Veckans första dag

.. Och inte bara veckans första dag, utan även första dagen med nya kosten som jag tidigare nämnde, jag för även matdagbok för att hålla koll på vad det är för något som min kropp reagerar negativt på. Hela eftermiddagen har jag surfat runt som en riktig nörd i cyberspace efter råd, tips och liknande som kan fungera som hjälp och verktyg på vägen. Min förhoppning med kosten är som jag skrev tidigare att förbättra hälsan (magbesvär, migrän, blodsocker bl.a), och inte minst bli av med mitt obotliga sötsug och bröd-beroende. Jag är en riktig sugar-junkie och sucker for bread, minst sagt, så detta vore en bra avvänjningsmetod tror jag. Förhoppningsvis öppnar jag ögonen för andra godsaker som inte är bröd och innehåller socker. Om jag ska bli av med mitt sötsug är jag medveten om att jag lär sluta med min älskade svarta dryck, cola lighten, svårt och hårt men inte helt omöjligt. Jag är målmedveten! :) Sakta men säkert ska intaget minska.   

Förmodligen kommer jag att gå upp i vikt nu i början eftersom att kroppen inte alls är van med så pass mycket fett, det räknar jag i alla fall iskallt med, bara jag inte fortsätter på den linjen utan återfår min vanliga vikt när kroppet blivit van. Det kanske är lite väl optimistiskt av mig att tro att jag kommer att stå still på min nuvarande vikt nu när jag lägger om kosten, men det är åtminstone vad jag hoppas på, varken upp eller ned vore allre bäst...

Nu ska jag lägga mig i soffan två timmar - Biggest Loser och Top Model.
Sen är det banne mig hög tid att ta tag i sista examinationsuppgiften!

Nu kör vi!


Måndag

Sicken dålig bloggerska jag gått och blitt! Inte okej på ett enda ställe. Har varit en del annat att pyssla med de senaste dagarna antar jag, och orden har inte kommit till mig som jag önskat. Men nu är det ny vecka och jag lovar er en bättre uppdatering och insyn i mitt liv mina vänner! I stort sätt är väl allt som förut, det rullar på gött -  vi är lite närmare lägenhetsköpet och på onsdag är det möte med banken, nu är vi inne på sista veckan för denna termin, i lördags var det en lyckad fest med alla örebro-vänner som verkligen var ett bra avslut på denna termin. Igår var jag och Robin och åt grekiskt och såg "Sex and the City 2" - tycker den var sämre än den första filmen när det gäller handlingen - den var lite loj - men man känner ju igen sina fyra vänner så på så sätt är den liksom bra i alla fall, får inte nog av dem :) Första filmen har jag sett typ 8-9 gånger, och kan se den flera gånger till å fortfarande tycka den är bra, medan jag nog inte kommer se denna fullt så många gånger.

Idag startade jag och Robban dagen med en skogsrunda, och efter bara 1 km blev jag påmind om varför jag i stor mån brukar undvika att motionera i skogen - för att det plötsligt ligger ormar på stigen! BAH. Elin, jag önskar du var med så vi hade kunnat skrika tjej-skrik tillsammans. Nu tog jag det förvånansvärt lugnt - hoppade till vid första anblicken, höll andan, smög förbi orm-jäveln för att inte orsaka vibrationer i marken och när jag väl tagit mig förbi så la jag benen på ryggen och sprang det fortaste jag kunde därifrån.

Nu ska vi gitta iväg och vecko-handla, vi har en väldigt god matlista för denna vecka som gör att jag längtar lite till varje måltid :-) Idag börjar jag förövrigt ett försök att äta efter LCHF-metoden - inte för att gå ned i vikt utan för att se om kroppen kan tänkas må bättre av sån kost, i synnerhet min mage som krånglar titt som tätt och allt för ofta. Funkar det inte får jag väl fortsätta min analys genom att testa något annat...

Såhär såg mitt hår ut när jag vaknade igår, vad hände på natten?

Maj 27, 2010

Känns som att jag har uppdaterat väldigt fattigt på sistone så jag gör en liten lat fuling och kopierar in mina facebook-statusar och kommenterar dem så att ni kanske får en bild av vad jag pysslar med! ;-) Det är väl inga konstigheter - jag pluggar, bajsar, äter, motionerar, skrattar, pratar, har sex, pillar naveln, städar, tvättar och dansar som alla andra! För att inte glömma tv-tittande som är en viktig del av mitt liv. Just nu längtar jag så förbannat och läskigt mycket till lördag eftermiddag när tjejerna kommer hit och förfestar innan kvällens stora fest, åååhåå, det kommer bli grrrrymt! Klockan 3 på lördag tar vi första glaset, sjunger singstar och kör guitarhero. Måtte vi få bra väder, för vår och Köpings skull! Har för övrigt en ny videoblogg i rockärmen så håll till godo vänner, I'll be back! <:o)


