - för det är ju en del, såväl små vardagshändelser till händelser av större rang. Jag har kvar min förra blogg också, och när jag läser inläggen i den så tar de mig tillbaka och jag minns allt som om det vore igår, jag har nära till hands att känna känslorna jag kände och hur jag mådde då - även om det är tre år sedan :) (malinlindgren.blogspot.com)

Najz skit just nu;
- Fått en fjärde kusin, fjärde flick-kusinen ;-) Lilla Iris!
- Blivit tillfrågad/erbjuden ett jobb i vår (tål att funderas på)
- Är mer eller mindre klar med hemtentan (yeah)
- Rev av 1 mil på löpbandet idag på gymmet (skönt vare!)
- En helt ledig vecka står för dörren
- Ny vecka = ny tv-vecka (hihi)
- På fredag kommer mor och mormor, blir mys :)
- Har inte ätit en endaste godis idag, första godisfria dagen på tre veckor
- Ska färga håret senare i veckan (mörkare)


Onsdag

Orkar inte formulera meningar men vill ändå skriva något.
Här följer därför en beskrivning av tillvaron lite kort och koncist :) 

Har varit i Västerås idag. Jag och mormor hälsade på gammelmormor och åt på MAX. Det gör mig så glad i hjärtat att se gammelmormor vara så pass frisk och pigg som hon är för sina 92 år. Just nu består mina dagar mestadels av skrivande på hemtentan, fem dagar kvar och självklart börjar det gå lite trögare ju närmare inlämningsdagen man kommer, typical. Ikväll ska jag älska med min kärlek. Jag har kommit in i en period då jag äter godis varje dag, dålig hälsoutvecklare? På lördag ska jag och Robin ut och äta med mina föräldrar på Kinamuren, gött! Har en full tvättkorg som behöver tvättas men som tyvärr inte tvättar sig själv, får den ben om den ligger för länge mån tro och knallar själv in till tvättmaskinen? Återstår att se... Har även en garderob som ser ut som ett krigsfält, hur kommer det sig att det blir så om och om igen fast man lägger allt fint och prydligt? Funderar starkt på att göra om tredje rummet till en walk-in-closet när Robin tränar någon gång, känns som att det skulle lösa en del - eller så tar man bara tjuren vid hornen och tar tag i att rensa å städa... Nåja. Två andra saker som behövs fixas är att sätta tillbaka mitt cykelhjul på cykeln samt eliminera högen med kläder bredvid sängen. Någon frivillig rackare där ute som vill ta tag i det åt mig? Inte? Nähä, nänä.. Antar att man får ta itu med sin egen skit som man ställt till med och ta ansvar.

Längtar lite till nästa fredag då jag, mami och mormor ska ha en heldag i Örebro - shopping, lunch, promenad och så fika i Wadköping. Har för övrigt en fett braig sambo. Är så tacksam över att han lagar mat varje dag annars vet jag inte hur jag skulle må eller se ut, frågan är om jag skulle gå upp eller ned i vikt? En sak är säker - He's mine and he's a keeper. Jag längtar till julen när vi åker hem till Köping och stannar någon vecka, det var så mysigt förra året så jag hoppas på samma mys även i år - dessvärre kommer vi ju att ha någon jävla uppgift över julen men man får väl ta och försöka göra mestadels av den innan man beger sig. På lördag är det innebandy-pass med barnen, det ska bli kul och jag kommer förmodligen få flashbacks till mina sex år som innebandyspelare och bli sugen på att spela igen. I vår ska jag läsa en tråkig kurs, det ska bli tråkigt, fast förhoppningsvis givande i ett längre perspektiv. Ibland måste man göra saker man tycker är tråkigt också för att det är för ens bästa, sen blir ju faktiskt det roliga än mer roligt när man gör tråkiga saker - man uppskattar det mer :-)

PUSS&PUSS!

