Tisdag

HEJ!

så har tisdagen passerat. dagen har varit helt lugn och utan spänning, jag har klättrat på väggarna av rastlöshet och när jag inte har gjort det har jag legat i sängen, kollat på tv och ätit godis. dagens väder var det motsatta mot gårdagens, idag var det gråmulet och småregningt - såå höst! solning och pilates stod egentligen på schemat men det blev inget av något av sysselsättningarna. solning får det bli imorgon istället, upp i ottan och få lite färg. soft. 
dagens skönaste var att stelheten i nacken släppt, det gör mycket. men halsen gör fortfarande ont periodmässigt, värst är det på tidig morgon och sen kväll, typ nu - känns som att jag sväljer taggtråd. jag känner ingen feber sådär, men det har varit mellan 37.2-38 hela dagen. jaja. ingen innebandyträning imorgon, det är såklart trist för jag vill ha lite fart och fläng och spel, men för helgens matchs skull gör det inget att jag missar träningen eftersom att jag ska på dop när matchen spelas på söndag så jag kan ändå inte delta. 

igår när jag kom hem från min eftermiddagsträff med elin så kunde förresten mammsen inte förstå att jag var ute på vift sådär när jag var sjuk och hade feber. det var ju inte alls konstigt att hon tyckte så eftersom att det var lite desperat av mig. men av den anledningen så måste jag därför berätta om vad som hände idag för det var lite komiskt och lite dubbelmoral av mammsen för samma mamma som igår tyckte att jag skulle ligga still som en död fisk i sängen tyckte idag att jag inte bara skulle vara hemma och dega hela dagen utan hon tyckte till skillnad från igår prompt att jag skulle hänga med henne runt och handla lite här och var. jag suckade och tyckte att det lät jobbigt och kollade på henne med bedjande blick om att få slippa, men hon insisterade och jag löd - trots att jag är 19 år och har egen vilja, men jag hade ju tråkigt och tänkte att dagen skulle gå snabbare om jag fick röra på mig lite mer än att gå mellan tv:n och datorn och dessutom se lite folk. dessutom är jag snäll på köpet så jag tänkte avisst, jag hänger på!
nåja, till saken hör att jag då hade 37.2 i temp - nästintill inget sådär. så vi brummade iväg först till Lidl, sen Hemköp och sist Ica Kvantum Big Inn och Willys. Jag kände ingenting när vi var ute i farten men när vi sen kommer hem och jag bara kollar tempen av rutin och för det är kul/spännande så visar den 38 grader! jag visade mamma vad det stod på displayen och då log hon brett och frågade varför jag då var ute och minglade runt om jag hade feber. jag skrattade åt henne, sa att jag inte hade nå val för att "någon" tvingade mig och gick därifrån och frågade sen mig själv om hon glömt gårdagen eller om hon bara ville ha lite mor&dotter-tid för att hon inte ville åka runt själv. gulligt. 

idag såg jag en tant som hade en typiskt sur mun;


sen såg jag en tant som hade sånt här stort hår;


sen blev jag smygfotad som den godis-moffel-chillare jag är;


Sådär, det var min dag, tack och hej! :)


En fin höstdag

javisst.. en fin höstdag har det minsann vädermässigt varit idag. jag tog som sagt tillfället i akt till att fånga dagen i den mån det gick för mig med sjukdomsspökerier inuti min kropp. elin och jag satt i höstsolen utanför verona och åt varsin kebabrätt, det var mysigt det. därefter tog jag, elin och elins hund zmilla en promenad förbi parken där det lektes lite bland höstlöven och därefter skuttade vi vidare till skinngubben och kollade på lite kläder och skor. tanken var att därifrån vandra runt bakom ströbohög och runt men när vi kom ut från skinngubben så kände jag hur färdig jag var i kroppen och bestämde mig för att gå hem istället för att fullfölja vår plan om den längre promenaden. det visade sig att det var ett bra beslut av mig att jag kilade hem när jag gjorde för när jag kom hem kastade jag mig helt slut i sängen och då visade feber-termometern 38.3, så kan det gå när man är ute på vift å bara menar väl genom att få i sig lite frisk luft! nåväl, det var ju kul så länge det varade - i fortsättningen får jag väl ta å nöja mig med att antingen öppna mitt fönster, sätta mig på altan eller sätta mig här ute på gården i höstsolen för att inte anstränga mig för mycket. 

så ja, resten av dagen har helt enkelt för min hälsas skull tillbringats i min i vanliga fall så sköna säng men som jag numera inte tycker är så skön längre utan riktigt tråkig och lite obekväm när man legat där på alla tänkbara sätt, vridit och vänt på sig x antal timmar i rad med tidningar, bok och tv som enda sysselsättning. jag kanske blir frisk på cupen av att ligga stilla som en död fisk, men liggsår kanske uppstår istället. man får helt enkelt välja. 

det bästa som hänt idag var givetvis att lufta sig lite och träffa elin, men det var nog även när jag nu på kvällningen duschade och ja, det beskriver ju ungefär hur rolig min dag har varit. man blir så jävla ofräsch när man bara ligger och svettas.

nu ska jag ta febern, ta tabletter och dricka massa vatten...
resten av kvällen får ni lista ut själva vad jag ska göra!

KRAMIS!

    

Speed

shoobre!

Följande är aktuellt för mig.. :
* kolsyra är kittlar skönt i den onda halsen
* febern spökar fortfarande
* nacken är stel och gör ont vid vissa rörelser
* jag&elin ska luncha på Pizzeria Verona idag
* mitt bankkort har en spricka i sig och kommer att gå sönder
* jag ska beställa nytt visa-kort idag när jag är på stan
* ska även ta tillfället i akt att köpa halsgrejer på apoteket
* ska bland annat köpa den nya hjälpen mot halsont - Zyx
* efter lunchen ska jag och elin promenera lite
(jag vet att man inte ska anstränga sig för hårt vid feber,
men jag måste ut och lufta mig för att inte klättra på väggarna,
en kortare promenad kan vara stärkande hoppas jag,
frisk luft har aldrig skadat - dock i rätt mängder)

jahaja, annars idag är det tv, film och läsande som gäller, yepp!
tänka sig, när man måste ta det lugnt för sjukdomens skull och för att man inte orkar annat så är det riktigt megadundertråkigt, men när man är frisk, rörlig och har alla möjligheter till att göra olika saker är det inte alls lika lockande. typiskt va!

kanske ska duscha så jag piggnar till och känner mig fräschare,
att duscha kan ju iaf vara en illusion det.

Ha det fint!


Grejer

godkväller!

jahaja, jag har lite lagom feber på ca 38 grader visar febertermometern,
men jag lever än så länge fortfarande och det känns ju såklart skönt,
men det är klart att jag önskar att jag vore piggare och kryare än i nuläget.
förmodligen kommer jag inte trilla av pinnen än på ett tag, speciellt inte över något så fjompigt som feber, halsont och andra dryga grejer som stel nacke, tungt huvud, ont i ögonen och benen - de sistnämna är typiska symptom som orsakas av febermonstret, och jag är helt svag och överkänslig för beröring.
att det är synd om mig är för mig såklart en självklarhet, men jag försöker att inte klaga för det kunde ha varit värre! man ska alltid tänka på barnen i afrika..
men å andra sidan så delar ju dem inte med sig av sin brunhet så.. 

jag skattar mig lycklig åt det faktum att hela dagen har spenderats med robin för annars hade jag deppat ihop helt om jag varit ensam för mig själv här på hemmaplan. då hade jag legat i sängen och glott film varvat med tv och det blir drygt i längden. nog för att jag gillar att chilla och glo tv/film, men jag blir så rastlös av för mycket av det goda. istället har den här söndagen varit aktiv och lyckad trots det som spökar i min kropp just nu! när man gör saker hinner man liksom inte fokusera och tänka på sin hälsa, vilket både är bra och dåligt. 
vi var ju i örebro tidigare idag, men under tiden mellan deras samling och matchen orkade jag inte åka till affärer som jag tidigare tänkt utan jag gick en liten promenad till ica-affären å köpte mig ett wienerbröd och sprite och därefter satt jag lugnt och fint och bara kollade på matchen som de tyvärr förlorade snöpligt med 9-8, efter att ha ledit under större delen av matchen. jag personligen hatar att förlora med ett enda uddamål sådär. det känns så ovärt och irriterande. man är ju så nära! speciellt kämpigt måste det varit att ha tappat ledningssiffrorna genom rätt onödiga misstag, men det är sånt som händer ju! på hemmaplan får kungsör en revansch att utkräva! och javisst, lillån var ju ett bra starkt lag osv osv osv! snabba, bra spel och bra skott, blaha blaha. orkar'nt dra massa om sånt där now.

efter matchen drog jag å robin hem från örebro på rekordtid med den gröna faran-bilen, la oss prompt på direkten i sängen och såg hål i väggen, därefter åkte vi till pizzeria En till och fixade oss lite gott käk, kebabpizza för min del och kebabtallrik för robins. pizzorna från pizzeria En till är så himla goda när man inte ätit dem på ett tag... åh. massor med ost som jag älskar. sen blev det fotboll-tittande och jag var segdeg resten av tiden till robin skulle till jobbet å skjutsade hem mig. 

härnäst; en lugn dejt mellan mig och sängen, det blir skönt!
hej på er!
  

