Måndag

En liten kort summering av helgen som varit...
.. plockat fram adventsljustakar, stjärnan och julgardiner - åh jul ♥
.. jobbat - vi hade gymnastik och innebandy denna vecka - me like!
.. ätit sharonfrukt för första gången = jovars, skumt men helt okej :)
.. testat kladdkaka med pepparkakssmak = njae, det var inget för mig..
.. varit på adventsfika hos föräldrarna i Köping
.. skottat två gånger utanför porten - självmant! (snäll&duktig tjej)

Nu har man återigen en ny vecka till sitt förfogande, sju dagar med nya möjligheter och nya tag - för att se det från den sidan! :) Jag måste ju dock medge att när kalla dagar som dessa råder så vill jag egentligen helst av allt mer eller mindre gå i ide och bara ligga hemma i soffan under täcket med en godispåse och göra i princip ingenting mer än att glo på massa feta tv-program och film, hoho, hur schysst vore inte det?:) Men let's face it, så funkar inte direkt livet och det vore säkert varken roligt eller sunt i längden så jag tränger bort det suget och plöjer på med bra och nödvändiga saker istället - vila kan man göra på natten!:) Som jag skrev i fredags så har jag bestämt mig för att bli vän med vintern, så i eftermiddags när en tupplur lockade mer än någonsin så tog jag mig istället ut på en lång walk på en mil i kylan - bra stil av mig måste jag medge! Med underställ under kläderna funkade det fint, fick upp ångan, flytet och värmen hyfsat fort och klampade fram till musiken som om jag aldrig gjort något annat.

Nu ska jag gosa ned mig under täcket och ta en banan som jag tjyvade med mig från mor&far igår;-) Sen måste jag verkligen smörja in mina händer med massa lotion, de har blitt lite smått sträva av kylan.

Ingen kyla biter på mig med Köping FF:s underställ!



Fredag

Kylan utomhus är inte att leka med nu, men med rätt kläder går den att acceptera och för ovanlighetens skull känner jag mig faktiskt okej med att det är vinter.
Det är nog lika bra att vara vän med vintern eftersom att den är här för att stanna i några månader, oavsett om vi vill eller inte. Idag är det fredag - min absoluta favoritdag! :-) På fredagarna brukar jag ha för vana att starta dagen med ett riktigt monsterpass på gymmet och så även idag såklart! Jag älskar att känna mig fullständigt utpumpad när jag cyklar därifrån, nästan så att jag inte ens orkar trampa, hehe. När jag kommer hem faller jag ihop på hallgolvet, nöjd och belåten. Ställer mig i duschen och duschar länge medan Robin kirrar lunchen, min personliga kock som lagar mat åt mig alla dagar i veckan, tack love. När jag duschat är maten precis klar och det är bara att sätta sig och låta maten fylla mig med energi och göra mig till människa igen, perfekt:) I helgen händer la inget extraordinärt, har två pass med barnen imorgon och på söndag ska jag till Köping på adventsfika med familjen, mormor och farmor och farfar - mysigt.
Nu börjar nedräkningen till jul, exakt fyra veckor till jul idag, det går undan! :-)  

Med träningsbiten avklarad för idag, lasagne i min mätta mage, en skön soffa med mystäcke, mys-älskling och Harry Potter-film så känns tillvaron alldeles förträfflig. Ikväll är det Idol och På Spåret, me like. 

TREVLIG HELG! ♥
 

Lätt

Det är en fantastisk känsla att springa en mil utan problem och efteråt känna att man säkert kunnat springa minst en mil till. Benen är lätta och nästan flyger fram i takt med musiken, andningen är perfekt, energin på topp och flytet underbart - då känner man sig oslagbar och stark, finns det något bättre?

  

Lycka

.. vår diskmaskin är lagad och därmed återigen i bruk - det är skönt!:)

Girls and their clothes...


Många tänker; "Vad fan äre för fel på bruden?" "Chilla!" "Stackars pojkvän!"
Faktum är att jag pinsamt nog känner igen mig.
Det har hänt att jag känt exakt samma frustration och velat balla ur totalt.
Om videon är fejkad eller riktig låter jag vara osagt.

Tror de flesta tjejer någongång känt att man inte har något att sätta på sig -
antingen är kläderna för gamla, för åtsittande, för lösa, för vardagliga,
för festliga, för påklätt, för naket, för ljusa, för mörka, för obekväma.
Det finns många bra och mindre bra anledningar till att inte gilla sina kläder.
Man köper nya kläder då och då, men ändå finns det bara gamla trasor och tråkiga kläder när man kollar i garderoben?