Lördag

Dagen började bra - jag var pigg, glad och laddad - och när morgonen börjar på det sättet får man liksom automatiskt en positiv känsla inför dagen :-) Man tänker; "Åh vilken bra dag detta kommer att bli, inget kan gå fel!" (För det är ju vad man tror när man befinner sig på toppen med ett gott humör på morgonkvisten) Men där har man tyvärr fel - för börjar dagen på topp så kan det ju faktiskt bara gå utför och bli sämre, för inget kan ju slå toppen. Men, man kan ju faktiskt ha sån tur att det positiva håller i sig dagen rätt igenom också! Tyvärr blev det inte så för min del just idag, utan dagen gick lite utför men inte så farligt - man kan inte vara på topp jämt =) Är dock övertygad om att jag kommer att bli mucho gladare när min andra halva kommer hem från sin match som han spelat utanför Jönköping. De förlorade tyvärr matchen, men Robin blev matchens lirare, good work my Love!:) ♥

Nu ska jag locka fram händigheten inom mig, ska mecka bort punkterings-däcket på min cykel, jävla tråk-göra egentligen men jag måste ju bli självständig och klara saker på egen hand förr eller senare när jag inte längre har pappsen i närheten som fixar allt ;-) Fast skulle jag fråga så skulle han mer än gärna ställa upp att hjälpa till, min lilla fixar-pappi ♥ På tal om pappa så får jag träffa honom och mammsi imörra då vi ska till Köping på eftermiddagen:) Det ska spelas innebandyderby mellan Forsby och Köpings herrar och Robin är ju coach för Köpings herrar så han ska såklart coacha dem medan jag ägnar mig åt att kolla på matchen med modern min. Ska bli rejält gött att träffa familjen, åh som jag längtat efter dem den senaste veckan, var ett tag sedan vi sågs nu så det är hög tid!

Pussipuh!


Fredag

Åh, det har varit en underbar fredag rätt igenom måste jag säga! :-) Genomfört ett grymt träningspass, lagat och avnjutit en god lunch, haft bra flyt i hemtenta-skrivandet, köpt en stor påse godis, ätit god kvällsmat från Ciao Ciao, kollat på Idol och njutit av kvällens Beatles-tema :) Ut med Jay eller Geir säger jag, men jag tvivlar på att någon av dem ryker idag! Nu har jag nyss duschat så jag är alldeles varm och mysig, det är en go känsla det =) Sitter och glor på tv med Robin och Thompa - och kvällen kommer att fortgå i den schyssta stilen. 

Imorgon är det som sagt dans som står på schemat med barnen, tre timmar ska vi hoppa och dansa runt i olika dansanta former - det blir ju rätt så simpla dansaktiga aktiviteter med tanke på barnens ålder, men ändå, dans i den mån det går i alla fall :-) Personligen tycker jag att det ska bli kul, och jag hoppas barnen också kommer gilla konceptet vi planerat och framför allt att de inte bara hoppar och springer omkring och flamsar okoncentrerat som sådana aktiviteter lätt främjar :-P Men det är bara att blåsa i visselpipan så har man åter deras uppmärksamhet! Resten av morgondagen kommer troligtvis att ägnas åt rätt så odramatiska och lugna aktiviteter - typ glo film och tv samt skriva på hemtentamen... Kan tyckas vara en trist sysselsättning att sitta med hemtentamen på en lördag men jag har faktiskt inget emot det utan det är helt och fullt mitt eget val för jag vill så gärna bli klar så jag kan hänge mig andra saker som jag vill göra :-) Hm, har jag gått å blitt ett litet pluggo måntro? Tummen upp för det i så fall! :-] 

Natti natt, sweet dreams! ;-)

Torsdag

Dagen i sin korthet:
* Klev upp kl 11.30
(Andra gången på en vecka som jag lyckas få till en sådan sovmorgon!)

* Tog en promenad i det finfina vädret
(Ack så skönt det var, frisk luft och skön sol = en rejäl energiboost)

* Duschade
(Kommentarer överflödiga - jag fullkomligt älskar att duscha!)

* Åt mat, som idag var någon slags "fiskgryta" med potäter som Robin lagat
(Göttgöttigöttgött! Robin står mer eller mindre alltid för matlagningen i vårt hem)

* Kollade ett avsnitt av serien "Hung" till maten
(Udda & halvkomisk serie. Älskar att äta och kolla på tv/film samtidigt)

* Ägnade sedan hela eftermiddagen åt att skriva på hemtenta
(Lika bra att passa på när man har flyt, skönt att vara produktiv)

* Bränt en skiva till lördagens tre dans-pass med kidzen
(Hoppas det blir lyckat och framför allt att barnen gillar't!)

* Kollat på TV - såklart!
(Biggest Loser, Halv åtta hos mig, Vampire Diaries, Robinson, SOS Västkust etc.)

