Helg i minne

Den planerade superhelgen blev som planerat en riktig superhelg! :-) Full till bredden av härliga aktiviteter, och ständigt i sällskap av människor jag håller kärt, exakt den melodin som jag gillar. 
 
Helgen fick dock en sordin inledning då Robins pappa ringde kl 04.34 i torsdags morse och berättade att Robins farfar hade somnat in så vi kastade oss i bilen och åkte till Köping för att möta upp de andra och gå in till honom och ta lite avsked. Efteråt kallade plikten och det var dags för mig att arbeta och det gick bra trots omständigheterna, men känslorna var konstiga och tunga och någon tår föll ibland när det plötsligt slog en hur allt var, med all rätt. Kvällen på den långa dagen med tungt sinne avslutades dock på ett bra sätt med en familjär grillmiddag med härlig stämning med hela Laakso-gänget. Det behövdes och det kändes så bra, som att säcken knöts ihop. Det var skönt att vi sågs allesammans igen efter den start som morgonen bjöd på, och då fick vi även ett tillfälle att gratulera Robins pappa på födelsedagen - även om det må hända egentligen inte kändes primärt med tanke på omständigheterna. 
 
På fredagen medan Robin var och arbetade tog jag tillfället i akt att hänga med mormor och gammelmormor i Västerås - fika, hallonplock, lite affärer och lunch på café Gränden blev det. Det kändes så bra att krama dem båda. Väl hemma drog jag och Robin en mini-vända i Köpings city - med det menas Systembolaget och Bokia :-P Vi var till Big Inn och åt glass också innan vi åkte till Hannu och delgavs vad som hade sagts/planerats på Fonus tidigare på frdagen. På kvällningen åt sedan jag, Robin, Martin och Hannu födelsedagsmiddag på Greken i strålande solsken, riktigt gött som alltid och trevligt var det också! :-) Sedan rullade vi hem i bilen till Örebro, även om vi nog kunnat rulla själva med tanke på mättnaden...
 
Lördagsmorgon = sovmorgon kanske man kan tro, men inte i vårt hem för här ljöd alarmet tidigt då vi ju hade Skara på agendan. Jag körde för ovanlighetens skull hela vägen dit, nemas problemas. Framme i Skara och Skara sommarland började vi med att åka karuseller. Vi åkte först Tranan och Spinnern innan vi tog varsin glass. Efter glassen var det dags för Vikingen som jag brukar gilla eftersom att det är som att gunga, och visst kittlade det lite i magen till en början men sen blev det bara tråkigt och när vi steg ur så kände jag mig lite illamående och Robin sa också något sånt - men vi skrattade bort det lite och tänkte att det kanske hade att göra med att vi åkte den lite väl tätt inpå att vi svalt glassen bara så vi hoppade in i Air Boat innan vi planerat att åka Tekopparna. Men det blev inga Tekoppar för Air Boat snurrade runt med oss så att vi blev helt ur fas båda två, haha... Ja, vad säger man. Pinsamt ju. Är det åldern eller vad fasen kan det vara? Nåväl. Vi vandrade istället till Vattenlandet som vi banne mig skulle göra trots att det ösregnade. Men det blev inte nämnvärt mycket med den biten innan vi fick nog, frös och bestämde oss helt sonika för att åka därifrån. Palla ös-regn och att frysa... Vi drog istället in till Skara city för att äta en bit mat, och gjorde ett riktigt bra restaurang-val som bjöd på asiatisk mat. Två hungriga själar som vi var beställde vi tre kinesiska rätter där friterad banan med glass ingick som efterrätt - satt riktigt fint och mysigt vare när regnet öste ned utanför. När maten var intagen åkte vi och checkade in på hotellet som var megafräscht, schysst inredning, trevlig personal och bra rum! Rekommenderar  varmt Best Western Jula Hotell & Konferens i Skara. Efter lite chill på rummet tog vi en vända Äventyrsgolf, köpte godis och därefter åt smarrig grillbuffé med lite gott att dricka innan vi tokdäckade...
(För övrigt tredje kvällen i rad som vi åt grillat, men det är ju sommar och då hör grillat till - och dessutom är det sååå gott så man äter det gärna!)
 
Söndagsmorgonen inleddes med en härlig frukostbuffé, såklart. Efter frukost och att vi packat ihop oss åkte vi hem mot Örebro där vi tittade förbi en stund hemma innan vi drog vidare till Köping för att äta mat och fika hos Robins mamma som fyllt år i torsdags. Hon bjöd på sin suuuupergoooda fiskgryta som hon har lite som paradrätt, till det var det aioli och vitlöksbröd, mums. Glömde återigen att ta recept på grytan så får la slänga iväg ett meddelande. Till fikat bjöds det på fruktpaj med glass och grädde, syndigt gott även det. På vår väg hem till Örebro gled vi förbi det Lindgrenska hemmet och hejade då mor, far och bror varit iväg på semester.
 
Snipp, snapp, snut - så var den helgen slut! =)
Nu är det vardag och arbete igen, heyhey!
 
Glasögon-tantalonger
 
Älsklingsfilur
 
Två regn-lejon på Skara
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0