Tjittjat

hejsan!

jag har typ fått halsfluss eller nå liknande över natten, mycket störande och bittert må jag säga! jag vaknade vid 6-snåret imorse av känslan av hur ont det gjorde i halsen när jag svalde. huvudet är dessutom tung och nacken känns stel och gör lite ont så kanske äre något som lurar i kroppen, ett litet släng feber kanske. hejhej värktabletter och halstabletter till mig! men jag låter inte den dåliga hälsan nedslå mig, nejnej, humöret är gott och vädret fint så man får glädjas åt det! :) man ska ju alltid försöka att fokusera på de positiva delarna i tillvaron än att lägga vikt vid de negativa. det är bara att vänta ut den här ohälsan och se, om några dagar kommer det ju att kännas bättre. 
ett annat tecken på att det spökar något i min kropp är att jag inte är sugen på att äta något, det är högst ovanligt och den dåliga aptiten förekommer oftast i samband med sjukdom.

satt nyss och kollade igenom studentmappen på datorn, där finner man bilder och videos från själva studentdagen, men även bilder från alla jippon vi hade och deltog i de två sista veckorna. när jag ser allt det där så känns det så väl, det är en stor känsla inuti fortfarande av lycka och vemod och jag får en flashback tillbaka till lyckan och friheten som fanns inuti min kropp. man kände sig så oslagbar. jag ryser och får nästan en tår i ögat när jag ser hur vi hoppar och skriker av lycka på balkongen och på kärran bakom traktorn. ingenting slår de känslorna man upplevde i samband med studenten. minne för livet! skulle inte alls tveka över att göra om hela melodin. men nu är det gjort, och det gick så snabbt, man ska inte vara bitter såhär efteråt - men jag undrar hur många jag sett från min förra klass sedan 5:e juni.. de går nog att räknas på en hand. men så äre ju i livet, man går skilda vägar!  

jag måste förresten verkligen ta tag i att klippa mig snarast, mitt hår är inte i gott skick, slitet och hängigt. ska hoppa in hos frissan imorgon och boka tid. kanske ska ta tillfället i akt att förändra håret lite, mer uppklippt och kanske en kortare och mer synlig lugg? en kombination av dessa här nere lockar...   

  

jag har duschat, fixat mig och tankat bilen så både jag och bilen är redo för färden till örebro strax. ska åka och lämna dannebror på samling och därefter hämta älsklingen bara! ser fram emot färden, jag älskar att köra bil och lyssna på musik!!! (: lättroat!

Have a nice day!

Your smile is heavenly

godmysignattstund!

robinälsklingen ligger å bara är i sängen bredvid mig. det betyder så mycket, jag mår så bra när han ligger där. det känns så tryggt, och mysigt för all del. han är så mjuk och fin. gosa och krama och pussa på! maaha, can't get enough.  mjuk och fin gäller även min andra älskling, kanin-älsklingen, men den är inte stilla alls utan skuttar runt glatt här på golvet i mitt rum. hon är så söt när hon försöker gräva sig ned i golvet för att kunna komma under byrån. något annat som är charmigt med henne är att hon är som bambi på hal is på mitt hala parkettgolv, när hon hoppar snabbt fram och sedan ska stanna så glider hon en halv meter fram innan hon står still. sötstackarn:) 

dagen har varit bra om man bortser från seriepremiär-förlusten mot västerås med 1-3 ;/ matchen i sig var en jämn historia spelmässigt, hårt och bra tempo bjöds det på, därför är det tråkigt att det tyvärr är målen som spelar roll. de satte sina chanser, och att göra mål och sätta chanser är något som vi måste bli bättre på i vårt lag. nu äre bara å rycka upp sig å komma igen till nästa match! detta var bara en match av många i år så det finns inte utrymme att hänga med huvudet redan. efter matchen åkte jag hem för att äta, duscha och fixa mig och därefter cyklade jag iväg till cissi där några tjejer var. tanken var förpärla och utgång men jag drack några cider och sen cyklade jag och mötte robin och vi tog sällsis hem till mig. tofflaaaahzz! 

igår blev det förresten en tripp till e-tuna med mio. var mest på jakt efter stövlar som jag tidigare nämnt men hittade inga, och inte heller något annat av värde sådär - mer än mcdonalds då - viktigt med pommes, garlicdipp, chickenwrap och cola till! blir sugen nu av bara tanken på't. synd att man fortfarande har alkhol i kroppen annars lockar en biltripp dit föratt köpa lite i mcdriven fan! smakorgasm-varning är på godheterna! på tal om orgasm så var vi förresten in på Himmelriket och spanade in lite olika roliga sexleksaker, det är kul och mest positivt med sånt jox måste jag mitt kvinnliga kön till trots säga, vet att det inte är alla som uppskattar det, men smaken är ju som baken - delad! 
eftersom att jag inte fann någonting alls i e-tuna så kanske jag får chansen att spana och hitta något imorgon när robin har match i örebro. det är lika bra att grabba tag i chansen å kolla i affärer när man är där!

eeey, nu äre godnatt!

Bumblebee

godmorgon!

åh, inatt har jag faktiskt sovit bättre än på länge, anledningen till den lugna och sammanhängande sömnen måste ha varit att robin sov här bredvid mig - äntligen! men å andra sidan så kan anledningen till den goda sömnen självklart även bero på att jag numera börjat stiga upp tidigare på morgonen och har bättre vanor, det gäller såväl kost och att jag är mer aktiv om dagarna. det känns skönt att jag äntligen tagit tag i mig själv, jag hoppas att den positiva motivationen håller i sig, i regel mår man ju bättre och blir på bättre humör av gott leverne så det borde ju fungera och vara en orsak nog att fortsätta i samma stil. det bristfälliga i min vardag är väl egentligen vanor. jag skulle behöva ett jobb så att man äter, sover och lever normalt efter ungefär samma tider varje dag. så jag håller tummarna så att de blir blå för att något av jobb-beskeden blir ett positivt besked - eller varför inte båda! 

idag har det kommit in en massa nya fräscha pengar på mitt konto och jag känner verkligen hur det på direkten börjar klia lite smått retfullt i fingrarna. jag vill ta en tripp till v-ås, e-tuna eller örebro. jag är sugen på lite nytt, inte för att jag behöver utan bara för att det är kul med nytt. jag gillar nytt och förändring. det enda jag egentligen måste införskaffa är stövels. har fortfarande inte kommit fram till om jag vill ha svarta eller bruna utan det får framtiden utvisa vilka som tilltalar mig. 

ni må tro att jag är lagom mycket peppad för morgondagens match!
jag längtar så till 15.30 imorgon när domarna blåser igång matchen.
men innan vi är där så ska man fånga den här dagen först och främst och göra något av den för att den ska passera. jag har än så länge inga planer, mer än kanske milen med elin kl 16, men till dess kan man inte sitta och glo och det har jag verkligen ingen lust med heller utan jag ska höra mig för lite vad umgänget är sugen på. jag är helt öppen och spontan känner jag. kom igen, hitta på något, aktivera mig, aktivera mig! 

även om jag är ledig i veckorna så är det alltid skönare och roligare med ledigheten på helgen, det blir liksom en annan ledighetskänsla än den på veckorna som är mer frustrerande/stressande. kanske beror det på att alla andra är lediga från jobb och skola då och jag får mer sällskap och på annat sätt än när vi ses i veckorna. dessutom blir det ju lite mer mys med sånt som för mig hör helgen till med hela kittet med god mat, sällskap, tv/film, snacks, godis osv - för att locka fram den svårförintade sidan av mig. men äre helg så äre, den filosofin har jag jämt haft och då håller jag inte igen inte, det är bara torrt. 

nu är det dags att duscha å rivstarta igång fredagen!
pöss å kjamiz!
 