Nu väntar jag på att Robin ska komma hem från Köping, då ska vi krypa ned i sängen och kolla på Paradise Hotel som vi gör varje kväll innan sömn, en tämligen simpel men mysig vana :-) Det blir även lite glass till, smarr!
Imorgon ser planerna ut som följer; Frukost, gym, duscha, laga lunch lagom till Robin kommer hem från skolan, möta Dilmon, köpa ny slang till min cykel som fått punktering och åka ut till Sötvaruhuset på Marieberg för att köpa en stor godispåse - har blivit lite av en (o)vana att göra det på fredagar. 
På kvällningen blire såklart en stor portion fredagsmys, vad annars? 
Oh vad jag älskar fredagar! :-)


Onsdag

Det stod på text-tv att det skulle snöa idag, men ingen snö så långt ögat kan nå - skönt det! :-) Snön skulle ändå bara töa bort i nuläget så det är fullkomligt onödigt att det ska börja snöa redan nu. Jag har för bövelen just vant mig vid hösten så vintern får gärna vänta en månad innan den träder i kraft. För min del skulle det räcka med vinter och snö från decembers start till januaris slut, men det är ju tyvärr inget jag råder över utan jag är exakt lika maktlös som alla andra när det gäller vädrets makter. Tur att man har möjligheten att bestämma så mycket annat i livet! :-) Jag bestämmer ju liksom hellre över vad jag äter, vad jag utbildar mig till, var jag bor och vem jag är tillsammans än har makt över vädret - lite regn, snö, slask och vind kan jag ta så länge jag kan, får och har möjlighet att bestämma typ allt annat i livet helt själv!

Som alltid vid denna tid så sitter jag i soffan och glor på Biggest Loser, de är så duktiga som kämpar på! Jag beundrar människor som fått nog och kommit till insikt med vilka risker övervikten innebär och är beredda att ta tag i sitt liv och lyckas hålla motivationen uppe till de lyckats nå sitt mål! Nu är det reklam så jag ska göra en balja te för att få upp värmen och så lite choklad till det - fina firren! :) För ett tag sedan skrev jag ju om mitt enorma choklad-begär, och jag kan glatt meddela att det släppt lite. Jag har fortfarande tre olika sorts chokladkakor i kylen som jag tar och äter lite av varje dag, men begäret är inte alls lika påtagligt som förrut, då var jag verkligen så illa tvungen att ta en bit när suget gjorde sig påminnt men nu kan jag hantera det så det är skönt:) Att ha choklad hemma är lite som min "comfort blanket", en trygghet, har jag choklad så klarar jag allt - typ!  

Min nya choklad-favorit;


Måndag

Hujeda mig vad fruktansvärt segt det var att kliva upp ur sängen imorse! När det är sådär mörkt, kallt och grått som det var i morse så vill man egentligen bara skita i allt, dra täcket över huvudet, somna om, glömma dagen och vakna upp till en trevligare dag - men lyckligtvis så har man en liten samvetsgubbe på axeln som gör att man kliver upp trots att det tar emot och så gör man det man ska och tur är väl det! :-) Kanske finns det en gnutta disciplin inom mig ändå...  

En liten ljusglimt denna oktober-måndag var att jag fick reda på att jag fått VG på etik-uppgiften som jag gjorde för några veckor sedan, mucho bra säger jag och ger mig själv en välförtjänt klapp på axeln! :-) När jag började på universitetet hade jag för avsikt att vara glad och nöjd så länge jag var godkänd på allt för det tyckte jag var bra nog, och om jag mot förmodan skulle få något VG så skulle det vara en fin bonus på vägen tänkte jag - och nu såhär efter lite mer än ett år på utbildningen har jag blivit godkänd på alla examinationer och även lyckats få 4 VG och det är jag så glad och stolt över. Tror de fina resultaten beror på att jag läser om saker som jag gillar och intresserar mig för, känns verkligen som att jag kommit rätt, detta är mitt ämne och mitt kall - här hör jag hemma! 

