Fredag

HEJ HOPP!
Tåget har nu ankommit till veckans bästa destination: Helg! :-)
Ligger med datorn på låren och bara drönar, rätta takter en fredagskväll?
Kvällen har gått helt i det klassiska fredagsmysets tecken, ätit gott grillat med min älskur, kollat på tv, pussats och kramats och därefter fick en skum film avsluta vår gemensamma kväll. Nu tar vi båda ett varv på datorn innan det är dags att krypa ned i sängen för en god natts sömn, ska bli rejält skönt, älskar att sova och vakna i bra form :-) Imorgon får formen gärna vara lite extra god då det återigen är dags att löpa 5 km med Robbofantiz. Dessvärre har jag lite förkylningssymptom som irriterar mitt system, symptom som jag allt mer börjar misstänka inte är förkylning utan pollen/allergi då de kommer vid denna tidpunkt varje år. Oavsett om det är vanlig vårförkylning eller lite allergi så brukar symptomen försvinna tids nog så det är la bara att hålla ut! :-)

Tidigare idag hade vi examinationsseminarium i kursen Stress och stresshantering så nu är jag mellan två kurser till sista delkursen startar på tisdag. Det är helt otroligt vad denna vårtermin mer eller mindre rusat förbi, maj månad startar på söndag och nu är det bara 5 veckor kvar av denna vårtermin! Kursen vi ska avsluta terminen med den heter Hälsoutveckling i arbetslivet och låter i mina Hälsoutvecklar-öron väldigt intressant så jag hoppas mina förväntningar besannas! :-)
Denna lediga helg har två missions:
Ta igen massa tv-tittande och rensa garderoben! ;-)
Utöver detta så blir det förmodligen en del utevistelse och soldyrkande :-)

Vårtecken: Di små fräknarna har bosatt sig lite här och var i ansiktet


Tisdag

Dagen idag har onekligen känns som en måndag, don't ya think?
Men faktum är att det faktiskt är slutet på tisdagen och den här veckan kommer förmodligen att susa förbi. Påskhelgen var väldigt fin, både vädermässigt fin och fin i övrigt. Köpingsvistelsen bjöd på middagar, familjehäng, sockerrus och brutala bukfyllor. Mycket ätbart som sagt, men till mitt försvar blev det faktiskt motion alla påskens dagar, inte för att det på långa vägar kompenserar allt jag stoppade i mig men bättre lite motion än ingen. Påskaftons-morgonen började ju som bekant med 5 km löpning med Robin, därefter blev det 2.4 km intervaller. På påskdagen mötte jag upp Elin-gull för 1 mil promenix, våra munnar gick i ett och benen likaså. Annandag påsk drog jag med mor min på 5 km promenad och på kvällen när vi kommit hem till Öret blev det ytterligare en liten promenad med Robin på ca 40 min. Mycket utevistelse iklädd cykelbyxor i den strålande solen har det blivit vilket bidragit till att jag fått en (o)charmig solbränna efter cykelbyxorna, dessutom har mina nya skor används flitigt och jag fortsätter att vara kalas-nöjd med dem! :-) Imorgon sätts dem på prov i löparspåret igen, 5 km står på agendan tidigt på morgonen med bästa Robin.   

Annars då? En längtan till Kreta-resan. De senaste dagarna har jag kollat på vårt hotell minst en gång per dag, sökt på vad man kan göra på resemålet, utflyktstips och lite smått börjat tänka ut vad jag ska packa, haha :-) Bäst att vara ute i god tid va! Känns som att det skvallrar om att jag är en taggad brud. Vi betalade resan nu ikväll så nu är det bara att räkna ned, 6 veckor kvar på torsdag! 8-) 

Nu ska jag skriva en liten skoluppgift, sen ska jag krypa ned i sängen ♥
Har blivit som en gamling som lägger sig tidigt och vaknar av sig själv i ottan.