Fruktsoda

tjohoj!

det finns inte så mycket att säga, allt är under kontroll och det är såklart skönt.
jag är väldigt trött i kropp och knopp efter en sysselsatt dag känner jag,
det är dessutom bara skit på tv så blir det musik i sängen och sömn strax.
det är förresten ingen dum idé att sova - jag och elin ska gå milen kl 8 imorgon.
därefter kan det mycket väl bli att lägga sig i solariet återigen...
*bygga upp för vintern*

min onsdag har innehållt följande:
* klivit upp kl 9 och ätit vanlig stadig frukost (bedrift)
* varit en jobbintervju som jag lämnade nöjd och belåten med hur det gick
* tränat innebandy
* hängt å solat med mio
* kollat på lägenhet
* kollat på bilar på blocket - börjar bli sugen på en egen! :)
sist men inte minst har jag varit en exemplariskt gullig flickvän genom att ge robin presenter och ett fint kort nästan helt utan vidare anledning utan mest bara på impuls av kärlek och uppskattning över att han finns ;-) t-shirt å kallingar blev det, lite klassiskt kan tyckas men vafan - det är bra grejer och det uppskattades! :) röda rosor må vara fint å romantiskt, men rätt trist - speciellt om man är kille tror jag. jag skulle dock bli glad för vad som helst! :)

somnar snart sittandes, hopplehaj!


Att finnas till

tjena!

jahaja, så sitter jag bekvämt här som i vanlig kvällsordning och låter en dag passera med musik i lurarna och tankar på livet i allmänt och andra saker som finns i tankarna och susar genom hjärnan. och jao, det mesta flyter väl på bra just nu i livet och den underbara kärleken likaså. jag känner mig lagom bekväm med livet, om man bortser från en viss nyligen uppkommen tråkighet. som oftast finns det ju alltid något man önskar vore annorlunda i tillvaron och så är det även nu, tyvärr, och det är dessvärre inte en liten grej. fick idag reda på en tråkig sak som jag verkligen inte önskar existerade. jag tycker det är svårt att veta hur man ska förhålla sig till drabbade när det hänt något liknande detta. samtidigt som jag vill bry mig om genom att fråga, prata om det osv så vill jag ju såklart inte vara för på och påträngande om sånt beteende upplevs som jobbigt, utan hålla låg profil och istället låta personen komma till mig om den vill. det är svårt att veta vad som är bäst, men jag tror att vetskapen om att man finns där oftast betyder mest, att man finns som stöd i det tuffa och då spelar det mindre roll om man är framåt eller håller sig lugnt bakom. i'll be here and you can always count on me - som du alltid kunnat göra - det vet du min älskade älskling<3  

till något av mer positiv art; jag vågar självsäkert säga att intervjun tidigare idag gick brabra. det finns iaf inget jag skulle vilja ha gjort bättre eller vill ändra på eller nått utan jag svarade bara sanningsenligt och bra på frågorna och gav henne en sann bild av vem jag var så det är bara att hoppas och vänta på min dom som lär komma inom några dagar. får hoppas att jag är rätt person! imorgon är det dags för nästa intervju för ett annat företag, som jag hoppas väldigt mycket på så hoppas min goda intervjuanda ångar på även imorgon. jag har dock av förvirring och klumpighet dessvärre glömt vilken tid intervjun ska äga rum, hehe, good work mallan! får ringa dit imorgon och ta reda på tiden, även om det inte alls ger något bra första intryck så är jag ju så illa tvungen ;-) hoppas det inte läggs någon vikt i det! det är bara att be till mina högre gudar! 

jag vet inte vad jag ska säga. det är inte alls svårt att tycka att det är lite typiskt att när för en gångs skull alla delar i livet samspelar bra och utgör en bra positiv helhet så dyker det alltid upp något mindre positivt från oväntat håll som drar ned helhetsvärdet. livet kändes liksom nästintill oslagbart bra tidigare idag när jag först varit på en lyckad intervju, därefter varit med mio och ätit god mat och sist men inte minst var med robin och hade en fin harmoni så när jag cyklade hem hade jag ett nöjt leende på läpparna över att allt gått min väg idag typ. att det dessutom var så skönt väder med sol och bra temperatur gjorde inte saken sämre, och att jag skulle på kalas å få inta sötsaker hos morfar på kvällningen såklart! ;-) sen vände steken lite i samband med beskedet.

You and I, we've been at it so long
I still got the strongest fire
You and I, we still know how to talk
Know how to walk that wire

Sometimes I feel like
The world is against me
The sound of your voice, baby
That's what saves me
When we're together I feel so invincible

Cause it's us against the world
You and me against them all
If you listen to these words
Know that we are standing tall
I don't ever see the day that
I won't catch you when you fall

<3

NATTINATTI! 

Omgång

gokväller!

det här är aktuellt:
* imorgon ska jag på jobbintervju - det känns bra å jag hoppas såklart på det bästa!
* på onsdag ska jag på en annan mer intressant jobbintervju så håll tummarna!
* imorgon fyller morfar år, då blire kalas och fika :)) höhö, gillar't
* imorgon ska jag förmodligen lägga mig i ett solarium å bättra på färgen
* på fredag är det lönedags igen, det känns bra för pengar är bra å ha!
* lägenhetsboendet närmar sig och det känns skönt det!
* vi har flyttat ut kaninen till buren på altan nu å det gillar jag inte
* på lördag vankas seriepremiär i DJ-20-serien, har aldrig varit mer taggad!
* på fredag är jag bjuden på inflyttningsfest, men vi får se om jag går eller tofflar! ;-)
* jag är hemskt bitter över att jag inte klarar en sak på ParisHilton-spelet på mobilen

nu är jag jättetrött, lugn, mysig och luddig i såväl kropp å knopp så att slumra in är la enda vettiga utvägen för att göra nå åt det, skönt ska det bli å krypa ned, dock ensamt. som jag önskar att jag och älsklingen kunde sova mer tillsammans än vad vi gör nu förtiden. tänk att den där lilla stunden man har på kvällen innan man somnar tillsammans kan vara så viktig och så betyande, att få bara somna bredvid liksom. konstigt. kvällen och sovstunden har iofs så gott som alltid varit vår stund så att bli bestulen på den som man är van vid att ha är jobbigt. men så äre, man får bita ihop och göra det bästa! :) då hinner man iaf sakna och det sägs ju vara bra! det finns ju telefon och småstunder att utnyttja mellan allt, för vår del blire oftast mellan det att han vaknar på eftermiddagen till att det är dags för träning, då blire oftast till att ta oss en gemensam lunch någonstans. idag var vi iväg och åt hos robins farmor och farfar, standard-gröten å smörgås! ;-) funkar fint det!

scrubs å sömn! ciao!


I did it my way

god söndagseftermiddag!

idag är livet riktigt chill. det är fint höst-väder och jag har dagen till ära köpt mig en FET godispåse så när jag säger god eftermiddag så menar jag det verkligen, gött gött med sött sött, men börjar nästan bli lite orolig för att jag börjar få någon form av en egen typ av ätstörning då jag äter och äter och äter sött, fett och salt hela tiden och känner att jag måste och blir så sugen hela tiden. ajaa, det får tiden utvisa vad som händer ;-) jag är glad att jag iaf som tur är blivit utustad med mammsens bra gener att inte lägga på mig allt jag äter i första taget, annars skulle jag nog verkligen inte se ut såhär å kunna hålla den form jag nu har kan jag lova eftersom att jag hållt på såhär i typ 6 år. höhö.  nåja ligger för tillfället bara i sängen, mofflar och gör så lite som möjligt, på sin höjd viftar på tårna och pillar naveln då och då. har just sett klart en film och nu är det frågesportsprogrammet "Vem vet mest?" som gäller. Jag gillar frågesportsprogram, de är intressanta, allmänbildande och ibland kan man faktiskt snappa upp lite nya saker och lära sig.

en sak som upprör mig är när samma personer vinner flera gånger i lokaltidningens tävlingar. tävling efter tävling kan man se samma namn som vinner, och ibland kan personerna i fråga till och med tillhöra samma familj. handlar detta bara om ofattbar tur?!  i såna fall kan man bara gratulera dessa lyckligt lottade människor att de har sådan tur i spel, för inte kan det finnas något fusk bakom vinnarna?! jag vill inte tro detta. det känns bara så trist att det ens tillåts att samma personer vinner, de som drar vinnarna borde la också börja se ett mönster? i veckan upptäckte jag att en pappa och en son i samma familj vunnit en varsin lyxkryssning på Birka Paradise, det faktumet i sig stör mig att båda vann - men det vet ju inte de som drar eftersom att det inte finns något som bevisar detta så visst kan det vara OK. men, pojken som vann är 12 år och då får man ju inte åka på kryssning själv? Vad hände med regeln att man måste vara 18 för att tävla? När det gäller kryssning så tycker jag att den regeln verkligen borde gälla. Man borde skriva personnummer - eller att de som drar vinnerna kollar upp om man ens är prenumerant för annars borde man inte få rätt till vinsterna tycker jag! sonen i familjen prenumererar ju inte utan det är ju föräldern. Har jag för mycket fritid som stör mig på detta, är avundsjuk? Men vafan, håll med om att det är lite orättvist iaf? ;-)