Drömde förresten att jag hade en walk-in-closet inatt, det var en fin dröm det! :')

Hörrni.. Ska jag lägga i ljusa slingor eller göra mörkare? SVARA!=)


Söndag

Idag klev jag faktiskt inte upp ur sängen förrän efter 12, det var skönt dä!:) Ibland kan jag tycka att man blir seg av att sova länge och ligga kvar och dra sig lite, kan lätt känna mig stressad och rastlös men inte idag inte! Efter en liten lätt frukost och lite data tog jag en lång skön promenad runt i Örebro - riktigt promenadvänligt höstväder idag, sol och lagom temperatur :-) Man får passa på att njuta av staden dagtid när det är ljust efter den senaste tidens hemskheter. 
I skrivandets stund ligger jag och chillar med täcke kring mig i soffan, äter rostmackor med ost och marmelad, dricker te och glor på "Vem vet mest?".
Har en liten förälskelse för frågesportsprogram :)  

Känns som att dagen idag har hittills bjudit på bra uppladdning inför en ny vecka, och söndagen kommer med all säkerhet fortsätta att vara lika skön och bra som den varit hittills - ingen söndagsångest här inte :) Imorgon startar veckan med ett seminarium där vi ska diskutera kring resiliens utifrån vad som skrivits i en bok, så jag ska la skumma igenom den senare, har ämnet rätt klart för mig så det ska inte vara några problem. Idag fick jag för övrigt information om att mitt gym ska börja med gruppträningspass i slutet av oktober - wiho! Ni kanske minns att jag skrev att jag saknade det för ett tag sedan - och det verkar som att Gud bönhört mig, det tackar jag för. 

Gårdagens hembakade pizza ♥ (Finns till min glädje rester i kylen till senare)


Onsdag

Aktuellt just nu...

- Största snackisen just nu (åtminstone i Örebro) är väl överlägset allt som rör gripandet av våldtäktsmannen som härjat här i Örebro. Även om det ju faktiskt fortfarande återstår en hel del ouppklarade brott som andra män ligger bakom så finns ändå en viss lättnad över att några fall blivit lösta åtminstone, att han är bakom lås och bom och inte kan göra mer skada, man får ökad tilltro till att fall faktiskt kan lösa sig och gärningsmän kan bli gripna.

- Just nu förstår jag mig inte riktigt på de som redan nu använder vinterjacka och stövlar/uggs - vad ska de ha på sig i vinter? Visst är det jobbigt att frysa och så ska man såklart passa sig från att bli förkyld - men det är bara oktober och kylan blir värre så vad ska skydda mot kylan sen undrar jag? Vill inte höra klagoramsor i vinter sen över att det är kallt, hör ni det ;-) (Okej, jag vet att jag kommer att klaga trots att jag ännu inte använder vinterkläder - men ändå - ni förstår poängen) Vissa har en förmåga att bli hypade så fort det blir höst och lite kyligare, då ska ullstrumporna på osv. Detsamma gäller förstås på våren, så fort solen tittar fram och värmer så kastar folk av sig kläderna.

- Är inne i träningsrutinerna igen nu, och det känns så skönt, jag fullkomligt älskar att känna mig sund, stark och frisk. Kan glädjande nog konstatera att jag inte tappat något alls de där 5 veckorna jag var frånvarande från gymmet, varken kondition eller styrkemässigt har jag försämrats, sicken tur va! Det blir lite lättare att återuppta det hela igen då istället för att behöva göra samma arbete ännu en gång - nu kan jag liksom bara börja där jag slutade och sträva efter nya mål!

- För tillfället försöker jag att övertyga och övertala mitt hår om att jag nu vill ha mittbena! Det är lite svårt med en virvel och en van snedbena sedan 10 år tillbaka som gör att håret helst inte alls vill detsamma som jag vill, men skam den som ger sig! 

Det syns inte så bra eftersom att jag råkade missa själva benan, och att det är dålig kvalité - men lite mittbena vare här;

Måndag

Nu är veckan igång-kickad! :-) Jag har startat veckan starkt, aktivt och effektivt och hoppas att den stilen håller hela veckan igenom - det vore så gött att lägga sig i soffan på söndag och känna att man gjort sitt bästa och allt man kunnat göra! Dagen idag har bland annat bjudit på träning, handling, matlagning, möte och sist men inte minst så har jag faktiskt påbörjat skrivuppgiften som vi ska göra och det känns så jävla skönt! :-) Jag känner mig stolt över att jag börjar såhär pass tidigt, brukar alltid tänka att det inte är någon brådska och att jag gott kan chilla lite till - men nu ville jag verkligen sätta igång! 
Precis innan jag somnade igår så fick jag en snilleblixt kring vad mitt arbete skulle handla om och det var troligen det som gjorde att jag var ivrig att börja idag. Jag typ skrek rätt ut till Robin: "Öj duuu! Jag har kommit på vad mitt arbete ska handla om!" Han svarade med trött röst: "Hm, jaha, okej, vad bra..." Hehe :-) Jag blev verkligen glad över den där snilleblixten för det förenklar big time när man bestämt sig för ämne, inriktning och syfte. Jag somnade väldigt snabbt sen efter den snilleblixten, nöjd med ett leende på läpparna =) 