Glad pricki-prutti

Påskafton

Hela påskaftonen har varit ett enda stort guldkorn! :-) Eller så kan man säga att dagen varit som ett stort påskägg fyllt med godsaker för att påska till det lite.
Under löpningen i förmiddags kände jag äntligen något som varit bristfälligt inom mig på sistone - närmare bestämt den sanna löparglädjen i kropp och knopp som kan göra under när man löper. Mina ben rent av jublade över att få löpa och sprang med lätthet medan psyket å sin sida var inställt på att springa hela vägen ända fram till mål - att stanna var inte ens ett alternativ. Löparglädje är något jag alltid försöker att eftersträva när jag löper, utan glädje uteblir resultat för mig då passion och glädje är mina största drivkrafter och energikällor. Det spelar ingen roll hur snabbt eller långt jag springer - det är totalt irrelevant - utan det viktigaste är att känna att jag gillar det jag gör! Det måste liksom klicka. Om jag sedan gillar det jag gör så kommer det automatiskt att gå bra, det går att likna med det jag skrev tidigare i veckan om skolan - att gillar man det man gör i skolan så leder det ofta till ett gott utfall! :-) Enkel ekvation. Jag vet inte om det var de nya skorna, det fina vädret, tidpunkten för löpningen, uppladdningen av tacos kvällen innan, att jag lyssnade på samma låt hela tiden, att Robin sprang bakom istället för brevid eller att den där rena och skära löparglädjen fanns idag kan jag inte svara på - men vad jag vet är att det blev en rejäl förbättring av tiden från i onsdags, närmare bestämt ca tre minuter bättre, från 29.27 till 26.43= 2.44 min skillnad! :-)

Annars idag har dagen bjudit på påskmiddag hos Robins far.
Det bjöds på svenska specialiteter samt ett persiskt inslag, trevligt och gott!
Nu har jag fått ett litet påskägg och ska inta soffan för några timmars mys.

GLADER PÅSKER!
/En taggad tjej som hoppas löparglädjen är här för att stanna

Långfredag

Hellohej! 
En liten quick update får avsluta denna långa fredag :)
Idag har jag arbetat 8-16, det gick snabbt och bra som på räls! :-)
Jag hoppas på fler tider nu innan sommaren så jag kan få in lite extra kosing.
Efter jobb tog jag & R en härlig vårpromenad ute i Oset - vackert och mysigt!
Ikväll gjorde sedan en favorit comeback i vårat hem, nämligen fredagsmyset.
Tacos stod på fredagsmenyn och till det gloade vi massa tv-program.
En kväll som kan betraktas vara av lagom aktivitetsnivå för två trötta själar.

Imorgon förmiddag ska vi löpa samma vända som vi löpte i onsdags, go go go!
Har som mål att förbättra tiden med ca 30 sekunder, hoppas det är möjligt :-)
Förhoppningsvis gör mina nya löparpjux susen! :-) Varje vår = nya löparskor!
Nya dojjorna är mjukare och lättare i vikt än mina förra, hoppas på bra resultat! 
Efter löpning, fix och packning bär det av mot Köping två nätter.
Detta blir tredje helgen i rad som jag sover där :-P "Coolt!"

Bilder: Mina nya skor (Nike Lunarfly) och hotellet vi ska bo på på Kreta :-)
  




Hotellet ligger i nära anslutning till stranden, gött mos finde ich!


Dagen idag

Inleder detta inlägg med ett stort weheey då vi nu har bokat vår utlandsresa, en fet tumme upp för det va! :-) Det blev ett femstjärnigt hotell på Kreta, endast det bästa är gott nog åt oss, höhö ;-) 9/6 bär det av, en veckas semester och uppladdning innan det är dags att dra sitt strå till stacken på jobbet i sommar. Spontant blir jag nästan lite taggad på att styra upp mig själv till en fräsch bikinikropp nu när man ska utomlands och allt, men jag vill inte lova mig själv för mycket för då kan det hända att jag får prestationsångest och hetsäter godis istället ;-) Någon som läser PT-Fias blogg? I såna fall minns ni kanske att hon hade ett slags kroppsmål inför sin resa till Thailand, och jag blev inspirerad till att ha detsamma inför vår resa. 7 veckor och fullt fokus, låter som en genomförbar plan då det endast handlar om 7 veckor. Det kan ju dock kännas i det tajtaste laget att komma i superform på 7 veckor men jag gör väl vad jag kan helt enkelt, sån big deal är det inte :-)