VB - Videoblogg

Detta är första gången jag gör en såkallad videoblogg, den är för er mina vänner, så ni får något fint att vila ögonen på! ;-) Nejdå, men för omväxlingens skull så ville jag testa, varför inte liksom?! Man vill ju jämt tänja gränserna och bredda sitt fält. Om jag gör om detta, vilket jag tror och har som ambition att göra, så lovar jag en roligare konversation där jag visar lite mer av min personlighet och mitt rätta jag. Jag brukar ju vanligtvis inte vara såhär pass samlad så för omväxlings skull försökte jag :-) Ni kanske inte känner igen mig såhär, men jag är multi-dimesionell; har olika sidor och egenskaper, som en liten lurig kameleont. Höhö. Ur det allvarliga kan det när som helst komma tokigheter och grodor som hoppar ur munnen, men låt inte mina tokigheter få er att tro att jag inte kan vara allvarlig och smart - för det är faktiskt egenskaper som jag också besitter! =)

Vad ska jag prata om nästa gång? Tips mottages tacksamt:)
Haha, skönt att jag sätter standarden med en sån snygg stillbild? ;D

Tisdag

Ny dag och nya tag! Idag vaknade jag dessvärre inte av mig själv som igår utan av alarmet, det kan mycket väl bero på att det var sol igår och ljust i rummet, medan dagen idag bjuder på grått och igenombommat. Ja, vad säger vi om vädret egentligen? Inte så motiverande kan tyckas men vi hade ju faktiskt sol igår och man får la bita i som vilken dag som helst och göra sitt bästa! Om det skulle bli så att jag ligger på latsidan idag så får jag väl nöja mig med att gårdagen var en riktigt aktiv och produktiv dag från min sida, just the way I like it, fan vad det är skönt att ta itu med saker och få dem ur världen! Börjar misstänka att jag är på väg att bli en bättre version av mig själv, en slags av uppgradering skulle man kunna säga! :-) Malin 2.1 är den nya programvaran.  

Dagens i-landproblem är: Ska jag ha blå eller vita converse på mig?
Sitter med en av varje på mig...
Well, dags att gå ned och torka av sadeln och sätta av mot skolan.


Måndag

Alarmet var ställt på klockan 9, men redan 07.45 slog jag upp ögonen av egen vilja och var pigg som en duracellkanin, det händer inte ofta men när det händer är man så tacksam :-) Inga fel att komma upp i god tid till en sån här fin dag för att riktigt fånga dagen fullt ut! :-) Denna vecka ska banne mig börja på ett bra vis har jag bestämt - genom att cykla iväg till gymmet, de ni! ;-) Har pinsamt nog inte varit där på typ tre-fyra veckor så  nu är det allt hög tid att utrota latmasken som bitit sig fast, den ska få sig en rejäl behandling så att den inte vågar bita sig fast igen. Fick ett bevis på det var dags att återuppta gymandet när jag på något underligt sätt fick träningsvärk efter min och Robins bowling-match i fredags. Ska bara sleva i mig yoghurten, sen finns det ingen återvändo och inga bortförklaringar, buhuuu... ;-) Wish me luck! Känns som att träningsvärk är att vänta imorgon, men det är rätt åt mig. Efter träningen ska jag fixa lite plugg, känns helt okej faktiskt när man kan sitta ute och göra det, dessutom känner jag mig rätt så motiverad, målmedveten och disciplinerad nu när det endast återstår två veckor:) Dags nu liksom, kunde dessa känslor inte infunnit sig tidigare! Fast man ska väl vara glad att de nu infunnit sig över huvudtaget, bättre sent än aldrig, nu kör vi!

Längtar redan lite till ikväll när det är dags att lägga sig i soffan och glo på Förkväll, invägning på Biggest Loser, Top Model och sist men inte minst Sex and the City som gräddet på moset. En vecka kvar till jag och Robin ska se den nya filmen, wiho! :-) Längtar till även lördag då det vankas fest här i Öret! :) Var ett tag sedan alla hängde tillsammans nu, hög tid med andra ord innan vi skiljs för sommaren! Jajjamän, det betyder att jag skippar Köpingsyran för första gången i mitt liv :O Yran kommer igen nästa år, det gör inte detta, och det känns dessutom som att jag har mer att hämta här.

Förresten färgade jag håret mörkt igår, you like? I like!


String is the thing?

Jag minns våren i 6an... Vi skulle cykla och träffa Jonte, det var jag, Alexandra och Jenny. Jag hade en liten crush i honom, dåtidens crush, trodde jag i alla fall. Jag hade just fått börja använda string för min mamma och hade endast ett par i dåläget - de var vita med en regnbåge på från lindex, Jenny hade likadana for your information ;-) Inför mötet med Jonte skulle jag ju prompt ha på mig dem eftersom att jag trodde att man var en cool tjej om man hade det, killar skulle tycka att man var sexig - vad fan visste jag om sexighet och sex över huvudtaget? Well, problemet var bara att mina enda string låg i tvättkorgen. Så, vad göra när man är desperat? Det var ju verkligen so important att ha dem vid mötet för att han skulle se dem när jag cyklade eftersom att jag medvetet planerat att skippa skärpet till byxorna så att de skulle åka ned lite - och vips, ser man på - en stringtrosa! Eeeeeh ja, men jaja, så var det då! Så vad gör jag? Jo, jag tar och handtvättar trosorna! Nöden har ingen lag? Och sen fick Jenny den hedersfulla uppgiften att luft-torka dem. Hon satte sig direkt in i uppgiften och fäste trosorna i ett skärp och svingade dem runt runt runt så att de skulle torka. Vettefan hur länge det lär ha tagit, men jag minns i alla fall att jag till slut satte på mig dem och så cyklade vi iväg, förmodligen var dem fortfarande lite fuktiga. Nu kanske ni undrar hur det gick med Jonte? Ja, om jag säger såhär - det är ju inte honom jag somnar nära varje kväll så:) Frågan är om trosorna hade någon effekt,  men det gav iaf ett roligt minne och sådana kan man inte ha för många av! :-) Lite pinsamt att man var så jävla stringfixerad och trodde killarna skulle bli mer intresserade om de såg att man hade det, men man var ju ung och sånt hör till! Kommer det vara detsamma när min eventuellt framtida dotter växer upp eller är string utrotningshotade? Jag lär ju inte vara den som dömmer om jag ser dotterns vän stå och svinga ett skärp med min dotters trosor i ena änden. Hoppas att jag minns att jag också varit ung en gång då och tänker att jag ska låta di små liven hållas, för man lär ju sig...