Det har blivit mycket innebandy på sistone, har sett både det ena och det andra i olika lag när det gäller allt från olika kroppsformer, spelsätt, åldrar, lagmoral, spelare osv. Imorse satt jag i sekretariatet och bevittnade flicklaget Saga födda 95-96 spela en riktigt bra match om man tar till hänsyn till deras ålder. Det var inte svårt att bli hänförd av deras fina spel, ja, jag blev helt enkelt riktigt impad av vad så pass unga tjejer kan, de var talanger redan nu och blir ett lag att räkna med i framtiden om det fortsätter i sån bra stil som nu. Många individuella talanger, men också en sådan skön laganda då de spelade runt bollen, hade en otroligt bra speluppfattning och behärskade matchen. Jag kan nästan säga att de spelade bättre än vad vi gör, för de såg lägen, passade både i rätt tid och till rätt person och passade runt bollen i laget. Sen kollar jag på min brorsas lag där alla de som bedöms duktiga är lite av egoister istället och jag blir så arg på dem för att de inte förstår att det kan gynna sig mer att passa vidare bollen till någon annan istället för att visa sin egen talang och skryta med den, och kanske till slut förlora bollen. Varför inte passa på öppna ytor och till omarkerade/fria spelare istället för att spela trång och gröt sig fram bara för att lyckas? Om ständigt de som bedöms som duktiga i ett lag får all beröm, mycket back-up i form av att få mycket speltid och stå i rampljuset så kan det bli så att de får så mycket luft under vingarna att de slutar vara lagspelare och istället bara satsar på sig själva och sin egen talang och de blir egoister på plan när de har boll. Blir man för självsäker så slutar man vara ödmjuk och övriga spelare som faktiskt skulle behöva ha lite back-up i sitt spelande för att få självförtroende och våga göra något på plan hamnar i skymundan och inte utvecklas alls. Får man ingen speltid eller förtroende att vara bollhållare i ett lag så har man ingen chans att utvecklas och lyckas och då står man ju självklart still och blir inte nå bättre, det borde ju vara uppenbart... ? 

nu ska jag faktiskt göra annat än ligga här, jag ska å se mer innebandy,
hej hej trä-smak för arslet! pöss!


  

Färgkarta

hopphej!

1. kaninbajs har nästan alltid samma fina form
2. kaninbajs är så gott som luktfritt
3. på tisdag ska jag på jobbintervju så håll tummarna!
4. ska jag köpa bruna eller svarta stövlar? ^o)
5. ska jag göra håret lite brunt kanske? :S 
6. jag är så himla sugen på lägenhet! hoppas det närmar sig snart!
7. jag vill se sex and the city-filmen igen
8. jag är intresserad av en del nya tröjor, ja kläder överhuvudtaget!
9. hoppas verkligen att kungsör vinner seriepremiären i eftermiddag!
10. jag vill ha mars-godisar!

just nu:
jag sitter å syndäter chips eftersom att jag som jag tidigare nämnt har fruktansvärt dålig karaktär, till det sitter jag å glor på webb-tv-program medan kaninen skuttar omkring på mitt rum och bajsar, men det gör inget eftersom att hon är så söt och gnagarbajs är inte lika äckligt som annat bajs heller så det är lätt å städa bort! ;-) om ett tag ska jag duscha och sen blire käk och kungsörs-matchen med mammsen. senare ikväll är det osäkert vad som händer.. kanske blire mys med robin vilket jag såklart hoppas på och det kan jag inte sticka under stolen med, annars kan det mycket väl bli hemmahäng eller åka till malin å snacka å se film. alla alternativ fungerar fint! svensson svensson visas på tv  kväll och det är ett av mina favorit-program så det ska ses, förmodligen csi miami likaså, annars ser det knapert ut på tv-fronten.
det blir inte alltför sen sänggång ikväll med tanke på att även morgondagen bjuder på ett pass vid sekretariatet i KAK-Byggen-Cupen för småglinen, funkade bra imorse å lär funka bra även imorgon med samma goa gäng. Blev servade med korv, bananer, kexchoklad, läsk - då går det ingen nöd på en mer än att man känner en viss träsmak i rumpan, men det går ju snabbt över!

nu fick jag en knäpp så jag ska ut och ta en jogging-vända i skogen!
här under finner ni bland annat min å robins framtida son å fina överdelar.

ha en skön lördag!

    

- grå t-shirten å tröjan skulle vara en bra kombo!

Light and thunder

godkväller!

sitter å surar över att det inte är något bra på tv! ett sånt missöde stör en sån inbiten tv-tittare som jag är eftersom att jag faktiskt brukar schemalägga mitt liv efter tv:n. sad, but true. självinsikt yeppyepp!
det är inget sådär vidare kul på datorn och internet heller längre. kanske är rätt uttråkad och rastlös över lag bara eftersom att inget duger åt mig ikväll. har väl spenderat så mycket tid åt tv och datan på sistone så det inte är lika mys längre.  
det mesta av min tid vid datorn på sistone har jag spenderat på att surfa runt på massa bloggar å det har varit roande och  intressant på olika sätt. man börjar kolla på en blogg som kanske tillhör en vän eller bekant och därifrån trycker man sig vidare till nästa och till nästa och slutligen har man kommit en bra bit ifrån personen som man kollade på från början. man kan i princip hitta vad som helst ute i cyberspace, och det vet ni nog. vilket jävla bra påfund med internet!
 nåja, rätt som det var idag så hamnade jag på jennie hammars blogg och klickade runt lite där och fick plötsligt se bilder på två glada välbekanta ansikten tillhörande tiina och lars från när filip&jennie intog lunch med dem för ett tag sedan. det kändes glädjande att se dem igen och jag fick en snabb flashback till gymnasietiden. jag gillar dessutom lars&tiina och har endast bra minnen från dem från åren på ullvi. de är verkligen härliga människor med ett helt lass fullt av livserfarenhet minst sagt, och de är nog omtyckta bland de flesta. två pigga människor med fötterna på jorden. vi kunde prata om i princip vad som helst på tiinas lektioner och hon kunde lätt relatera till någon av alla deras miljoner resor och upplevelser och började livligt som bara tiina kan berätta historien om det. hon kom lätt ifrån ämnet, men vad gjorde det när man blev så glad inuti av att både höra den alltid udda och händelserika storyn och så var det glädjande att se hur det minnet gladde tiina för det lös i ögonen på henne och armarna flaxade hejvilt. 

imorgon har jag ställt klockan på 09.15, duktighetspoäng till mig för det goda initiativet och det visar dessutom prov på självdiciplin. jag har tänkt börja dagen med att ta en promenad med mor min och därefter ska vi baka två bakverk som vi fått i uppgift i att göra inför den stundande cupen som vi anordnar ihelgen, så mockarutor och sockerkaka blire från mig!
japp, som jag tidigare nämnt kommer den här helgen innehålla innebandy även den och alla framöver nu ;P jag har fått turen att sitta och sköta sekretariatet de smickande tiderna 07.30 - 11.00 både lördag å söndag! wiho! det känns ju visserligen lite träligt med så tidig uppgång på morgonkulan, men å andra sidan så sover jag ju bra och sover ut i veckorna så. dessutom glädjer det mig att jag och robin då kan sova tillsammans då han snällt ska upp och coacha sin brorsas lag i cupen. de har samling 07.00 dem så det passar sig alldeles utmärkt för samsovning! 

på lördag har även kungsörs herrar seriepremiär hemma i sporthallen och det ska självklart ses eftersom att älsklingsrobin fått äran att vakta målet. så grym och bra! hoppas det går bra och blir en bra inledning på säsongen!  som jag längtar till nästa helg när vi drar igång med innebandyn i de två serierna vi är med i. varje helg nu framöver kommer att bli en bra och kul helg! det betyder visserligen att man får spara lite på festandet, men det kan ju vara hälsosamt i två aspekter; 1. man får inte i sig så mycket alkoholgifter som segar ned kroppen. 2. när man väl dricker behöver man inte lika mycket! ;-)
 
för att utnämna dagens höjdpunkt så var det utan tvekan maten på Mr.Wok där jag och robin hamnade i eftermiddags för att inta en bit mat. jag var verkligen utsvulten och åt min kyckling&nudel-rätt lika snabbt som robin och det tillhör inte vanligheterna. rent av kastade i mig hela tallriken och det kändes väl när jag reste mig så vi for hem till robin å chill-smälte maten. Skjutsade iväg Robin på träningen och när jag kom hem möttes jag av världens sötaste kanin som vi nu är stolta ägare till! :):)

Imorgon kväll blire tacos, lita på det! ;-)
NATTINATTI!