Utöver bokningen av resa så glädjs jag idag åt...
.. att jag drog till gymmet efter tre veckors uppehåll
.. att jag och Diana blev klara med vår uppgift och har nu påsklov
.. att jag löpt 5 km med Robin 
.. att jag och Elin ska ta en vända ute i milspåret på söndag förmiddag, gött mos!
.. att jag fick VG på min tenta, det har liksom övergått från chock till glädje nu ;-)

Snart har jag bara två terminer kvar på min utbildning. HELT SJUKT!
Det har gått som på räls och jag vill fortsätta läsa för det är så intressant :-)
Kunde aldrig i min livligaste fantasti tro att jag skulle trivas så pass bra som jag gjort och uppepå detta håva in finfina resultat som skvallrar om hur bra det kan gå om man bara har intresset, känns som att jag vunnit så mycket på att vara genuint intresserad. Hoppas nu bara att jobbet som Hälsoutvecklare i praktiken kommer att vara minst lika fantastiskt som det har varit att lära sig allt!

PUSS & KLÄM!

Tisdag

TJOHEJ!

En liten snabb update:
- Har på ett tämligen fantastiskt sätt håvat in betyget VG i arbetsmiljörätt, skönt!
- Stockholmstrippen bjöd på fint väder och bra sällskap - dock köpte jag inget (!) 
- Robin har fått sommartjänst på banken i Köping, positivt!
- De senaste dagarna har bjudit på fantastiskt väder, mitt inre jublar!
- Jobb på fredag, 8-16 :-)
- Påskmiddagar i Köping på såväl påskafton, påskdagen och annandag påsk
- Jag springer, inte snabbt eller långt, men jag springer och det är det som räknas
- Vi är på gång att boka utlandsresa andra veckan i juni, wehej!
- Vaknar numera av mig själv VARJE morgon innan alarmet ljuder, skönt! :-)
- Har dragit ned på tv-tittandet till en mer normal dos, befriande må jag säga!
- Nästa helg (valborg) ska jag fira in våren och fira livet med goda vänner <:o) 

Slutligen kan jag inte förstå varför vissa tjejer envisas med att gå i svarta leggings alla dagar i veckan? De använder olika överdelar förvisso och kanske även olika slags typer av svarta leggings, men ändock alltid dessa jävla leggings på benen! Någon som vet varför det är på detta sätt? Är det inte väldigt slappt? Seriöst, shape up girls, skaffa er ett par riktiga byxor och lite klass! Leggings är i mitt tycke okej emellanåt att variera med eller om man har en dålig eller trött dag, jag personligen använder t ex nästan aldrig leggings utanför hemmet då de för mig inger för mycket "mys och slappkänsla". Varför inte ta och varva leggings med något annat - jeans eller chinos? Är det inte fruktansvärt tråkigt att ha leggings varje dag?
En annan sak jag inte kan förstå mig på är de som dricker/festar varje helg.

Vill understryka att bara för att jag festar endast några gånger om året och inte använder leggings så är jag inte perfekt. Alla är olika.

"Fast lite bra är jag ju", som min käre far skulle ha sagt


Fredag

Äntligen blev det fredag som jag längtat efter hela veckan!
Nu har jag landat hos mina föräldrar i Köping och allt är frid och fröjd.
Inom en snar framtid kommer vi att äta en god måltid tillsammans och därefter finns bara en sak att göra och det är det enda rätta - att inta en skön position i soffan och njuta av fredagskvällen med tvättäkta fredagsmys. Ska använda kvällen till att smälta, bearbeta och varva ned efter denna vecka samt att ladda inför måndag när en ny vecka tar fart - en vecka med en massa skärpning från min sida när det gäller några punkter - framför allt att ta tag i lite skolgöra som ligger och trycker på mitt lata samvete, därefter skulle det inte skada att styra upp träning och kost då min kropp segat ned något rejält efter två veckors misshandel, typ. Det är dags att ställa allt till rätta, jajjamän!

Imorgon vankas tripp till huvudstaden som sagt, det ska bli mysigt och trevligt att strosa omkring, äta och fika gott :-) Jag ska hålla ögonen öppna efter låga converse, marinblå eller vita, är så jävla sugen och taggad på ett par så det är ett måste! Vore la schysst med en ny bikini också. Får man bikinikropp på köpet med en bikini någonstans så vore det ett självklart alternativ. Ser dock mörkt ut på den fronten så jag får la kämpa mig till formen som alla andra dödliga, fast på något sätt kan jag tycka det finns en tjusning med det också, älskar träning :-)

TREVLIG HELG HÖRRNI!