Bjuder på lite halvrisiga pics från gamla dar!
I 6an. Jeansen är samma jeans som jag hade i string-storyn.

Detta var precis innan Simona flyttade till Västerås ett halvår.
Vi hade lyssnat på "Flying without wings" med Westlife och gråtit.
Mitt smink är till min glädje borttaget ;-)

Cooling-tjejen? En fråga bara: Var fan är ögonbrynen?!

Jag, Ida och Robin hade busat till det lite. Robin hade satt upp våra hår?
Här kan vi förresten se di berömda röda sockorna på mina fossingar;-)

Dagens klipp

Precis som förra gången när jag klippte håret kort så gör det ont inombords att se bilder på mitt gamla hår nu, man tänker: Vafan har jag gjort? Jag vill så gärna ha svallet tillbaka och längtar till det blir långt igen. But hey - man vänjer sig även vid detta och det växer ju ut! Frågan är nu om jag ska låta håret vara min färg eller göra det en aningens mörkare? Tänkte om man får lite mer "udd" och tuffhet på håret då...

Före:
 

Efter/Nu:




Torsdag

YES! Nu har himlen öppnat sig och ovädret brakat lös! Aldrig har jag blivit så glad för lite regn som jag är nu, som jag längtat igår och idag! Det behövs verkligen regn för att ta bort den äckligt kvava luften som legat som ett lock! Ser fram emot att gå ut imorgon och inandas friskare luft när regnet fräschat upp!:) Om jag känner mig på humör kan det kanske till och med bli en liten löptur, hoho. Bara inte regnet fortsätter imorgon? .. Låt mig vakna till sol! 

Igår fick vi en pocketbok i skolan på 250 sidor och idag är den utläst, swish sa det, sida efter sida försvann! Den handlar om att växa upp med en mamma som är manodeppresiv och även lider av alkoholism. Författaren, Therése Eriksson, föreläste för oss om det igår och är en av grundarna till Maskrosbarn och blev svensk hjälte 2008. Trodde jag skulle fälla några tårar under bokens gång eftersom att jag är rätt blödig av mig och vill rädda alla barn som inte har det bra, men ikke, inte förrän jag läst tack-texterna i slutet och lagt ifrån mig boken grät jag. Det var först då det liksom sa "smack" och kom över mig hur det ser ut för många barn. Jag kan egentligen inte fantisera om hur eländigt det måste kännas eftersom att jag inte alls har någon aning, men bara tanken på situationen får mig att må så dåligt inombords - en sorgsenhet över att det är så ofattbart många barn i Sverige som varje dag bär på denna börda och tvingas växa upp snabbt under dessa omständigheter som kan ta sig uttryck på olika sätt. Det är nästan så att jag kan känna lite skuld själv över hur bra man haft det och har det än, även om man inte ska behöva ursäkta det. Men det är viktigt att stanna upp ibland när man sitter samlad runt matbordet med hela familjen och tänka att detta inte är en självklarhet, alla har det inte såhär. Jag är så tacksam. 

Man kan inte rädda alla, det vet jag, men ack så jag önskar det varje dag. Det kanske man inte kan tro ibland men jag tror banne mig att det bor en liten välgörenhets och volontär-tjej i mig; har skänkt pengar till såväl cancerfonden som till det nya ronald mcdonalds-huset i uppsala, köpt majblommor, skänkt pantpengar till röda korset och andra organisationer som arbetar för barn, samt köpt Situation Stockholm varje gång jag fått möjlighet. Senast idag köpte jag mig ett glas saft av ett par tjejer tvärsöver vägen bara för att jag gillar att göra sånt, att göra andra glada för att jag själv blir glad av det och mår gott efteråt. I framtiden skulle jag lätt kunna ta emot fosterbarn eller vara stödfamilj. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något - väldigt sant. Därför fortsätter jag mina små grejer i det tysta för att förbättra världen; källsorterar soporna noga, skänker pengar till behövande och för att inte tala om mitt framtida yrke där jag ska försöka dra mitt strå till stacken för att barn i utsatta grupper ska få en bättre livssituation.