Dagen har till större del bestått av medvindar, men nu på kvällen drabbades jag dessvärre av ett STORT nederlag, bland de värsta man kan vara med om ;-) (NOT, men i alla fall, nederlag som nederlag?) Det var i alla fall så att jag skulle köpa en ranson Pepsi Max på ÖoB, 4 st för 29 kr som bekant - men väl där upptäcker jag att de bara hade vanlig pepsi och jag hade inte tid att springa runt och leta efter någon att fråga så jag tänkte "Aja, jag får åka hit på onsdag och istället köpa en på Willys senare - ingen big deal liksom". Så jag cyklar till Willys och upptäcker till min fasa detsamma där - bara vanlig pepsi, men ingen max! Lite ledsen i ögat fick jag istället köpa cola light som något fånigt substitut. Att dricka cola light för mig är som att kaffedrickare skulle bli tvungna att dricka Eldorado-kaffe istället för Gevalia - förstår ni liknelsen? Det går, man blir tillfredsställd - men det är liksom inte det ultimata!
(Dessutom luktar cola light äckligare än pepsi)

NU: Fruktsallad och glo television några timmar ♥


Söndag

Helgen som nu börjar gå mot sitt slut har bjudit på en del fin kärlekstid med min älskade och dessutom varit slapp som fan bortsett från gårdagens tre gymnastikpass med barnen - som jag pinsamt nog fick lite träningsvärk i vaderna av?!?! ;-) Så det är väl med andra ord på tiden att jag tar mitt småslöa arsel och beger mig till gymmet imorgon för första gången på 5 (!!) veckor. Jag både känner och ser att det är på tiden efter en period med sjukdom och slapphet i kombination med näringsfattig/dålig kost - dessutom kan det ju inte vara okej att få lite träningsvärk av lite hederlig gymnastik på barn-nivå? 

Den kommande veckan har jag endast skola på tisdag sen är det "helg" igen, hehe nästan löjligt ju - men det gör att denna vecka passar alldeles ypperligt för att hitta en lite bättre form än den jag befinner mig i nu! Vad händer annars i veckan då? Jag hoppas att jag får hem kurslitteratur imorgon eller tisdag så att jag kan börja på en uppgift som vi ska göra... Nog för att den inte ska skickas in förrän 2:a november, men det är alltid skönt börja lite smått och att vara ute i god tid för rätt som det är börjar oktober närma sig slutet och då vill man ju helst ligga bra till så att man kan skicka in något man är nöjd med. På fredag är det dags för den årliga finsittningen, hoppas på en minst lika lyckad tillställning som förra året, kan bli svårt att klå något som var totalt oslagbart men i alla fall ;-) Trevligt med alla GIH:are blir det i alla fall garanterat, och god mat och dricka!

Mot en ny tv-vecka ;-) 
 

Torsdag

Det blev som förväntat en mycket trevlig tjejkväll igår! :-) Det finns liksom inte på kartan att en kväll blir misslyckad när man har sköna vänninor i kombination med alkohol, chips, singstar, massa gamla 90-talshits och dans! Jag fullkomligt älskar dansgolvet på Strömpis övervåning där det endast spelas schlagerhits, det är trångt, det är svettigt och nästan samtliga sjunger och öser med i refrängerna vilket nästan får taket att lyfta av överhettning. Villa Strömpis on fire! 

Idag har det förstås varit en riktig slappardag rätt igenom, har kollat på inspelade tv-program samt program på webb-tv, gött mos.
Men jag har inte enbart legat i soffan som en 60-kilosdeg och pillat naveln utan jag har gjort lite bra saker också som lagat en god kycklingrätt, fått mig en liten nypa frisk luft genom en liten promenix med min älskade och rastlösa sambo och tvättat och hängt tre maskiner tvätt. Nu fortsätter kvällen återigen i den slappa stilen med tv-smaskigheter; Biggest Loser (där en ny säsong börjar idag), Halv åtta hos mig, SOS Västkust, Robinson, Hellenius hörna, Lyxfällan, Restaurang i vårt vardagsrum samt Kenza&Tyra-show.  