Onsdag

Hejhopp!

Veckan tuffar på och veckans två jobbpass är nu avklarade vilket betyder att introduktionen är till ända och det har gått bra, jag är helt klart redo att stå lite mer på egna ben framöver! Dessvärre har fem boende och två personal magsjuka just nu så vi har varit tvungna att vidta alla försiktighetsåtgärder som finns för att undvika smitta och man får tänka till lite extra. Idag efter vi var klara med morgonbestyren fick vi upp en fet personalfrukost bestående av ägg, yoghurt, färska bär, nybakt bröd, massa pålägg, chokladbitar m.m vilket lättade upp stämningen lite och gjorde att vi glömde sjukdomen för en stund - och till lunch var det smörgåstårtparty så mig har det inte gått någon nöd på ;-) Karaktär för godsaker, vad är det liksom? Eftersom att personal är hemma i magsjuka så jag fick förfrågan om att arbeta imorgon och/eller fredag, men dessvärre har jag skola 9-17 båda dagarna så det är kört - känns väldigt trist för det hade varit gött att arbeta lite men men, måste prioritera skola nu. Jag klarar mig nog ifrån jobbet till nästa fredag då det är dags igen.

I måndags hörde för övrigt ett jobb av sig och ville erbjuda mig ett sommarvikariat, men som bekant har jag ju redan ett sommarvikariat så jag var tvungen att tacka för erbjudandet men avbjöja. Men jag måste erkänna att det kändes smickrande att få ett erbjudande sådär, det var nästan så att jag höll på att säga ja av bara farten i ren entuasiam över blotta förfrågan :-) Känns nästan lite synd att jag var tvungen att tacka nej när de vill ha mig... Ring mig nästa år igen och erbjud mig en tjänst så kan vi snacka ;-) Man skulle ju hemskt gärna vilja lägga jobberbjudanden på hög för att välja och vraka bland vid ett senare tillfälle :-)

Nu ska jag duscha och göra tacopaj, denna onsdagen igen :-) En favvo!
Kvällen spenderas i soffan med paj och min kärlek innan jag däckar av trötthet.
Jag avskyr att vakna av alarm, det orsakar en fysisk och psykisk kamp hos mig.


Måndag

I skrivandets stund sitter jag och avnjuter tacopaj och ett glas kall pepsi max, en bra uppladdning inför eftermiddagens och kvällens jobb om jag får säga det själv. Det är visserligen bara måndag och veckans första dag idag men jag längtar redan till fredag eftermiddag när jag kommer hem från skolan och tar tåget mot Köping för ytterligare en helg där :-) Det vankas la lite mys med familjen på kvällen för att sedan åka till Stockholm på lördag morgon med mor och mormor, gött mos! Strosa omkring på stan, kolla i affärer, få inspiration, fika, shoppa och äta god mat. Igår la jag i lite askblond färg i håret och det blev väldigt bra, håret är nu fritt från gula nyanser och är dessutom precis i samma färg som mitt naturliga hår, tummen upp för det. 

Denna vecka ser ut som följer:
Måndag:
Jobb 15 - 21.45
Tisdag: Skola
Onsdag: Jobb 7 - 15.30
Torsdag: Skola
Fredag: Skola och därefter till Köping och sova
Lördag: Heldag i Stockholm med mor och mormor, som sagt
Söndag: CHILL!

Med andra ord så finns risk för gles uppdatering från min sida.
Nu är det dags att packa ihop för jobb. Hörs :-)