Ikväll är det sista kvällen med mitt långa hår, skönt! :-)

Exempel på hur resultatet blir när någon annan än jag själv tar bild;
 

Onsdag

JA till:
.. Att jag ska klippa och färga håret på fredag, myser vid tanken!
Runt 25 cm ska kapas och färgen blir en rödbrun ton.
Ska bli skönt att inte behöva använda en halv balsamflaska längre.

NEJ till:
.. Att alla skoaffärer verkar ha slut på vita converse i min storlek.
Men jag ger mig inte! Får la beställa över internet i värsta fall...

Vad tycker ni - jeans till jeans, hiss eller diss?

Love

Idag är det dagen då jag och Robin varit "gifta" i 7 år. Haha, vilken grej va! ;) 18e maj 2003 gifte vi oss på Ströbohög med såväl slöja, som vänner, en präst, dikter, tårta och bröllopspresent i form av en telefonkatalog. Har även för mig att bröllopsmiddagen intogs på Mc Donalds efteråt och sen cyklade vi runt lite istället för att åka bil med burkar efter. Vilken fantasi alla hade på den tiden - inte tror jag att dagens 7or skulle få för sig att arrangera något sånt för ett par, eller är jag kritisk mot dagens ungdom? Minns att Robin friade i ett pausrum på skolan med en nyckelring vilt påhejad av vännerna (mest mina som kom på idén), och någon dag efter så hade Lollo, Ida och Jenny en mindre möhippa för mig som började med att jag fick en mössa på huvudet så att jag inte skulle se något, en lapp på ryggen där det stod "Jag ska gifta mig - tuta!" och så tog dem mig till Konsum och satte mig i en kundvagn. På vägen dit tutade ju en och en annan, och jag kunde inte förstå varför. Hahaha, det var tider det, ungdomens gladar dar. Är hyfsat säker på att min framtida möhippa kan tänkas bli lite vildare och blöt än den som ägde rum 2003. 

Minns dikten vi fick av Johanna på bröllopet, tycker den är fin;
"En vacker dag, fylld med lycka.
Ingenting kan få detta goda att försvinna.
Lite regn och lite vind, blött först, sedan torrt igen
Finns det något vackrare än att se två lyckliga människor tillsammans?
Liksom våren är början till sommar
Är detta en början på ett nytt liv"


Trots att bröllopen inte var det mest seriösa så är det mycket möjligt att löftet vi gav varandra om evig kärlek kommer slå in och att vi får chansen att avge nya löften på fullt allvar i framtiden ♥

Måndag

Måndagar innebär alltid en ny vecka och nya tag, och denna måndag var såklart inget undantag. I skolan började vi den den sista kursen i Folkhälsovetenskap B och därmed också för vårterminen. Det sista vi ska pyssla med är en kurs i Beroende på 3hp och som examineras genom en gruppuppgift som verkar intressant och inte betungande så man känner lite hopp och som ett bra avslut på terminen:) Efter skoldagen drog jag och shoppade lite sommarkläder - jeansshorts, två tunna tunikor, två t-shirtar och inte minst - JEANS!!! När köpte jag jeans senast? .. :) Ja, inte händer det ofta iaf, så det var på tiden att skaffa nya! Helst skulle man ju bo i leggings må jag erkänna.
 
När jag kom hem från shoppingen tog jag och Robin ett gemensamt beslut att köpa lägenheten vi bor i, så blir vi beviljade banklån har vi snart en egen lägenhet. Baah, coolt, stort? Många känslor går igenom min kropp när jag tänker på det för det är ett stort steg för en människa med stora besluts-svårigheter som mig, men trots att jag känner skräckblandad förtjusning så är jag säker på att detta är rätt! (Eller försöker intala mig?) Det är läskigt att ta ett saftigt lån på 800 000 kr och genom det äga en lägenhet, men vafan - förr eller senare ska man ju köpa sig en bostad och varför inte nu?! Gud så bra det känns at the same time. Det betyder att vi blir kvar här i Örebro ett tag och framför allt ser en framtid tillsammans - känns ju onekligen som en kärleksförklaring till varandra att skaffa en gemensam lägenhet, eller?! =) ♥

Nu ska jag duscha och krypa ned i sängen för att smälta dagens stora beslut och ladda inför morgondagen då det är heldag i skolan, det är konferens hela dagen om allt som rör beroenden för att vi ska få så mycket om möjligt på fötterna inför vår uppgift. Sen efter skolan ska jag nog ta och söka jobb för att dämpa min ekonomiska ångest som plötsligt uppstått ;-) Haha..
Det kostar att leva på topp! AND I'M LOVIN IT! Njuter av var sekund!


 


Söndag

Nu har jag just dammsugit bilen efter bästa förmåga, och efter den upplevelsen står det klart att vi ska lämna in bilen om två - tre veckor till kunniga för en helrengörning både ut och invändigt - det behövs minst sagt. Pappa har lovat att bilen ska bli som ny efter en sådan genomkörare så det låter bra! :-) Det är snart ett år sedan bilen köptes så rengörningen får bli vår 1-årspresent till bilen som tack för att den tar oss överallt!
  