Bakade förresten chokladmuffins med marschmallows igår, undra hur många gånger jag bakat muffar sedan vi flyttade hit... ;-)

Onsdag

Nu har jag helg och det är lill-lördag så det passar sig alldeles ypperligt att ta tillfället i akt att träffa några vänninor för att dricka några glas vin, sjunga singstar och skaka rumpa på Strömpis - så jag har bjudit över tjejerna ikväll för att göra precis det jag nämnde nyss! Jag ska fira livet, det finns så mycket som jag är tacksam för! :-) Ikväll är det som vanligt en hel del gobitar på televisionen som jag genom min frånvaro från soffan missar, men det tar jag igen imorgon kan ni vara så säkra på - för ikväll kommer tvn vara låååångt borta och inte alls på mina tankar! :-)

Vad gör vi? Jag har bara ett svar på den frågan; Nu kör vi!


Tisdag

Idag hade jag och Robin sovmorgon då vi båda inte började skolan förrän kl 13, skönt att inte vakna av ett jävla alarm såhär en vanlig tisdag! :-) När vi vaknat, promenerat, ätit frukost och duschat så cyklade vi och veckohandlade så nu klarar vi oss en vecka till - jag älskar synen av en full kyl där man har olika valmöjligheter! Väl hemma tillagade vi stuvade makaroner och stekt korv som vi åt med god aptit - jag tycker verkligen att de smakerna tillsammans gifter sig i munnen när man äter :-) Efter lunchen trampade vi iväg till Universitetet där jag och mina kurskamrater fick information om den nya delkursen och efteråt kunde jag glatt konstatera att den kursen jag läser nu är så himla kul och intressant! Jag älskar att fördjupa mig i barns hälsa, barn är framtiden och därför är det viktigt att satsa på dem.

När det gäller vad jag ska läsa i vår så lutar det faktiskt åt att det blir "Aktiv Hälsotveckling" som ges på distans. Kursen intresserar mig så pass mycket att jag tänker ge distans-studier ett försök! :-) Förhoppningsvis lyckas jag få ett jobb så jag kan passa på att tjäna lite kosing under tiden också! Pengar är så jävla bra, och speciellt bra är det att ha pengar när man har lätt för att köpa klädesplagg efter klädesplagg så som jag gör ibland, trots att jag redan har två överfulla garderober, men omväxling förnöjer?! ;-) Skulle till Gina Tricot i eftermiddags för att köpa en stickad tröja och var väldigt säker på att jag bara skulle gå in, testa den, köpa den och sen dra hem - men så kom jag ut med två extra plagg utöver tröjan också, det gick av bara farten liksom, så ett linne och ett par byxor fick också följa med hem ;-)

Är för övrigt i valet och kvalet om jag ska slinga håret snart, är lite småsugen på att bli lite smått ljusis igen, hehe... Jag vet att jag sa det motsatta för någon dryg vecka sedan, att jag skulle färga mörkt... Men man får ändra sig:) Kanske väntar jag med mina ljusa planer till våren.

Desperate Houseviwes ikväll, yummigummi..

Måndag

Idag har det inte bara varit måndag, utan det har ju som bekant även varit Kanelbullens dag och det firade jag som så många andra med en bulle såhär på kvällskvisten - dock var bullen tyvärr inte hembakad men den smakade gött ändå! :-) Jag måste bli av med min bullbakar-oskuld snart tror jag för det är ju så förbaskat gott med hembakade bullar, helst alldeles nybakade och varma med massa glas kall mjölk till! :-) Dessvärre tar det ju sån tid med jäsning och alla andra grejer vid bullbak så man ska ha gott om tid och tålamod när man bestämmer sig för att baka bullar, och bra tålamod kan jag inte säga tillhör mina bästa egenskaper - det är en av anledningarna till att jag mest bakat muffins här hemma som bara tar typ 20 min allt som allt ;-)

I skrivandets stund är det paus på Biggest Loser Sverige och jag sitter och göttar mig med lite choklad som jag blivit beroende av och äter varje dag numera... Choklad har alltid tillhört mitt favoritgodis och jag har alltid varit svag för det, men nu är jag inte längre svag utan mer eller mindre helt jävla chanslös och känner en slags "måste-ha-känsla"! Åh, lukten är så ljuvlig och smaken likaså... Försöker att hålla mig till någon rad per dag, men ibland går jag loss och kan inte hålla mig från att ta mer, hamnar som i trans ;-) Men utöver den dagliga chokladen har jag rätt bra matvanor så det är väl okej att man har ett frikort om dagen om man sköter resten eller? :-) Man ska ju äta för själen också sägs det, och ni må tro att min själ myser när den känner smaken av choklad.  