Lördag

Denna lördag har osat perfekt från morgon till kväll.
Dagen började med att jag vaknade runt 10.30 fullständigt utvilad, klev upp och möttes av såväl solsken som klarblå himmel och en stor framdukad frukost som avnjöts med familjen. (Ni vet allt från massa olika mackor till alla sortens pålägg, ägg, juice, yoghurt m.m). Efter frukost målade jag fransarna lite snabbt och bilade sedan iväg till Västerås med mamms, papps och Danneman där vi uträttade lite blandade ärenden såsom bland annat besökte gamla Ikea som numera är så gott som tomt och utplockat efter total utförsäljning på samtliga varor, vi intog förstås korv och glass när vi var där också. Vi svängde även förbi nya Citygross "bara för att" vilket var bra för där jag fann 4 st Pepsi Max-flaskor för det goa priset 20 kr! Gött mos sa jag och la ned i dessa i vagnen :-) Väl åter i Köping cyklade jag och mina båda bröder hem till mormor för en riktigt trevlig fikastund innehållandes gött fika, prat och skratt. Skulle vilja titulera fikat som en riktig feel-good-fika. Vi cyklade därefter hem för att hämta mamma + bil för att åka till Ica för att kirra godis och hämta upp kebab vilken bidrog till att min önskan om kebab under min vistelse därmed gick igenom, happy me, I got power ;-) Kvällen som nu börjar övergå till nattetid har spenderats i soffan med godis, underhållningsprogram och film. Jag och mor hade även lite ciderprovning då vi köpte de fyra nyheterna för våren för att testa. Dessvärre knoppade mina föräldrar väldigt väntat av någonstans i mitten av filmen så jag ska strax lägga mig och glo på resten i min ensamhet för att sedan knoppa in även jag, det ska bli skönt, ensamheten till trots. Imorgon får jag återigen ligga bredvid min Tiger, världens bästa ♥

Såhär avslutningsvis måste jag framföra att jag idag glädjs lite extra över den fina relation jag har med mina bröder, den har växt till sig fint. Relationen vi har nu är precis så som jag vill att den ska vara och som jag som yngre såg framför mig att den skulle komma att bli när vi blev äldre. När vi var yngre har vi som många andra syskon tjafsat, tyckt att syskonen varit pest och pina, inte pratat mer än nödvändigt med varandra och liknande syskonrelaterade beteenden - det hör ju liksom till och är inget konstigt alls. Jag har dock alltid sett framför mig att en dag kommer vi verkligen att glädjas över att ha varandra i våra liv för att utbyta tankar, prata förtroligt med samt skratta, skämta och jävlas - och ja, mycket riktigt - det är där vi är nu. Vi har alla tre vuxit och mognat - Danneman fyller fan 15 år om två månader - vad hände med vår lilla minsting och sladdis?! Nog för att de blivit stora och står på egna ben nu, men de kommer alltid att vara mina lillebröder och som storasyster kommer jag att se efter dem hela livet såsom jag alltid gjort, jag ska inte övervaka eller vara kontrollerande, men de kan alltid lita på att jag kommer att finnas vid deras sida genom gott och ont och det finns få saker som gör mig gladare och lyckligare. Jag ser det som ett previlegium att få vandra på livets stig med två fina bröder vid min sida och det är en vetskap som gör mig trygg. Att ha syskon är ingen självklarhet så jag känner tacksamhet över att jag är lyckligt förunnad med två.

Tack mamma och pappa för att ni gav mig två fina bröder :) ♥

 

Fredag

Som jag utlovade igår så kommer här nedan en bild på min nya hårfärg!
Den ljusare versionen av mig har en hårfärg som man skulle kunna kalla guldblond eller golden praline för att spetsa till det, ser ut ungefär såhär:
 
Det är lite skillnad mellan bilden ovan och bilden nedan från maj, don't you think?
Både färg och längd-mässigt ser det bättre ut känner jag själv. Mer jag kanske.
Har givit mitt hår två löften för ett bra tag framöver:
1. Håret ska inte klippas kortare än axellängd och 2. Inte färgas mörkt

Jag tycker att mörkt hår, speciellt rödbruna nyanser, är jävligt fräscht och jag gillar att ha mörkt hår på vinterhalvåret - tycker att man ser vassare, tuffare och hetare ut. Jag trivs helt klart i mörkt hår som ni kanske förstår eftersom att jag mer eller mindre varje vinter täcker håret i en mörkare nyans, men för mig som har mörkblont/ljusbrunt hår är det drygt när utväxten blir synlig och man med jämna mellanrum måste förnya färgningen för att täcka den ljusare utväxten. 
Utväxten som framkommer tenderar dessutom att se nästan grå ut i jämförelse med det övriga håret och håret ser ut att dela sig och vara fett fast det i själva verket inte är det. Ett annat småjobbigt moment är när man har tröttnat på att ständigt fylla i färgen och väljer att återgå till ett lite mer ljusare jag då detta innebär att någon slags blekning av håret måste ske, det säger sig själv att blekning inte är skonsamt för håret samt kan det riskera att bli såväl orange som gula nyanser. Just nu får jag för mig att mitt hår är lite för gult på vissa ställen, det kan mycket väl bara vara en illusion som framkommit av ren och skär ovana av att vara ljusare i håret, men jag ska ändå lägga i en lite mer askblond färg i håret imorgon för att dämpa eventuell gulhet.