Snart äre dags för lite belöningsfika för min lilla insats innan jag styr silverblixten hem mot Penningbridge efter tre dygns trevlig vistelse i Köping, återkommer om två veckor när det är dags för den årliga upplagan av Köpingsfesten - kanske tar jag med mig några Örebroisar så att de får se staden som producerar tv-program om människor med speciella behov på löpande band. En kompis sa för några veckor sedan; "Malin, är det bara din familj i hela Köping som inte har något handikapp eller speciellt behov?" Antar att det inte är lätt att veta eftersom att Köping endast producerat program som "En annan del av Köping" och "Köping Hillbillies". Där och då stod det klart att jag måste göra ett program som ger Köping lite mer rättvisa, en slags av show... Mer säger jag inte nu ;-)

Ikväll när Robin kommit hem till vårt bo ska vi såklart kolla på film och bara mysa, inte så förvånande aktivitet när man varit ifrån varandra några dygn.

Vår lilla silverfara!

Lördag

Sikken underbar dag det varit idag med mammsen och mormor i Västerås, mycket tack vare vädret som gjorde att vi kunde sitta ute i gammelmormors trädgård och lapa sol tillsammans med fika. Ett annat plus i kanten var att jag fann två snygga plagg på rea!

Igår berättade jag för en tjej att jag älskar henne, det händer inte varje dag man talar om det för någon utöver sin pojkvän och kanske sina föräldrar ibland om dem har tur ;-) Jag tror att jag svårt att älska på riktigt, är hyfsat säker på att detsamma gäller för henne, men nu älskar vi alltså varandra och det känns som att vi på något sätt tagit ett steg, står varandra närmare nu och vet var vi har varandra. Jag finns alltid här, alltid ♥ ..
Sen att jag känner mig små-sårad av en annan vän och ifrågasätter denne är en annan femma. Tror att du också växer till dig en dag:) Saknar mina Örebroisar och min älskling nu - vad vore vardagen utan dem?! (och familyn)
De ska ha ett stort fett tack som fan=) Men det är ju ett konstant givande och tagande i relationer, så jag är rätt säker på att dem känner samma för mig faktiskt. Jag vet att jag är en bra vän om man behandlar mig väl!

Well, nu ska jag avsluta en lyckad dag med ett stycke grillat kött, klyftpotatis, ugnsstekta grönsaker, bea-sås och några glas vitt vin i gott sällskap :]

Imorgon får jag träffa min bästa vän, kärlek och sambo, klagar ikke!
Du gör mig så hel jag bara kan bli!


Poppipop

Må ju erkänna att det spritter i benen när jag hör dessa låtar! :)



Fredag

Tjena!

Var väldigt nära att skriva lördag som rubrik, för det känns ju onekligen som att det är det, eller är det bara min hjärna som är fucked up?! Men soft nog är det bara fredag än så länge och det är väl inte helt fy skam :-) Nu är projektplanen inskickad och det känns faktiskt helt okej för ovanlighetens skull så jag hoppas att det räcker till ett godkänt betyg så man inte har något hängande över sig i sommar! Det skulle visserligen bara betyda en komplettering av det som saknas, men i alla fall, är man ledig från skolan så vill man ju vara ledig fullt ut för att samla energi och tagga för höstens studier. Tänk att jag så gott som klarat av mitt första år av tre nu, wiho, tiden får gärna fortsätta ticka på såhär så är vi snart i land med utbildningen! :-) Av de fyra terminer som är kvar så är det bara en som är obligatorisk och som jag inte väljer själv, men sen de andra tre får jag läsa precis vad jag vill vilket är väldigt skönt för då blir man mer motiverad till plugg när ett genuint intresset finns för ämnet! Faktum är att jag nästintill längtar lite smått till höstens studier när jag valt att läsa om Folkhälsa för barn och ungas eftersom att det är just det jag är intresserad av och vill arbeta med när jag är klar Hälsoutvecklare. Fokus full fart framåt! Hoppas att jag behåller denna positiva anda... =) 

I eftermiddags var vi som planerat och kollade på studenterna som skulle iväg på bal. Finfina klänningar och frisyrer här och var, och ja, broder var lite fin i kanten han med! ;-) Stiligt värre! Men tjejernas utseenden slår ju högre förstås, det är ingen hemlighet :)
Nu sitter jag i sängen i mitt gamla rum och fipplar med lite betydelselösa småsaker, mest njuter jag av ledighet och frihet från betungande moment, och att vara här och få allt serverat - slippa städa, tvätta och sådära ;-) Föräldrarna har dessutom bröllopsdag idag så här vankas det gött käk ikväller, jag klagar inte alls över tillvaron nu. Visst vore en pojkvän att föredra att ha här, men jag klarar mig!

Så fina:) Attans att ni är födda olika år! 
Men då har vi å andra sidan en anledning att gå och kika nästa år också:)









Torsdag

Tjo bre!