Tisdag

Hej vänner!

I vanlig ordning får jag la ta och be om ursäkt för den dåliga uppdateringen på sistone, men jag har helt enkelt varit uppslukad av annat! En av de sakerna jag pysslat med är något jag velat länge - att skapa en ny blogg! Den nya bloggen är inte menad att ersätta denna utan har endast ett enda fokus - träning, kost, hälsa! 
I den här bloggen har jag för avsikt att skriva om vardagliga saker som händer och inte blanda in träningen i så stor omfattning, utan det står den andra bloggen för då dess syfte endast är att fungera som en motivationsblogg för mig själv och i dokumentationssyfte. Ni får säga till mig personligen, över facebook eller i en kommentar om ni vill ha adressen till den andra bloggen så får vi se om ni är välkomna ;-) Jodå, di flesta äro välkomna till mitt lilla krypin! Jag vill dock inte skriva ut adressen här för det finns några få som jag helst inte vill ska besöka den - men om de mot förmodan skulle göra det så är det ju liksom ingen big deal :-) Men hörrni, räds inte för att fråga om ni är nyfikna på vad jag sysslar med och skriver om vettja!  

Så vad händer i det ljuvliga vardagslivet utöver den nya bloggen? :-)
Ja, först och främst måste jag väl ändå nämna träningen, för trots att detta inte är min träningsblogg utan vardagsblogg så tillhör ju träningen vardagen! Sedan starten igår har jag rivit av 3 mil (1.7 mil löp på band och 1.3 mil walk utomhus) och två pass styrketräning på det. Bra start, heja!
Annars så håller jag på och pysslar med en examinationsuppgift, det gick feting-bra i början och jag ångade på bra och tryckte på gasen, men nu börjar flytet avta men det fixar sig tids nog, inga problem! 
Ikväll har jag lett två volleybollpass med Dilmon. Therese är bortrest så jag hoppade in och assisterade, och det gick alldeles galant! Riktigt schyssta kids och de är några år äldre än de barnen jag har på lördagarna vilket jag kände var en liten fördel när man skulle berätta och förklara något, dessutom kunde de genomföra övningarna bättre än mina 4 åringar vilket var kul och gav ett bättre flyt. 
  
Nu: Bädda ned mig i soffan med vaniljkesella och stekta äpplen med kanel - det är smaker som sannerligen gifter sig i munnen och smakar som äppelpaj med vaniljsås, dock en gnutta nyttigare och helt i enlighet med min nya nish såklart! 

 

Fredag

Tjolaho!

Spenderar denna fredagskväll all by myself då Robin är iväg på match i Karlstad, heja heja! Jag håller tummarna och följer live-uppdateringen med spänning, dessvärre står det i skrivandets stund 4-0 till Karlstad, uäh - VÄND NU! Jag själv har nyss pratat med mor min i telefon som jag gör varje fredag, dessförinnan gjorde jag hårinpackning, la ansiktsmask, duschade fett länge, smorde in varje gnutta av kroppen, tände ljus och nu är jag riktigt mysifierad och redo inför kvällen i soffan! :-) Jag ska göra som jag brukar göra på fredagar; äta godis, kolla på Idol, gå igenom morgondagens träningsupplägg med barnen och skriva närvarolista - ja, ungefär så... Helgen som står inför dörren blir tämligen lugn tror jag - om inte något spontant plötsligt skulle dyka upp. På söndag är det fars dag så då ska vi fira våra fäder och så fyller även gammelmormor 92 år så då ska vi såklart brumma till Västerås för att fira henne också, lilla tantalongen! :)

Har börjat knåpa på en önskelista inför julen;
* Tre kronor-box
* Böcker, "Vecka 36" av Sofie Sarenbrant och "Vårlik" av Mons Kallentoft
* Våffeljärn
* En ny singstar-skiva
* Bussresa till Ge-kås
(Det var mer, men jag fick hjärnsläpp nu fan :] ...)

Försöker mig på en slags Top Model-posé?


Onsdag

Allt flyter på så oförskämt bra, men det vågar jag inte säga högt...
Vill inte riskera att kasta sten i glashus så att det vänder.
Förra veckan var jag väldigt produktiv - and guess what?
Jag kör på samma stil den här veckan, swisch swisch säger det! :)
Tvätten blir tvättad; handdukar, sängkläder & vanliga kläder, hyllorna dammas,
jag ordnar med praktisk förvaring & skriver på en examinationsuppgift.  
Tackar allra ödmjukast för mitt softa schema som möjliggör detta! :)
Just nu är jag ledig till nästa onsdag, en vecka till mitt förfogande att plöja, gräjt!