Morgondagens övriga planer ser ut som följer:
- Äta feting-frukost (bombsäker plan)
- Köpa lösviktsgodis och hårfärg på Ica (helsäker plan)
- Slinga mammas hår och hon ska färga mitt (helsäker plan)
- Fika hos mormor igen med Mattias-bror som arbetade idag (säker plan)
- Eventuellt åka till Västerås (osäker plan, annars på söndag)
- Springa i min gamla skog? (Högst osäkert, mer troligt på söndag, men vem vet)

Jag har nämligen som ambition att stanna kvar här i Köping till söndag :)
Nu ska jag krypa ned i sängen, ska krama Mr. Panda och låtsas att han är Robin ♥

Torsdag

"Vi räknar dagar, räknar år
En skymt av solen, doft av vår"

Hallojs!
Igår jobbade jag mitt andra pass på Löwenhjelmska, 7-15.30, det gick la bra men jag kände mig inte riktigt lika på hugget som i måndags kväll. Antar att det bland annat berodde på att det var fler personal som arbetade igår och då blir det svårt att hålla koll på vad som hör till de dagliga rutinerna eftersom att alla pysslar på olika håll. Dessutom finns det inte lika mycket att göra per person när man är fler vilket minskade chanserna för mig att ta egna initiativ. Nåja, I did my best och det är det som räknas - nya tag på måndag igen! :-) Igår kväll låtsades jag och min bästa Robin att det var fredag och fredagsmös därför tillsammans i soffan med tacopaj, vitlöksbröd, tv och kärlek. Anledningen till gårdagens låtsas-fredag beror på att vårt vanliga fredagsmys uteblir denna vecka då Robin ska arbeta på Örebrocupen heeela helgen, från tidig morgon till sen kväll. För min del blir det istället fredagsmys i Köping med mina föräldrar, like the old times :-) Hoppas starkt på kebab, hoppas jag har tur att få min vilja igenom - lär väl nästan vara ett måste att jag får äta en hederlig Köpings-kebab när jag är på besök?!
 
Igår eftermiddag innan myset var vi en sväng till Ikea, jag fick till min glädje faktiskt med mig Robin för ovanlighetens skull - han kände sig glad igår :-P Vi kom ut med enbart det vi skulle köpa inne från själva Ikea vilket var bra eftersom att det lätt brukar slinka med en del annat som man inte planerat - dessvärre tillkom det några mindre bra men ack så goda grejer från den lilla extra shoppen utanför. Jag köpte två förpackningar mums-mums, ett tre-pack twix och två förpackningar chokladbollar ;-) Robin skrattade gott åt mig och min sämsta karaktär medan jag själv kände mig lite skamsen med svansen mellan benen över mina inköp, men äh, det är sån jag är= en gottegris in i benmärgen! Idag var jag en tur till Marieberg, huvudanledningen till turen var bland annat att köpa strumpor då i princip alla mina gått sönder, men när jag åkte därifrån så slog det mig att jag inte fick med mig några strumpor och att jag inte ens kollade på några, utan istället fick jag med mig lite vardagsplagg... Öh, ursäkta Mallan, men ringer det inte en klocka i ditt huvud som säger att just vardagsplagg har du mängder av och rent av ett överflöd som väller i garderoben?! Äh, omväxling förnöjer!?:)

Två livsstils-program på min tv-tablå ikväll, Biggest Loser och Du är vad du äter - jag själv toppar det med att äta några av de mums-mums jag köpte igår, you can call me Fröken Tvärtemot.

För övrigt har jag äntligen ljusare hår igen, min egen hårfärg :-) 
Visar bild imorgon! No more darky like this alltså...