Presentationen idag gick förresten bättre än vad jag trott, tummarna upp!:)


Söndag

Som planerat beskådade jag ÖSK's match ikväll, and guess what?! De vann med 5-4, woho! :-) Grattis killar! Jag, mor och mormor satt och hoppade av ren nervositet stundtals, pendlade mellan hopp och förtvivland och vi skrek "NEEEJ!" och "JAAA!" om vartannat - precis som det ska vara :-) Gött mos att de lyckades bärga hem tre pinnar och att Robin räddade en straff-jävel, och extra gött var det med en kebabtallrik för att fira vinsten efteråt :-) Kebab två gånger denna helg, det tillhör inte vanligheterna precis.
   
Imorgon börjar veckan med ett examinerande seminarium där vi ska presentera uppgiften vi gjort med en powerpoint-presentation, sen startar en ny delkurs på tisdag. Har en känsla inom mig som säger att den kommande veckan kommer att bli bra, kan det möjligtvis bero på att det börjar bra program denna veckan måntro? ;-) Hihi.. Förkväll, Robinson, Desperate Housewifes, Top Model, Greys, Bonde söker fru och 112 på liv och död. Jag myser vid tanken på allt ögongodis jag ska beskåda. Tv-nörd är mitt mellannamn.

Nu: Ensam mamma söker 8-) 
Sen: Gå igenom min presentation på 15-20 min. Har bara 4 åhörare så det är ingen stor och jobbig publik dirr :-) 
Sist: Somna in tryggt och skönt i Tiger-famnen... ♥

Du är banne mig den bästa jag vet!



Lördag

Halloj!

I mina två senaste inlägg känns det som att jag levererat en fin positiv anda, jag hoppas att det smittar och peppar en liten mini-gnutta och inte misstas för skryt eller något liknande :-) Tycker personligen att det är roligare att läsa texter med positiv ton så jag ska göra mitt bästa för att hålla uppe den glada andan, men det beror ju självklart på hur livet ter sig, det är ju inte liksom inte guld och gröna skogar all the time :-) Just nu känns det mesta under kontroll i alla fall, jag är nöjd. Livet behöver inte le åt en hela tiden, det vore nästan tråkigt om det gjorde det, så för min del får det gärna vara lite pain in the ass emellanåt så att man känner att man lever och uppskattar allt sedan när det faktiskt är bra! :-) Jag tror att denna inställning har växt fram efter min lilla sjukperiod, nu uppskattar jag att vara frisk och ser allt det fina, smått som stort. Vissa saker må vara tuffa stundtals men efter regn kommer alltid solsken, man måste tro och hoppas på att det kommer bättre tider. Tror även att träningen ligger bakom glädjen, att den får endorfiner att sprudla inom mig igen. Har kommit igång rätt bra, 5 timmar på fyra dagar har det blitt :-) 

Vad gör jag nu ihelgen då? Ikke mye, ikke mye... Igår hade vi lite klassiskt fredagsmys, beställde kebabrullar och glodde Idol å annat. Idag har jag haft mina tre barngrupper nu på eftermiddagen, det var kuuul såklart, angenämt att träffa de små liven igen! :-) Idag händer det inget mer spännande tror jag, torrt men skönt, att glo tv äre inget fel alls på om ni frågar mig ;-) Imorgon ska jag kolla på ÖSK's innebandymatch och Robin-älsklingen ska vakta målet morgondagen till ära, wiho, gillar't! :-) Det är kul att kolla på innebandymatcher i alla lägen, men det är förstås extra kul när ens andra halva spelar. Håller mina två tummar på att det kommer att gå fetingbra, det är viktigt att han får förtroende såhär i början av säsongen så att han får fortsatt förtroende att stå, det vill vi ju hemskt gärna!:)  

Nu en dusch, inte lukta usch, stå högt i kurs!
Sen funderar jag på att baka något smarr...
   

RSS 2.0