Just nu längtar jag så förbannat mycket till julen, det är förstås all snö som ligger bakom den känslan. Jag ser verkligen fram emot att åka hem till Köping med den stora resväskan och hänga en hel vecka, bara ta det lugnt i familjehemmets lugna, sköna och varma vrå och umgås med mina nära och kära, äta gott, gå härliga vinterpromenader, mysa and so on :-) Hela konceptet kring julen är så härligt! Det är och har alltid varit en riktig familjehögtid för mig, och jag uppskattar julen än mer nu vi bor i en annan stad och man inte träffar alla lika ofta och inte tar del av tjusningen som familjelivet bjuder på; alla måltider man äter tillsammans och sitter och pratar om allt, filmkvällar, gnabb, roliga små vardagshändelser och inte minst dusch-bråk... :-) Det enda negativa är ju, som jag skrev förut, att vi har en tung uppgift att göra över julen, en litteraturstudie, men man får man väl försöka strama åt tyglarna på sig själv - något som jag lyckligtvis blivit mycket bättre på, hoppas det håller i sig! Det är rejält skönt att vara ute i god tid med saker och ting må jag säga nu när jag fått smaka på det! Hoppas den bättre versionen av mig är här för att stanna!

En glad familj på min bal

Och på Mattias bal!

Söndag

Haaay haaay! (Lina i Paradise Hotel)

Sunday is here, och det är verkligen sun-day idag då solen strålar från klarblå himmel. Ja, idag är det vad vi kallar för ett förbannat härligt höstväder och precis sånt väder som man syftar på när man säger att hösten är fin och har sina ljusglimtar. Idag har vi blivit tilldelade en sådan ljusglimt för att bringa in ljus och optimism inför veckan vill jag tro. Synd som fanken att jag har lite att pyssla med inomhus, jag vill ju ut, men kanske kan jag klämma in en kort promenad på en halvtimme runt kvarteret åtminstone för att få lite frisk luft!:) Dagens planer är bland annat att läsa igenom kurskamraternas hemtentor inför morgondagens examinerande seminarium samt att diska diskberget från helvetet, typ. Det är nämligen så att vår lilla diskmaskin antingen har gått sönder eller håller på med någon irriterande strejk, den bara står och brummar och detta faktum gillas ikke! Det är hemskt så bortskämd och bekväm man blir med diskmaskin. Får slå en plingeling till min pappi...

Gårdagen bjöd på en trevlig kväll tycker jag, förfesten var som vanligt mest bäst - och självklart samtalen som på något sätt alltid uppstår på väg till krogen, man måste bara älska dem! Tanken var ju att vi skulle in på Frimis eftersom att vi stod på listan för gratis inträde innan 23.30, men så runt 23.20 när vi stod i den långa kön och insåg att vi inte skulle kunna komma in innan 23.30 så var det någon (Kristian?) som sa; "Äh vafan, här kan vi inte stå och frysa, vi drar till Molly's och bara sitter och dricker bärs och pratar skit!" Ja, sagt och gjort, alla nappade på den idén och grupptrycket tog oss dit av alla ställen i hela Örebro. Vårt stammishak Strömpis var det nämligen +25 på och även en hejdundrans köjävel så... Molly's var okej, men jag insåg rätt snabbt att jag nog behöver mer folk kring mig och mer alkohol i kroppen för att kunna dansa loss ordentligt, och efter tolv=ingen alkohol har jag sagt till mig själv, ingen idé att börja bli fuller då liksom. Så tack vare min smarthet så har jag ingen blykeps idag, var väldans längesedan jag var bakis faktiskt, det tackar vi för.

Vad tycker ni om min nya hårfärg?
Jag gillar den och känner mig lite mer "fierce". (Top Model-uttryck)
 

Fredagsmorgon

Goder morgon!

Sitter här i min sköna morgonrock och äter frukost i väntan på att mami och mormor ska dyka upp. De skickade nyligen ett sms om att de precis lämnade Köping, nice! Det var ett tag sedan jag vandrade runt i affärer nu så lite inspiration och några köp skulle sitta på sin plats, dock inte för många ;-) 
Har ingenting som jag är i enormt behov av att köpa men det är alltid kul med lite nytt måste ju erkännas och jag har spanat in ett par läckra skor och en tunika - dock fanns dessa på internet så det är inte helt säkert att det finns i butikerna på Marieberg - men håll gärna tummarna! :) Det som jag dock helt säkert ska köpa är smink, hårfärg och ögonbrynsfärg. Ikväller blir jag kastanj i håret om allt går rätt! 