Så har Robin nu tagit all sin packing och bilat iväg till Falun med innebandygänget för att spela cup. Hoppas det går bra för dem! :) Själv sitter jag och väntar på att tvättmaskinen ska bli klar, sen är det även dags för min del att ta mina grunkor, lämna lägenheten och skeppa iväg mot Köping - wiho! Tror jag ska plocka mig en godispåse på Ica innan också. Känner mig väldigt taggad inför helgen på något sätt, osäkert varför. Det kan handla om att jag är klar med projektplanen och således inte har något skolmässigt att ta itu med, vilket i sig är en lättad, sen det i kombination med att hänga hemma hos päronen och inte göra ett smack - bara ligga hemma och fråga: vad ska vi äta? när är det mat? mamma, kan du komma med ett äpple? .. Typ ;-) Man måste ta alla chanser man får till att köra lite med dem. Har lite småplaner för dessa dagar - bland annat morgondagens bal med efterföljande fika med mormor, farmor och farfar, sen på lördag ska vi till Västerås för att lämna tillbaka fracken, gå i butiker samt hälsa på gammelmormor. Jag tänkte även återuppta lite löpträning om vädret tillåter. Tror Köpings-vistelsen blir bra:) Kommer ju dock bli jobbigt att vara utan alla goa filmkanaler som vi har nu när man inte har nå skolskit att pyssla med, men men, man kan inte få allt! Dessutom kommer det kännas ensamt ocj lite konstigt utan att ha Älsklingen hos mig eller i samma stad... Men space är väl bra!? Det är la vad man får intala sig åtminstone. Jag är en riktigt kärleks- och sällskapssjuk människa. Ps. Vädergudar, uppehåll imorgon mellan 14 - 17, tack!

Puss! ♥

Mjukis

Idag har jag pluggat, bakat muffins och fått reda på att jag ska få en till kusin i höst! Mysigt! :-] Det var väl egentligen bara en tidsfråga innan Leia-liten skulle få ett syskon. Hoppas det blir en pöjk eftersom att jag bara har tre tjej-kussar hittills. Vore väl dessutom kul för dem att få en av varje:)

Idag när jag svävade runt lite  slött på facebook som man ofta har en förmåga av att göra så blev jag medlem i den perfekta gruppen för mig - "Vi som älskar känslan att byta om från jeans till mjukisbyxor!". Det finns ärligt talat inget skönare in my opinion, likaså med att ta av sig BH:n efter en hel dags användande. Visst finns det en del andra sköna saker också, men de passar sig inte att skriva om här, lite ska man ju ha för sig själv ;-) Nåväl, jag skulle i alla fall kolla om någon av mina vänner var medlem i gruppen - och där ser jag en enda liten vän och vem var det då? Jo, nämligen ingen mindre än min egen bror. Are we family or are we family? ;-) Mjukisar.


Minikott

Åh, lilla kotte, du är så liten och söt! :)

Kvällis

Har suttit och slösat tid på att läsa en feting-dryg text på engelska halva dagen, verkligen inte av fri vilja, men jag behövde faktan till min projektplan så jag var så illa tvungen... Jag har verkligen blivit genom-usel på att kunna förstå engelsk-skriven text, dålig på att översätta den, vilket är svin-trökigt eftersom att vi har några dokument/artiklar på engelska i varje kurs - åtminstone har det varit så hittills. Ursäkta, men var det krav på bra kunskaper i engelska för min utbildning eller? I såna fall måste jag ha missat den lilla detaljen. Kan inte vi svenskar börja producera likvärdiga dokument och artiklar som håller måttet så vi slipper denna plåga med att läsa så himla avancerat engelskt språk som i princip ingen förstår. Men jag antar att engelskan är ett bra språk då det är internationellt och för att alla ska förstå. Det är bara jag som är efterbliven och sur nu:) Egentligen är det ju svinbra att vi har ett språk som gör att människor från olika länder kan förstå varandra och kommunicera, och att vi från Sverige faktiskt kan ta del av publicerade verk från Kanada till exempel! Wiho! 
 
Jag har för övrigt kommit på att jag saknar gymnasiet när man hade möjlighet att få MVG på uppgifter. Tänk att tre bokstäver på ett papper kan betyda så mycket. Det var som en fet lön för mödan, och det kändes så skönt inombords och nöjd var man. Nu får jag gott och glatt nöja mig med de 12 jag skramlade ihop till på den gamla goda tiden, för några fler blir det inte eftersom att Universitetet inte tillämpar det ljuva MVG:t. Visst kan man kanske med lite tur och skicklighet åstadkomma ett VG i något framtida ämne på programmet jag går nu, men på något sätt så nöjer jag mig med G. Har man en gång haft MVG i betygssystemet så slår inte VG lika högt - även om det är det högsta man kan få nu, och dessutom bör väl universitetets VG mer eller mindre vara som ett gymnasialt MVG...? 

 


Söndag

Vi börjar sakta närma oss slutet på denna helg, vilket inte rör mig i ryggen alls för jag känner mig nöjd med hur helgen varit och dessutom har jag inte skola förrän onsdag så ledigheten fortsätter två dagar till - och löjligt nog så är det ju helg igen efter onsdag med tanke på Kristi Himmelfärd. På onsdag kväll vankas det för övrigt festligheter på Strömpis efter GIH-kampen som äger rum på dagen mellan GIH-Örebro och GIH-Stockholm. Hoppas vi knäpper 08:orna på näsan och vinner så vi har något att fira! :-) 

Idag började jag och min älskade dagen riktigt gott och bra - nybakat bröd, ägg, yoghurt och så tidningsläsning i lugn och ro - som bäddat för att bli en bra dag och det har det varit också! Inte så värt rolig då jag mestadels skrivit på min projektplan, men jag har varit produktiv och det behövdes då jag kört fast lite, men nu har det lossnat och är tillbaka i spåret igen. Var lite orolig för hur det skulle gå ett tag men skam den som ger sig! :-)
Ska göra mitt yttersta för att kötta på med projektplanen nu i början av veckan så jag kan åka hem till föräldrarna i Köping med gott samvete på torsdag. Robin åker iväg på cup över helgen så sällskapssjuk som man är så tänkte jag ta mitt pick och pack och styra mot Kopenga. På fredag har dessutom min brother bal och det vill man ju inte missa att beskåda, alla fina tjejer i synnerhet :-)

Ser man på, nu är det dags att ta ut tacopaj! :-D Mumsfillibaba!