     


Let your emotions be your guide

god förmiddag!

idag känner jag mig som en glad, pigg och frisk människa, helt pigg och alert - och det är ingen dum känsla alls! har känt mig så nedrans pösig de senaste dagarna. kan bero på min hemmaslöhet som innefattat såväl tv, data, sängliggande och uppepå den o-aktiva stilen så har munnen har tuggat i sig smörgåsar, kakor, bullar, mockarutor, glass, chips, godis och läsk - sån kost som inte är energirik alls att äta utan gör en mer trött och hängig. så idag kände jag att det var dags att ändra på den stilen! andra brukar börja "sitt nya liv" på en måndag, men jag börjar idag jag, på en torsdag. det händer visserligen inget på vågen eller syns något till det yttre för mig att äta sådär slarvigt, men för den delen kan man ju inte fortsätta för det känns inuti och jag måste slå mig fri den onyttighets-grop jag varit fast i nu på sistone. nu är det skärpning och självdiciplin som gäller. jag tror faktiskt att det skulle gynna mig att gå upp åtminstone före 10 här framöver. då blir jag naturligt trött i bra tid på kvällen och blir inte lika seg som man kan bli när man sover för länge och bara degar. så, nu ska jag köra på den melodin.

idag var min väckarklocka dagen till ära ställd på 08.30, för det första för att inte sova bort hela dagen och för det andra för att jag&mio hade soltid kl 09.00. jag var visserligen först bara lite halv-sugen att stiga upp när det var dags, ville bara ligga kvar, men så fort jag rest mig upp var kroppen och knoppen med på noterna å piggnade snabbt till. jag drog på mig kläderna, tog ett äpple, startade ipoden och gick till citygym där mio väntade. låg å fick färg i 30 min å därefter tog jag en omväg hem sen för att sträcka ut benen ytterligare och kvickna till efter solningen. när jag kommit hem åt jag för första gången på länge frukost både före 12 och helt utan de onyttigheter som tidigare prytt mitt frukostmål. (om man bortser från cup-helgen då jag var ordentlig med det ätbara för att prestera väl) som idrottare borde man väl veta bättre än att moffla i sig sånt som jag ständigt gör med jämna mellanrum - jag kan med handen på hjärtat säga att jag är en människa med dålig karraktär, bjuds det så har jag svårt att säga nej, och detsamma gäller om jag vet att vi har godis och sånt hemma, då måste jag norpa mig lite! ;-) Sad,but true... Måste jobba med det där.

nu ska jag hoppa in i duschen å duscha bort solariumlukt å lite svett.
senare i eftermiddag ska jag och robin käka tillsammans,
man får ta tillvara på den tid man kan få tillsammans! 
ikväll äre förresten dags för pilates igen! wiho!

förresten, det här följande inlägget av Blondinbella får mig verkligen att känna hopp om mänskligheten. jag vet att det är delade meningar angående Blondinbellan, men jag tillhör en av dem som lusläser hennes blogg varje dag, flera gånger om dagen när jag har möjlighet. Det är inte alls så roligt att läsa om vad hon gör, utan det intressanta är när åsikter, tankar och sånt kommer fram. Hon är mänsklig och medveten om verkligheten. Självinsikt har hon också. Det är en styrka i min ögon. I denna länk nedan finner ni en lista om dagens ideal och krav, listan kan dessvärre göras mycket längre. Men Bella har helt klart tagit upp en hel del intressanta iaktagelser.
http://blondinbella.se/2008/september/utkast-ibland-undrar.aspx#Comments

ha en fin dag!

  

Good times

god kväll!

i lurarna spelas just nu "A new day has come" med Celine Dion på radion, den låten har jag jämt gillat att lyssna på av någon okänd anledning för den är ju egentligen inte så bra sådär, men när den då och då dyker upp på radion så är den är befriande på något sätt och det är väl det som gör låten lite magisk för mig - att sjunga med å bara låta allt komma ut typ ;-) den sköna förmågan har ju vissa låtar och det är härligt å bara kunna relatera till bra feelings när låten kommer. musik över huvudtaget är viktigt och funkar alltid för mig, antingen för å peppa upp och hoppa runt till i rus å bli glad av, eller om jag är deppig - då kan musiken få mig att bli ännu mer emotionell och deppa ner mig mer och låta de negativa energierna komma ut, det behövs det också faktiskt. jag tycker rent av att det är skönt att känna igen sig i deppiga ballader med kärleksdrabbel å tillåta sig själv till att må dåligt. tycka synd om sig själv, - för vad är bättre än självömkan?! ;-) när negativa energier dyker upp så brukar jag försöka skaka loss mig dem på dirren å fortast möjligt innan de läggs mer å mer på lager. om man tar itu med en sak i taget så funkar det. så man får ur sig skiten. det är inte värt å lägga i ryggsäcken. då blire bara en otrolig urladdning sen när ryggsäcken spricker. nog för att människan är en fantastisk varelse och har blivit utrustad med ett starkt psyke och kan klara av mycket, men vi är ju faktiskt inte mer än människor och vi har alla en individuell gräns för vad vi tål och orkar bära på.

idag har det varit en riktigt bra dag som jag är nöjd över måste jag säga! :)  en välbefinnande-dag som verkat uppbyggande på något sätt. att stärka sig själv emellanåt i vardagen är värdefullt. att ta sig tid åt sig själv och göra sånt man mår bra. ladda sina batterier och bygga upp sig på positiva energier och tankar inför sånt som kan ses som prövningar och jobbigt framöver. man är förberedd! jag känner mig så härlig i kropp och sinne nu. har bland annat solat och tränat pilates med mio. innan pilates-passet så måste jag faktiskt erkänna att jag trodde att det skulle bli löjligt chill och bara mjuka grejer å att jag mest skulle ha svårt med att hålla tyst - men ack så jag misstog mig, vilket visserligen var tur för det var riktig bra punktträning på kroppens olika muskler och det kändes väl! jag tror pilates kan vara en bra träningsform som komplement till innebandyn, att träna upp stabilitet och hållning bland annat. det var verkligen inte sista gången jag tränade detta. blev riktigt pepp. fint! går ju att utföra på hemmaplan också... funderar på om jag ska köpa en träningsvideo ;-) hehe.

kan förresten meddela att det var så pass skönt och avkopplande att sola att jag hade ansiktskanonen på ett litet tag för länge så ett rött nylle pryder mig just nu vill jag lova, och imorgon blire väl värre.. kan bara skylla mig själv och att bara kunna skylla sig själv tycker jag är irriterande, för jag gillar att skylla mina missöden på andra - även om den/det egentligen inte har med saken att göra ;-) när jag åkte fast för fortkörningen blev jag fett arg på att polisen stod där de stod och försökte få det till deras fel att jag kört för fort. men de gjorde ju bara sitt jobb och det var inte dem som körde för fort utan jag och jag var medveten om att jag körde fort så. man får se det som såhär: kanske förhindrade de att jag vid ett annat tillfälle körde på en fotgängare i min höga fart! poliser är bra. sköter man sig så behöver man ju inte oroa sig. men att vissa poliser utnyttjar den maktposition de har i vårt samhälle ställer jag mig emot. övervåld har vi hört talas om. men det är ju knepigt det där, vad som ska anses som övervåld, tänk själva att som polis försöka bedöma hur hård insats du måste göra mot en brottsling. vad är för mycket och vad är för lite? för man måste ju på något sätt skydda sig själv och sitt eget och andras liv. oskadliggöra brottslingen med så små krafter som möjligt för att inte ta i för hårt. 

sådär, det räcker bra för idag! ;-)
imorgon blir en ny spännande dag!
åh, nu spelas nästa favoritlåt; can't fight the moonlight med Leann Rimes!
natti natti!

Parts

god myskväll!

innebandy:
tyvärr lyckades vi inte avancera till semifinal, förlorade med uddamål även idag; 2-3 - ett resultat som vi är nöjda över förrutom det faktum att situationen å andra sida lika väl kunnat varit den omvända - att vi var det lag som gick vinnande ur mötet, men men, så var det även i gårdagens matcher. det handlar lite om vem som har turen på sin sida faktiskt. hade vi tagit kommandot från början så hade det kanske varit vi som gjorde alla mål istället å hade grepp om matchen. nåväl, allt som allt så har det sammanfattningsvis varit en bra cuphelg för vår del. resultatmässigt var det nära i varje match och vi fick aldrig dyng-stryk utan förlusterna handlade mest om att motståndarna lyckades få in sina bollar på de chanser de hade, och vi hade lite oflyt när det gäller att trycka in den lilla vita bollen. men det kommer väl så småningom, säsongen har bara börjat lite smått, det hinner finslipas på allt från skott, frislag, powerplay, boxplay och konstalationer. en stolthets-sak är att vi har slitit med hjärtat i varje match och samtliga spelare i laget har varit delaktiga i alla matcher. vi har blivit samspelta som ett lag och vi har haft kul. det som känns skönt är att vi inte går ifrån årets upplaga av Sverigespelen som skämmiga losers och gräver ned huvudet i sanden av pinsamhet, utan vi har verkligen gett 100%. än sen om vi tyvärr inte alltid varit först på bollen eller starkast i en närkamp - vi har ju iaf varit där och gjort vårt yttersta för stunden. idag var det ju helt klart ett gäng sega kroppar, men som jag skrev imorse, det var inget som vi såg som ett hinder utan vi körde på. jag själv var en 2 ½ på plan idag, alltså lite smått halvdan, men mål lyckades jag göra och det kändes ju skönt, hoppas det fortsätter.
robin å hans kungsör lyckades också ta sig vidare från gruppspelet som oss och då blev det åttondel för deras del, men där tog färden slut efter en rätt uppenbar vinst resultatmässigt av Malmaberg. 
jag och robin gled efter våra matcher till kungsör och kollade på herr-semifinalerna.
det var inga lag som man har någon speciell koppling eller vidare intresse av egentligen, men herr-innebandy är ju 100 gånger roligare att se på än damer, det blir mer rent spel och inte lika mycket gröt och klubb-krångel. herrar kör oftast över lag mer stilrent och mer kroppsligt.