Igår kväll var jag som planerat på middag och bio med min kära karl, det kändes lite som en dejt och det var mysigt :-) Maten var god och filmen "The social network" brabrabra, den får bra recensioner av mig och jag kan rekommendera andra att kika på den. Ikväll ska vi såklart äta tacos och glo idol, vad annars när det är fredag liksom?:) Fredagsmys är ett måste! Imorgon kväll står däremot festligheter på schemat då Fru och fru Ståhljonson bjuder in till förfest innan utgång på Frimis. Om ni frågar mig så känns det som ett perfekt avslut på denna effektiva vecka att spendera kvällen med trevligt folk, alkohol och dans.

Nu ska jag sätta på mig kläder, ha en bra dag allesammans! :)

Onsdag

Halloj!

Den här veckan härjar effektivitets-guden inom mig, han är varmt välkommen och gör att jag tar tag i saker med en enorm framfart och energi - det var på tiden så det är väldigt skönt! :-) Det finns få känslor som slår känslan av att få saker gjorda måste jag säga! Jag ska verkligen inte sticka under stol med att det allt för ofta är svårt att väl bestämma sig för att ta tag i saker, speciellt eftersom att det oftast handlar om tidskrävande saker såsom rensning, städning och sån skit. Men inför den här veckan hade jag en plan att veckan skulle bli lyckad på ordning&reda-fronten, mitt mål var just att vara effektiv och verkligen ta tag i saker - det gäller att passa på medan jag har tid tänkte jag! Jag skrev upp en lista på vad jag skulle ta itu med och hittills har jag bland annat ordnat och rensat i min garderob med vardagskläder, gått till soprummet med massa kartonger, glas och tidningar, pantat massa flaskor, rensat en låda med kvitton, ordnat i garderoben med klänningar/festkläder, rensat och ordnat i badrumsskåpet, städat toaletten -  jag är på god väg på min lista men ännu återstår en del rensande, städning och fixande! Som tur är har jag två lite mer roliga aktiviteter att se fram emot och som håller uppe min gnista, jag ska ju som jag tidigare skrivit hänga med mor och mormor på fredag och imorgon kväll satsar jag och min bästa Rob på lite vardagsromantik i form av middag på Jensens Bøfhus och därefter bio, gillar't! :-)

För att nämna en annan rolig grej så hittade jag en choklad ute tidigare, hehehe, blev så glad så jag typ sprang hem, kände mig lite som en tjuv ;-) Och ja, den låg på marken och ni får tycka vad ni vill om det - men vafan, jag finner inget konstigt i det eftersom att den var oöppnad?! Det må vara lite "tacky" men är man en chocolate-lover så är man! Hade det varit något annat oöppnat, typ kakor eller chips så vet jag inte om jag gjort detsamma faktiskt... (Eller jo kanske, okej, jag erkänner) Köpte för övrigt den nya Marabou-chokladen "Vintervit" igår, den var sisådär va, den smakade som vit blockchoklad enligt mig så jag tror jag håller mig till brun choklad i fortsättningen!:)

Mitt hittegods och mitt jobbs namn, vilken produktplacering!
Kan man få en slant för sponseringen SSA och Marabou?:D

Kärlek

Robin,
Du är min bästa vän, min livskamrat och mitt livs stora kärlek.
Du gör mig hel och utan Dig vore jag genomskinligt grå.

Lars Winnerbäck sjunger att "..människor som tror har en chans", 
och jag har alltid trott på oss,
inte en sekund har jag tvekat på att vi är varandras öde och kärlek här i livet -
det känner man i hjärtat, vi två hör ihop.

Det har varit så självklart genom åren att vi utgör en oskiljaktig förening.
Jag tror att vi övertygat både oss själva och människor omkring oss -
 inget kan skilja oss åt.

Vi har allt som behövs och vi har kämpat för det vi är idag,
våran stjärna på himmelen är skimrande och klar. 
Kärlek är inte lätt alla gånger,
men är man två som drar åt samma håll så klarar man allt. 
Vi har en fjäril som flyger mellan oss och den heter Äkta Kärlek.
En fjäril som flygit i över 7 år.

Jag ser fram emot att spendera alla mina levnads dagar med dig.
I medgång och motgång - i medvind och motvind.
Du & jag tillsammans. 

You fill my heart with gladness
Take away all my sadness
Ease my troubles, thats what you do

♥ Vi två genom livet min älskade Tiger ♥


RSS 2.0