Tisdag

Hej kamrater!

Kan glatt meddela att första jobbpasset igår kväll gick feting-bra, det kunde inte gått bättre och jag är så glad över detta faktum :-) Bra start! Tror det flöt på bra mycket tack vare att jag har arbetat med äldre förut och är bekant med arbetet - och jag vågar faktiskt påstå att jag snudd på kände mig som en av de ordinarie. Jag tog för mig, kunde saker och gjorde sysslor av bara farten vilket var tillfredsställande. Imorgon är det dags för jobb igen, tidig morgon vankas så kl 7 ska jag vara på plats för att så småningom väcka di gamla godingarna och få dem på fötter inför frukosten. Det slog mig igår att jag nog har en liten förkärlek till äldre, hehe ;) Di flesta är så goa och det är så givande att slänga lite käft med dem - prata, jävlas lite och skämta lite om det passar sig! :-)   

Idag har jag varit en sväng till skolan på föreläsning mellan 8-10, en föreläsning som såhär i efterhand kändes lite onödig att kliva upp till men sånt vet man ju inte förrän efteråt. Dessutom skulle vi egentligen haft ytterligare en föreläsning 10-12 men det blidde inställd då föreläsaren var hemma för sjukt barn. Typiskt barn att bli sjuka titt som tätt ;-) Nåja, så är det.. Sedan jag kom hem har jag mest legat som en slö soffpotatis och glott på program, men trots detta har jag lyckats göra en del bra grejor också faktiskt. Har bland annat veckohandlat all by myself samt gjort min mäster-lasagne. Vidare har jag småstädat och plockat lite här och var i vårt hem, fixat lite inredningsdetaljer samt planterat om fyra blommor som nästan skrek om att få byta krukor. På torsdag ska jag köpa några inrednings-grejor som ska sätta lite mer prägel på vårt hem, sen börjar jag bli så nöjd jag kan vara med hemmet just nu. Vissa saker kan vi liksom inte ändra på riktigt ännu men det gör inget för vi har inget akut som behöver åtgärdas i lägenheten. Nästa projekt på tur är att måla om köksluckorna/bättra på färgen. Om man ser lite mer på sikt så ska vi tapetsera om i vardagsrummet, men det är som sagt inget akut för tapeterna vi har nu är naturvita/ljusbeiga så det är ju inte direkt någon odräglig färg som stör. 

Nästa lördag ska jag, mamsi och mormor till Sthlm för shopping - gillar't!:)   


Måndag

Efter en väldigt lugn helg är jag helt klart laddad för en ny vecka!
I eftermiddag har jag mitt första introduktionspass på nya jobbet.
Jag är bekant med arbetsuppgifterna sedan förut vilket gör att jag känner mig lite mer säker än om jag varit en total rookie, men alla ställen är olika så det ska bli spännande att se hur de arbetar där, vilka rutiner som finns och hur arbetskamraterna är m.m :-) Förhoppningsvis lämnar jag arbetet ikväll med en positiv känsla och känner mig laddad inför nästa intro-pass som är på torsdag 7-15.45! Annars händer det la inget speciellt den här veckan, har bara skola en dag denna vecka och det är imorgon 8-12 och är därefter ledig till nästa tisdag... Ska ägna ledigheten åt att se till att jag är i fas med skolan samt att äntligen ta tag i att köpa en massa saker som jag behöver och velat ha en längre tid men av oförklarlig anledning inte tagit mig i kragen till att köpa.

På fredag fyller gull-mormor år så då ska jag ta mig en tur till Köping för att gratulera henne, är även i valet och kvalet kring om jag ska slå på stort och stanna över natten också eller om jag ska ta mig hem till Öret på kvällen - får se vad jag känner för helt enkelt! :-) Funderar även om på om jag åka tidigare till Köping på fredag och passa på att klippa mig - och sedan färga håret själv på lördagen... 

Det var en liten uppdatering över nuet och veckan.
Nu ska jag duscha, fixa mig och äta lunch innan jag bussar till work!

1. Vart tog det rosa linnet vägen?
2. Vart tog den orange bikini-överdelen vägen? 
Får kolla i Köping på fredag! Want them!
 

RSS 2.0