Speachless

Jag har varit in här på bloggen tre gånger för att försöka delge er gårdagskvällen i ord, men varje gång så blir jag missnöjd och tycker att beskrivningen blir så jävla lam och tunn i jämförelse mot hur underhållande, häftigt, grymt, ösigt, roligt och pampigt det var. Lady GaGa är en skön lirare, that's for sure, och förmedlar bra budskap i form av små visdomsord där kontexten var att vi alla är värdefulla ;-) Det finns verkligen inga ord som förklarar, det finns heller inga bilder eller videos som kommer i närheten av att kunna förmedla känslorna som rusade i min kropp, utan jag tror man måste ha varit där på plats och upplevt henne för att verkligen förstå hur jävla motherfucking grym konserten/showen var. Vad ska jag säga? Ni lär vara avundsjuka och önska att ni var där, höhö ;-) 2 timmar stod vi och sjöng, skrek, hoppade i lyckotillstånd och när Bad Romance spelades så kändes det helt ärligt som att Globen skulle lätta från jorden av överhettning. Väl investerade pengar, lätt! Jag säger som Aftonbladet: "Showen var helt gaganas!". Det hela kändes som en lång orgasm, typ, och efteråt var vi utmattade. På hemvägen visades "Dirty Dancing" i bussen, en bra film avslutade en bra kväll på en bra konsert med ett bra sällskap! Idag har jag lite träningsvärk i vaderna och under armarna, hehe.   
 
She left us speachless... 
   
 
     

Puss

Så var det fredag igen vänner! Detta skulle kunna vara vilken fredag som helst i raden av fredagar där jag just nu skulle sitta och spela x antal yatzy-matcher i kombination med projektplane-skrivande och längtat till kvällens fredagsmys med min kärlek, tacos, talang och snacks, men ikke idag, idag är det en fredag utöver det vanliga. Idag är det nämligen äntligen dags för den fredagen i mitt liv som jag kommer att minnas som fredagen då jag såg Lady GaGa i Globen, sjung med och öste som aldrig förr! Jag är svinful när jag hoppar som ett galet fan, men det känns som att jag inte kan bry mig mindre ikväll när the famemonster bjuder på show, förmodligen kommer alla andra i folkhavet se precis lika retarded ut ;-) Om 6 timmar står vi där... Och jag måste tillägga att halva nöjet med resan till globen blir att träffa Elin faktiskt! ♥ (Och äta godis på väg dit)

Nu ska jag fredagsfika wienerbörd med Robin innan bussfärd.
Ha en trevlig fredagskväll, jag lovar att jag kommer ha det! ;-)





Music

Det är inte alls i Lady GaGa's klass, men det duger bra till imorgon kväll! :-)

Detta är en typisk Feel good-låt; Enkel, skön röst, skön låt, skönt gung i refrängen!


Åh, jag blir så glad och kär! :-) 



Drömma går ju

Bilden på Pernilla Wahlgrens skosamling gör mig spyfärdig...
.. av avundsjuka förstås! Skor i alla färger och till alla tillfällen.
Åsynen får mig att tänka på Carrie i SATC.
I'm not home, but my shoes are. Leave them a message.
 


Ljuva choklad

Såg på en blogg att Marabou-rullen kommit i en ny smak! Underbart, jag älskar Marabous rullar! Förmodligen är den farligt god, and I like living on the edge så jag tänker banne mig smaka den illa kvickt! Har dessutom alltid varit svag för kombinationen av kokos och choklad, så jag ser mig själv redan moffa i mig rullen på 2 minuter och efteråt tänka "vad fan hände?" "var det något som knullade min mun nyss?" ;-) Well, antar att det inte är något att spara på eller skjuta upp så cykeln går mot Willys och Ica nu. Måste även testa Marabou med polka, den har ju fått så fina recensioner här och var. Oj, nu vattnas det i munnen och kittlar i maggropen av förtjusning och förväntan ;-) 
Gotta go!
(Känns ju för övrigt sisådär lagom kul att de lägger alla nya chokladsmaks-premiärer såhär innan den nalkande bad&bikini-säsongen. Fortsätter det såhär kommer beach2010 gå till sommaren då någon orolig själ ringde till Djurskyddsmyndigheten i tron om att jag är en strandad val)