eftersom att jag tappert varit vaken så länge som sedan 04.45 så börjar tröttheten ta ut sin rätt och kännas av nu efter att ha legat ett tag i sängen och bara varit med robin sedan vi kom hem från Kungsan. så myspys my love<3 
jag tycker verkligen att det är jätteskönt att vara såhär trött i kropp och knopp, men jag vill inte somna för då missar jag ju att njuta av de här sköna känslorna ;-) ska hålla mig vaken till robin kommer tillbaka hit innan jobbet, då med mitt andra sovtäcke, sen blire hård och förhoppningsvis sammanhängande sömn. snälla snälla, låt mig sova en hel natt utan att vakna! 

nästa helg blire förresten också en viss innebandyprägel på då vi ska arrangera cup för 94-96-lagen i stan.
nu äre dags å mysa vidare och njuta av söndagen! ..
ska göra iordning några goda smörgåsar - har blivit helt förälskad i smörgåsar numera.
man kan göra en smörgås på så många olika sätt och med så många olika bröd.
leverpastej, ost, skinka, philadelphiaost, skinkost, ägg.. åh! ;-)

ikväll är det ju förresten premiär för programmet "Hål i väggen", det ska ses!
minns att jag garvade måttligt när jag såg den japanska versionen på youtube.
Sök på "Human Tetris" om ni vill se lite smakprov på vad som komma skall.

CIAO! OCH TACK BRUDAR FÖR EN LYCKAD HELG, NU KÖR VI!

Söndag

godmorgon!

sitter och intar en frukost som jag hoppas är bra och stabil nog att ge mig krafter att spela bra på förmiddagens match som spelas mot Hagunda. gröt, äpple och banan har fungerat förut och jag är ju lite vidskeplig och måste ha ungefär samma vanor, trosor osv innan match så här bryts inget mönster inte! ;-) lyssnar på tagg-musik i hörlurarna. skulle självklart helst ha hög volym på högtalarna och hoppa hoppa runt, men övriga filurer sover ju här i huset så jag tar hänsyn och tänker att jag inte velat vakna av massa musik och hopp i golv-ljud när jag låg och sov en söndagsmorgon - det är det där med att behandla andra som man själv vill bli behandlad, då får man förhoppningsvis tillbaka samma mynt. (dock något tveksamt när det gäller mina bröder, men iaf - någon gång lär de väl sig)

jahaja. jag vaknade ruskigt tidigt imorse, onödigt tidigt, 04.45 vaknade jag till och då kunde tydligen inte min kropp få ro att somna om igen. detta är ett på sistone återkommande problem för mig nu!
var kommer mina sömnproblem ifrån? äre för att jag sover ut i veckorna? är jag orolig? 
jag låg och vred och vände på mig, kollade på tv, spelade mobilspel, läste.. men ingetdera fick mina ögonlock att vilja somna. i det skedet önskade jag högt att jag hade sömntabletter. 
detta faktum betyder alltså att jag har sovit minustimmar inatt igen.. tråkigt. hoppas det inte påverkar matchen. nu äre ta sig vidare igen som gäller och avancera mot final! vi är lite sega i kropp och huvud nu efter en hel helgs innebandy, men det ska vi försöka vända till något positivt och dra nytta av istället för att låta det bli vår förlust.

måste grejsa! hopps, hörs senare!

I'm the boomchickiboomboom

god förmiddag!

här sitter jag nu och laddar med päron och banan inför match 13. fick nämligen ett trevligt sms runt halv 10 imorse med förfrågan om jag ville spela dagsmatchen mot norska damelit-laget Sveiva och jag är ju inte den som bangar lite rolig speltid, hoppas bara att det går bra! det som talar emot mig är att jag har en sträckt vänsterskinka och endast 5 timmars sömn i bagaget - men jag ska inte låta det stoppa mig, håll tummarna! :) 
jag kunde verkligen inte koppla av och somna i bra tid igår, jag gissar att det var mitt intag av en liter vanlig cola som var boven så jag funderar starkt på att dricka lite nu innan matchen så man blir lite speedad!

efter matchen ska jag och simona glida till närmsta bästa pizzeria för å slänga i oss en varsin kebab såklart, det är bland det bästa efter en match utan tvivel! efter kebaben kilar vi vidare till IP där det spelas fotbollsderby mellan Forsby och Munktorp, HEJA FORSBY! Och om jag får säga vad jag tror så kommer Forsby gå vinnande ur det mötet, oddsen talar för det. Men i sport kan visserligen allt hända! Lite förrädiskt det där! ;-) - Men å andra sidan, fruktansvärt kul!

Ikväll blir det tacos här på hemmaplan och fullt mys-ös kan jag lova!
Så.. Det är bara å kötta på igenom den här dagen å längta till kvällningen!
Nu ska jag dansa loss å tagga!
Pösseli! :)

11-2

godkväll säger jag och menar det till den fulla grad,
och jag hoppas såklart att ni har det minst lika bra!

anledningen till mitt förtillfället väldigt goda humör stavas vinst, och det blev som rubriken skvallrar 11-2 till oss. jag lyckades inte näta själv, men det gjorde ju mina lagkamrater så jag är nöjd ändå och bortsett från att jag inte lyckades göra mål så slet jag på bra ändå. för att betygsätta min egen insats som min kära pojkvän brukar ha för vana att göra efter sina matcher så ger jag mig 4 av 5 ikväll, så självgod är jag faktiskt. det flyter på bra på plan och vi spelar med lugn och säkerhet och hittar varandra bra - och inte minst - det är ROLIGT att spela, en av huvudsakerna till framgång, att man gillar det man gör och dessutom känner förtroende till lagkamraterna och för att inte glömma - inte minst känner förtroende till sig själv att man faktiskt är bra och kan, det är bara å köra sitt race, man kan inte göra mer än sitt bästa. det predikar ju blondinbella om hela tiden, och det fungerar ju faktiskt, till en viss grad!  
i det optimistiska tillstånd jag befinner mig i nu så ifrågasätter jag såklart hur jag för några veckor sedan ens kunde tvivla på att fortsätta med den här fartfyllda sporten. som tur var kan jag glatt konstatera att jag tog rätt beslut när jag betalade mig in för ytterligare ett år i forsbys blåa tröja. woho.

annars ikväll så sitter jag här och chillar med cola och snacks å lirar alfapet.
det är alldels mys det vill jag lova, och det vet nog ni också att det kan vara.
att bara sitta å varva ned och känna harmonin...
det har varit en rätt knagglig och inte alltför bra vecka måste jag erkänna,
men nu börjar jag känna tilltron om att det är på väg att vända till det bättre!
det är en skön insikt, och det finns inget bättre än att känna sig nöjd.
det enda som skulle kunna vara bättre är om jag inte var arbetslös,
men heeey, det ordnar ju sig det också, det tvivlar jag inte på.. 
jag har rent av känningar på att det snart rasslar till på den fronten -
men peppa peppa - man ska inte ropa hej förrän man är över bäcken! 
till dess får jag helt enkelt njuta av livet, innebandyn och kärleken -
och det är inte dåligt det! <3

nu ska jag sova, tjillevipps!