Onsdag

Just nu är det en av dagens bästa stunder - när jag sitter med frukost framför mig, läser bloggar och slänger ett öga på Våra bästa år på tvn då och då. Jag har haft dålig morgon-aptit en period nu vilket lett till dåliga och glesa frukostvanor i form av typ antingen bara en hårdmacka eller onyttigheter som chips eller godis med ett glas cola/pepsi, men nu har jag skärpt till mig på frukostfronten och äter både mer och bättre vilket känns väldigt skönt. Framför mig just nu har jag ett glas proviva nyponsoppa, yoghurt m. flingor och smörgås - med andra ord många gånger bättre än pepsi/cola å nå onyttigt till. Är helt galen i den nya yoggi-yoghurten med smak av vanilj, äpple och hjortron, den rekomenderar jag! :) 

Underbart väder idag! Hoppas det förblir så dagen igenom och inte mulnar till framåt eftermiddagen som det brukar ha en tendens att göra. Solen kommer till vår balkong först på eftermiddagen och jag vill ju sitta på balkongen och njuta så kom igen solen och stråla för oss hela dagen! :) Wehej, nu hör jag Lady Gaga - två dagar kvar! Skepp å´hoj på er, nu ska jag och Robin bege oss mot skogen, skönt! 

  

Tisdag

Idag har jag haft ledig dag på skolschemat och under mina lediga dagar brukar jag vanligtvis ha en tendens att bli väldigt slö och inte alls produktiv - men idag har den lediga dagen varit raka motsatsen mot slö och ineffektiv vilket jag känner mig nöjd och belåten över! :-) Man skulle kunna säga att dagen varit ett praktexempel på hur en bra dag är, trots att jag inte riktigt kan sätta fingret på varför den varit bra, men jag kan bara anta att det har att göra med att jag spenderat hela dagen med min kärlek och att jag kommit en bra bit på vägen med min projektplan. 

Vi började iaf denna dag med att åka ut till Marieberg där Robin mer eller mindre shoppade en ny kollektion kläder att fylla garderoben med nu när våren gjort sitt antågande - jacka, tre t-shirtar, chinos, tjocktröja och solglasögon. Själv nöjde jag mig med att vara smakråd och inte kolla något alls till mig själv, stort av mig ;-) Men var så säkra på att jag tar den biten på egen hand någon annan gång... Efter shoppingrundan åkte vi hem och åt köttfärssås m. pasta innan vi åkte till Köping för att sjösätta Robins pappas båt och gratta farfarn som fyllde år. Passade på att ta med mig datorn för utnyttja färdtiden till att skriva, vilket var väldigt smart och effektivt:) Så mycket mer än så har det inte hänt idag och även om det egentligen inte har hänt något extraordinärt så känner jag bara såhär på kvällskvisten att jag mår så himla bra och är så nöjd, och det är ju känslor man varmt välkomnar! :) Börjar till och med få för mig att jag kanske ska överväga att ge mig fan på att mer eller mindre göra klart projektplanen till på söndag :S Heja heja energi och motivation, var ni nu än kom ifrån! Stanna gärna hos mig så blir det bra, jag lovar att utnyttja er!


Måndag

Just nu fyller jag min tid med att skriva en projektplan gällande existensen av lekplatser för barn med funktionsnedsättningar. Det är för all del väldigt intressant och självvalt, men å andra sidan så ska projektplanen innehålla en del knepigheter som jag går som katten runt het gröt kring och skjuter på vilket inte är bra. Men man ska tänka positivt och glädjas åt att ha en skrivuppgift framför att behöva plugga för tenta:) På fredag lämnas dock projektplanen åt sidan för Lady Gaga - fina firren - kommer bli grrryymt! Äntligen är vi snart där Elin! <:o) 
Förövrigt har jag gått och blivit nykär för typ 26:e gången, helt otroligt att man kan förälska sig djupare och djupare i samma kille gång på gång. 
På tal om trollen så klev han nyss innanför dörren min lilla kärleksduva, åh, nu blire ett mindre pusskalas innan det ska fokuseras på projektplanen i 2 timmar till det är tv-dags: Biggest Loser, Top Model, Bonde söker fru etc.
Livet är inte alls pjåkigt!;-)

7 år har mitt hjärta slagit för dig och jag tror det aldrig kommer sluta ♥

Lördag 1a maj

God förmiddag!
Hoppas att era valborgsfiranden var angenäma och inte allt för blöta så ni kommer upp ur sängen idag! :) För min del innehöll kvällen allt som krävs för en lyckad kväll - gott att äta och dricka i bra sällskap - och det slår ju aldrig fel! :) Och idag mår jag prima, synd bara att det inte är sol ute! I detta nu äter jag snacks-rester i form av jordnötsringar, ostbågar och chips som någon slags fruktansvärt dålig frukost samtidigt som jag kollar på Pippi Långstrump som går på SF-kanalen - och efter Pippi så är det Scooby-doo, så då undrar man ju om den här dagen och månaden kan starta bättre än på detta sätt liksom? ;-)
 
I eftermiddag bär det av till Kopenga där Robin redan befinner sig, jag ska plocka upp honom och så ska vi till Robins moster och gratta hennes man Jeppe som fyllt 40 år, det blir trevligt :-] Efter kalaset stannar vi kvar i Köping över natten för imorgon eftermiddag är vi alla bjudna på mat och fika hos mormor, bra helg! :) Älskar att träffa släkt och vänner!

Skön låt!


 

RSS 2.0