Alla vägar har sitt pris

godmorgon!

igår under träningen så kände jag hur mer och mer förkyld jag blev,
det började kännas som grus i halsen och jag snorade mer än vanligt.
jag har rätt bra immunförsvar i vanliga fall, men den här gången kom symptomen inte som en riktig chock heller eftersom att robin har varit förkyld å krasslig en vecka och på den vägen är det, därför förbannade jag mig själv lite att jag inte kunnat motstå honom. men men. kärleken har sitt pris antar jag. för att få något måste man ge upp något annat, i detta fall min hälsa. jaja. så äre nu å det går inte å göra ogjort!
det är ju egentligen inget allvarligt, och en förkylning har inget dött av, men den här gången kom den lite olägligt med tanke på att det är innebandycup och 2 matcher för min del på schemat inför helgen.
för att motverka att förkylningen skulle bryta ut mer än vad den redan hade gjort så gjorde jag igår kväll allt för att stoppa den. tog ett varmt bad med massa oljor&tvål med konstiga lukter, typ mint&dant, som gör att det lättar upp i näsan. därefter satte jag på mig myskläderna och satte mig i sängen med en massa frukt och te med lime-honung i. tog även massa solhatts-droppar och laddade upp med halstabletter bredvid. det hjälper ju mer än det själper iaf så det kan ju inte bli sämre av att ta till alla gamla knep man har. vad jag dock undvek att göra var att trycka i mig vitlök för att sedan svettas ut det ett dygn framöver, det lät inte som någon höjdare för omgivningen och inte för mig själv heller. fast å andra sidan kanske det vore ett genialiskt drag å stinka på match så alla undviker mig (?!)

nog om förkylningen nu. den känns under kontroll fortfarande och jag kommer med all säkerhet att göra mitt bästa på matchen ikväll - jag är så jävla taggad så jag hoppas på det bästa, gör det ni också, håll era tummar för mig och lagets skull! 
om jag ska spela imorgon kväll är en annan melodi, men hoppas det. dagsmatchen imorgon ska jag avstå iaf. lika bra det. jag är nöjd med bara kvällsmatchen ikväll om det blir så. lite får man ju tänka på sin egen hälsa och dessutom avstå spel för sina lagkamraters skull - både ge någon annan chans att spela och inte minst att avstå för att inte förstöra för laget.

jag sitter å funderar på vad jag ska göra hela dagen till samlingen kl 20 -
det är ju ett tag kvar om man säger så! 
elin är ledig idag så kanske kokar jag ihop något med henne... jafan!
kan inte gå hemma å dega hela dagen för då blir jag seg ikväll.
en sak är iaf säker - jag ska fortsätta trycka i mig förkylnings-förebyggande jox.

jag börjar bli lite sugen på att skriva nå analytiskt i ett arbete.
saknar lite att sitta om kvällarna å fördjupa mig i något ämne.
 något annat som lockar är att möblera om. jag behöver förändring!
jag vill dessutom flytta, men det är ju inget nytt.
.. och en sallad av nå slag är inte heller nått jag bangar!
wellwell, dags å duscha å fånga dagen!

Ha en härlig helg! =)

Tejp

tjohi!

jag kan härmed glatt meddela att jag är välbehållen efter att jag la band på mig och min envishet i natt och hade tålamod att vänta på att robin skulle komma förbi och hämta upp mig. som tack för att jag var så förståndig å väntade så åkte vi förbi okq8 på vägen till honom å fixade varsin korv i bauguett. det satt bra sådär mitt i natten vill jag lova ;-) sen vare bara sömn som gällde och som vi sov! kl 13.45 masade vi oss upp ur sängen. huhu. sånt är livet! ;-) åkte till robins farmor och farfar och åt gröt, smörgås och fika å tjötade loss lite med de små söta finska pensionärerna - inte illa det heller. när vi ändå var igång med att hälsa på runt i stan tog vi oss förbi robins mormor på sjukhuset för en snabbvisit innan robin var tvungen å dra på träning. där var även robins morfar och morbror som vi bytte ett par ord med. så, här sitter jag nu och väntar på min egen träning som börjar om 20 min med löpning å därefter intensiv innebandy. är taggad som fan för innebandy å matcher nu! hoppas att det går lika bra på alla cupmatcher i helgen som det gjorde på träningsmatchen i måndags. är så nöjd över insatsen då. 

nåja.. nu ska jag sätta på mig min träningsutstyrsel.
längtar nästan redan hem igen till kebabspett som väntar mig efter träningen.
fint!
ha det så bra:)

Moving Mountains

yoh yoh yoh!

här följer lite nattbloggeri i väntan på att robin ska komma å hämta mig. han sitter i sin pokervärld och spelar, medan jag sitter i min värld å bara reflekterar livet. typ. idag har det väl inte hänt något utöver det vanliga... dagen har på något sätt bara passerat efter att jag vaknade i vanlig daglig ordning runt 10.30 och satte på ztv&mtv för å poppa igång en positiv anda och i farten började jag städa i den mån som går. sen satte jag mig vid datorn och sökte jag alla jobb jag fann intressanta. därefter kunde jag glatt konstatera att jag gjort dagens viktigaste måsten. wiho ;-) så jag la mig i sängen och glodde på typ 10 st sex and  the city-avsnitt.. lika bra, det var grått trist väder ute som man inte blir allt för peppad på livet av. haha. positiv anda yes.

på kvällskvisten drog jag och pappsen iaf ut på promenad 5 km. det roliga med den trevliga promenaden är att vi kanske gick tillsammans på sin höjd 2km innan pappa plötsligt började ta längre älgkliv fram i ett fasligt tempo som jag inte ville gå i. först var avståndet mellan oss runt 1 m sen plötsligt låg han 500 m framför och jag gick där bakom å kände hur jag blev mer och mer irriterad på honom över att han gick ifrån mig. jag orkar helt klart hålla det tempot som pappa hade, men varför jag inte gjorde det är för att pappa har längre ben än jag, jag gillar att promenera i god takt å inte stressa, får dessutom ont i mitt högeröra av att gå snabbt och så känns det lite i vaderna. jag föredrar å utöva en något snabbare form av att luffsa fram å fundera på olika saker. man tänker så bra när man går eller springer själv! jag kan gå eller springa å glömma bort att jag faktiskt gör det å blir helt upptagen av min hjärnaktivitet. under dagens promenad kom jag t ex till insikt med att jag ska göra en mildare form av budget. så jag ska spåna lite mer på den ideén å se om det kan leda till nå bra.  

hela historian med mitt jävla högeröra känns rätt löjlig egentligen. jag kan inte gå eller cykla snabbt utan mössa eller pannband, inte ens på sommaren! typiskt.



Ovanstående dialog är typiskt hur man faktiskt kan tänka ibland, "det händer inte mig", men om det skulle hända något...
ja, då skulle ju ångesten vara enorm över att man verkligen var så envis att ta sig ut ensam i den mörka natten.

Måndag

godmorgon!

så har vi genom ett tjillevipp gått från ett lyckat veckoslut till en ny arbetslös vecka.
helgen har varit lyckad och kalasigt festlig rakt igenom.
lördag och söndag var det full rulle hela tiden med människor och massa ätbart.
först massa ståhej på dubbelkalaset för Lovisa och Wilma som fyllde 4 och 6 år,
sen drog jag i princip bara vidare till Malin där vi åt massa goda kycklingrätter,
till det var det såklart massa babbel och alkoholhaltigt bubbel.
allt eftersom kvällen gick droppade nya ansikten in och stämningen var god.
drog vidare till Hantis som inte var nå å hänga i gardinen,
jag var full och typ trött? och tofflade hem tidigare ännu en gång.. äsch ;-)
sen igår var det firande av mammsen och alla släkt och vänner var på plats.
helgen avslutades hos robin, såg tv/film och spelade tv-spel, kul å kriga loss!
jag hade även med mig min underbara kycklingsallad som jag bjussade på.
robin åkte iväg till jobbet kl 23 och då la jag mig i sängen å glodde sex and the city,
festade till det lite och åt kladdkaka och mockarutor också:)

idag är det måndag och mina dagsplaner ser ut såhär:
- åka till v-ås och köpa kastruller och kanske nå annat roligt
- luncha med robin
- ladda för träningsmatch och därefter spela
- duscha och mysa till tv:n; sjukhuset, csi, singelmammorna, sex and the city...
- sova

här är fredag, lördag och söndag i bilder..

    
         

On the floor

tjohotjohej!

Fredag från början till slut:

Det första som hände imorse var att jag vaknade strax vid 6-rycket, då kom Älsklingen in och la sig bredvid mig i sängen, det var en oväntad men glad och välkommen överraskning att han kom hit för att sova efter jobbet! :) Jag hatar egentligen i vanliga fall att bli väckt när jag sover och framför allt sover bra, men av den anledningen vaknar jag gärna! Mysmys! Robin var helt färdig efter träningar och sen en natts jobb och kunde därmed somna utan problem medan jag låg och lyssnade på mina bröder och irriterades över att två personer kan låta som ett helt Zoo! Ingen respekt alls. Somnade inte förrän de drog till skolan vid 8 typ.

Sen sov jag som tur var som en stock till mobilväckningen började spela vid 11.30 eftersom jag stämt träff med Annika 12.30. Bröl. Jag skulle lätt kunna ligga kvar i sängen och slumra i två till fina mystimmar med Rob, men jag hoppade såklart bestämt upp och duschade liv i min 19-åriga kropp. Fixade mig och åkte och hämtade upp Annika för å dra på Köpingsmässan som väl inte var någon hit eller värst speciell tycker jag. Men det har väl med inställning att göra ;-) Hittade iaf presenter till mor min i vimlet, så något gött kom ur visiten där! Efter lite mingel bland folk och montrar så gled vi vidare och tog en fika på Waynes, det var najz det! Tog en uppfriskande Fruktsmothie som satt så fint så. Ryckte upp mig lite och blev på bättre humör. Lagom när vi var klara så skrev Robin att han vaknat så då tofflade jag hemåt och pussade lite på honom innan han skulle vidare.

Jag tog då tag i mig själv och tog tillfället i akt att städa upp lite här inne i mitt rum som allt som oftast ser ut som en krigszon av kläder och grejer överallt.
Hur de lyckas hamna överallt är för mig ett mysterium...
 Inte äre jag som drar fram allt?! Eller ;-) Äre sååå .. Helt klart.
Varför ska jag hålla på å greja med mina prylar och testa outfits t ex och sen inte lära mig lägga tillbaka det efteråt. Gång på gång förbannas jag över min egen slarvighet. Efter 19 år borde jag väl veta bättre. Aja. Ränderna går aldrig ur en zebra, lika sant som det är sagt. Jag får väl köra med klyschan om att  "det är mysigt och hemtrevligt när det är saker lite här och var", bättre det än kliniskt rent.
Nåja, min lilla städning följdes av en fredagsvana, dvs att handla med mammsen.
Sen drog vi hem och fixade kebabish i brödish och åt massamassa naturgodis...
Och här sitter jag nu! .. Hoppas Robin kommer snart å ger mig lite massage och kli på ryggen att somna in till.

Längtar så till morgondagen!!! :) Nästan som ett barn på juleafton.
Måste kliva upp tidigt för å göra kycklingsallad som jag ska ha med mig till Malin på kvällen eftersom att vi ska till V-ås på dagen och blir där hela eftermiddagen. 
Längtar efter att träffa mina kusiner och småglinen och äta deras morotskaka.
Ska sen på kvällen bli trevligt å återse jobbarbruttorna å äta gött å dricka vin!
Så gött! Så trevligt!

Avslutar med en gammal bildserie som jag hittade idag när jag kollade igenom mina webcam-bilder.

  

Can't get enough

tjingeling!

ligger i sängen, spelar alfapet och lyssnar på musik.
har en sådan jävlig mensvärk så jag orkar inte stå, gå eller sitta. (sjåpar mig lite)
uppepå det har jag vanlig träningsvärk från gårdagens innebandyträning.
så, jag ligger helt enkelt bara här och är och gör så lite som möjligt :)
inväntar att bra program ska visas på tvn.
har laddat upp med nötter och kolsyrat vatten vid min sida. tummen upp!

tidigare idag var jag iväg en sväng till v-ås för å införskatta lite saker.
bland annat en ny sodastreamflaska och present till mor min,
men jag kom hem tomhänt och får göra ett nytt försök imorgon.
på färden till v-ås så var trafiken omledd pga vägarbete med den nya motorvägen så man fick åka på andra sidan av körbanan på vänster sidan, alltså där mötande bilar egentligen brukar åka, och det kändes väldigt konstigt såklart.
jag inbillade mig att det plötsligt skulle komma en mötande rätt emot mig. men det hela gick bra och på hemvägen orkade jag inte en massa sånt där trams så jag tänkte att jag skulle ta gamla vägen hem och det var jag inte ensam om att tänka så det blev lite köer ut från v-ås men sen gled det på bra. som vanligt så njöt jag av att köra bil och lyssna på musik, då är man så oslagbar! sitta och trummar på ratten i takt!
i v-ås så plockade jag upp elin en stund under hennes håltimme så vi hann ses lite och kuta i affärer tillsammans. härligt med sällskap!
kanske blire en fredagspromenix imorgon om det vill sig väl. hoppas.

jag längtar till måndag, då äre träningsmatch i innebandyn mot Lindesberg.
äntligen dags för match! så peppad!
men först; njuta av den här roliga helgen såklart!
nästa helg som kommer så äre innebandycup oxå, sverigespelen! wehej!

dags å glo på tvn! hej!


Lerbrottning

god kväll!

jag önskar att jag kunde skriva, berätta om eller diskutera något intressant, men jag har inget sådant av speciell klass på lager utan allt är bara vardagligt lagom och flyter på bra i sin mak utan att jag reflekterar över hur det är. vardagligt lagom kan låta lite avslaget, men faktum är att mittemellan är en bra balans och det är väl så livet i sin helhet egentligen är - lite lagom mittemellan av både gott och ont :)
i don't complain.

dagarna som passerar är alldeles lugna,
jag saknar mer livlighet och kurvor i tillvaron.
sensationsmänniska som jag är, rent av drastisk.
jag gillar när det händer saker, stora saker och gärna utöver det vanliga.
ihelgen blire mycket av de takterna och det glädjer mig, det är välkommet!
på fredag blire nog det vanliga fredagsmyset på hemmaplan med mat osv.
på lördag däremot blire full rulle all day long, från tidig morgon till sen kväll/natt.
lördagen börjar med en tripp till v-ås för affärer och därefter kalas kl 14.
kusinernas systrar fyller år så det blir dubbelt firande med mat och fika.
när vi känner oss klara där så äre bara för mig och klä om och dra en extra-titt i spegeln och fixa inför förpärla hemma hos Malin och därefter utgång med alla brudarna. jag hoppas att älsklingen rör sig ut i vimlet då också så kan vi ta en sväng om, om inte så blire iaf sömn här hos mig tillsammans. för sen på söndagen vaknar vi upp och har mammas födelsedag som ska firas kl 14 med kalasigt fika och folk.
ge mig helg nu! :)

nu äre dags för sex and the city å lite nybakad kladdkaka!
godnatt!

   
vilket smickrande ömhetsbevis! ;)
 i samma sekund som jag la upp bilden får jag sms där det står 'Jag Älskar Dig Malin'..
livet är inte så pjåkigt! å äre nånsin det så blire alltid bättre! kom ihåg det!
(jag är så kärlekskrank)

Jonglering

god gosig tisdag!

jag sitter här och saknar min älskade robin.
jag längtar så till om ca en timme då han är här igen.
jag vet inte hur länge vi har varit tillsammans,
och jag vet heller inte hur länge det kommer förbli såhär bra,
men det är nuet som betyder något, 
och vad som varit och hänt förut är dåtid och förbi,
och det som kommer hända framöver är inte värt å grubbla över.
jag njuter och tar tillvara på den kärlek vi delar idag,
och hoppas med hela mitt hjärta att det förblir såhär.
du gör mig så lycklig! <3

   

September

hej på er och hej september månad!

idag har jag gjort tre viktiga saker och de är följande:

Viktig sak 1.
efter en promenad på 5km kom jag fram till att jag ska fortsätta med innebandyn, detta efter att ha burit på en enorm beslutsamhetsångest inom mig i ca två veckor och velat fram och tillbaka hur som helst.
det positiva vann över det negativa och jag fortsätter nu med innebandyn med målsättning att omvandla de få negativa sidorna med innebandyn till något positivt och hoppas att jag klarar det så att jag inte om några veckor ångrar mitt beslut igen, men det tror jag knappast eftersom att matcherna dragit igång då och det är det bästa med innebandyn. det går gå som det går i år. jag ska göra mitt bästa och så får vi se hur långt det räcker och vilka resultat det leder till.
ska iväg och återuppta innebandytränandet igen om ca en halvtimme. lika bra.

Viktig sak 2.
imorse när jag bäddade sängen så bäddade jag om sängen med mina hösttäcken som är lite tjockare än de jag har på sommaren. in med mysigare värme nu när september anlänt och hösten snart tar fart. nu kommer jag att sova skönare och förhoppningsvis lite bättre än vad jag gjort på sistone.

Viktig sak 3.
Det kan diskuteras om den tredje saken jag gjort idag är viktig eller inte,
men jag skrev på skoj en lista över positiva saker med att vara arbetslös.
Detta gjorde jag mest för min egen skull för att jag inte ska gå ned mig totalt och bli deprimerad.
Det måste ju komma något gott ur allt och så även ur arbetslöshet. Eller?
Jag kom fram till följande små positiva egenskaper med arbetslösheten;
man sparar upp kroppen och sinnet inför kommande jobb och kan därmed prestera bättre och mer vaket på det nya jobbet. dessutom uppskattar man sitt jobb och är glad att man faktiskt har ett sen när man väl får ett! hur länge glädjen över att jobba varar är dock en fråga. men när jag väl får ett jobb sen så ska jag försöka tänka på hur lyckligt lottad jag faktiskt är. höhö.

måste stiffla weiter... PÖSS!


RSS 2.0